Arkadaşlar merhaba;
Aramızda bu konuda çok tecrübeli arkadaşlar var.Ricam bu arkadaşların yarmı;
Ben kendimi bildim bileli regli dönemlerinde çok fazla sancı çekerim hatta dayanamayp bayılırm ve sonrasında en yakın hastanede 1 adet reg söktürücü iğne i tanede ağrı kesici iğne ile normale dönerim. 18 yaşında bu konuyla ilgili tam manalı bir kontrol yaptırdığımda bana yumurtaların çatlamasıyla ilgili sorun olduğunu söylemişdi Dr. ve doğum kontrol hapına başlamışdım. 6-7 ay kullanıp 2 ay ara verip tekrar başlıyordum. Taki 1,5 sene önceye kadar. (27 yaşına kadar) Reglilerim artık o kadar azaldıki damla şekline oluyordum ve 1-2 gün sürmeye başlayınca bıraktım. Dr. a gittim bişey yok dendi. geçen ay dr gittimde de pko olduğumu öğrendim.tabi bu arada aşırı tüylenme ve göğüsden sıvı gelme ve göbek bölgesinde kilo olaylarını hiç katmıyorum çünkü ben bunları her kadında olabielen bişey sanacak kadar çok eskiden beri yaşıyorum yani yaklaşık 7-8 senedir bunlar var bende.
Dr.un verdiği ilaçları (belara,dostinex, glucophage,androcur) yan etkiden sadece 10 gün kullandım. bi tek glucohage'ı devam edebildim ve dostinex içinde 2 adet var diye bitirdim.
Dün test yaptırdım enterasan bi şekilde prolattinim 54 den 20 e düşmüş fsh 4,3 den 5,12 ye çıkmış bu kadar prolaktin düşüşü normal mi? bide ben bu hastalık başlayalı çok eski olamsına rağmen yeni tedaviye başalamya çalışıyorum ilerde bi gün çocuk istediğimde tüp bebeklemi illa hamile kalabilrim.
bu arada 3 yıllık evliyim.
Cevap yazacak arkadaşlara çok teşekkürler
çok teşekkürler..anlayamadığım nokta prolaktinim düşdü gözüküyor ama hala göğsümden sıvı geliyor, ve bu çok uzun yıllardır böyle
Arkadaşlar merhaba;
Aramızda bu konuda çok tecrübeli arkadaşlar var.Ricam bu arkadaşların yarmı;
Ben kendimi bildim bileli regli dönemlerinde çok fazla sancı çekerim hatta dayanamayp bayılırm ve sonrasında en yakın hastanede 1 adet reg söktürücü iğne i tanede ağrı kesici iğne ile normale dönerim. 18 yaşında bu konuyla ilgili tam manalı bir kontrol yaptırdığımda bana yumurtaların çatlamasıyla ilgili sorun olduğunu söylemişdi Dr. ve doğum kontrol hapına başlamışdım. 6-7 ay kullanıp 2 ay ara verip tekrar başlıyordum. Taki 1,5 sene önceye kadar. (27 yaşına kadar) Reglilerim artık o kadar azaldıki damla şekline oluyordum ve 1-2 gün sürmeye başlayınca bıraktım. Dr. a gittim bişey yok dendi. geçen ay dr gittimde de pko olduğumu öğrendim.tabi bu arada aşırı tüylenme ve göğüsden sıvı gelme ve göbek bölgesinde kilo olaylarını hiç katmıyorum çünkü ben bunları her kadında olabielen bişey sanacak kadar çok eskiden beri yaşıyorum yani yaklaşık 7-8 senedir bunlar var bende.
Dr.un verdiği ilaçları (belara,dostinex, glucophage,androcur) yan etkiden sadece 10 gün kullandım. bi tek glucohage'ı devam edebildim ve dostinex içinde 2 adet var diye bitirdim.
Dün test yaptırdım enterasan bi şekilde prolattinim 54 den 20 e düşmüş fsh 4,3 den 5,12 ye çıkmış bu kadar prolaktin düşüşü normal mi? bide ben bu hastalık başlayalı çok eski olamsına rağmen yeni tedaviye başalamya çalışıyorum ilerde bi gün çocuk istediğimde tüp bebeklemi illa hamile kalabilrim.
bu arada 3 yıllık evliyim.
