Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım ben 32 yaşındayım....pko luyum ve daha tedaviye yani klomene galiba bu ay başlayacağız..sen daha 27 yaşındasın...geç felan değil.... moralini yüksek tut hepimiz hamile kalacağız...

slm kızlar dr. banada pko teşhisi koydu ama benim hiç bi şikayetim yok adetlerim gayet düzenli tüylenme sorunum yok zayıfım böyle bişey olabilirmi sadece vajinal muaynede anlaşıla bilen varmı

evwet canım maalesef
bende senin gibiyim
düzenli adetlerim var
zayıfım
çok hafif sayılacak tüylenme sorunum var
o da aslında ırsiii annemde öyle yani
hormonlarım çok kötü değil
yani lh ım henüz fshın 2 ya da 3 katı değil ki bu da pkonun şartlarından birisi
bende de sadece usgd ortaya çıktı
gebe kalamayınca dr klomen+ glukofene başladı

canım.. sakin ol b encede.. bendede olmuyodu işte yumurtlama ondan dolayı adet düzensizliğimiz var ya . sabret insallah yumurtlama düzenin olucak. sen devam et tedavine. mutlu haberler alıcaz insallah. opuyorumnanaktan

mrb canım yaaa bugunde doktora gittim.doktorum tekrar yumurta yok dedi bana.seninde yumurtan yokmuydu yaa.perşembe günü tekrar yumurta takıbı yapılacak.perşembden sonra ilaç tedavisne başlayacaz canım .inş.bende senin gibi hamıle kalırım biran önce canım hayırlısı artık.

mrb bende pko luyum ve troidlerim yavaş çalışıyo ben dıyet ve sporla 3 ayda 11 kg verdim ve adetlerim düzene girdi.

ben de bir pkoslu olarak size destek vermek istedim.hamile olamicam diye hiç üzülmeyin bende öyleydim ama kendim hamile kalınca ve çevremdekilerinde hamile kalabildiğini görünce anladım ki bu o kadar büyütülecek bir problem değil.

selam kızlar.bende tipik bir pkoluyum...geçen gün çalıştıgım magazaya bir hastaneden broşür dagıtan bi bayan geldi...sohbet ettik biraz.kadın dogumcularını falan sordum..herneyse..bayan dedi ki sorun nedir size?pkoyum dedim..hee öyle mi hiç üzülme...bende pkoluyum ama hemen hamile kaldım.hatta ben yeni evlenince korunmadım nasılsa pkoyum hemen kalamam dedim ama üçüncü ayımda kaldım dedi:))

kızlar ben de pukoluyum ve zayıflayamıyorum
90 kiloydum 2 ayda 5 kilo zor verdim
ilaç kullanmıyorum...
puko nedeneniyle klo vermekte zorlanan ve bunu aşabilenler bana yardım edin ve yol gösterin lütfen

kızlar ben de pukoluyum ve zayıflayamıyorum
90 kiloydum 2 ayda 5 kilo zor verdim
ilaç kullanmıyorum...
puko nedeneniyle klo vermekte zorlanan ve bunu aşabilenler bana yardım edin ve yol gösterin lütfen

canım glucophage diye bir ilaç var. doktoruna sorsana kilo vermekte sıkıntı yaşayan pko lulara veriyorlar. vücuttaki insilün direncini kırıyor. ama kesinlikle doktora danışarak kullan.

arkadaşlar ben bişey duydum yapmaya başladım yımurtalarım düzene girdi bende pkoluyum çörekotu ısırgan otu karıştırıp balla yemek tavsiye ederim

arkadaşlar nrb bu yazıyı okuyun lütfen
PKOS'lu hanımlar, dikkatte okuyun ! Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

kızlar, elimden geldiğince açık yazmaya çalışacağım:

3 senelik evliyim, kendimi bildim bileli PKOS'luyum, 16 aydır bebek için uğraşıyoruz.

4 senedir gittiğim ve çok memnun olduğum doktorumla tedaviye devam ediyorduk. önce kendimiz denedik, olmayınca 2 ay klomenle denedik, 1 kere de gonal f'le aşılamamız yapıldı. hiç gebelik oluşmadı bu süreçte. erkek değerlerimiz normal.

***önemli nokta: klomen ve gonalf'le olan tedavilerimizde en az 2 yumurtamız gelişti. genelde 2-3 yumurtayla gidiyorduk.

burada çok ünlü bir tüp bebek doktoru var, profesör gürkan uncu. çeşitli sebeplerden dolayı, kendisiyle tedaviye devam edelim istedik. hem ününü herkesten duyuyorduk, çok iyi diye, onunla hamile kalan 2 arkadaşım vardı. hem de çalışma saatleri vs bize çok uyuyordu.

kendisinin bana anlattıklarını, önemli olduğunu düşündüğüm için size aktarıyorum:

*** normalde, fsh hormonunun lh hormonundan yüksek olması gerek ki, yumurta oluşumu olması gerektiği gibi ilerleyebilsin. sende lh daha yüksek ve bu nedenle bir yumurta öne atılarak büyüyemiyor ve büyüyemediği gibi de diğer tüm yumurtaları baskılıyor. bu nedenle pkos ortaya çıkıyor.

*** böyle bir durumda, gebelik elde etmek için fsh değerini, lh'ın üstüne çıkarmamız gerekir ki süreç doğru ilerlesin. baskın olan yumurta seçilebilsin ve gelişimini tamamladıktan sonra çatlayıp döllenebilsin.

*** burada yapılması gereken, doğayı taklit etmek, asla doğal olması gerekene aykırı olmamak. nedir bu, sadece tek yumurta gelişimini sağlamak.

