Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

selam ben yeni katıldım buraya ve bende pcoluym 14dümden beri ve çok şiddetle bebek istiyorum bana doktor tavsiye edecek olan varmı 1 senelik evliyim hiç korunmadım ama olmuyor doktora çok gittim ama hepsi çocuk erken diyor ama ben istitorum erkenimi var bu işin... lütfen yardım

Arkadaşlar merhaba bende pco ilaç tedavısıne basladık diane 35 kullanıyorum ılk kutu bıttı şimdi size sormak istediğim bir sey var ben ılk kutuya baslarken adetım 3 gunu basladım ılk kutu bıttı sımdı bır hafta sonra mı baslayacam yoksa gene adetımın 3 gunu mu lutfen sorumu cevaplayın yardım edın :mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

yedi gün ara verip yeniden ilacı almaya başlıyorsun geçmiş olsun.

mrh bugüne kadar hep yazdıklarınızı okudum.bilgi almaya çalıştım.bende pko hastasıyım.normal pkolulardan biraz farklıyım.doktorum 100 pkoludan 5 i senin gibidir dedi.ama daha hiç okumadım öyle birini.normalde sizler adet olamamaktan, geç olmaktan, yada ilaçla adet olmaktan bahsediyosunuz.benim sorunumda 15 günde bir adet olmak. 5 yıllık evliyim. pkolu olduğumu evlenmeden öncede biliyodum ama hiç umursamamıştım.ilaçlarımı bile içmemiştim. son 1 yıldır hiç doktora gitmeden çocuk denemelerinde bulunduk.olmadı tabi.şimdi bana pkolusun diyen doktoruma gidiyorum.beni motive ediyo.caba sarfetmelisin diyo. klomen diye bir ilaç verdi geçen ay.yumurtalarımın büyümesi için. 11.gün gittim.daha hiç başlamamışlardı büyümeye.ve 2 gün sonra yani 13.gün yine adet oldum. bana iğneli tedaviye başlıyalım dedi. yumurtayı büyütmek için. yanlız biraz pahalı bir yöntemmiş. o yüzden önce rahim filmi çekicek.ne olur ne olmaz diye. eğer tüplerde bişey varsa boşuna iğne yapmayalım dedi. birde şeker hapı kullanıyorum. o ne için bilmiyorum. bu arada horman tahlillerimde genel olarak kötü değil dedi. fsh ve Lh ile ilgili bişey söyledi.biri birinden düşük olması gerekiyomuş. aynı olmalarıda ii değilmiş. benim şuanda aynılar.ama geçen seneki tahlilimde normalmiş.heralde değişken bişey.kiloya ,gıdaya ve strese göre değişiyo olabilir. lütfen pkolu bayanlar hamile olduğunuzda yazın buraya.bize umut olun....

bende 8 senedır pko hastasıyım 2 yıllık evlıyım cocuk istıorum ama olmuo sımdı klomen kullandım 5 gun byunca gunde 2 tane bugun doktora gıttım ve yumurtalarım catlamamış onun için pazartesı tekrar gıdıcem nolacak bılmıorum cok strese gırdım.benım gıbı olanlar varsa ve lkomen kullanp hamıle kalan arkdaslar lutfen bılgılerınızi paylasın.

merhaba, ben üsküdarda hopitaltürk hastanesine gidiyorum. özgür hanım var orda. ben memnunum doktorumdan. 2 ay olmadı bile doktora gideli.beni hiç oyalamadan direk tedavileri uyguluyo. mesela klomeni ilk gittiğimde verdi.işe yaramadı ve şimdi iğneye başlıcaz.eğer klomen yaramadıysa şimdi hiç yaramaz dedi. ama okuyorum 6 ay klomen kullananlarda var.ve hiçbir işe yaramamışlar.

bende pko hastasıyım 4 ay klomen kullandım 4.ay aşılama yaptırdık olmadı sol kanalda biraz tıkanıklık ve fazla kıvrımlı dedi ve laposkopi oldum 1 ay daha klomen kullandım ama yine olmadı bu ay iğneye başladık gonal-f 112 dozda 8 gün kullandım ve 7 yumurtam oldu şimdi bekliyorum sadece

Ya bazıları hiç önemsemiyo, benim doktorum da önemsemedi pek, belirtilerini gösterirse tedavi veririz dedi, ama burada okuduklarımdan dolayı da tedirgin oluyorum açıkçası.

