Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

teşşa.s.ekkür ederim iyi dileklerin için mevlam tüm isteyenlere versin sağlıklı bebişler...

Bu pko çok berabat bir hastalık daha önce gittiğim doktorlarım önemsemedi bende güvenerek ihmal ettim şuan çok ilerlemiş ve ben berbat bir durumdayım. Daha önceden kendiliğimden hamile kalmıştım, şuan bu benim için imkansız artık. Yumurtalıklarım berbat durumda sakın ihmal etmeyin sakın.senağlama

Canım benim doktorum da çok önemsemedi ve aynen senin gibi ben de ihmal ediyorum. Sen ilerlediğini kendin de görebiliyor musun geçmişe bakınca ? Yani doktorum ihmal etti dediğin zamandan beri ne kadar zxaman geçti ve adetlerin düzensizlikleri mi arttı ? Acaba pkom ilerliyor mu dedirtecek birşey yaşadın mı kendi kendinde gözlemlediğin ?

İki aydır adet göremiyorum şiddetli kasık ve karın ağrıları çekiyorum doktora gittim yumurtam yok ve adet olamıyorum ayrıca önceden sol yumurtalığım sorunluyken şimdi sağda pkolu ve rahmimde kalınlaşma olmadığını söyledi doktorum. Adet olamadığım için farlutal diye bir ilaç verdi. Ve ben dayanlımaz ağrılar çekiyorum ayrıca saçlarım çok dökülüyor kilo alıyorum vücudumdaki kıllar coşmuş vaziyette. çocuk istediğim için ilaç kullanamıyorum. Şuan ne yapıcağımı şaşırdım tedavi olucam çocuk için bakalım ne olacak . Kendimi şanssız ve mutsuz hissediyorum, menepozamı giriyorum diye korkuyorum. Henüz hormon tahlillerim yapılamadı adet olmam gerekiyor ve beni neler bekliyor hiç bir fikrim yok mafoldumbenmafoldumben

selam kızlar bende pkoyum ama en son doktora gittiğimde (başka bişe için) doktor yumurtalarda sorun yok dedi pko yok dedi çok şaşırdım ve gerçekten adetlerim düzene girmeye başladı yani 30 günü aşsada her ay adet oluyorum her ay yopun şekilde kan gelmesede ara sıra gelsede bunada şükür diyorum çünkü ilk başlarda çok kötüydü 2-3 ay adet olmuodum ozamanlar doktor pko var diodu ama şimdi kendiliğinden mi düzeldi hiç bişe anlamadım tedavi oldum diyemem çünkü pko nun kesin bi tedavisi yok ama 2 yıl önce falan doktora gittim 3 aylık agnukaston verdi sonra da hiç gitmedim doktora bu ilaç 1 yıl düzenledi adetimi yopun oluyodum bir yıl aksamıodu aylarım bilmiorum ne oldu doktora gitmeyede korkuom hayırlısı olsun ama çenemde tüylenme oldu son zamanlarda acaba benim sorunum pko değilde hormon bozukluğumu adetimin günü gününe gelior diyemem ama her ay yine oluyorum bazen çok az geli bazen normal

allahım bizi bu hastalıktan kurtarsın gerçekten çok zor..insan kadınlığını yaşayamıyor niyemi
saç dökülüyor saçın zevkini süremiyosun
tüylenme oluyor erkek gibi
adet olamıyosun kadın gib,i
erkeksi kilo alıyosun
doğurganlık olmuyor yüzde 90
yani kısacası gerçekten kadınlığını yaşayamıysun

olumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmilekıslaaar yapmayın ya bende pkoluydum ve çocuğumun olmayacagını söledi oktor 9 ay sonra hamile kaldım şimdi 45 günlük bir oğlum var.. her işin başı moral....moralinizi yüksek tutun....

