Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

3 hafta devam eden kanamam meğer rahim dışı gebeliğe bağlıydı.ilk gittiğim doktor başkent hast. bunu anlamadı ve polikistik dedi.onun yüzünden tam 3 hafta kaybettim.neyse ki başka doktor bunu anladı ve beni nedense tıp fakültesine gönderdi.unutamıyacağım bir gece geçerdim orda (rezil) ve sonra anıt hastanesindeki naciye hanıma gittim.sağolsun hiç korkutmadan ,herşeyi izah ederek meseleyi çözdü.paylaşmak istedim çünkü dotorlar da bazen yanılıyor bedeninizin sesini dinleyin ve içinize sinmeyen doktorla kesinlikle devam etmeyin.

ben çokk tecrübeil bir PCO'luyum...36 yaşındayım ve ilk adetimden beri adet olmakda her zaman sorun yaşadım.bazen dr. kontrolünde ilaç vs.. bazen artık kendi kendimin dr'u oldum.

bebek istedim olmadı..Tüpbebek ile kızım oldu.Çok şükür 5 yaşında bir kızım var.Ama halenn PCO'dan muzdaribim.Bu konuda çok iyi bir dr. arıyorum.ıstanbul'da olmalı tabii.
Artık bıktım yine 3 ay oldu adet olmadım.Kilo sorunum artık çok fazlaa başedemiyorumm Her yanım şiş sanki.Helede el ve ayalarımı ateşe basıyorum sanki.Bunaldım artık.
Soğanı da 2 ay denedim.Bir kez adet oldum birdefasında olmadım. her yolu da ama kesin çözüm olmadı maalesef.Belki de uzun süreli yapmadım ondandır.
Dr. tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

merhaba arkadaşlar, ben de pcos'lu yeni üyelerdenim 1 senelik evliyim ve yaklaşık 9 aydır çocuk düşünmediğimiz için yasmin kullandım. çocuk yapmaya karar verdikten sonra özel bi polikliniğe dr. a gittim herşeyin yolunda olup olmadığını öğrenmek için. daha önce de gidiyordum ama herşey gayet normal denilmişti.fakat en son gittiğimde dr.bey pco görüyorum dedi. ilk defa o zaman tanıştım kendisiyle ve dr. bey başka hiçbişey söylemedi. idrar tahlili istedi ve 2 tane ilaç verdi folik asit ve duphaston. adet olunca ya da bittikten sonra dedi tam hatırlayamıyorum gel dedi ne hormon testi ne başka bişi hepsi buydu. bende moralim bozulduğu ve dr.un yeterince ilgilenmediğini düşünerek gitmedim.3 aydır korunmuyorum ve beklemedeyim. yaklaşık 3-4 gün sonra adet olmam lazım şimdi bekliyorum. bu ay da olmazsa önümüzdeki aydan itibaren iyi bi dr. bulup ona gitmek istiyorum. Allah'ım yardım etsin bize.

merhaba şilan, alt başlıklarda vardı öle bi konu; ismiyle,adresiyle tüm jinekologlarımızı burdan bildirelim diye. bi oraya baksana.bu arada bi evlaadın olduğu için şanslısın.ben daha yolun başındayım umarım bende çocuk sahibi olucam :)

canım günaydın bendede adet düzensizligi vardı pko oldugum söylendi.doktor çocuk olmaz anlamına gelmiyor dedi.fakat ilaçla tedaviyle gebe kalırsın kendiliginden kalman nadir olabilir dedi.bende 6 aylık evliyim 27 yaşındayuım.çocuk istiyorum fakat pkolu hanımların genelinde kilo problemi oluyor bendede var önce kilo versem diye düşündüm.ben sogan kürü uyguladım bugün on günüm kürde.ardından incir kürü uygulucam.ilaç olarakta gluphone kullanıyorum.dogum kontrol ilacı içmiyorum onlar adeti düzenliyor fakat hamile kalmanda zorluk çıkarıyormuş.ben fakülşteye gittim özel doktora gitmedim ordada iyi ilgileniyolar.evt iyi doktor bulmadan olmuyor canım malesef allah herkezin gönlüne göre versin.sen tedaviye başladınmı şuan bişey kullanıyormusun?

öncelikle amin inş. hepimizin yüzü gülücek, pozitif düşünmek istiyorum artık :) bende 27 yaşındayım kilo sorunum yok hatta baya zayıfım 1.62 boy 51 kilo benimde tüylenme sorunum var her ay adet oluyorum ama bazen normal bazen de leke gibi geliyo.tekrar dr.a gitmedim çünkü biliyorum ki bi başlayınca 2. gününde gel 10 gün sonra gel dicek ve bu gitgeller beni etkilicek daha doğrusu hast.etkiliyo orda sıra beklemek vs. özelede gitsem tahlillerim hast. olucak.kaçışım yok tabii önümüzdeki ay gitmeye karar verdim ama önce hayıt tohumunu denicem

