merhaba biricik,
bu arada benimde cok midemi bulandırmaya basladı glifor << hatta sabah kahvaltı yapmadan once bi bulandıki sorma ogure ogure kustumm....mafoldumben
zayıflama konusunda ise cok istikrarlı olmak lazım... ben terleme esofmanlarımı giyip yarım saat her gün kosuyorum evde alet var ..oakdar guzel terletıyorkı anlatamam HERKESE TAVSIYE EDERIM ... ayrıca su icmekte cok onemliii.. 2 lt iciyorum ...
selam,
şu glifor denen lavabo açıcıyı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve anca alıştığımı söyleyebilirim:dilcikar: niffret ediyorum bu ilaçtan tek kelimeyle...
ama düzenli kullandığımda iştahımı kesiyo o ayrı,yerimseniben tatlı krizi felan da olmuyor...ilk başta diyetisyenle birlikte 4 kg kadar da verdim...şimdi iyiyim çok şükür ama bu muhterem ilacı, gebeliğin 12. haftasına kadar kullanmak gerekiyomuş...hamile kalacam daaaa 12 hafta geçecek deee...üüüü ölürüm ben ya
nassı yane? düzenli kullandığında? Ara mı veriyorsun?
heheh...ben kendi kendime arada bir bıraktım bu ilacı tekrar başlayınca dünyam tersine dönüyor...aslında çok yanlış bişey tabi, doktorum duysa beni öldürür
Sanırım ara verirsen yan etkilerine hiç alışamazsın...Ben yurtdışında bir foruma da üye oldum, ordaki kadınlara ilk önce düşük doz verip, alışınca dozu yükseltiyorlarmış..
bende direkt 1000 mg ile başladım...şu anda kahvaltı etmeye çalışıyorum...ööhhhhhhhhh...eyvahedigeldismile midem zor alıyor ama devam edicem...zaten yaşım 32 aetim düzenlencekdeee, benim ovulasyonum olcakttaaa, doğru günde şaslı olup hamiş kalcaammdaaaa, ohhhoooooo....
o yüzden ilacı aksatma riskine giremem...sende girme, dayan kaydirigubbakcemile5
benim de öyle...günde 2000...bugün de dr kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor efendi
Peki neyi kontrol ediyor doktor? yani kusura bakma, ben 4 ay önce öğrendim de PKO lu olduğumu...bu arada PKO luyum demek, sanki özürlüyüm falan gibi geliyor kulağa... :-(((
kan değerlerine, hormonlara mı bakıyor??
yok estağfurullah, benim 2 ayda bir yumurtalıklarıma bakıyor...duruma göre d.kontrol hapına devam et, 2 ay sonra gel diyor...sanırsam yumurtalıklar istediği duruma gelince, yumurta takibine başlayacaz...şubattan beri pkoynan uğraşıyorum artık bi parçam haline geldi, ama artıkın dostça yollarımızı ayırsak iyi olacakyerimseniben..
hıımm, benim okuduklarıma göre ve doktorlarmın dediklerine göre, bu olay hayat boyu yani kistler hep orda olcaklar...sadece şikayete göre tadavi var diye biliyorum...
yumurta takibi falan tabi ben daha hiç yaptırmadım, ilaçları 3 ay kullanıp 6-7 kilo verdikten sonra tekrar gidicem doktora...şimdiden yapmam mı gerekki yumurta takibi??? bu arada yurtdışından ovulasyon testi almıştım, bildiğin hamilelik testi gibimm, idrara batırıyorsun ve LH yüksekse, sanırım bir ovulasyonun olup olmadığını gösteriyor. şu ana kadar hiç denemedim ama 1 ay metformin tüketiminden sonra deniycem...
yani efet, aynen hayatımın bir parçası oldu benimde bu olay, sürekli netde araştırıp moralim bozuluyo bazen...doktorlara kalsa, basit birşey sengözlerimebaksanab
valla benim doktor sağolsun,2.5 yıldır kendisinin takibindeyim zaten...beni de kendine benzetti bööle rahaaaat gamsııız bi insan oldum çıktım...bişeyden endişelendiğimi ya da korktuğumu saniyesinde anlar hemen müdahale edip rahatlatır sağolsun...bi de her süreci hastanın anlayabileceği bi dille tane tane anlatır...ööle Latince sallamaz yani filmlerdeki gibi
valla bana dediği yumurta takibi ve ilişki için ideal zamanı belirlemek gibi bişey...d.kontrol haplarıyla da dengeyi bulmaya çalışıyo, ve dediğin gibi bu zırtapoz kistler kolay kolay bitmediği için yumurta takibinden olayı çözmeye çalışacaz...
