Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Dayanalım doa cım benim yarın 1 hafta olucak, dün ara verdim doğum günüm diye...benimde koşu bandım var, durduğu odada klima yok bu sıcakta çok zor geliyor. ben L-carnitin kullanıyordum eskiden, spordan 45 dakika önce o da deli gibi terletiyordu. bu terleme eşofmanı neyin nesidir kine? akannehir

selam,
şu glifor denen lavabo açıcıyı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve anca alıştığımı söyleyebilirim:dilcikar: niffret ediyorum bu ilaçtan tek kelimeyle...
ama düzenli kullandığımda iştahımı kesiyo o ayrı,yerimseniben tatlı krizi felan da olmuyor...ilk başta diyetisyenle birlikte 4 kg kadar da verdim...şimdi iyiyim çok şükür ama bu muhterem ilacı, gebeliğin 12. haftasına kadar kullanmak gerekiyomuş...hamile kalacam daaaa 12 hafta geçecek deee...üüüü ölürüm ben ya

nassı yane? düzenli kullandığında? Ara mı veriyorsun?

heheh...ben kendi kendime arada bir bıraktım bu ilacı tekrar başlayınca dünyam tersine dönüyor...aslında çok yanlış bişey tabi, doktorum duysa beni öldürür

Sanırım ara verirsen yan etkilerine hiç alışamazsın...Ben yurtdışında bir foruma da üye oldum, ordaki kadınlara ilk önce düşük doz verip, alışınca dozu yükseltiyorlarmış..
bende direkt 1000 mg ile başladım...şu anda kahvaltı etmeye çalışıyorum...ööhhhhhhhhh...eyvahedigeldismile midem zor alıyor ama devam edicem...zaten yaşım 32 aetim düzenlencekdeee, benim ovulasyonum olcakttaaa, doğru günde şaslı olup hamiş kalcaammdaaaa, ohhhoooooo....
o yüzden ilacı aksatma riskine giremem...sende girme, dayan kaydirigubbakcemile5

yani sabah akşam 1000 mg...
günde 2000 mg ....:1no2:

benim de öyle...günde 2000...bugün de dr kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor efendi

Peki neyi kontrol ediyor doktor? yani kusura bakma, ben 4 ay önce öğrendim de PKO lu olduğumu...bu arada PKO luyum demek, sanki özürlüyüm falan gibi geliyor kulağa... :-(((

kan değerlerine, hormonlara mı bakıyor??

yok estağfurullah, benim 2 ayda bir yumurtalıklarıma bakıyor...duruma göre d.kontrol hapına devam et, 2 ay sonra gel diyor...sanırsam yumurtalıklar istediği duruma gelince, yumurta takibine başlayacaz...şubattan beri pkoynan uğraşıyorum artık bi parçam haline geldi, ama artıkın dostça yollarımızı ayırsak iyi olacakyerimseniben..

hıımm, benim okuduklarıma göre ve doktorlarmın dediklerine göre, bu olay hayat boyu yani kistler hep orda olcaklar...sadece şikayete göre tadavi var diye biliyorum...
yumurta takibi falan tabi ben daha hiç yaptırmadım, ilaçları 3 ay kullanıp 6-7 kilo verdikten sonra tekrar gidicem doktora...şimdiden yapmam mı gerekki yumurta takibi??? bu arada yurtdışından ovulasyon testi almıştım, bildiğin hamilelik testi gibimm, idrara batırıyorsun ve LH yüksekse, sanırım bir ovulasyonun olup olmadığını gösteriyor. şu ana kadar hiç denemedim ama 1 ay metformin tüketiminden sonra deniycem...

yani efet, aynen hayatımın bir parçası oldu benimde bu olay, sürekli netde araştırıp moralim bozuluyo bazen...doktorlara kalsa, basit birşey sengözlerimebaksanab

valla benim doktor sağolsun,2.5 yıldır kendisinin takibindeyim zaten...beni de kendine benzetti bööle rahaaaat gamsııız bi insan oldum çıktım...bişeyden endişelendiğimi ya da korktuğumu saniyesinde anlar hemen müdahale edip rahatlatır sağolsun...bi de her süreci hastanın anlayabileceği bi dille tane tane anlatır...ööle Latince sallamaz yani filmlerdeki gibi
valla bana dediği yumurta takibi ve ilişki için ideal zamanı belirlemek gibi bişey...d.kontrol haplarıyla da dengeyi bulmaya çalışıyo, ve dediğin gibi bu zırtapoz kistler kolay kolay bitmediği için yumurta takibinden olayı çözmeye çalışacaz...
bugün de farklı bişey söylerse paylaşrıım burdan zatiopuyorumnanaktan

hhaaaaaa, iyi o zaman
d.kontrol hapı ile nasıl yumurtlamazsın ki ama? neyse....herhalde vardır bi bildiği...
teşekkürler yine paylaşımlar için....

