Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

merhabalar arkadaşlar
sizler gibi banada pko tanısı kondu benimde kısaca hikayem ben yeni evliyim evlendiğim 2. ayı normal yolla hamile kaldım fakat kanamam olduğundan bebeğimin daha kalp atışlarını duyamadan düştü ondan sonra doktorum bana pko tanısı koydu fakat başka doktorlara gittiğimde bana tekrardan hamile kalabilirsin bu bir engel değil dediler bende sizler gibi çok kafama takıyorum bende hamile kalmak istiyorum ama nasip kısmet işte rabbim ne eylerse güzel eyler şimdi tekrar çalışmalara başladık ilk doktorum nisana kadar olmazsa tedaviye başlarız dedi hayırlısı artık herşeyn yani demek istediğim normal yollada hamile kalabiliriz

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım..üzücü bi olay yaşamışsın..Allah bi daha göstermesin..ben bişey merak ettim..siz kaç aylık evlisiniz?bazı dr lar korunmasız ilişkilerde 1 sene dolmadan infertilite tedavisine başlamıyorlar ama bazıları pko vb rahatsızlık varsa 1 sene dolmadan da ek tedaviye başlıyorlar..bana mesela dr 1 sene beklemeye gerek yok sizde dedi..sizede mi öyle dediler merak ettim de?..

Evet genelde 1 yıl diyorlar ama ben çevremdeki insanlarda yaşlarının ilerlemesi nedeni ile ek tedavilere başladıklarını biliyorum. mesela ben 32 yaşımdayım, önümüzdeki 2 ay hamile kalmazsam klomen+çatlatma iğnesine başlamak istiyorum. 1,5 aydır Glifor kullanıyorum ve faydasını gördüm. (süklusum indi ve kilo verdim)
bizlerin her ay yumurtlamadığı için ek tedavi şart. Ha ben istemiyorum, yaşımla bir sorunum yok, 1 yıl kendiliğimden denemek istiyorum diyene söyliycek bir şey yok tabiki. Bence PKO'lu olup da sıfır ilaç tadavisiz hamile kalmak çok büyük bir şans arkadaşlar.

benim de yaşım 30..dr bende de 1 sene beklemeye gerek yok dedi..4 aydır hamile kalamıyorum..dr bana bikaç ay sonra ek tedaviye geçelim rahim filmiyle başlayalım önce vb dedi..bende 1,5 aydır glifor kullanıyorum..bakalım bu ay adetim daha erken olcak mı?en son geçen ay 2 ay adet olmayınca farlutalle oldum..bakalım bu ay nolcak CADIARZU

teşekkürler ben daha 10 aylık evliyim kasım 2009 evlendm şubat 2009da bebeğimi düşürdüm nisan 2010 a kadar bekleyn dedi dr um o zaman kadarda 1.5 yıl oluyor inş. tedaviye gerek kalmaz tek isteiğim bu bide benm adetlerim her ay olur ama en fazla 10 gün gecer a.s.

bu arada bana gittiğim ikinci dr um (pkolu olduğuma inanamadığımdan gittiğim doktordu )3 ay bana folbiol ve yarım bebe aspirini kullanmamı önerdi şuan beklemedeyiz

Merhaba arkadaşlar;

bende pko hastasıyım benim lh hormonum yüksek çıkıyormuş..3 yıldır aynı dr. fakat çok aralıklı gittimmm...hatta bana dün kızdı; artık bebek için tedaviye başlamalısın dedi...
bende 14 aydır glukofen kullandım 1 ay ara verdim şimdi tekrar başla dedi;normalde 7-8 ay adet olmöadığımı biliyorum ama glukofen yani metformin içerikli ilaç (glifor, glucophage, glukofen, gluformin, diaformin. gibi) kullMAK ADETİ DÜZENLEDİĞİ İÇİN BAŞLAMIŞTIM ve 40-42 gün içinde adet oluyordum şimdi kullanmadığım için yine 2 aydır olmuyorum ama tekrar başla dediği için başlayacağım...

bu arada farlutel verdi bununla hastalan 3. günü tekrar lh için kan tahliline bakalım dedi...
eğer lh hormonum 15 in altında çıkar ise çatlatma olabilirmiş ama çıkmazsa tüp bebek dedi..

bakalım hayırlısı olsun kızlar...Çok istiyorum artık bizimde bir bebeğimiz olsun diye...
Rabbim herkesin gönlüne göre versin....

birde 5 yıl bitti evleneli millet artık kısırmışız gibi bakıyo..

milleti boşver canım sen, herkes kendi işine baksın, sen onları kafana takma ne düşünürlerse düşünsünler...senin de sonunda mutlaka güzel bir yavrun olacak emin ol:) bak demişti dersin:) pko olup da hiç çocuğu olmamış pek kimse görmedim ben, ya doğal yolla ya aşılama ya da tüp bebekle herkesin gayet sağlıklı beebişleri oluyo:) o yüzden sen hiç canını sıkma, sen de mutlu sona ulaşıcaksın nihayetinde:) kendine iyi bak canım, güzel şeyler düşün...

amin canımmm amin inşallahhhh...inanmak en güseli zatennn...kaydirigubbakcemile5 olumunekankayizsmile.

