arkadaşlar 2006 da evlendim.1sene doğum kontrol hapı kullandım.sonra ki zaman zarfında hamile kalamadım.2008 de doktora gittim eşimle ilişkilerim de de hala tam olarak rahat olamadığım için vajinal ultrason yaptıramadım.ama normal ultrason ve tüm yapılması gereken kan hormon tahlillerim yapıldı.sonuç tertemiz hamilliğe bir engelim olmadığıydı.,eşimdede herşey normaldi.ama bebek olmadı.bende doktor korkuma bir daha gitmedim.adetlerimde gecikmeler olduğu için zamanı tutturamadık diyip durdum.
2009da safra kesem alındı.malesef çok sıkıntılı zor beni üzen anılarda birleşince bende doku romatizması çıktı.tamamen depresyon ve sıkıntıların vücuttaki yansıması dedi doktor.
neyse en son gittiğim ortapedi kontrollerimde ultrason da yumurtalıklarımda kist gözüktü.jinekolog korkumla yüzleşip mecbur tekrar geçen ay doktora gittim.gene vajinal ultrason yaptıramadım rezil oldum.o bir yana yumurtam yokmuş.bana adetinin 2.günü tekrar gel dedi.adetim çok yaklaştı.gidince ne yapacak bilen var mı?o kadar zor dönemlerden geçiyorum ki.artık ne yapacağımı şaştım.
bide doktor bende çözülmüş vajinismus olduğunu söyledi.3.5 sene oldu hala problemli cinsel hayatımız.neyse...yardımlarınızı bekliyorum.
merhaba kızlar bnmde pko başımın belasıydı.1 yıl önce öğrenmiştim pko oldugumu.kilo dışında hiç bir belirtisi yoktu ve malesef baya bi kilo problemim var.adetlerim hiç sekmezdi 29 dediği olmadı.bir yıldır kilo vermeye çalıştım ama malum veremedim.gecen hafta başka bir doktora gittim ve adetimin yaklaşık 12.günüydü yani yumurtlama zamanı flndı.doktor bana pkoluların kilo vermesi çok güç oluo ben her zmn 1.çocuğun garantiye alınması taraftarıyım dedi.bana ya 7-8 kilo verip hemen hamile kalıcaksın dedi ya da sabit kiloda kalıcaksın almıcaksın dedi.kontrolden önce adetlerin düzenliyse bu yumurtlamanın oldugu anlamına gelir bi bakalım dedi.ultrasonda bir yumurtan gelişmiş bak ben demiştim dedi.eger eşinde bişi yoksa sen hemen hamile kalırsın dedi.6 ay deniceksiniz olmassa eşine bakıcaz dedi.düşünün artık.orda bi ağlamadığım kaldı.bir yıldır kilo yüzünden bebiş yapmaya cesaret bile edemiyorduk.o kadar mutluyumki anlatamam:)Rabbim bnm gibi olan herkesin yüzünü güldürsün isteyen herkese nasip etsin.iyi hbrlerim olurrsa sizlere de vericem çünkü kendimden biliyorum pkoluyken hamile kalan herkes için kendimmiş gibi seviniyorummm:)
Slm kızlar
ben gecen hafta doktora gittim bikaç sene once doktorum bana pco lusun demıstı , kılona ozellıkle dıkkat et demıstı kı pek kılolu degılım bıkaç kılo fazlam var sadece.ozaman yenı evlıydım cokta ustunde durmadım, gecen doktora gittim ama tanımadıgım bi doktor ılk kez gittim neysee pco lu deılsın dedı sasırdım cunku daha oncekı doktorum cıdden ıyı bı doktor sonra kuzenler arkadaslar dedıkı sen dogum kontrol hapı kullanıyorsun pco gorunmez ılac kullanırken cok sınır oldum doktora ılac kullandıgımı da soyledım oysa ama bu tarz bıseyden bahsetmedı
bu konuda bılgısı olan varmı yanı dogum kontrol hapı kullanırken cıdden pco gorunmeyebılır mı ?
eger oyle ıse ılacı bırakcam bı ıkı ay sonra tekrar doktora gıtcem ama tabı eskı doktoruma
bu arada ben suan cocuk dusunmuyorum onumuzdekı sene dusunuyorum ılacı nezaman bıraksam karar veremedım
doktor ılacı bıraktıktan sonra 1 ay - 12 ay arası hamılelık olabılır dedı. ben bıraksam hemen hamıle kalırım kesın seneye olsun ıstıyorum ya :)
neyse uzatmayayım yorumlarınızı beklıyorum
saglıklı gunler herkeseopuyorumnanaktan
bakın arkadaşlar polikistik over sendromu bi yapı.bir hastalık değil.geçici bişi hiç değil.yanlış biliyorsunuz.o bizim yapımız.yok kilo verince geçer yok ilaç kullanınca geçer gibi bişi yok.lütfen doğru bildiklerimizi paylaşalım
canım bi önceki yazında kilo vermen gerektiğini soylemişdi doktorun yanlışmı hatırlıyorum.neden şimdi hiç bi anlamı yok demişsin anlayamadım .evet bu bi yapı..ama geçmiyecek diye bişey yok demişsin ben ona inanmıyorum cunku ben bi ara kurtulmuşdum.
