Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

merhaba arkadaşlar
bende polikistik over hastasıyım ilaçsız adet olamıyordum ama 10 kilo verdim ilk defa ilaçsız adet oldum
benim suanki sorunumsa adetim 5 gün falan gecikti ve 5 gündür de cok az miktarda kahverengi akıntım var bunun sebebi ne olabilir endişeliyim

bendede pko tespıt edıldı ama bn bbk fln düsünmediqim için doqum kontrl hapı kullanıorum 3 ay oluck 10qün snr kontrolum war (ilacım diane35) bnm qibi tedavi olan war mı ? bu arada pko bnde kılo dııl allaha sukur ama sivilce yapıo:S

ben size nasıl kilo verdiğinizi sormak istiyorum.

günaydın arkadaşlar hepinize hayırlı cumalar...Allah dualarımızı kabul eder inşallah:Saruboceq:

günaydın arkadaşlar hepinize hayırlı cumalar...Allah dualarımızı kabul eder inşallah:Saruboceq:

sağolasın canım ,amin inşallah.Bugün için çok güzel bir başlangıç oldu.bugünlerde gerçekden çok ihtiyacım(ız) var dua ya .benim aşılama sonucum için yarın test tarihim..umarım sonuç beni sevindirir....Bu güzel cuma gününde tüm dualarımız kabul olur inş...:Saruboceq:

Kızlar ben de PCOS hastasıyım bende tüylenme oluyor bir de her ay regl oluyorum ama bazen 2 hafta falan sürebiliyor.Ankara'da bir özel hastanenin doç.una göründüm doktorum ''Pcos lu hastalara adet görmüyorsa adet görmesi için doğum kontrol hapı veriliyor.O doğum kontrol ilaçları vücutta bir şeyi düzeltirken birşeyleri bozar sen süresi düzensiz bile olsa her ay adet gördüğün için sana doğum kont. ilacı vermeyeceğim.Tüylerle de kozmetik yollardan mücadele edeceksin.'' dedi.Yalnız benim hormonlarda dikkate değer bir dengesizlik yoktu.Zaten dr um ''seninki nedeni tam olarak bilinemeyen bir tüylenme' dedi yani hap verseydi sadece tüylenme sorunu için verecekti ki bunun da gereksiz olduğunu syledi..Yalnız dr umun böyle demesi ona güvenimi artırdı çünkü ben de MECBUR kalmadıkça ilaç kullanımına karşıyım

mrb canm bended pko vaar.ve ben 3ay once ögrendım.şimdi çocuk için tedavideyim.bende kılo vermeye calısıyorum ama veremedım daha evlenmeden önce 53kıloydum şimdi ise 63 kılo nasıl verdın kıloları.bende ilaç kullanmadan adet olamıyrum

mrb canım ben evlenmeden once diana 35çok kullandım doktorum vermıstı evlendıkten sonrada kullandım ama 3ay önce çocuk düşündüğüm için bıraktım.bende tüylenmede oldu ama bu diana35 tüylnmeyi engellıyor zaten sen kullanmaya devam et.sivilce bendede cok vardı gitmediğim doktıor hastane kalmamsıtı yüzüm mayın tarlası gibiydi.reokutan diye bi ilaç kullandım çok etki bi ilaç tabı doktor kontrolumde bu ilacı kullamadan önce tahlıl falan yapıyorlar vücut kaldırabılırmı dıyee ve ay ay dozunu yukseltıyorlar.ama acayıp bı happ.dudaklarım kurudu saçlarım kurudu ama deydı.suan yüzümde bişey yok cok şükür ama omuzlarımda var malesef bunada şükürrr tabii

bende tüylenmede sivilcede olduu.doktorum glucophage verdı 1aydır kullanıyorum bu ilaç şeker hastalarında veriliyormusbu hapı kullanmaya başladıgımdan beri şekerlı seyler aramıyorum artıkk.3aydırda bebiş için tedavı görüyorumm bakalım hayırlısı zayıflayamıyorumda ne güzel senın bebiş olmus darsıı bizlere inş...

hımm devam edıorum 1 tane kaldı konrolume qıdıcm :) kılo almıorum dedım ama 7 kılo almısım habrım yoq:S hemn dıete basladım sivilce içinde bi ozel doktara qıdıcm heralde ama once doktourumla konusmalıyım bıde kılo cıktı basımıza yha

bende de pko var 17 yaşımda farkettim diane35 kullandım.9 ay da 6 kilo aldım.sonrasında 1 yıl kadar sorunlarımdan kurtulmuştum.1yıl sonunda adet düzensizliği,durduk yere sancılanma,akne vb artma oldu.şimdi 21 yaşındayım tedaviye tekrar başladım 6ay gynelle draje 21 kullandım.diane e göre daha az yan etkisi var.göğüslerim biraz büyüdü ve 3 kilo aldm.daha az bulantı yapıyor diyebilirim.haftaya tekrar doktora görüncem.bu arada annem televizyonda bi dr. dan çok etkili bi çay öğrenmiş.dr. bu çayı için doğum kontrol hapına gerek kalmayacak,ultrasonda farkı göreceksiniz demiş.ayrıntıları öğrenince paylaşırım.

