canım bence adetin başlamadan önce git özeline, sonra onunla anlaşırsınız hormon testleri için,o sana söyler zaten hangi testlerin gerketiğni, o zaman adetin 3. gününde de ssk da verirsin. muayene fiyatı 150 tl, en son mayıs ayında rutin kontrole gitmiştim böyleydi...değişmemiştir bence ... geçmiş olsun tekrar canım:)
kızlar bu pko nun tedavisi yokmu ya yeni öğrendim bendede varmış pko, ömür boyu bunlarla mı yaşycaz yani :sinifsinif: bide ortalama ne kadar sürede sonuç alınıyor bu hastalıktan doktorum klomene başlattı bu ay hiç umudum yok ama pko ile ilgili hiç iyi şeyler duymuyorum etraftan, çok mu zor oluşuyor gebelik pkolu bayanlarda? :1no2:
Birisi bilgi verirse çok sevinirim mafoldumben
arkadaslar bir donem yasadiginiz sikintilari bende yasadim ve bu sitede yazilan bir cok seyden güc aldim.oncelikle kisa bi aciklama yapiyim 1.4 yilllik evliyim 3 aylik evliligimizden sonra bebek istedik 4 ay gecti ama olmadi.doktora gittigimizde pco oldugumu sölediler 3 ay tedaviden sonra gecti tamamen ve bi daha tekrarlamadi lakin bu defada prolaktinim 816 cikti cok yüksek bir degerdi hamile kalmak icin bu defada 3 aylik tekrardan dostonex tedavisine basladim sonradan 130``a düstü.fakat hamile kalamadim artik vazgectim ilac kullanmaktan ve ve ve 2 ay sonra hamile kaldim.bütün isteyenlere nasip eder insallah rabbimm.:hulya:
canım o kadar sıkılma lütfen, çok da kötü bi durum yok ortada...Allah korusun ne hastalıklar var...bayanlar bende pko var benim çocuğum olmaz diye düşünüp strese girerek asıl zorluğu yaratıyolar zaten...belki bilmeseler bu durumu, daha kolay bi şekilde hamile kalıcaklar ama olmuyo işte...doktorlar da bazen gözümüzü korkutuyo maalesef... o yüzden doktorun ne diyosa yap, klomen diyosa klomen kullan ve stres yapma, mutlaka senin de bi bebeğin olucak eninde sonunda :) çok geçmiş olsun canım, Allah güç kuvvet versin hem fiziksel hem psikolojik olarak, gerisi hallolur merak etme sen...
ay çok sağol canım ya yardımcı oldugun için, güzel sözlerin için ayrıca teşekkürler ne bilim doktor pko var deyince korktum biraz açıkcası eyvahedigeldismile hani daha çok bekliycekmiyiz bebek için diye insan ister istemez tedirgin oluyor zaten bir yıldır bekliyoruz :bbo: yalnız dr bana pko nun tedavisi yok yani kistleri yok edemeyiz sadece gebeliği sağlayabiliriz dedi bu doğrumu yani gebelik olsada kistler kalıyomu kızlar ?
bide çevreden duydugum kadarıyla kistler doğumda gidiyomuş varmı böyle bişey? bilmiyorumkismile doktorlarda net açıklama yapmıyoki bilgilenelim bi sürü soru sormama rağmen bu kadar bilgi alabildm doktordan aklımda bi sürü soru işareti var ... CADIARZU ben çok takmıyorum aslında öyle kendi kendime sürekli niye olmuyo diyip can sıkanlardan değilim o kadar streste yok demekki pko dan olmamış bunca zaman inş. tedavi sonuç verirse kavuşacam bebeğime sırnaşık şey
gittim güzelim, 3 doktora birden hem de
bir daha ki bir daha gideyim bari, hormon testi de çok pahalı biliyor musun? 300 küsür milyon...bu sefer devlete gideyim.bakalım adetin 3. günü randevu almayı başarabilecek miyim hastaneden
evet canım oluşan kistler kaybolmuyor ama gebeliği sağlayabiliyorlar...ve normal doğum yaparsan o kistler de temizleniyormuş, öyle söylüyor doktorlar...
ay inşallah canım yaa hemen hamile kalırım inşallah, hem bebiş gelir hem kistler gider sositososito bi hamile kalayım zaten tüm topiğe yemek vercemçok sağol tatlım bilgilendirdiğin için ...