Ya bazıları hiç önemsemiyo, benim doktorum da önemsemedi pek, belirtilerini gösterirse tedavi veririz dedi, ama burada okuduklarımdan dolayı da tedirgin oluyorum açıkçası.

bu doktorumu bulana kadar 3 doktor değiştirdim. hiç biri önemsemedi hep para tuzağıydı şimdiki doktora verdiğim paralara hiç üzülmüyorum çünkü karşılığını alıyorum

bu doktorumu bulana kadar 3 doktor değiştirdim. hiç biri önemsemedi hep para tuzağıydı şimdiki doktora verdiğim paralara hiç üzülmüyorum çünkü karşılığını alıyorum

lotus 83 , peki bu önemsemeyen doktorlar, pko'nun belirtileri olduğu halde mi önemsemedi ? yani saç dökülmesi, adet düzensizliği, kilo alımında hızlanma vs. olduğu halde mi önemsemedi? bende sadece arada bir düzensizlik oluyo, açıkçası bu yüzden ben de önemsemiyorum henüz çocuk da düşünmediğim için. kafam karıştı.Çocuk isteyene kadar öğrenemicem o zaman ben.Çünkü pko'su olduğu halde çok rahat hamile kalanlar da var. guclubacismile

canım bana pkolu olduğumu bile söylemediler adet düzensizliğim yoktu ama saç dökülmem tüylenme ve hızlı kilo alımı vardı hiç uyarmadılar bir sürü kan testi rahim filmi falan uğraştım durdum senın anlayacağın bence önemse derim limonagacı şuan çocuk düşünmesende ileride düşüneceksin ve umarım sen bizler gibi uğraşmazsın

Ama önemsesem bile şu an yapabilecegim ne var ki? Adetimi düzene soksun diye ilaç versin desem, zaten arada bir olan gecikmeler dışında gecikme yok.Tüylenme yok, kilo yok. Ama belki çocuk da olmayacak tabii. İşte onu da çocuk isteyene kadar bilemicem. Sırf bu yüzden de henüz hazır hissetmeden çocuk istenmez sanki. :1rolleyes:

mrh, 4.ay aşılama dediğin yumurta büyütme aşılamasımı.bende 1ay kullandım klomen.doktor bana ilk ay yaramadıysa bidaha yaraması zor dedi.yumurtalarım büyümüyomuş.bu ay banada rahim filmi çekicek bişey varmı yok mu diye.ona göre aşı yapıcakmış.aşı yaparız bide kanalda bişey varsa yazık olmasın emeklerimize dedi. ilk kullandığın aşının ne için olduğunu ve şimdi başladığın inenin ne için olduğunu yazarmısın. ve fiyatlarını.bana 500 le 1000 lira arası tutar dedi doktorum

mrb bende pko hastasıyım doktorum diane 35 isminde bi ilaç verdi daha kullanmadım ama aranızda kullananlar var mı bu ilacı yan etkileri neler kilo falan yapıo mu bana yardımcı olur musunuz

Merhabalar,,,
ben 8 aydır ewlıyım bebek ıstedık ve mallesef olmadı gectıgımız ay dotora gıttım ve polıkıstık owersun dedı ultrosnla baktı yumurta yok sımdılık dedı addetın 3 gunu kan werdım testler normal we sadece yumurtlamayı saglayan hormonda dusukluk war bu yuzden yumurtlar buyumuyo dedı serophene 50 mg lık bı ılac werdı 5 gun kullan 4 gun ara wer ve bu ayın 30unda kontrole gel yumurtaları ızlıycem eger ıstedıgım buyukluge geldılerse catlatma ıgnesı yapıcam dedı ve geısını bılmıyorum bu ılacla hamıle kalan warmı acaba kac ay ıcınde hamıle kalabıldıler ...bende bebek soranlara dusunmuyoruz dıyorum ıtıraf edemıyorum acıkcası kendı annem bıle bılmıyor bense hastanelerde aksamı buluyorum esımde saolsun cok anlayıslı her sekılde yanımda destek ıyıkı sızlerı buldum sımdıden tesekkurler

slm. arkadaşlar bisorum olacak....ben 3 ay önce dr.a gittim sadece ultrasona baktırdı ve pcos dedi.diane 35 verdi.hormon testi yaptırmadı. 3 aydır kullanıyorum ilacı ve şimdi hormon testi yaptırsam ilaç kullandığım için hormonlarım düzgün mü çıkar.

merhaba arkadaşlar, bu topic pkoluların paylaşım alanı olduğu için sorularıma da yanıt bulurum diye düşündüm. 27 yaşındayım,20-21 yaşındayken hormon testlerim düzgündü fakat pko görünümlü yapım olduğu için diane 35 kullanmıştım. 2 yıl önce bir düşük yaşadım, şimdi de korunmayı bırakalı 4 ay oldu ve bugün adetimin 3. günü vajinal usg de pko yapısı tespit edildi. fsh ve lh sonuçlarım akşam çıkıcak.bu yolda beni ne bekliyor, dr. doğum kontrol hapı lafı etti ama ben çocuk sahibi olmak istiorum. sizlere nasıl tedaviler uygulandı?acaba benimki ileri düzeyde değil mi çünkü 30 günde 1 adet görüyorum.internette de bi sürü şey okudum ve açıkçası ben hemen 2 ayda tedavi olurum diye düşünürken karamsarlaştım bir anda. cevaplar, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

bu arada kamerim bugün dr.la da konuştuk sadece ultrason görüntüsü teşhis için yeterli değil, muhakkak hormon tahlili yapılmalı, geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…