- 12 Ocak 2010
- 111
- 0
- 316
canım öncelikle sakin ol. stres hormonları alt üst ediyor. evet pko kronik bir durum bünye canı istediğinde bunu tekrarlıyor. kilo çok önemli bu da bir gerçek. öncelikle artılarını eksilerini düşün. iyi kötü bir diyetisyene git. ve kilo verme çalışmalarına başla canım. sadece kilo vererek pko sorununu aşan arkadaşlarımız oldu. bu demek değilki zayıflarda ollmuyor. ben de ilk öğrendiğimde pko olduğumu 50 kiloydum. tedaviler sırasında 3-4 kilo aldım.
ben şu an testlerimde ve ultrason görüntümde bu sorunu aşmış gibi gözüküyorum. ne yaptım dersen glucophage diye bir ilaç verdi doktorum insülin direnci oluşmasın diye vücutta onu kullandım. soğan suyu içtim ve saraçoğlunun sitesinden çay sipariş ettim. çok şükür geçti. ama biliyorum tekrarlayabilir. fakat yine biliyorum ki artık bu KESİNLİKLE çözümlenmeyecek bir sorun değil. her şey beynimizde canım. pozitif ol..
soğan kürünü kullanırken test yaptm 10 gündür içiyordum. pozitif çıktı.inşallah darısı tüm pkolularn başına:1hug:
cnm merhaba korkma ins allah derdi verdigi gibi sifasinida verecektir malesef bu hastaliga yakalananlarin coguda birbirinden farkli belirtiler tasiyor bende kilo,.adet düzensizligi,tüylenme yok sadece kan sekerimin yüksek olmasindan dolayi düsük yasiyorum herseyin hayirlisi bende medformin kullaniyorum bakalim ins faydasi olurMerhabalar herkese,
öncelikle siteye yeni üye oldum ve ne kadar faydalı bir site bulduğum için cok sevindiğimi belirtmek isterim
bana gecen ay PKO tanısı konuldu ve şu anda bekar olduğum için doktorum diane 35 ile tedaviye başladı. ama yazılanları okuyunca içimi bir korku kapladı. PKO benim düşündüğümden cok daha sorunlu bir hastalıkmış.
gecmis olsun cnm bende allaha sükürler olsunki bi belirtisi yok pconun ama neden doktor sana ilac önermediki ?illaki evli oluncami kullaniliyor bu ilaclar ben anlamadim yukarda yazdigim cikolata da bekarmis ama kullaniyor baska kullanan bekar arkadaslarda okumustum ben eminim cnm allah yardimcimiz olsun insMerhaba arkadaşlar, ortalama 2 sene önce saç dökülmesi için cilt doktoruna gittiğimde önce yüzüme baktı ve senin cildin problemli, aşırı yağlanma var diyerek ultrasona, PKOS araştırmasına gönderdi. ve dediği çıktı. saç dökülmesinin ve yağlanmanın sebebi. roaccutan ve yasmin(doğum kontrol hapı) tedavisine başladık. (adet düzensizliğim yoktu, sadece ergenlik dönemimde oldu). Fakat roaccutan kullanırken güneşe çıkmamam gerektiğinden ben 1 ay sonra sadece yasmin kullanmaya devam ettim.
Geçenlerde devlet hastanesine gittim. Kistler görünmesine rağmen, doktor evli olmadığım için ilaç vermedi. Şuan çalışmadığım için daha önce gittiğim cilt doktoruna tedavi için gidemiyorum malesef. Ve doktorun hap vermemesi beni çok tedirgin ediyor.
Bende östrojen salgısını arttırdığı için keten tohumu kullanmaya başladım.
Aranızda saç dökülmesi ve tüylenme sorunu yaşayan oldu mu?
kızlar bende pko hastasıyım. 3 aylık evliyim ama şimdiden çocuğum olmayacak diye çok korkuyorum. hayırlısı bakalım
inşallah olur canım ya. bu aralar psikolojim berbat sorunlarım var ve tek umudum bebeğim. inşallah oda beni bırakmaz:1no2:bende pkoluyum canım ben 1.5 seneli evliyim bizde geçen ay bebiş yapmaya karar verdik şuan günüm geçtiği için acaba pkodan mı yoksa hamilemiyim diye kestiremiyoruz.ama öyle koyverme hemen kendini bendede o korku vardı 3-4 aylık evliyken sonra aman boşver dedim ve oluruna bıraktım ve 1.5 sene oldu daha yeni düşünmeye başladık takma kafana olur inşallah hepimizin bebişleri
inşallah olur canım ya. bu aralar psikolojim berbat sorunlarım var ve tek umudum bebeğim. inşallah oda beni bırakmaz:1no2:
canım istiyoruz ama daha yeni evli olduğumuz için borçlar felan herşeyi yoluna koyup yapalım bebeğimizi diyoruz ama doktorum her gittiğimde bu işi uzatma diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?