merhaba biricik ve dasildavido,

yazılarınızı okudum inanınki gerginlıgimi aldınız... her zaman bende pozıtıf olma taraftarıyım.. dasildavo 2,5 yıldır gıdıyorum demıssın doktora kullandıgın glifor kac kilo vermene yardımcı oldu ? yumurta takıbıne baslamıssınız sanırım

benım doktorda ılk basta reglimin 2. gunu hormon testlerı yapıcakk sonra cıkan sonuclara gore bır yon cızıcek ,yumurta takıbıne alıcak.ben de cok tez canlıyım her ıs hemen olsun ıstıyorum ama her zaman hayırlısı ne zamansa ozaman olsun dıyorum .gecen sene hıc beklemedıgım bı anda hamıle oldugumu ogrendım cokkk suprız olmustu fakat sonra gelısım gostermedıgı ıcın alındı

bu arada biricik benımde yasım 28. sizce arkadaslarrrr gec bı yas mı bu yaa?? her kes etrafımdakı arkadaslarımdan tutun , benım kendı aileme kadar 'kızım yasın gecmesın sımdıden varsa bı sorun ogren tedavısını ogrenın yada baska doktora gıdın ''

benımle aynı sorunları yasayan varmı ? yoksa tek benım etrafımdakılerın bakıs acısımı olumsuz.. karamsar...

TEK BI SEY DUSUNMEMIZ LAZIM KIZLAR ; BIZ SAGLIKLIYIZ ,BIZIM MORALIMIZ TAM ,BIZ ZAYIFLAYABILIRIZZZZZZ ....

selam,
ben jinekolojik tüm sorularım için 2,5 yıldır doktora gidiyorum ki bence her kadın bir sorunu olmasa bile mutlaka bi jinekoloğa görünmeli...
benim pco maceram 2010 şubatında başladı...yıllar yılı 55 kilodan yukarı çıkamayan benn, tam 67 kilo oldum, tüylenmem çoğaldı, kaptan mağara adamı gibi geziyodum etrafta...bana teşhis lh ve fsh hormonlarımla, ultrasonla ve adet görememe sorunumla konuldu...
ben sağolsun doktorum sayesinde çok rahat ve pozitifim, bunu da her fırsatta anlatıyorum zaten, doktor çok önemli bi faktör...etrafımda da münasebetsiz insanlar olduğu kadar - misal "hııı çocuğun olmuyo yağğğniiii " diye ağız büken tipler- bana destek olan arkadaşlarım da var çok şükür...eşim yalnız, çok telaş yapıyo geriyo beni bazen ama o da alışacak inşallah
glifora da başladıktan sonra, ilk ay diyetisyen takviyesiylen 4 kilo kadar verdim, dr. yeterli dedi bu aralar çok fazla diyet yaptığım söylenemez...ama bende hipoglisemi yani düşük şeker de olduğu için ara öğündü, meyveydi bunları ihmal etmiyorum...
pozitif olun arkidişler, olmaya gayret gösterin, zor biliyorum ama faydasını çooooook görüyorsunuz

kilo konusunda cok takıntılı degılım<< allahtan orantılı bır yayılıss oldugu ıcın kotu durmuyo amaaaa nıhayetınde yınede kıloluyummm:) evet kabul edıyorumm.. unıversıtedeyken 50 ve 55 arasıdnaydım sureklıama yukarı dogru kılomda artıs oldu ... aradan 7 yıl gecmıss ve ben suan 80 kıloyum :sinifsinif:
ama azımlıyım su termal esofmanlar sayesınde her gun sporumu yapıyorum bakalım zaman ıcerısınde yazıcam nekadar kılo verdıgımı .....

allahın ıznıyle bebegımııı kucagıma almak ıstıyorumm saglıklı bır sekılde...tek ıstegım bu :CüvCüv:

Selam Kızlar;
Bende pkolu biri olarak yazmak istedim hikayem uzun ama anlatayım sizlere.Evlenmeden önce sürekli olan yumurtalık ağrılarım sebebiyle gittiğim doktorda öğrendim pko olduğumu.Okadar ilgisiz bir doktordu ki kistin var dedi antibiyotik yazıp yolladı beni .Pimpirikli biri olarak başka bir doktora gittim.Oda onayladı pkoluu olduğumu yalnız açıklayıcı konuşmaları rahatlattı beni..pko maceram boyle başladı sene yanılmıyorsam 2002-2003 du.2008 de evlendik sıra geldi çocuk yapmaya... .benim pkolar yine sancı yapınca doktora gittim.evet hala duruyolardı.ama evlenmeden once bobrek rahatsızlığım için girdiğim ultrasonda pkolarımada baktırmısdım ve kaybolduklarını zaman zaman kaybolup tekrar olabileceklerini soylemişdi doktor.bu nedenle evlendikde sonra gittiğim doktorun pko var diye sakin bi şekilde konuşması beni hiçde şaşırtmadı.hormon testi de yaptı bana hee bide ben bu doktora 7-8ay kendi cabamızla korunmamızdan sonra doğum kontrol hapı almak için gitmişdim.hormon sonuclarımı doktorum gorduğunde pkodaki tepkisinin dışında bir tepki verdi .maalesef prolaktin hormonum yuksekdı tam olarak 114 normal sınır 29olması gerekir iken.bu durumda korunmanın hiç bir anlamı olmadığından 2 kutu doğum kontrol hapı kullandım ve bırakdım.pko tedavisi değilde prolaktin tedvisi yapıldı.ilaç kulllanınca duşen hormon ilacı bırakınca fırlıyordu..ilaç kullanıncada bebek şansını azaltıyordu.neyseki yaklaşık 1 yıllık tedavi sonucunda klomenle yumurta takibim yapıldı yumurtam olgunlasıncada aşılama ve şimdi 21+1 haftalık hamileyim.Yalnız tarama testimde sorun çıktığı için kotu gunler geçiriyorum.amniyosentez yapıldı 2 hafta sonra alınacak sonuçlar...yani kızlar bugunler gelip gecer ama tedaviye erken başlamakda fayda var cunku he deyince olmuyor bizlerde maalesef.Allahım en yakın zamanda sağlıklı ve hayırlı bebekler nasip etsin isteyen herkese...

mrb ezo,
insallahh sonucları elıne aldıgın vakıttt yuzun gulerr hayırlı sonuclar alırsın .. ıste boyle ınsan yasadıkalarını anlatınca bırbırlerıyle paylastıkca daha ıyı oluyorum ....bende bı donem prolaktın tedavısı gordumm gectı.... en hayırlı zaman ne zamansa ozaman olsun amaa ınankıı coooookkk hazırr hıssdıyorum kendımı artık kucagıma alıpp onu koklamakk ıstıyorummm ınsallahhh olacakk benım gıbı ozlem ceken herkese allah nasıpp etsın ınsallahhhhhhhh :)

İnşallah canım.bende hep hayırlı zamanda hayırlı ve sağlıklı evlat diye dua ettim.bu işde de bir hayır vardır demek istiyourm.ama inan ki insan tarif edemediği bir ruh haline burunuyor..adete tutuluyor..ne bilim doğru kelimemi bilmiyorum ama hevesi kacıyor...ben oyleyim.bu kadar yaklaşmışken kuzuma ondan kopmak istemiyorum.ona bana tutun beni bırakma derken ,o kararı verecek kişinin artık ben olması beni boğuyor.Ama ben onu coooooooook seviyorummm.İnşallah canım isteyen herkes hayırlı zamanda sağlıklı ve hayırlı bebk sahibi olur canım sadece sabır ve duaa...

Doa cım bak, yaşın 28...hhıımm evet çevrendekiler sadece şu konuda haklı: doktor kontrollerini aksatma, tedavini yap! Seninde bildiğin gibi, bu 1-2 aylık bir şey değil...keşke öyle olsaydı..forumda sen de okumuşsundur, bazı bayanlar, yıllarca deniyorlar ve o ay yine regl olduklarında büyük hayal kırıklığına uğruyorlar. Ben bunları okuyunca çok kötü oldum, onlarda haklı ama iyice takıntı yapmışlar...allah onlara kolaylık versin, aslında hepimize versin ))

Neticede, şuna inanıyorumki, vücut ne zaman kendini hazır hisserse, o zaman sağlıklı bir hamilelik olucaktır. ben 32 yaşımdayım, 4 ay önce pko lu olduğumu öğrendim, yıllarca çocuk istemiyorum, olsada 35 den önce olmasın diye tepindim eşime. nerden bilebilirdim böyle lanet bir şeyle karşılaşacağımı???
O an çok pişman oldum, 3 yıl önce evlendim, keşke 1 yıl evlilik sonra yapsaydım diye....
Keşke,,keşke...demek le olaylar yürümüyor sonra fark ettim, şimdi ilaçlarımı düzgün kullanıp kilo vericem, sonrasını zamanı geldiği zaman düşünürüm...
Yalnız 80 kg fazla, doa???!!!!! boyunu bilmiyorum ama evet, mutlaka kilo ver güzelimbilmiyorumkismile

şu eşofmanı sormuştum ya bide ben????
hemen google latıyım bakim akannehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…