Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım değerlerin çıkmadan pko sadece görüntü ile karar verilmez
başta adet düzensizliği, tüylenme, kilo gibi problemleri var
bende sadece usg görüntüsü var
adetlerim çok düzenli
hormonlar dengeli sayılır
sadece biraz tüylüyüm göbek ve göğüs çevresinde
kilo yok
ama infertilite var
9 ay korunmadık bebişimiz olmadı
klomen+çatlatma iğnesi kullandık 2 ay olmadı
rahim filmi çekildim temiz çıktı tüpler
yine bir ay klomen +çatlatma iğnesi kullandık olmadı
aşılamaya geçtik
ben klomene çok kolay cevap verdiğim için klomenle denendi aşılama
bebeğimiz oldu fakat tutunamadan 5.5 haftalıkken düştü
1 ay ara verdik ve tekrar klomenle aşılama denedik
şimdi sonuç bekliyoruz
şayet klomene cevap vermezse yumurtalar gonodotropin denilen iğnelerle yumurta geliştiriliyor
Özetle 1 yıl korunmasız ilişki sonucunda gebelik olmazsa klomen deneniyor
yumurta gelişmezse gonodotrpin deneniyor
yumurta geliştiriliyor ve çatlatma iğnesi verilip ya ilişki isteniyor ya da aşılama deneniyor canım
ama aşılamayı yapmak için rahim filmi şart
şayet tüpler kapalı ise bir anlamı yok çünkü
Umarım yardımcı olabilmişimdir

çok teşekkür ederim canım ben hormonlar iyiyse sorun olmaz sanıyordum ama demek öyle değilmiş.bunun stresle de ilgisi olabilir mi bir de bu durum düşükleri de mi tetikliyor acaba

Ben de bir pkoluyum, ama aynı zamanda guatr hastasıyım. Bugün doktora gittim, 16 aydır regl olmuyorum. Glifor ve farlutal verdi. Ama guatr hastasıyım ilaç kullanmıyorum. Guatrdan dolayı yan etkisi olur mu ,bilgisi olan var mı bu konuda?

kızlarr pko görünümü olup testlerinde sorun olmayan ve düzenli adet gören var mı?
lh 7.05,fsh 5.03, prolaktin 18.62 dr sorun yok yumurta takibi yapıcaz dedi ama kistik yapı duruyor. bu duruma benzer halde olup sorun yaşayan var mı

canım bende pkoluyum.ayrıca haşimato tiroidim var.benim doktorum da bana farlutal verdi bi problem yaratsa vermezdi.benim doktorum profesör(ben tiroit için ilaç da kullanıyorum)

güzelim aynısı bendede oldu bende pkoluyum doktoruma gitti pkolularda böyle adet olmak normalmış..:teselli:

Kızlar liseden beri ki şuan 27 yaşındayım bu hastalıktan muzdaribim önceleri yani küçükken pek bişey ifade etmiodu tam tersine denize girebiliyorum rahat rahat ohh regl olmuyorum diye düşünüyordum tabii sonra kilo almaya başlayınca ve evlenince bebiş henüz düşünmüyoruz ama o yola girdik evlenince nihayetinde sorunlarım başladı. Ben regl olamıyorum ve kilo alıyorum ama kıllanma falan yok allahtan. Doktorların söylediği KİLO VER ve yasmin + glukofaj. Kilo vermek de bu hastalıkta normalden daha zor derler biliyorsunuz. Neyse ben gitmediğim diyetisyen kalmadı senelerce kilo veremedim 83 kiloda ööle yaşıyordum. Sonra eşimin abisinin hanımı yani eltim ünlü bir hastanede çalışıyor o dedi ki bizim hastaneye gelen PKO lu kadınlar çok kısa sürede mucizevi bir şekilde kilo verdiler gözümle gördüm senin için merak ettim sordum imu pro 300 diye bir besin duyarlılığı testi yaptırıp ona göre beslenip bu kiloları vermişler tabii ilaçlarını da kullanarak dedi. Senelerce diyetisyenlere okadar çok sonuçsuz para harcadım ki çok zengin olmamamıza karşın 1500 tl lik testi yaptırdım çünkü eltim gözümle gördüm diye güvence verdi bana da umut oldu. Kilo verememe haricinde en fazla canımı sıkan kronikleşmiş problemim de kabızlıktı. O kadar kötütdü ki 3-4 günde 1 çok katı çıkabiliyrdum ve bu yüzden bir de hemoroid oldum ki bence bu en fenasıydı. Neyse test sonucum geldi yumurtaya, tereye, glutene, ananasa, süt ürünlerine inek sütü ürünlerine daha doorusu allerjim olduğu çıktı test edilen 300 besin arasından. 2 aydır bunların hiçbirini hiç tüketmedim buna titizlikle uydum arpa, buğday, çavda, kepek içinde hep gluten barındırdığı için yiyemediğim şeyler sadece mısır ekmeği yiyorum ve hiç hamur işi yok, yumurta yok, keçi sütü ve keçi peyniri yiyorum bazen keçi sütüyle puding de yapıyorum güzel oluyo yani alternatif gıdalar buldum allerjim olanları hiç tüketmedim çünkü hemoroidden özellikle çok korktuğum için paçalarım tuutşmuştu adeta..son zamanlarda testten önce günde 2 bardak sinameki,bir avuç incik kayısı vs yesem de hiç yapamıyordum.. 2 aydır teste uygun besleniyorum hiçbirşey yapmadan 5 kilo verdim şuan 78 im hem de tok karna:) ve sihir gibi inanmıycaksınız günde 2 kez büyük tuvaletimi yapıyorum hem de rahatça hiç zorlanmadan tüm problemlerim gitti, bu hılza kilo verirsem 1 seneye ideal kiloma ulaşıcam 60 kilo olmam lasım ve muhtemelen kilolar gidince PKO DA gidecek çünkü biliosunuz tek çaresi kilo vermek polikistik over in. işte böyle bence bu testi yaptırın benim hayatım değişti evet artık pasta börek gibi delirdiğim bayıldıgım şeyleri yemiyorum ama hemoroidden ameliyat olmaktan yada 44 beden kıyafetler giymekten iyidir bence:)))opuyorumnanaktan

yemin ederim oturdum ağlıyorum o kadar mutsuzum ki artık ne yapacam bende bilmiyorum RABBİM bize bir dert vermiş pco vermıs yemın ederım razıyım bu hastalıga bızdne kotu hastalıklarda var uğrasım tedavıye gıder gelırım evlenınce cocuk ıcın gıder gelırım çünkü rabbimden gelene hamd olsun derım ama saçlarımın dokulmesiyle benı cok üzüyor etrafımda hıcbır kızda yok bu sorun hatta yaslı kadınlarda bıle yok sureklı ınsanların saclarına bakmaktan kendımı alı koyamıyorum banyo oldukca oturuo aglıyorum nıye saclarımız dokuluyor kı kel kalacam dıye cok korkuyorum ((((((((((((( öyle birşey ki adette olmama ragmen bu hastalıgın saç dökülmesi sorunundan kurtulamıyorummmm

ahhh canım yaa...
keşke bir çaresini bilsem de yol göstersem sana.
adnan saraçoğluyla görüşsene canım ya benim aklıma tek gelen çözüm o.
onun gönderdiği kürler sayesinde maşallah 8 aydır pko görünümüm yok benim usg de. inş sana da şifa olur

canım bende görüşmek istiyorum sen ne kadara aldın kürü bende almak istiyorum ama fiyatı ne kadar gerekirse yemem içmem alırım yeter ki saçlarım artık dökülmesin :)):a015:

canım bende görüşmek istiyorum sen ne kadara aldın kürü bende almak istiyorum ama fiyatı ne kadar gerekirse yemem içmem alırım yeter ki saçlarım artık dökülmesin :)):a015:
canım bana gönderdiği kür 127 liraydı sanırım. ama ben de adet düzensizliği vardı, biraz da tüylenme. herkese farklı bir kür yolluyor olabilir sen sitedeki iletişim numarasından arayıp direkt hocayla konuş canım. inş sana da şifa olur

inşallah canım inşallah ben pazartasi burada olan cok iyi bır kadın dogum doktoru buldum onada bır goruneyım sonra dermatoluguma gıdeyım ama tavsıyen ıcın saol arayacam anlatacam durumumu iyi gelsinde her yolu denerım vallah yeter ki dökülmesin ben kesinlikle isyan etmiyorum kesinlikle rabbimden gelene hep hamd olsun derim cunku bızden kötüleride var buna cok sukur ben giderim doktoruma gerekirse her ay yeter ki saclarım dökülmesin korkuyorum vallah :(((( :sm_confused:

mrb arkadaşlar UMARIM BU YAZI HEPİNİZE UMUT OLUR...
PKO VE TROİD LERİM AZ ÇALIŞIYODU.
sonuç olarak 30 kg aldım ve öevrenin tepkisyle psikolojim bozuldu .ilk gebelik mol gebelikti. daha sonra aşılamayla hamile kaldımm ve düştü.büyük travmaydı. tabi daha da kg aldım .taki geçen ekim diyetisyene gidene kadar hedef belliydi boyum uzun olduğu için 72 kg düşmekti ben 84 kg çıkmıştım bu normal kg ideal değil ,3 ayda bir adet oluyodum oda söktürücelerle. inat ettim diyet listeme birebir uyarak her gün 1saat yürüyüm mekik vs. eletlerlede yarım saat çalıştım. ilk ay 5 kg verdim ve adetim hemen düzene girdi. sonra eve küçük küçük aletler alıp yürüyüşü 1.5 saata çıkarıp evdede 1 saat çalıştım derken 3 ayda 12 kg verdim fakat olduğumdan dahada zayıf görünuyodum ve en önemlisi adetlerim hemen gününde olmaya başladı.çoçuk olassa yine tedaviye giderim diye düşünürken korunmayı bıraktığım 2. ayda hamile kaldım çok şükürki şuan 24haftalık hamileyim allahım naip ederse bir oğlum olucak görümcem dr.ve kg vermeme çok şaşırdı bu kadar kısa zmanda pko olamam iş çok zorlaştırıyomuş ben yaptım laah nasip etii olay beyinde ama spor şart yetrki isteyin evlilikte 6. yılım aılenın ılk çocuklarıyız husrnala bıden denemlerden sonra doğal yollarla hamile kalmak mucize ama dr doğro söylüyo zayıflamak şart herkeze başarılar...

slm bende pikoluyum maalesef.dr saraçoğlunun incir kürünü yaptım fakat önce soğan yapmam gerekiyormuş.dr um üç ay gulukofaj verdi adet düzenleyici ilaç verdi bunun yanında da soğan kürünü deneyeceğim bakalım hayırlısı gel artık bebiiş diyorum ya...

doğru arkadaşım allah bizede nasip etsin bana da drm dedi üç ay sana zaman 3 kg 5 kg 10 kg verde hangisini ne kadar verirsen ver dedi kistlerim çok azmış o yüzden bi 10 kg verirsem kendiliğimden hamile kalabilirmişim. ama çalışıyorum ve çok yoruluyorum şimdi de ramazan ayına giriyoruz ama bebiş için yapmam lazım sağol arkadaşım çok moral oldu tşkler....

o kadar uğrasınızdan sonra RABBİM insallah hayırlı bır evlat verır ::)) sizin adınıza cok cok sevındım ben bekarım ama sımdıden korkularım basladı ya cocugum olmazsa dıye sızın sayenızde yüzüm güldü ve şunu bastırarak söylüyorum cocugunuz ınsalah sag salım dogar ve ne kadar sanslı oldugunu anlar onu sabırsızlıkla bekleyen bır annesı var :)

slm arkadaşlar bende pko luyum dr muayenesine gittiğimde sadece alttan muayene etti ama test falan yapmadı okuduğumda bazı arkadaşlara testler yapılmış olduğunu gördüm bana neden yapmadı acaba ve benm kistim yok özellikle sordum ama yok dedi adetin 2.günü de baktı adetliyken görünürse die ama yine yok dedi
şimdi benm sormak istediğim pko da kist olması şat mı ve test yapılmadan da bu hastalık teşhis edilebilir mi?cehaletimi bağışlayın ama anlamadım merak ediyorum
ayrıca başka bir dr ile görüştüm pkolularda her siklusta çatlama olmaz yılda belki 1 ay belki 5 ay belki de 7 ay çatlarsın bu belli olmaz dedi ben yumurtlama takibi yaptırdım gün aşırı gittim baktı doktorum ve gayet iyi büyümüşler dedi progesteron testinde de 21.gün yaptırdım 24.9 çıktı o da ii dedi ve çatlama olmuş dedi ben şimdi o '' bazı aylarda çatlar '' dediği aylara mı denk geldim yumurtlama takibinde????????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…