Rabbim hepimize hayırlısı nasip etsin...:Saruboceq:

Hepimizin yüzünü güldürsün inşallahh...:Saruboceq:

canım sen kısır demelerine bakmalarına takma ne kadar kafanı takarsan ne kadar stres yapmazsan senn için o kadar iyi ve yaptığın stres hamile kalmanada engel bak ben 10 aydır evliyim kayınvalidemde bana öle yapıyor herkesin içinde neden olmuyor yoksa olmuyacak mı insanın canına tak ettiriyor her zaman için kmse için üzme kendini her zaman cevabını ver sonradan keşke şunu deseydim deme ben valla öle yapıyorum çünkü onları beni anlamazsa ben kimseyi anlamam kırarım böle canm üzme allah hpimize yaşatsın inş. bu duyguyu ( amin)

bu arada bana gittiğim ikinci dr um (pkolu olduğuma inanamadığımdan gittiğim doktordu )3 ay bana folbiol ve yarım bebe aspirini kullanmamı önerdi şuan beklemedeyiz

aynen yelooww...bana da 3 ay: Glifor, Folbiol ve bebe aspirini verdi. Gliforun faydasını gördüm. Folbiol: folik asit yani bir vitamin. bebeğin gelişmesi için ama hamile kalmadan önce kullanmaya başlamak lazım. bebe aspirini ise kanı inceltmek için. adet olunca, görüceksin )) bayağı yoğun oluyor

evet biricik 35 gerçekten adetim yoğunlaştı vede bi türlü bitmek bilmedi bakalım diğer ay nasıl olucak :1rolleyes:a.s.

biricik35 bu arada sen pkoolu musun ve gliforu niçin kullanıyorsun?

Kızlar bende pkoluymuşum ya bugün belli oldu canım çok sıkkın...

Daha 22 yaşındayım 4 aylık evliyim çok sayıda kiste rastlanddı bugün ultrasonda yani pkolusun dedi doktor acaba hamile kalmak zorlayacakmı beni neler yapmam gerekiyo hemen çalışsakmı bebiş yapmaya?

Daha 22 yaşındayım 4 aylık evliyim çok sayıda kiste rastlanddı bugün ultrasonda yani pkolusun dedi doktor acaba hamile kalmak zorlayacakmı beni neler yapmam gerekiyo hemen çalışsakmı bebiş yapmaya?

allah yardımcın olsun canım öncelıkle bu hastalıkla yasamayı bıleceksın cunku tedavısı yok ömür boyu bu hastalık bızımle olcak sadece bazı belırtılerı azaltılabılıyor benden soylemesı korunmayı falan bırak dırek hamıle kalmaya bak cunku bu hastalık hamıle kalmayı zorlastırabılıyor guclubacismile

Sağol canım ya içim karardı iyiceolumunekankayizsmile

İnşallah bebektir canım.dua edelim öyle olsun.

yaa hiç tanımıyorum sizi ama öyle çok sevindim ki duyunca.allah analı babalı sağlıcakla gelmesini nasip etsin.

bende pkoluyum.1 senelik evliyim.yakalşık 18 yaşından beri doğum kontrol hapı kullanıyorm.hiçbir değişiklik olmadı bende.yazları hiç adet görmüyorum.yılda toplam dört kere filandır heralde toplam adet periyodu.1 senedir bebek düşünüyoruz.hiç korunmadık.evlenince doğumkontrol haplarını bırakmıştım.iki ay önce doktor tekrar verdi.iki yıl sonra iflan ancak düşünürsün bebeği dedi.ya iki yıl doğum kontrol hapı kullanmalımıyım.yoksa doğum kontrol hapından başka PKO için ilaç yokmu? çocuk isteyenler için? bilemedim.nerde çocuk görsem bakıp kalıyorum artık.eşimde çok istiyor.çok sıkıldım ben bu durumdan.Ankara da kafama görede bi doktor bulamadım.iyi bir doktor tavsiyeniz var mıdır arkadşalar.yardım edin.

arkadaşlar konuyla alakalı değil ama yeni konu açma nasıl yapılıyor yapamadım bir yardımcı olurmusunuz

oncelikle geçmiş olsun...pko zaman zaman kaybolabiliyor.bunye meselesi canım.ama çoğunlukla devam eden bir durum canını sıkma.bebek olmaz diye bişey yok ama erkenden durumun hakkında iyice bir bilgiye sahip olursan sonrası için kolaylık olur sana.bence kendine iyi guvenebileceğin bi rdoktor bul ve tahlillerini yaptır.hormonlarınada baktır.durumun hakkında sana ne diyecek.ona gore hareket edersin.ben de pkoluyum.benim doktorum ilk zamanlarda pkonun üstünde fazla dumadı benim prolaktım hormonun cok yuksekdi onunla uğraştım pkodan cok...doktorum pkolusun bu yumurta kalitesizliği yapar yada yumurtalamanı engeller dedi.ama başa çıkabilir bır durum olarak baktı.eğer başka sorunun yoksa senin ve eşinin inş olur bebiş.yumurtan olmazsa ilaçla yumurtlaman sağlanıyor .benim o şekilde oldu..eğer bebek istiyorsanız yakın bir zaman için ,beklememin bir anlamı yok.cunku bazen ha deyince olmuyor..bide en onemlisi bunu sakın kafana takma..bu çok onemli.psikolojinin iyi olması gerek..ben inanıyourm en hayırlı zamanda olur bebeişin..heee bide pkolu olupda kendiliğinden hamile kalan çok arkadaşım var.bu biraz şansmı desem nedir oyle bır durum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…