cnm ilaç kullanırken pko görünmez die bişi yok.duyduğun herşeye inanma derim.doğum kontrol ilacını bıraktıgında bi problem yoksa hamile kalırsın.ben bu kadarını söliyeyim.en iyisi doktora gitmen.biz burdan yanlış yönlendirmeyelim.ama şunu tekrar etmekte fayda var ilaç kullanırken pko görünmez die bişi yok.pko kalıcı bişi
bakın arkadaşlar polikistik over sendromu bi yapı.bir hastalık değil.geçici bişi hiç değil.yanlış biliyorsunuz.o bizim yapımız.yok kilo verince geçer yok ilaç kullanınca geçer gibi bişi yok.lütfen doğru bildiklerimizi paylaşalım
tüylenme ve adet düzensizliği olarak belirti verdi bende pko. doktora gittim. hormon testim ve usg görünümde tipik bir polikistik overliydim. verdiği ilaçların yanısıra alternatif tedaviden de faydalandım. yaklaşık 3 aylık bir süre.
-dı m diyorum çünkü son 4 aydır ilaçsız adet oluyorum ve tam zamanında. tüylerim alındıktan 1 hafta sonra artık hortlamıyor. normal kadınlar gibi epilasyon düzenim de oluştu.
4 ay önce doktora gittiğimde hormon testlerim ve usg görüntümde hiçbir pko belirtisi olmadığını yumurtlamamın da oluştuğunu söyledi.
inanamadım ilk ay adet bitimi 2. ay adetliyken 3. ay adetimin orta dönemi 4. ay adet olmama 2-3 gün kala doktora gidip kontrol oldum.acaba belli bir dönemde mi temiz görünüyor diye. bu kadar detay takip ettim yani. ve her seferinde tertemiz tahlil sonuçlarıyla usg görüntüsü haberini alıp çıktım.
doktorum tekrarlayabilir diyor bir daha hiç oluşmayabilir de diyor. ikisinin de örneklerini yaşadığımız hastalarımız var diyor. ben kendi adıma pkoyu yendiğimi umut ediyorum. çünkü bu tamamen hormonlarla ilgili bir durum stres sıkıntı hormon dengesizliğin en temel sebebi.
lütfen asıl bu tarz ifadelerle birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim. insan vücudu inanılmaz bir mekanizma doktorların ancak 3 ay yaşar dedikleri insanlar yıllarca sağlıklı yaşıyorlar. kaldıki bizim durumumuz çok çok daha basit.
doktorumda bana bu hastalığa geçiçek gözüyle bakmicaksın demişti.bilinen vakaların hiç birisinde tam olarak iyileşme sağlanamamış, mesela 1,5 yıl sonra tekrarlıyabiliyormuş.haklısın,sürekli kontrol altında tutmak tahlil ve tetkikleri aksatmamak lazım.kendi adıma söyleyebilirim ki kötü hissetmiyorum yine de kendimi.sadece uzun süreli ilaç kullanımı biraz canımı sıkıyor o kadar.
tüylenme ve adet düzensizliği olarak belirti verdi bende pko. doktora gittim. hormon testim ve usg görünümde tipik bir polikistik overliydim. verdiği ilaçların yanısıra alternatif tedaviden de faydalandım. yaklaşık 3 aylık bir süre.
-dı m diyorum çünkü son 4 aydır ilaçsız adet oluyorum ve tam zamanında. tüylerim alındıktan 1 hafta sonra artık hortlamıyor. normal kadınlar gibi epilasyon düzenim de oluştu.
4 ay önce doktora gittiğimde hormon testlerim ve usg görüntümde hiçbir pko belirtisi olmadığını yumurtlamamın da oluştuğunu söyledi.
inanamadım ilk ay adet bitimi 2. ay adetliyken 3. ay adetimin orta dönemi 4. ay adet olmama 2-3 gün kala doktora gidip kontrol oldum.acaba belli bir dönemde mi temiz görünüyor diye. bu kadar detay takip ettim yani. ve her seferinde tertemiz tahlil sonuçlarıyla usg görüntüsü haberini alıp çıktım.
doktorum tekrarlayabilir diyor bir daha hiç oluşmayabilir de diyor. ikisinin de örneklerini yaşadığımız hastalarımız var diyor. ben kendi adıma pkoyu yendiğimi umut ediyorum. çünkü bu tamamen hormonlarla ilgili bir durum stres sıkıntı hormon dengesizliğin en temel sebebi.
lütfen asıl bu tarz ifadelerle birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim. insan vücudu inanılmaz bir mekanizma doktorların ancak 3 ay yaşar dedikleri insanlar yıllarca sağlıklı yaşıyorlar. kaldıki bizim durumumuz çok çok daha basit.
mrb canım aynı bendede aynı sekılde tüylenme adet düzensizliğiyle başladı bendede pko.gitmediğim doktor hastne kalmadı hpsi diana35 verdi.1,5ayönce adet düzensizliği için gittiğim doktor pko oldugumu soyledi.şimid bebek için tedavı görüyorum klomen kullanıyorrr.alternatif tedavi olarak ne kullandın canımmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?