Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım doğru forumdamıyım onuda bilemiyorum ?
benim aklımın karıştığı nokta yumurtlama olduğu zaman adet kanaması başlıyor değil mi? çatlaması ise daha sonra oluşan bir süreç, şimdi son regl döneminde oluşan yumurta çatlamamışsa sonra ki regl kanaması gerçekleşmiyor mu?
şimdiden teşekkür ederim sizlere..

Arkadaşlar daha açıkçası 60 gündür regl olamadım doktora gittiğim de yumurtan çatlamamış dedi söktürücü ilaç verdi onu kullandım ama henüz kanamamda gelmedi, aklım karıştı daha öce düzensizlik yoktu hiç ve doktora gitmemiştim o yüzden konu hakkında da pek bilgim yok

cnm merhaba yumurtan çatladıysa ve döllenme olmadıysa regl görürsün. bu süreç şu şekilde :
yumurta olur , büyür, çatlar, döllenir ( döllenirse hamilesi) ama döllenmezse adet kanamasında atarsın o yurutayu bu şekilde

cnm adet oldukdan sonra yumurtlama başlıyor diye biliyorum.çınku bende klomen ve catlatma iğnesi kullandım.adetimin 3 gunu doktora gittim yumurtam olgunlaşmamışdı klomen kullandım.2 gunde bir doktor takip etti yumurta olgunlaşmışmı dıye.yeterli buyukluğe gelince catlatma iğnesiyle catlattı

ezouygun arkadaşım mrb ve umarım tedavin olumlu sonuçlanır ve hamile kalırsın..Bende PKO var ve adetlerim düzensiz.Prolaktin yüksekliği vb sorunumda var.Dahası prolaktin yüksekliğinin nedeni hipofiz bezi tümörü.Bunlar yüzünden zor hamile kalıcam.Düşük ihtimal yanii..Bi dr bana sizde yumurta uyarıcı tedaviye geçilebilir bikaç ay sonra dedi de siz nerde yaptırdınız?Özelde mi yoksa devlet hast.de mi?Benim bu konuda bilgim yok da nasıl oluyor yanii tüp bebek merkezinde falan yaptırsan devlet karşılıyor mu?Sizin bilginiz var sanırım..Bi de ilaç için kaç defa hakkın oluyo acaba..Çünkü çoğu kişide ilkte tutmayabiliyormuş öyle okudum burda..Devlet hast. dr ları bu tedaviye geçmek için 1 sene bekletiyolar tüp bebek merkezleri ise 6 ay dahi bekletmeyebiliyorlar..Mantığı çözemedim ben :bbo:

canım Allah'a cok sukur ki hamileyim.28 haftalık.bendede prolaktin sorunu vardı ama cok sukur ki adenomum yokdu.canım ben normalde istanbulda otuyordum ama evlenince samsuna yerleştim.ve burda tanıdıklar vasıtasıyla gittim doktora tanıdık doktor yani.oda fakulte doktoru ben fakultenin ozeline gittim.önce prolaktın tedavisi gordum.sonra yumurta takibi yapıldı bana.bunun için sanırım ozel polikliniklere gitmen gerekiyor devlet hastanesinde kadın doğum dışında aşılama yada tup bebk servisleri olduğunu duymadım.bazı ozel hastaneler sgk ile anlaşmalı olup karşılar dıye dusunuyorum.etrafındaki hastanelere bir bakın ve gercekden guvendiğin bir doktora git.tup bebek oncesi aşılama var canım onunda daha oncesi yumurta takibi.bende izlenen yol şuydu.prolaktınım için 3 ay ilaç kullandım 114 den 1 e dustu.3 ay bırakdım 35 e cıktı tam sınırdaydım yani.sonra tekrar ilaca başlatacakdı doktorum.vazgecti yumurta takibine başladı.klomen denen hapla yumurtam olgunlaştı ve catlatma iğnesi oldum.eğer yumurtam olgunlaşmasaydı iğne tedavisi olacakdım yumurtamın olgunlaşması için.durum bu yani.sakın kafana takma zamanı gelince bakmışsınki tedaviye gerek kalmadan hamile kalmışsın.inş en yakın ve hayırlı zamanda hamile kalırsın

ezouygun arkadaşım hamileliğine çokkkk sevindim tebrik ederim..Allah tamamına erdirsin analı babalı büyütsün inş..verdiğin bilgiler için de tşk ederim..bende ist dan başka ile evlendim..o yüzden iyi dr bulamıyorum..bi dr bana sende 1 sene beklemeye gerek yok diyo diğeri 1 sene bekle diyo..tüp bebek dr ları hemen aşılama diyo..kafam karıştı :1no2:
bende 2-3 ay daha bekleyip iyi bi dr bulup yumurta takibine başlatmak istiyorum..dr da zaten bunu dedi bana..bakalım zaman + sabır..ne diyimmm..

slm arkadaşlar ben de pkoluyum..bundan 5 sene önce, 3 yıl boyunca diana35 d.kontr hapı kulandım.sonra değerlerim normal ve adetim düzene girince bıraktırdı doktorum..adetim düzene girmişti evet ama hala kislerim duruyormuş ( 1 ay önce doktora başka sebepten gidince tesadüf öğrendim ) 1,5 senedir kontrole gitmeyi bırakmıştım..sıkıldım çok..doktor kilo alma diyor..valla son 2 senede 10 kilo aldım..yeni evlendim biraz gayret ettim 6 kilo verdim..ama geri aldım (

pkolu olduğum için bebeği erken düşündüm..doktorum eğer hamile kalamazsan, 1 sene bekleyelim olmazsa tedaviye başlarız dedi..ben nasıl 1 sene sabrederimm (

bu ay korunmayı bıraktık..bu gün test yaptırdım ikinci çizgim silik çıktı..belirtilerimde var..inşalah hamileyimdir..ve inaşallh tedaviye gerek kalmaz..allah hepimizn yardımcısı olsun ve herkesin gönlüne göre versin...sakın üzülüp stres yapmayın..bu dahada geçiktirir..