Merhaba kızlar,
10 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyordum (yurtdışındaki doktorum adet sancıları için vermişti) 4 ay öncede adet düzensizliğinden dr. a gittim ve hayatımda ilk defa duyduğum Polikistik over hastalığımı öğrendim. Sadece bel ve karın çevresinde kalınlaşma ve adet düzensizliği var. Neyse, ultrasondan sonra Farlutal verdi ve adetimin 3. günü hormon testi yaptı...Hiçbirşey çıkmadı ve bunu 1 yıl önce olduğum liposuction ameliyatına bağladı! O andan itibaren o doktora bir daha gitmeyeceğimi anladım. Neyse haftalar sonra işim gereği tekrar yurtdışına gidince orada bir doktora gittim ve tekrar adetimin düzenlenmesi için diana35 kullanmamı (6 ay) önerdi. Sonra gebe kalmak istiyorsam, bazal ısı ölçme ile denememi söyledi. Ben 3 yıllık evliyim ve artık çocuk düşünüyorum. Bu arada net de araştırmalar yaparken, İ. Saraçoğlunun soğan kürü hakkında okudum ve hemen uyguladım, mucize bir şekide adet oldum o ay! Sonra yine adet düzensizliğim devam etti ve İzmirde çok meşhur bir Kadın hastalıkları ve Tüp bebek merkezine gitmeyi ve oradaki doktorlara muayane olmayı karar verdim. Geçen hafta gittim ve Hormon tesmime baktı doktor ve normal dedi, sonra yine ultrason yaptı ve dört dörtlük polkistik over dedi. Kistlerim bayağı var sanırım ...
O anda zaten insanın morali bozuluyor, ve ağlamamk için zor tuttum kendimi...
Glifor verdi, şimdi 2 gündür kullanıyorum, ayrıca her öğle bir bebe aspirini ve folik asit! bu glifor acaip midemi bulandırıyor kızlar...sizlerede oluyormu? 1 hafta sonra geçermiş yan etkileri? Bu arada kilo vermem gerektiğini (sadece 6 kilo) fazlalığım var ..söyledi. Özellikle karın bölgemdeki yağları eritmem gerektiğini ve metopolizmamı hızlandırmam gerektiğini söyledi. Bende şimdi günde 5 kere yemeğe çalışıyorum. İşimden zaten istifa etmiştim, allahtan...bu halde zaten çalışamazdım. Sanırım adeimin düzenlenmesi ve yumurtlamam için kullanıcam 3 ay boyunca bu ilaçları...Umarım işe yarar, çünkü tüp bebek ya da aşılama bana çok zor geliyor. Tabiii keşke hepimiz doğal yldan hamile kalsak değilmi???

Yorumlarınızı bekliyorum kızlar...

Canım pko zaaten polikistik over demek. Yani yumurtalıklarda birden çok kist anlamına gelir.Alttan ultrasonla da anlaşılabilir.Ben de bir pkoluyum ve 16 aydır regl olmuyorum yani; 16 aydır yumurtlamam yok. Geçmiş olsun...

ay ne kadar güzel sen şanslılardansın ozaman bende bekarım ama bakalım nasibimde varmı

Ya hadi belirtilerini, saç dökülmesi, erkek tipi kilo alma vs, geçtim de, bi de rahim duvarında kalınlaşma ve rahim kanseri riskini artırır diye korkuyorum ben :gitme:

Sen şanslıymışsın be güzelim. Ben 3 yıldır uğraşıyorum ama bebeğim yoksenağlama 3 defa hamile kaldım, hepside erkenden düşükle gitti benden. Ben yineliyorum hafife alınacak bir sağlık sorunu değil malesef, benim sülalede doktor yüzü görmüş kadın yok hamile kalmak için herkez şıp diye hamile kalır ve doğurur. Ya ben acıların kadını gibi geziyorum doktor, doktor. Ben umudumu Allah' dan kesmedim hiçbir zaman. Olacak inşallah bende anne olucam hayırlısıyla ama zor işte pko bir rahat bıraksa:gitme:

selam,
gluphage kullandım 2 ay ..fakat regl olaamadım .. bugun doktora gıtıtm glifor verdı tekrar ıcmeye baslayacagım< reglın 2. gunu gel dedı dr. tetkıkler yapacakmıs bakalım tedırgın bırsekılde beklıyorum ...

Kızlar, benim gibi GLİFOR kullanıpta midesi bulanan varmı? Ve geçicekmi bu yan etki bir kaç güne???

mafoldumben mafoldumben mafoldumben

Mide ne durumda? ben 4 gündür kullanıyorum ve midem çookkk bulanıyor...

normal herhalde değilmi??

gluphage kulllanırken mıdem az bulanmıstı 7 gunde alıstı mıdem < bende bunu gliforu ılkkez kullanıcam .. daha once kullananlar varsa bızımle paylasırlarsa dahada rahatlayacagım

valla ben 4 gündür kullanıyorum, öğlenleri de folik asit ve bebe aspirini...

GLİFOR sabah + akşam yemek arası...

4 günde nerdeyse 1,5 kilo verdim çünkü YİYEMİYORUM...

umarım bir kaç güne geçer çünkü hayatımda mide bulantısı ne bilmezdim!!!

benım hem doktorum hemde eczacı tok karna alınacak sabah aksam demıstı....
gluphageyı kullanırkende oyle dedıler ama cok az kılo verdım 2 ayda sadece 3 kılocukkaydirigubbakcemile3..

folık asıt ben kullanmıyordum var dolabta ama ıhmal edıyorum .. en ıyısı sneın gıbı bende baslayım....

acaba GLIFOR yemek arası mı ıcsemkııı bende senın gıbı ıstah kesmesı ıcın yada yemekten once almak ?

biricik ,
bu arada aynı anda aynı sorunu yasayan bırını buldugum ıcın sevınıyorum aslında. ınsan moral buluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…