Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

inşallah ben de seninki kadar kısa sürede yada kendiliğnden hamile kalmayı başarırım.allah kimseyi böyle birşey ile sınamasın.sende güle güle büyüt çocuğunu.

peki kıslar adetleriniz nasıl düzenlimiydi...ne kadarda bi görüyodunuz.sorun neydi.yani pkolu olsakta gebe kalama nedenleri farklı olabiliyo.bu da ilginç bişiy.

peki kıslar adetleriniz nasıl düzenlimiydi...ne kadarda bi görüyodunuz.sorun neydi.yani pkolu olsakta gebe kalama nedenleri farklı olabiliyo.bu da ilginç bişiy.

CAnım ben yumurtam oluyodu ama çatlamıyordu.İlaçcız adet görmem onun keyfine bağlıydı yani 3 ayda da gelir ilaçsız 6ayda da :)) O yüzden hep ilaç kullandım ben o yüzden kistlerim birikmiyordu benim.

pcoluydum ama belirtilerim hiç yokdu adetlerim her ay olurdu..kıllanma kilo artışı falan yokdu.doktorumda pconun stünde cok durmadı zaten.prolaktinimi duşurmye calışdı ilaçla 3 ayda duşdu ilacı bırakınca 3 ayda yukseldi.o sırada yumurta takibi yapıldı klomen kullandım yumurtam olgunlaşınca çatlatma iğnesi yapıldı.sonrada ben beklememk için aşılama yaptırdım çok sukur ki ilkinde tuttu..ama sende ve eşinde sorun yoksa eminim ki en yakın zamanda hamile kalırsın korunmayı bırakalı cok olmamış cunku.sorun yoksa kafana takma Allahın izniyle olur inşallah

bende pkoluyum ayrıca prolaktin hormonumda yüksek 3.5 aydr adet olmadım o tarihten beri insanın gösüsleri acırmı.kılomen bende hiç etki etmedi allah tamamını erdirsin hayılısı olsun

arkadaşlar bendede adet düzeenli,tüylenme,kıl yok ,hatta iki hamilelik deneyimim var sonlanmayan ,birisi düşük,diğeri, zorunlu krtj,banada pko teşhisi kondu ,sanırım benim yumurtalar çatlamıyo ,ama konuya çok hakim degilim ,benim hormon durumum nedir acaba...bu testi yapmam için doktora adetkenmi gitmek gerekiyo??doktorum bana 6 ay denedikten sonra kendisine gitmemi istedi,acaba beklemesemmii?ve son ,kür neyin kullansammı ,bugün adetin 2. günü çörekotu,bal tarçın kullansammı ,ne işe yarıyoki buu??

yumurtalar büyüyor ama çatlamıyorsa o kolay iş.çatlatma iğnesiyle çatlatıyorlar. eğer yumurtların büyümüyorsa biraz uğraşıyorsun. testleri adetinin 2. veya 3. günü yapıyorlar. bence 6 ay bekleme pko teşhisi konduysa.sonuçlarını gör.hangi hormonunda anormallik var.ona görede glifor gibi şeker ilaçları veriyor doktorlar.burdaki bayanların %98 kullanıyor bu hapı. pkolarda hamile kalmak biraz zor.kalsanda düşürme ihtimali çok yüksek.belkide bundan dolayı düşük yapmışş olabilirsin. o yüzden hamile kalınca bile bu hap sanırım 3 ay kullanılıyor.düşük riskini en aza indirmek için. tabi bunlar biraz burdan biraz doktordan öğrendiğim bilgiler... bol şans

Herkese selam...
aranıza yeni katılıyorum arkadaşlar... 2,5 yıllık evliyim 2 sene istemedik bebek.. artık istiyoruzz.
hipotroidi hastayım ve bu hastalık cıktıından beri yarım tefor kullanıyorum ve adetlerim hep düzensiz.. jinekolojik muayenede detaylı olmuyordum ultrason yani.. hep bana toridden dolayı adetlerin düzensiz diyorlardı... taki gecen sene yazın uzun süre adet olamadıktan sonra tam 35 gün süren adet kanaması olana kadar... 10. gününde adetimin dayanamayıp dr. gittim ve bana pko oldumu sölediler. ve çok şaşırdım çocuk istemediim için d. kontorl hapı verdiler bi süre kullandıktan sonra kendilimden bıraktım.. Ve çocuk yapmaya karar verdik... önce iyi bi endokrinci buldumki ankarada olanlar kesinlikle cukurambar semt pol. de endokrin uzmanı var ona gittik.. oda tüm tahlillerimden sonra yarım kullandıım teforu 0,75mg çkardı.. 6 hafta kullanmam gerektini söledi.. sonra lina kadın sağlığı merkezi sema hnma gittim.. önce ultrasonla baktı ve rahmimin temiz oldunu söledi pkosun demedi... adet olmadıım için söktürücü ilaç verdi ve adet oıldum adetimin 4. günü gittim ve tüm hormonlarıma baktı ve düna radıında temiz cıktını söledi sanırım pkom geçti... sevinçten soramadım da pko deilim dimi diye haoldumsmile bu ay korunmasız devam edicemmm... bir ay içinde hamile kalmazsam ve ya adetim gecikirse gidicem ilaç vereceğini söledi.... Umarım herşey düzeliyordur. ve Allahım herkesi sevindiirir...kaydirigubbakcemile