Kızlar pkoluyum .pko ıÇınn ozel bır tedavı gÖrmedım.ıkı yumurtamda pkolu.doktorum gebe kalmak ıstedıĞımde pko cok onemlı bıŞey deĞıl sadece yumurtlamada sorun yasarsın, yada kalıtesız yumurta olur demıŞdı.yumurtalamayıda saĞlamak ıÇın tedavı yontemlerı var.mesela klomen ben kullandım.sonrada aŞılama yaptırdım .Şımdıde hamıleyım.benım pko dıŞında prolaktın sorunmda vardı.zaman kaybetmemek ıÇın yaoıldı aŞılama..çok sukur kı tuttu darısı dıĞer ısteyenlerın baŞına

valla ben önümüzdeki hafta doktora gidicem, normalde temmuzda gitmem gerekiyodu ama bu ay çok fazla kahverengi akıntım oldu ve adetim de doğru düzgün gelemedi..dr de görmek istedi ne diyecek bakalımboshayallersmile
Allahtan glifor a alıştım artık istifra etmiyourm, diyet de devam ediyo ama şu tüylenme var yaaaaaaaakötükedihüso

tebrik ederim, gözün aydın . darısı başımıza peki bu süreç ne kadar sürdü? stres yaptın mı? ben henüz tedaviye başlamadım umarım uygun bi dr bulabilirim.

gözün aydın canım allah size bagışlasın peki nekaddarlık evlisin ve nekaddar tedavi sonrası gebe kaldın kib sevgiler:1hug:

tebrik ederim, gözün aydın . darısı başımıza peki bu süreç ne kadar sürdü? stres yaptın mı? ben henüz tedaviye başlamadım umarım uygun bi dr bulabilirim.

bende gebbelik için tedaviye başlamadım henüz bir yıl bekleyin olmassa dediler ama ben yinede daha erken başlamak istiyorum.bide biraz kilo vereyim diyorum bakalım hayırlısı olur inşllh.

gözün aydın canım allah size bagışlasın peki nekaddarlık evlisin ve nekaddar tedavi sonrası gebe kaldın kib sevgiler:1hug:

Amin canım darısı başınıza.canım 21 hazianda 2 senemiz dolucak.biz 2008 haziranda evlendim 2009 nisana kadar(10 ay) kendimiz korunduk.sonra ben daha onceden pkolu olduğumu bildiğim için ve sancılarım olduğu için ve birde doğum kontrol hapı almak için gittim doktora.doktorum hormon testi yaprı.be prolaktinim yuksek cıktı.bi kaç ay doğum kontrol hapı kullandım.sonra doktora gittim ve prolaktınım yine aynıydı.3 ay prolaktin tedavisi gordum.belki biliriin prolaktın doğumu engelleyen bir hormon.3 ay ilaç kullandım ve prolatınım dustu.ilaç kullanırkende korunmuyorduk tabi.doktorum 3 ay ilacı kesti ve bebek için deneme verdi.3 ay ilaç kullanmadım ve bebek için yine uğraştık.fakat sonuç alamadık.tekrar doktora gittiğimde prolaktınım yukselmışdı sınırdaydı.yumurta takıbıne başladık.doktor yumurtamın olgunlaştığını gorunce beklemeye luzum yok aşılama yapalım dedi .ve 3 aylık hamileyim şimdi...yani toplasan 1 sene falan olmuştur ben bu hastalıklarla uğraşalı..

pko benimde kabusum olmustu :gitme:ama.dogum kontrol hapini biraktiktan sonra adet olmamaya basladim ve cocuk istiyorduk türkiyde dr gittigimde pkolu oldugumu söyledi ploraktin seviyemde cok yüksekti beni ve esimi korkuttuki bu doktorkesin kilo vermelisin cocugun olmazda yumurtlaman yok senin cocugun olursada seker hastasi olursunda falan falan.moralimiz sifir tabi esim cok üzüldü dogal olarak hormonlarima falan bakildi testlerin sonuclarin cikmasi 1ay falan surdu yurt disina geldim tlfonla dr aradim sonuclara göre ilac adi verdi basla dedi.o ay yine adet olmadim patlamak üzereydim dr gittim bir mucize ya hamile oldugumu ögrendim hihoyyythani hamile kalamazdim ilacada hic baslamadim..yurt disindaki doktorumda gayet normal oldugunu söyledi bazi kadinlar adet olmasada yumurtlayabilir dedi.pkoyu ve adet olmamayi türkler cok kafasina takiyor kadinlar 2 3 ay adet olmaya bilir 2 3 ay sonra endiselenin niye adet olmuyorum diye dedi.ilginc ama isteboshayallersmile.allahim sizlere isteyen herkese versin stres yapmayin allahim hepinizin kalbine göre versin.

ben uzun zamndır uğramıyodum okul sınavlar derken en sonunda attım kendimi buraya.
bi kaç sayfaya baktım kürlerden bahsedip sormuşsunuz .
ben bildiğim kadarıyla söyliyim şu 15 günlükmü ne soğan kürü iyi geliyomuş arkadaşlar. en azndan düzene sokuyomuş. bir tanıdık denemeişti. bende şu 20lik diş operasyonumu atlatıyım denicem. ne kaybedebilirzki. deneyip gömekte fayada var bence vereliniortak

arkadaşlar ben sogan kürü uyguladım bitti.pko hastası oldugum için adet günüm belirsizdi herfhangi birgün başladım.sormak istedigim incir kürünede başlıcamda sadece incirmi olucak oksa içine havuçmu konuluyor.yani pko hastaları incir kürünü nasıl yapıyor lütfen bilen varsa cevap yazsın.ve nezaman başlıcam incir kürüne yardımcı olun arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…