öncelikle geçmiş olsun.ben evlenemden once pkolu olduğumu biliyordum.ama devamlı bir tedavi gormedim..bir ara bobreğimdeki taş için ultrasona girdiğimde pkomada baktırdım ve kaybolduğun soylediler.bende zaten cokda oralı değildim.evlendim ve yaklaşık 10 ay korunduk.sonrasında doğum kontrol hapı için doktora gittiğimde pkolarım yine gundeme geldi ama doktorum cokda ustunce durmadı.kıllanma adet suzensizliği gibi problemlerim yokdu...bendeki asıl sorun prolaktındı..ilk ölçümde 114 çıktı ve mr cektirdim çok şukurki bişey cıkmadı.3 ay ilaç kullandım.duştu ama 3 ay kullanmayı bırakdığımda tekrar yukseldi..sınırdaydı hatta biraz geçmişdi.doktorum normalde 1 sene denemeniz lazım dedi.bizde korunmayı bırakmışdık zaten aama olmuyordu.prolaktınım sınırdayken,yumurta takibine başladık.klomen kkullandım milletin bi kaç tane olurken bende sadece bi tane yumurta oluşdu .ve doktorum ani bi kararla aşılama yapalım dedi.ona guvenerek yaptırdım.çok sukur ki tuttu ve şimdi 7 aylık hamileyim..Allahım şu mubarek gunde tum isteyenlere en yakın ve hayırlı zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eder inş..Mrb arkadaşlar..Bende de PKO var.Ayrıca hipofiz bezi tümörüm var 5 mm..Ondan dolayı prolaktinim 60 larda idi ilaçla 0,5 e kadar indi.Dahası rahimde iltihap da çıktı.Malesef her olumsuzluk var yani :) 8 aylık evliyim,4 aydır hamile kalmaya çalışıyorum ama olmadı.En az 10 ayrı dr a göründüm.Dr lar bu şartlarda hamile kalma şansımı düşük görüyor (Özellikle Pko dan dolayı olduğunu da söylediler).Dün tüp bebek merkezi dr undan bilgi aldım.O aşılama yapılabilceğini söyledi.Bugün ayrı bi dr a göründüm tüm tahlillerime güzelce baktı.Bu arada bugün göründüğüm dr doçent ve klinik şefi..Dr bana sizde Pko dan ve bundan dolayı oluşan adet düzensizliğinden dolayı ek tedaviler için1 sene beklemeye gerek yok dedi.4 aydır bebek deniyoruz olmuyo ya bikaç ay sonra sizde rahim filmi çekerek ek tedavilere başlayalım dedi..Erken dönemde ek tedaviye geçmek şansı azaltıyormuş..O işlemler sürekli yapılmadığından belli bi sayıda aşılama vb yapılabildiğinden hemen başlamayalım sizde ama 1 sene olmasa da bir iki ay daha bekleyip öyle başlayalım dedi..Bakalım adetleriniz nasıl gelişcek vb dedi..Benle aynı durumda olan varsa aranızda bilgilendirmek amacıyla yazdım bu msj ı..Kıyaslama yapabilin diye..Hepinize geçmiş olsun..
öncelikle geçmiş olsun.ben evlenemden once pkolu olduğumu biliyordum.ama devamlı bir tedavi gormedim..bir ara bobreğimdeki taş için ultrasona girdiğimde pkomada baktırdım ve kaybolduğun soylediler.bende zaten cokda oralı değildim.evlendim ve yaklaşık 10 ay korunduk.sonrasında doğum kontrol hapı için doktora gittiğimde pkolarım yine gundeme geldi ama doktorum cokda ustunce durmadı.kıllanma adet suzensizliği gibi problemlerim yokdu...bendeki asıl sorun prolaktındı..ilk ölçümde 114 çıktı ve mr cektirdim çok şukurki bişey cıkmadı.3 ay ilaç kullandım.duştu ama 3 ay kullanmayı bırakdığımda tekrar yukseldi..sınırdaydı hatta biraz geçmişdi.doktorum normalde 1 sene denemeniz lazım dedi.bizde korunmayı bırakmışdık zaten aama olmuyordu.prolaktınım sınırdayken,yumurta takibine başladık.klomen kkullandım milletin bi kaç tane olurken bende sadece bi tane yumurta oluşdu .ve doktorum ani bi kararla aşılama yapalım dedi.ona guvenerek yaptırdım.çok sukur ki tuttu ve şimdi 7 aylık hamileyim..Allahım şu mubarek gunde tum isteyenlere en yakın ve hayırlı zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eder inş..
slm kızlar.Bir zamanlar bende burayı takip ediyordum.Sizlere moral olur diye yazmak istedim.Evlendikten 1 yıl sonra pcolu olduğumu öğrendim.Tedaviye başladık.Rahim filmi,spermiyogram,hormon testleri vs aklınıza ne geliyorsa herşeyi yaptık.yumurta takibi yapıldı,ilaç kullandım en son ilaç ve çatlama iğnesiyle meleğim geldi...7 Eylül de de kucağıma aldım fındık kurdumu...Rabbim sizlerede nasib etsin bı duyguyu yaşamayı...
çok geçmiş olsun ALLAH acil şifalar versin..a.s.Mrb arkadaşlar..Bende de PKO var.Ayrıca hipofiz bezi tümörüm var 5 mm..Ondan dolayı prolaktinim 60 larda idi ilaçla 0,5 e kadar indi.Dahası rahimde iltihap da çıktı.Malesef her olumsuzluk var yani :) 8 aylık evliyim,4 aydır hamile kalmaya çalışıyorum ama olmadı.En az 10 ayrı dr a göründüm.Dr lar bu şartlarda hamile kalma şansımı düşük görüyor (Özellikle Pko dan dolayı olduğunu da söylediler).Dün tüp bebek merkezi dr undan bilgi aldım.O aşılama yapılabilceğini söyledi.Bugün ayrı bi dr a göründüm tüm tahlillerime güzelce baktı.Bu arada bugün göründüğüm dr doçent ve klinik şefi..Dr bana sizde Pko dan ve bundan dolayı oluşan adet düzensizliğinden dolayı ek tedaviler için1 sene beklemeye gerek yok dedi.4 aydır bebek deniyoruz olmuyo ya bikaç ay sonra sizde rahim filmi çekerek ek tedavilere başlayalım dedi..Erken dönemde ek tedaviye geçmek şansı azaltıyormuş..O işlemler sürekli yapılmadığından belli bi sayıda aşılama vb yapılabildiğinden hemen başlamayalım sizde ama 1 sene olmasa da bir iki ay daha bekleyip öyle başlayalım dedi..Bakalım adetleriniz nasıl gelişcek vb dedi..Benle aynı durumda olan varsa aranızda bilgilendirmek amacıyla yazdım bu msj ı..Kıyaslama yapabilin diye..Hepinize geçmiş olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?