canım verdiğin dererli bilgiler ve ilgin için teşekkür edrim ,şuan adetimin 3. günündeyim ,okullar açıldığı için gidemicem yarın ama adet bittikten 1 hafta falan sonra düşünüyorum zeynep kamile gitmeyi ,daha çok vaka gördükleri içn bana dha doğru bilgi vereceklerini umuyorum ,ona görede bi sonraki adetin 2. veya 3. günü giderim heralde ,belki gerek görmez direk ilaca başlarsa belki bu ay oluurr:)))

:CüvCüv:kızlar bişey daha dicem size.benim yengem abimin karısı, bence % 100 pko neden derseniz.kızkenevlenmeden önceki dönemde hep adetleri 2-3 aya bir gelirmiş.bunu söyleyen kendisi.çenesinde ve göbeğinde tüylenme var.(göbeğindekileri denizde farkettim:)))neyse tipik belli yanii.sonra hemen evlenmeden önce d.k.h. na başlamış.baya bi kullandı 4 sene fln.sonra bıraktı.düzenli adet görmeye devam etti ve hamile kaldı.ama 6 haftalıkdüştü.sonra içmedi sanırım hap bi kaç ay geçti yine hamile kaldı.ama bu arada 28 günde 1 adet görmeye dvm etti.son hamileliği başta düşük riski olmasına rağmen sonuçlandı şimdi tatlı bir yeğenimvar.tüm bunları anlatmamın nedeni bi şekilde oluyo yani demekki kısslar.kendimle kıyaslıyorum ben de adet görüyorum düzenli aşırı tüylenmem yok ama anlamıyorum.bir de çocuk istiyo di dr a gitmişti.dr bakmış işte yumurtan çatlamışmı ne demiş var mı dem,iş ne uygun günler demiş hatta.folik asite başlatmış.mesela burada arkadaşlar yazmış d.k.h kullanıp bırakınca birkaçay sonra düzeni gitti die.
ayyy herşeyi düşünüom artık.ne bu yaniiiiii.ben de hap kullanmak istemiorum.ama en kısa zamanda gidicem dra.
aslında bunu pkolulara moral açısından anlattım.

yosunk verdiğin bilgiler için teşekkürler ,bende er yada geç Allah ın izniyle olacağına inanıyorum ,ki ben 2 kez yaşadımda ,inşallah çok fazla uğraşmadan ,yorulmadan ,sıkılmadan atlatırız bu süreci..Allah ım herkeze nasip etsin inşallah...benim hastalığım bugün yarın biter 1 hafta sonra gitcem zeynep kamile yumurtalarıma baktırcam ,gerekirse çatlatma iğnesi isticem ,yok tahlil yapcam derse bidahaki ay gene giderim ,ama devlet hastanesi kontrolünde yaptırcam işlemlerimi.zemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuskaydirigubbakcemile5

merhaba ben yeni katıldım aranıza bende pcoluyum arkadaşalr doktorum bana şuan tedavi önermedi adetim düzensiz olduğundan primolut diye hap verdi gelmezse 10 gün iç dedi sizce saçma deilmi ben araştırdım bu hap adet geciktirici olarak geçiyor her yerde en önemlisi kilo vermen dedi 5 kilo verdim 5 kilo daha vermem gerek 6 ay deneyin hamile kalmazsan gel tedavi ederiz dedi çok psikolojim bozuldu.bide soğan kürü ve incir kürü varmış ben onuda denedim fakat soğan suyuyla bile adet olamadım şuan hapı içiorum bırakınca gelirmiş bıraktım 2 gün oldu bugün hala benkliyorum bakalım bu kürlerden kullananlarınız varmı acaba tekrar gitsemmı ki doktoruma nasıl geçicek bu yaa..

anlattıklarına göre bence bu dr fazla ilgili deil.ne zamandır olmuyo bebeğin.ona göre mi yolladı.ama bence en azından bi yumurta takibi yapabilir.benceii başka bi dr araştır.önemli bi konu bu.şansın bol olsun.inşallah en kısa sürede hamiş kalırsın.bende beklyorum bakalım bu ay 4 -5 gün kaldı adetime.bende pkoluyum ama adetlerim düzenli.hatta yumurtladığımıda anlıyorum.ama olmadı bak yaklaşık 1 senedir.ama bu ay adetime 10 gün varkenden beri belim kopuyo.göğüslerim çok hassaslaştı uçları.
hakkımızda hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…