bugün de farklı bişey söylerse paylaşrıım burdan zatiopuyorumnanaktan
hhaaaaaa, iyi o zaman
d.kontrol hapı ile nasıl yumurtlamazsın ki ama? neyse....herhalde vardır bi bildiği...
teşekkürler yine paylaşımlar için....
selam,
ben jinekolojik tüm sorularım için 2,5 yıldır doktora gidiyorum ki bence her kadın bir sorunu olmasa bile mutlaka bi jinekoloğa görünmeli...
benim pco maceram 2010 şubatında başladı...yıllar yılı 55 kilodan yukarı çıkamayan benn, tam 67 kilo oldum, tüylenmem çoğaldı, kaptan mağara adamı gibi geziyodum etrafta...bana teşhis lh ve fsh hormonlarımla, ultrasonla ve adet görememe sorunumla konuldu...
ben sağolsun doktorum sayesinde çok rahat ve pozitifim, bunu da her fırsatta anlatıyorum zaten, doktor çok önemli bi faktör...etrafımda da münasebetsiz insanlar olduğu kadar - misal "hııı çocuğun olmuyo yağğğniiii " diye ağız büken tipler- bana destek olan arkadaşlarım da var çok şükür...eşim yalnız, çok telaş yapıyo geriyo beni bazen ama o da alışacak inşallah
glifora da başladıktan sonra, ilk ay diyetisyen takviyesiylen 4 kilo kadar verdim, dr. yeterli dedi bu aralar çok fazla diyet yaptığım söylenemez...ama bende hipoglisemi yani düşük şeker de olduğu için ara öğündü, meyveydi bunları ihmal etmiyorum...
pozitif olun arkidişler, olmaya gayret gösterin, zor biliyorum ama faydasını çooooook görüyorsunuz
mrb ezo,
insallahh sonucları elıne aldıgın vakıttt yuzun gulerr hayırlı sonuclar alırsın .. ıste boyle ınsan yasadıkalarını anlatınca bırbırlerıyle paylastıkca daha ıyı oluyorum ....bende bı donem prolaktın tedavısı gordumm gectı.... en hayırlı zaman ne zamansa ozaman olsun amaa ınankıı coooookkk hazırr hıssdıyorum kendımı artık kucagıma alıpp onu koklamakk ıstıyorummm ınsallahhh olacakk benım gıbı ozlem ceken herkese allah nasıpp etsın ınsallahhhhhhhh :)
merhaba biricik ve dasildavido,
yazılarınızı okudum inanınki gerginlıgimi aldınız... her zaman bende pozıtıf olma taraftarıyım.. dasildavo 2,5 yıldır gıdıyorum demıssın doktora kullandıgın glifor kac kilo vermene yardımcı oldu ? yumurta takıbıne baslamıssınız sanırım
benım doktorda ılk basta reglimin 2. gunu hormon testlerı yapıcakk sonra cıkan sonuclara gore bır yon cızıcek ,yumurta takıbıne alıcak.ben de cok tez canlıyım her ıs hemen olsun ıstıyorum ama her zaman hayırlısı ne zamansa ozaman olsun dıyorum .gecen sene hıc beklemedıgım bı anda hamıle oldugumu ogrendım cokkk suprız olmustu fakat sonra gelısım gostermedıgı ıcın alındı
bu arada biricik benımde yasım 28. sizce arkadaslarrrr gec bı yas mı bu yaa?? her kes etrafımdakı arkadaslarımdan tutun , benım kendı aileme kadar 'kızım yasın gecmesın sımdıden varsa bı sorun ogren tedavısını ogrenın yada baska doktora gıdın ''
benımle aynı sorunları yasayan varmı ? yoksa tek benım etrafımdakılerın bakıs acısımı olumsuz.. karamsar...
TEK BI SEY DUSUNMEMIZ LAZIM KIZLAR ; BIZ SAGLIKLIYIZ ,BIZIM MORALIMIZ TAM ,BIZ ZAYIFLAYABILIRIZZZZZZ ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?