merhaba arkadaşlar, bu topic pkoluların paylaşım alanı olduğu için sorularıma da yanıt bulurum diye düşündüm. 27 yaşındayım,20-21 yaşındayken hormon testlerim düzgündü fakat pko görünümlü yapım olduğu için diane 35 kullanmıştım. 2 yıl önce bir düşük yaşadım, şimdi de korunmayı bırakalı 4 ay oldu ve bugün adetimin 3. günü vajinal usg de pko yapısı tespit edildi. fsh ve lh sonuçlarım akşam çıkıcak.bu yolda beni ne bekliyor, dr. doğum kontrol hapı lafı etti ama ben çocuk sahibi olmak istiorum. sizlere nasıl tedaviler uygulandı?acaba benimki ileri düzeyde değil mi çünkü 30 günde 1 adet görüyorum.internette de bi sürü şey okudum ve açıkçası ben hemen 2 ayda tedavi olurum diye düşünürken karamsarlaştım bir anda. cevaplar, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
bu arada kamerim bugün dr.la da konuştuk sadece ultrason görüntüsü teşhis için yeterli değil, muhakkak hormon tahlili yapılmalı, geçmiş olsun.
Ben de bir pkoluyum, ama aynı zamanda guatr hastasıyım. Bugün doktora gittim, 16 aydır regl olmuyorum. Glifor ve farlutal verdi. Ama guatr hastasıyım ilaç kullanmıyorum. Guatrdan dolayı yan etkisi olur mu ,bilgisi olan var mı bu konuda?
merhaba arkadaşlar malesef bende pkoluyum.benim adetlerim bazen 45 hatta 50 güne kadar uzadığını biliyorum.6 senelik evliyim malesef bebişimde olmuyo.yanlız ben gectiğimiz nisanda aşılama yaptırdım.mayıs 15 te adet oldum daha sonra 48 gün gelen giden olmadı.48.gün kahverengi akıntı gelmeye başladı ama cok az ped kullanmaya gerek kalmıycak kadar.4.gün cok az kahveremgisi kanamam oldu 5.gün yine kahvr.gelip bitti.aranızda yaşayanınnız varsa acaba bu durum pkodanmı kaynklı olabilir yoksa üstüne görme dedikleri şey bumu.:sinifsinif:şu anda adetmi acaba dediğim şey biteli 11 gün falan oluyo gelen giden yok.bukadar uzun bi aradan sonra sizce bu normalmi.lütfen yardım:uhm::uhm::uhm::uhm:
yemin ederim oturdum ağlıyorum o kadar mutsuzum ki artık ne yapacam bende bilmiyorum RABBİM bize bir dert vermiş pco vermıs yemın ederım razıyım bu hastalıga bızdne kotu hastalıklarda var uğrasım tedavıye gıder gelırım evlenınce cocuk ıcın gıder gelırım çünkü rabbimden gelene hamd olsun derım ama saçlarımın dokulmesiyle benı cok üzüyor etrafımda hıcbır kızda yok bu sorun hatta yaslı kadınlarda bıle yok sureklı ınsanların saclarına bakmaktan kendımı alı koyamıyorum banyo oldukca oturuo aglıyorum nıye saclarımız dokuluyor kı kel kalacam dıye cok korkuyorum((((((((((((( öyle birşey ki adette olmama ragmen bu hastalıgın saç dökülmesi sorunundan kurtulamıyorummmm
ahhh canım yaa...
keşke bir çaresini bilsem de yol göstersem sana.
adnan saraçoğluyla görüşsene canım ya benim aklıma tek gelen çözüm o.
onun gönderdiği kürler sayesinde maşallah 8 aydır pko görünümüm yok benim usg de. inş sana da şifa olur
canım bana gönderdiği kür 127 liraydı sanırım. ama ben de adet düzensizliği vardı, biraz da tüylenme. herkese farklı bir kür yolluyor olabilir sen sitedeki iletişim numarasından arayıp direkt hocayla konuş canım. inş sana da şifa olurcanım bende görüşmek istiyorum sen ne kadara aldın kürü bende almak istiyorum ama fiyatı ne kadar gerekirse yemem içmem alırım yeter ki saçlarım artık dökülmesin :)):a015:
canım bana gönderdiği kür 127 liraydı sanırım. ama ben de adet düzensizliği vardı, biraz da tüylenme. herkese farklı bir kür yolluyor olabilir sen sitedeki iletişim numarasından arayıp direkt hocayla konuş canım. inş sana da şifa olur
mrb arkadaşlar UMARIM BU YAZI HEPİNİZE UMUT OLUR...
PKO VE TROİD LERİM AZ ÇALIŞIYODU.
sonuç olarak 30 kg aldım ve öevrenin tepkisyle psikolojim bozuldu .ilk gebelik mol gebelikti. daha sonra aşılamayla hamile kaldımm ve düştü.büyük travmaydı. tabi daha da kg aldım .taki geçen ekim diyetisyene gidene kadar hedef belliydi boyum uzun olduğu için 72 kg düşmekti ben 84 kg çıkmıştım bu normal kg ideal değil ,3 ayda bir adet oluyodum oda söktürücelerle. inat ettim diyet listeme birebir uyarak her gün 1saat yürüyüm mekik vs. eletlerlede yarım saat çalıştım. ilk ay 5 kg verdim ve adetim hemen düzene girdi. sonra eve küçük küçük aletler alıp yürüyüşü 1.5 saata çıkarıp evdede 1 saat çalıştım derken 3 ayda 12 kg verdim fakat olduğumdan dahada zayıf görünuyodum ve en önemlisi adetlerim hemen gününde olmaya başladı.çoçuk olassa yine tedaviye giderim diye düşünürken korunmayı bıraktığım 2. ayda hamile kaldım çok şükürki şuan 24haftalık hamileyim allahım naip ederse bir oğlum olucak görümcem dr.ve kg vermeme çok şaşırdı bu kadar kısa zmanda pko olamam iş çok zorlaştırıyomuş ben yaptım laah nasip etii olay beyinde ama spor şart yetrki isteyin evlilikte 6. yılım aılenın ılk çocuklarıyız husrnala bıden denemlerden sonra doğal yollarla hamile kalmak mucize ama dr doğro söylüyo zayıflamak şart herkeze başarılar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?