sağol tatlım darısı senin ve isteyen herkesin başına.ben doktorumun dediklerine uydum ona guvendim.aşılama son aşama demişdi ama yumurtam gelişince beklemeye gerek yok dedi ve aşılama yaptırdık canım.normal yolla olmayacakmıydı tabiki Allahın izniyle olucakdı ama cok beklicekdik.ben ilk aşılama ile hamile kaldım.kız kardeşimde pkolu ve ondada cok fazla yumurta oldu ve oda beklememek için tup bebek yaptırdı.oda hamile.Allahıma cok sukur.biz biraz aceleci davranndık sanırım.gerci o tup bebek oncesi bir gebelik gecirdi ve bebği dustu.sonrada iğne tedavisi ile yumurtası oldu ama cok fazla yumurtası olunca tup bebek demiş doktoru bence cok acele verilmş bir karar ama.kardeşimde 20 tane yumurta olgunlaşmış ve doktoru bunları almamız lazım yoksa hepsi kiste donuşur demiş mecbur aldırmak zorunda kaldı aldırıncada direk tup bebk.sen hangi yakada oturuyorsun

selam herkesee,
arkadaslar bı sorum olacak<< catlatma ıgnesı beta hcg yı yukseltıp yanlıs sınyal verebılıyormu gebelıkte? yanı ıdrar testınde??

Merhaba canım ilgine teşekkür ederim öncelikle ; şimdi benim çatlamayan yumurtam nasıl oluşuyor anlamadığım bu kafam basmadı bir türlü :) ya hamile olma olasılığım var ya da çatlamadığı için kanama olmuyor doğrumu?

Canım merhaba, teşekkür ederim yorumun için... senin de dediğin gibiyse o zaman benim regl olmuş olmam gerekirdi değil mi? ama olmadığına göre acaba geçen dönemden kalan yumurta çatlamadığı içinmi bu dönem yumurtlama olmadıda kanama gelmedi?

bak canım şöyle izah edim.adet oldukdan sonra yumurtan olgunlaşmaya başlıyor.adetinden sonraki14. gunde(bugun kişide ve adet olma suresine gore değişir) yumurtan catlar.....yumurtanın catlamamısı durumunda adet olmam gibi bişey yok.mesela ben her ay duzenli adet olurdum ama yumurtam tam olarak olgunlaşmazdı ve catlamazdı.olgunlaşması için klomen kullandım .çatlaması içinde iğne oldum.yumurtan olupda çatlamazsa bu da pkoya donuşuyor.canım inş.aydınlatabilmişimdir..doğru olarak

bende yazmıştım bilmiorm okundu mu ama pkolu ve hipotroid hastasıyım...
gecen ay hormon testlerim yapıldı ve dr. hormonların tertemiz korunmadan deneyelimbu ay dedi.. bekliormmmm 10 eylül gecen ayki adet tarihimmm ümid ediormki hamileyimdir ama çokta heveslenmek istemiorm sonradan çok üzülüorm :-(
:CüvCüv: böle olimm istiyorum herkes gibi... Allahım tüm isteyenlerede hayırlısıyl versin.....

HERKESE TEKRARR MERHABAA,

HAMİLEYİMMMMM:):):) okadar mutluyumkiii anlatamamm...reglım 1 hafta gecıkmıstııı dun aksam test yaptım hemencikkk pozitiff cıktıı< bugun kan testı yaptırdım degerım 3052 CIKTII!!!!!!!!!

arkadaslar beta hcg degerım bu < acaba bu kac haftalık oluyor?

canım hayırlı uğurlu olsun
5 haftalık hamilesin
canım sende de pko varmıydı

evet canım pkoluyum 3 aydır glifor kullanıyordum..bu ay eylull 5te catlatma ıgnesı vuruldum (oncesınde klomen aldım 5 gun)

sen pekı pkolumusun?

canımm gözünaydın Allah tamamına erdirsin..eğer adetlerin duzenli ise ve 1 hafta gecikme ile aldıysan bu 3052 sonucunu coğul gebelik olma olasılığın yuksek bana gore. benim adetim 13 gun gecince olçturduğumde 614 civarıydı...

DOAAAAA GERRRÇEKTEN ÇOK SEVİNDİM!!!! ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN İNŞALLAH!

kızlar, uzun süredir giremedim bende, ama ufak da olsa gelişme var. Merformin yani Glifor kullanalı 1,5 ay oldu. 45 günde gelen adetim 32 güne düştü. İlk defa bu ay yumurtladığımı hissettim!
1) doktorumun da dediği gibi, yumurtanın beyazına benzeyen akıntı geldi.
2) çok hafif adet sancısı gibi, rahmimde bir ufak çekme hissettim 2 gün boyunca.

yine ısı ölçmeyede başlıycam, o da destek diye düşünüyorum.

biz de Doa gibi güzel haberler vermek dileğiye......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…