anlattıklarına göre bence bu dr fazla ilgili deil.ne zamandır olmuyo bebeğin.ona göre mi yolladı.ama bence en azından bi yumurta takibi yapabilir.benceii başka bi dr araştır.önemli bi konu bu.şansın bol olsun.inşallah en kısa sürede hamiş kalırsın.bende beklyorum bakalım bu ay 4 -5 gün kaldı adetime.bende pkoluyum ama adetlerim düzenli.hatta yumurtladığımıda anlıyorum.ama olmadı bak yaklaşık 1 senedir.ama bu ay adetime 10 gün varkenden beri belim kopuyo.göğüslerim çok hassaslaştı uçları.
hakkımızda hayırlısı.[/Q
bilmiyorum ki doktoru çok öneriyorlardı.bız korunmayı 6 aydır bıraktık.yeni evli çiftlere 1 sene veriyoruz 1 senede olmazsa yumurtlamana eşinin sperm sayısına işte gerekli ne tedavi uygulanıyorsa yaparız dedi böyle deneyin bakalım dedi ama ben genede tekrar gıdeyım aynı belırtıler bendede var 2 haftadır cekıyorum agrıları bugun daha cok yogunlastı benımde gecen hafta test yaptırdım negatıf cıktı her ay nerdeyse yaptırıorm:kedi::kedi: duzensız olunca kendımı hamıle sanıyorum ıns canım hamilesindir sende en kısa zamanda da kalırız bütün yüreğimle söylüyorum allah bizede versin opuyorumnanaktan
Arkadaşlar bu hastalıgın belirtileri nasıl oluyor?
Ultrasonda sol yumurtalıgımda çatlamamış yumurtalar oldugunu ögrendim. Adetlerim düzenli sayılır ama son 1 yıldır kahverengi-siyah akıntım oluyor, ilk günler çok şiddetli kanamam-ağrım oluyor, sonra kesiliyor, lekelenme şeklinde devam ediyor...
15 yaşımdayken hormon testi vermiştim tüylenme yüzünden. Testesteron ve progesteron 17 çok yüksekti.
Geçen ay bir hormon daha verdim, normal çıktı değerler. Ama tüylenmem yıldan yıla arttı.
Sizce pko olabilir mi?
evet canım olabilirsin pko yumurta tam olarak olusmaz yada catlayamaz ve tuylenme sıvılcelenme oluyor benımde adetlerımde agrılarım oluyordu :2:
yaa
peki bunun tam teşhisi nasıl konuluyor?
Kadın doğum uzmanı koyar teşhisi canım.Ultrasyonla takiple ve hormon testleriyle tanı koyulur ona göre tedavin yapılır.
jinekologa gittim hem de 3 farklı doktora.
biri çatlamamış yumurtaların var,bebek düşününce çatlatma ignesi ol dedi,başından savdı.
diğeri endometriozise benziyor.bir an önce gebe kal dedi.
diğeri de erken dönem pko olabilir dedi.
şu an görünür kist yok. sivilcelenme,yaglı cilt,saç dökülmesi,tüylenme bir hayli mevcut. adetlerim çok düzenli sayılmaz. 1 -3 gün ileri geri oynuyor. asla tam gününde olamıyorum.
Canımbenim umarım biran evvel sağlığına kavuşursun ama bir doktora git aksatmadan. erken teşhis her zaman önemlidir
gittim güzelim, 3 doktora birden hem de
bir daha ki bir daha gideyim bari, hormon testi de çok pahalı biliyor musun? 300 küsür milyon...bu sefer devlete gideyim.bakalım adetin 3. günü randevu almayı başarabilecek miyim hastaneden
Canım anlaşmalı bir doktorla özel bir poliklinike git testleri anlaşmalı yapıyorlar uyguna devlet hastanesinde mahkum kalmazsın.Doktor o hastaneden olursa direk gidip tahlilde yazdırabiliyorsun ben hep öyle giderim daha devlette kadın doğum muyanesi hiç olmadım.
İstanbulda değilim bilmiyorum canım ama mutlaka ssk anlaşmalı hastaneler poliklinikler vardır.Onlara git muyane ücrekleri en fazla 30-40 oluyor testleri uyguna yapıyorlar orda istersen ya da devlet hastnesi doktoruysa hastanede sadce tahlil yaptıırısın:Sana İstanbuldan arkadaşlar yardımcı olur umarım.
canım ya istanbuldada anlasmalı varsa ara bul arastır yoksa para dayanmazbenim gittiğim hastane ssk anlaşmalı özel hastaneydi... ama dediğini anladım... hastanede çalışan ve özel muayenehanesi olan bir doktor bulmam lazım...
umarım ist.dakiler bu mesajı okur da doktor önerirler bilmiyorumkismile
canım ya istanbuldada anlasmalı varsa ara bul arastır yoksa para dayanmaz
evet ya tahlıller cok pahalı ben aılemden para almayı ıstemıyorum ogrencıyım bır bursum 200 lire hormon tahlılıne 70 verdım rontgene 15 doktora 40 ılaclara 50 elımde para kalmadı bır ayda boyle oldu mecbur aılemden ıstedım kı hıc yapmazdım gerekırse part tıme ıse gıderdım offf yaaa barı tedavısı olsa ama yok don dolas eller bombos :sinifsinif:
benim gittiğim hastane ssk anlaşmalı özel hastaneydi... ama dediğini anladım... hastanede çalışan ve özel muayenehanesi olan bir doktor bulmam lazım...
umarım ist.dakiler bu mesajı okur da doktor önerirler bilmiyorumkismile
canmı benim doktorumun özel muayenehanesi var ama aynı zamanda göztepe ssk nın doktoru...ben muayenehanesine gidiyorum kontrole, şimdiye kadar ssk dan bişey yaptırmadım o doktorla ama bana demişti hastaneye gelirsen reçeteyi ordan yazarım istersen diye...tahlilleri de yazabilir yani o şekilde, devlette yaptırabilirsin ama muayeneni özelde olmuş olursun, böylece ilgi alaka çok olur... böyle bişey olabilir belki...
hangi doktor canım... muayene için özeline, tahlile göztepeye gidersem yapar o zaman galiba :)
evet canım ben de öyle düşündüm:) Doktor Nazlı Karataş, muayenehanesi de göztepe skk hastanesinin tam karşı kaldırımında, minibüs caddesi üzerinde çok kolay yeri...randevu almak istersen telefon numarası veriyim: 0216 566 66 26, sadece haftaiçi 16-19 saatleri arasında muayenehanesinde oluyor yalnız...haftasonları çalışmıyor...aklında bulunsun canım...tekrar geçmiş olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?