Merhaba. siteyi sık sık takip etmeme rağmen üye olmamaıştım fakat artık olmam gerektğni düşündüm . ben 16 yaşındayım. ve 2 yıldır polikstk over hastasıyım. adet düzensizliğimçok fazla 2 haftada bir adet fln görüorum. 2 yıldır düzenligittiğimbirdoktorum var. kilo vermekle ilgili bana pek biaçıklayıcı bilgi vermiyo. 2 yıl önce çok zayftım fakat 2 yıl içinde bel çevremde hastalığın etkisi olduğu için bir hayli kilo aldım 1 yıldır tartılmıyorum aşırı bir kıllanmam var allhtan sivilcem fln yok ama aşırı kilo yapıo bende yemedğim halde . bu durumdn çok rahatsızım. doktorum bana bu konuyla ilgili hiç bi bilgilendirme yapmamıştı ve doğum kontrol hapları yüzünden kilo alıyorum sadece yoplasanız 2 ay fln ilaç kullandım. durumun ciddiyetnde değldim. rejim yapıorum fakar kilo veremiorum. öğrenci olduğum için spor ve rejm yapmak o kadarda kolay olmuo . hem zayflamam yardım edicek hemde tedavimde kullanabilceğim bildiğiniz bi ilaç varmı doktorum yeni değiştiriorum 2 yıldır farklı dktorlar denemedğim içinde pişmanım . ve adet dönemlermde sancıdan bayıldığmı iğne yemek zorunda olduğum zamnlarda oluo. cvp verebilirsenz çok memnum olurum. :/

canım bende çok araştırdım ama ilaçla falan olmuyor o kilo verme işleri.bak bende doğum kontrol hapı kullanıyordum(3 gn önce bıraktım) ve öğrenciyim.buna rağmen 1,5 ayda 4.5 kilo verdim.Bir diyetisyene görünmeni tavsiye ederim,pilates e gittim ben(haftada 3 güm) çok da yararını gördüm.Her gün 30-45 dk lık bir yürüyüşün bile çok yararını görürsün

evet evacold teşekkr ederm . artık bu hasatalıkla ciddi ciddi ilgilenmek gerek. zaten bugünden itibaren sporuma başladım haftra içi ibi salona kaydımı yaptrcam ve sınavlarımın bittiği gün diyetsyen ve yeni bi jinekoloğa gidicem . öğrenci olupda bu hastalıkla uğraşmak da çok zor.

Herkese merhaba,

Bende neredeyse 7-8 yıldır pko ile uğraşıyorum.Doğum kontrol hapını kullandığımda herşey gayet güzel düzenli gidiyor fakat hapı bıraktıktan 2 ay sonra adet düzenim sapıtıyor.Bende kıllanma yok.
Bu hastalığın kilo ile alakalı olduğu konusuna pek inanmıyorum ya da bazı vakalarda kilolularda olabiliyor.Yani bende bu hastalığın teşhisini koyduklarında 44 kiloydum.Ama belki hastalık zamanla kilo aldırıyor olabilir.
Hamile kalmaya karar verdiğimizde doktor "pko sendromunu kafana takma, çocuk problemi yaşasanız bile bu tarz problemlilerin en şanslıları pko sendromlulardır.çünkü çok fazla uğraşmaya gerek kalmadan hamile kalabilirler" demişti.Gerçektende öyle oldu, ben hamile kalabilmek için hiçbir tedavi olmadan 8-9 ayda hamile kaldım.Şimdi oğlum 2 yaşında.Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Ama şimdi pko tekrar devam ediyor.Doğum kontrol hapını bırakınca düzensizlik başlıyor.
Ben şimdi birde kilo vermeyi deneyeyim.Belki onun faydası olabilir.

bnde aynı sorunu yasıorum okl fln bn bu sene basladım doqum kontrll tedavıye ztn yenı oqrendım ama asırı warsa bnce hem doktorunu deqıstır jemde bı dıyetısyene qıtmenı tavsıye edrım

herkese geçmiş olsun bende 2. bebek için uğraşıyorum ve hurma poleni geldi mekkeden bu konuda bilgisi olan varmıdır ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…