Cevap yazacak arkadaşlara çok teşekkürler
merhaba arkadaşlar, uzun süredir sitenizi takip ediyorum ama henüz üye oldum..ben 2 yıllık evliyim..evlendikten sonra düzenli olarak jinekolojik muayenemi yaptırmaya başladım. Doktorum ultrasonda yumurtalıklarımı polikistik olarak görüyor. Bana adet düzensizliği, tüylenme, adet sırasında aşırı sancı olup olmadığını sordu. Fakat benim adetlerim kendimi bildim bileli çok düzenli, 28 günde bir olur, şaşmaz.Tüylenme,kilo sorunu, aşırı sancılar vs. hiç biri yok.Bir de her yumurtlama günümde (yaklaşık 14.gün) "mittelschmerz" denen yumurtlama sancısını ve yumurtlama akıntısını yaşıyorum. Son kontrolume tesadüfen 12. günümde gitmiştim ve doktorum yumurtanın oluştuğunu gördü, büyüklüğüne bakarak 2 gün sonra çatlar dedi, çatlama sırasında ağrı hissedip hissetmediğimi sordu ben de hissettiğimi söyledim. Ayrıca vajinal muayene sırasında da yumurtlama akıntımın olduğunu gördü, çok büyük ihtimalle yumurtlamanda bir sorun yok dedi. Tahlil,test, ilaç vs bunların lafını etmedi. Ben de yumurtluyorsam bu kistler nasıl oluşuyo dedim,o da yapısal olarak bazı kadınlarda boyle bi gorunum oldugunu ama bu kadınların aslında saglıklı oldugunu soyledi.Ben de internette Dr. Kaan Kocatepe nin sitesinde aynı şeyi okuyunca buna daha çok inandım. Acaba aranızda benim durumumda olup gebelikte sorun yaşayan oldu mu? Adetleri düzenli olduğu halde hamile kalamayan arkadaşlar bu yumurtlama belirtilerini yaşıyolar mıydı? Cok uzun yazdım kusura bakmayın:)))
merhaba canım
ben varım senin gibi
hiçbir problemim yok
usg görüntüsünden başka
ne kilo
ne tüylenme
senin gibi adetlerim düzenli
hatta adet ortası bıçak gibi bir sancı saplanıyor ki dr kocatepe bunun yumurtlamanın en büyük göstergesi olduğıunuda söylemiş
ha keza drum yumurtladığımı onaylıyor
ama bir seneyi aşkın bebeğimiz olmadı
Bu esnada 2 ay klomen kullandım yine olmadı
drum rahim filmi istedi
temiz çıktı
yine klomen kullandım geçen ay ve aşılama oldum
bebeğim tutunamadan on gün sonra düştü
hafif adet şeklinde oldu ağrısızdı
çok zor olmadı
Şimdi bu ay bekliyorum bakalım ne zaman adet olucam diye
bizim tam olarak 1 sene 2 ay oldu canım korunmayı bırakalı
sanırım stresle çok alakalı
Çok üzülüyordum hiç değilse gebe kaldığımı göreyim diye
Çok şükür olabiliyormuş aşılamaylada olsa
O yüzden stres yapmamanı öneririm.
selam kızlar ben ded e pko varmış. doktor kist var dedi. kendiliğnden geçer mi dedim geçmez dedi. yani hep kalacak mı onlr rahimde. adet düzensizliğim yok. her şeim normal ama vajinal ultrasonda çıktı.
4. deneme dedim. gebelik için. denemeye devam edin dedi. benim durumumda kadınların yüzde 10 u olurmuş. bu yüzde 10 a giren kadınların yüzde 60 ı normal yolla gebe kalabilirmiş. yüzde 40 ı sorun yaşarmış. sizce de gebe kalma şansım nedir? var mı kalanlar kısa zamanda.
hormon değerlerim normal çıktı
lh ve fsh normal değerlerde. bu ii dimi kızlar. tek sorun ultrason da kist olması başka bi şikayetim yok.
sizce durumumda neler olabilir. aydınlatır mısınız benii..
bence bu doktorlar artık pko yu grip gibi kabul ediyorlar, önüne gelene pkosun sen.
hormon testin temiz, adetin düzenli, kilo, şeker, tüylenme problemin yoksa pko filan değilsindir.
hiç bunları düşünüp dertlenme...
bence bu doktorlar artık pko yu grip gibi kabul ediyorlar, önüne gelene pkosun sen.
hormon testin temiz, adetin düzenli, kilo, şeker, tüylenme problemin yoksa pko filan değilsindir.
hiç bunları düşünüp dertlenme...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?