*** açıklanamayan interfilitelerde, 2 ya da 3 yumurta istenir ki gebelik şansı artsın. ama pkos'da aksine, özellikle 1 yumurta elde edilmelidir. 2-3 yumurta geliştiğinde sağlıklı olma şansı azalır.

*** peki, fsh değerini yükselterek, 2 ya da daha fazla değil de, tek yumurtayı nasıl elde edeceğiz? çok az miktarda her gün vücuda bu hormon verilecek. doz kademeli olarak arttırılacak, burada amaç tek yumurtanın öne atılmasını ve gelişmeye devam etmesini sağlamak. burada kadının kendisine ait eşik fsh değerini öğrenmeye çalışıyoruz. yani, ben sana ne kadar fsh verdiğimde sende tek yumurta gelişimini elde etmeyi başarıyorum, onu göreceğiz.

*** ayrıca sizde erkek değerlerinde problem yok. aşılamayı gerektirecek bir sebep yok. çünkü spermler işini yapabilir durumda. biz yumurta oluşumunu doğru yaptığımızda gebelik oluşacaktır.

ben bu yöntemin adını araştırdım, karşıma bir makale çıktı, aynen doktorun dediklerini okudum. bu yöntemin adı "low-dose step-up"...

belki yazdıklarımın bir faydası olur. doktorun da belirttiği gibi aslında, dışarıdan ne kadar az müdahalemiz olursa, o kadar sağlıklı gebelikler elde ediyoruz. ben şimdi bu doktora gitmemiş olsaydım, ikinci aşılama için gün sayıyordum.

şimdi bana gonal f verdi, çok az dozlarla iğnemi yapacağım, yavaş yavaş tek yumurta geliştirmeye çalışacağız. 35-40 gün bile sürebilirmiş bir yumurta elde etmek. çünkü dozu az vereceğiz, ama 17 mm'i geçince çatlatma iğnesiyle ilişkiye bırakacağız.

sonucu da yazarım arkadaşlar, bakalım beraber göreceğiz bu yöntemde neler olacak.

sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

bu arkadaş suanda hamileymiş böyle bi yöntem duydunuzmu yada yaptıranınız varmı kızlar.

Sağol canım ya ilginden ötürü çok teşekkür ederim. Sorma ağrılarım çok kötü oluyor bazen hızlı yürümek koşmak ani hareketler de öylece kala kalıyorum. Karnım şişiyor inşallah kurtuluruz bu illetten ne diyeyim bana herkez zayıfla düzelirsin diyor bakalım ne olacak herşeyin başı sağlıkmış gerçekten...

canım ben 32 yaşındayım....pko luyum ve daha tedaviye yani klomene galiba bu ay başlayacağız..sen daha 27 yaşındasın...geç felan değil.... moralini yüksek tut hepimiz hamile kalacağız...

İnşallah hamile kalırız doğupda kucağımıza almak nasip olur. Ben biraz panikatak sorunlusuyum, önce çok kötü oldum şimdi bukadar korku endişe yok geçti:kedi:

ecrin87 canım beni güzel birşeye benziyor bu makaledeki tıp olayıaklinialirimsmile
daha önce hiç duymadım bilmiyordum eğer böyle birşeyin gerçekten faydası varsa ozaman tıp bunu kullanmalı neden kimsenin haberi yok:sm_confused:

valla canım bilmiyorum bende ilk defa duydum canım.pike diye bi bayan yazmıs bu yazıyı sonra hamıle kalmıs bu tedaviyle aynı topkıdekı bı bayanda bunu arastıröıs istanbulda marmara ünv.bı doktor varmıs o bayanada bu hastaneye gitmiş bu tedaviyi görmüş hamıle kalmıs.bende bi araştırayım bilgi almaya çalısyaım canım.sizede bilgi veririm canım
soğan suyunuda dene canım

kızlar size moral olsun bide bir haber veriyim dedim..

dün pko lu bir arkadaşıma gitmiştim..tedavi görüyordu..nasılsa hamile kalmam deyip korunmamışlar..ve hamile..şok oldum..bende 14 fsh ile hamile kalmıştım 2 keere..bu tür şeylere hiç kafanızı takıpta moral bozmayın..sadece zamanı gelmediği için hamile değilsinizdir..herkese nasip olması dileğiyle.sevgiler

sagol canım bizi mutlu ettin valla allah razı olsun

selam arkadaşlar. dün doktora gittim pcos hastasıyım. iliç kullanmıyordum 4 aydır adet olmuyorum. bana farlutal ilaç verdi sabah akşam içicem adetin 3. cü günü gel dedi. ilaç bittikten ne kadar sonra adet olurum. yardımcı olursanız sevinirim. bu forum çok güzel

merhaba arkadaşlar bende pco hastasıyım ve diane 35 kullanıyorum spor yapmama ve düzgün beslenmeme kaçamak yapmama rağmen çok yavaş kilo veriyorum diane son kutum acaba ilacı bırakınca daha hızlı kilo verirmiyim ???

diane 35 doğum mkontrol hapı canım onun kilo vermenle alakası yok kilonun hastalığınla alakası var biz pcolular çok yavaş veriyoruz ne yazıkki ((

diane 35 doğum mkontrol hapı canım onun kilo vermenle alakası yok kilonun hastalığınla alakası var biz pcolular çok yavaş veriyoruz ne yazıkki ((

nasıl bir kısır döngü bu hastalık kilo almana sebep oluyor ama zayıflamazssan geçmiyor ve çok yavaş kilo verdiriyor. offfffff bir kurtılsam şundan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…