merhabalar arkadaşlar
sizler gibi banada pko tanısı kondu benimde kısaca hikayem ben yeni evliyim evlendiğim 2. ayı normal yolla hamile kaldım fakat kanamam olduğundan bebeğimin daha kalp atışlarını duyamadan düştü ondan sonra doktorum bana pko tanısı koydu fakat başka doktorlara gittiğimde bana tekrardan hamile kalabilirsin bu bir engel değil dediler bende sizler gibi çok kafama takıyorum bende hamile kalmak istiyorum ama nasip kısmet işte rabbim ne eylerse güzel eyler şimdi tekrar çalışmalara başladık ilk doktorum nisana kadar olmazsa tedaviye başlarız dedi hayırlısı artık herşeyn yani demek istediğim normal yollada hamile kalabiliriz
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım..üzücü bi olay yaşamışsın..Allah bi daha göstermesin..ben bişey merak ettim..siz kaç aylık evlisiniz?bazı dr lar korunmasız ilişkilerde 1 sene dolmadan infertilite tedavisine başlamıyorlar ama bazıları pko vb rahatsızlık varsa 1 sene dolmadan da ek tedaviye başlıyorlar..bana mesela dr 1 sene beklemeye gerek yok sizde dedi..sizede mi öyle dediler merak ettim de?..
Evet genelde 1 yıl diyorlar ama ben çevremdeki insanlarda yaşlarının ilerlemesi nedeni ile ek tedavilere başladıklarını biliyorum. mesela ben 32 yaşımdayım, önümüzdeki 2 ay hamile kalmazsam klomen+çatlatma iğnesine başlamak istiyorum. 1,5 aydır Glifor kullanıyorum ve faydasını gördüm. (süklusum indi ve kilo verdim)
bizlerin her ay yumurtlamadığı için ek tedavi şart. Ha ben istemiyorum, yaşımla bir sorunum yok, 1 yıl kendiliğimden denemek istiyorum diyene söyliycek bir şey yok tabiki. Bence PKO'lu olup da sıfır ilaç tadavisiz hamile kalmak çok büyük bir şans arkadaşlar.
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım..üzücü bi olay yaşamışsın..Allah bi daha göstermesin..ben bişey merak ettim..siz kaç aylık evlisiniz?bazı dr lar korunmasız ilişkilerde 1 sene dolmadan infertilite tedavisine başlamıyorlar ama bazıları pko vb rahatsızlık varsa 1 sene dolmadan da ek tedaviye başlıyorlar..bana mesela dr 1 sene beklemeye gerek yok sizde dedi..sizede mi öyle dediler merak ettim de?..
Merhaba arkadaşlar;
bende pko hastasıyım benim lh hormonum yüksek çıkıyormuş..3 yıldır aynı dr. fakat çok aralıklı gittimmm...hatta bana dün kızdı; artık bebek için tedaviye başlamalısın dedi...
bende 14 aydır glukofen kullandım 1 ay ara verdim şimdi tekrar başla dedi;normalde 7-8 ay adet olmöadığımı biliyorum ama glukofen yani metformin içerikli ilaç (glifor, glucophage, glukofen, gluformin, diaformin. gibi) kullMAK ADETİ DÜZENLEDİĞİ İÇİN BAŞLAMIŞTIM ve 40-42 gün içinde adet oluyordum şimdi kullanmadığım için yine 2 aydır olmuyorum ama tekrar başla dediği için başlayacağım...
bu arada farlutel verdi bununla hastalan 3. günü tekrar lh için kan tahliline bakalım dedi...
eğer lh hormonum 15 in altında çıkar ise çatlatma olabilirmiş ama çıkmazsa tüp bebek dedi..
bakalım hayırlısı olsun kızlar...Çok istiyorum artık bizimde bir bebeğimiz olsun diye...
Rabbim herkesin gönlüne göre versin....
birde 5 yıl bitti evleneli millet artık kısırmışız gibi bakıyo..
milleti boşver canım sen, herkes kendi işine baksın, sen onları kafana takma ne düşünürlerse düşünsünler...senin de sonunda mutlaka güzel bir yavrun olacak emin ol:) bak demişti dersin:) pko olup da hiç çocuğu olmamış pek kimse görmedim ben, ya doğal yolla ya aşılama ya da tüp bebekle herkesin gayet sağlıklı beebişleri oluyo:) o yüzden sen hiç canını sıkma, sen de mutlu sona ulaşıcaksın nihayetinde:) kendine iyi bak canım, güzel şeyler düşün...
bu arada bana gittiğim ikinci dr um (pkolu olduğuma inanamadığımdan gittiğim doktordu )3 ay bana folbiol ve yarım bebe aspirini kullanmamı önerdi şuan beklemedeyiz
aynen yelooww...bana da 3 ay: Glifor, Folbiol ve bebe aspirini verdi. Gliforun faydasını gördüm. Folbiol: folik asit yani bir vitamin. bebeğin gelişmesi için ama hamile kalmadan önce kullanmaya başlamak lazım. bebe aspirini ise kanı inceltmek için. adet olunca, görüceksin)) bayağı yoğun oluyor
Daha 22 yaşındayım 4 aylık evliyim çok sayıda kiste rastlanddı bugün ultrasonda yani pkolusun dedi doktor acaba hamile kalmak zorlayacakmı beni neler yapmam gerekiyo hemen çalışsakmı bebiş yapmaya?
allah yardımcın olsun canım öncelıkle bu hastalıkla yasamayı bıleceksın cunku tedavısı yok ömür boyu bu hastalık bızımle olcak sadece bazı belırtılerı azaltılabılıyor benden soylemesı korunmayı falan bırak dırek hamıle kalmaya bak cunku bu hastalık hamıle kalmayı zorlastırabılıyor guclubacismile
slm arkadaşlar ben de pkoluyum..bundan 5 sene önce, 3 yıl boyunca diana35 d.kontr hapı kulandım.sonra değerlerim normal ve adetim düzene girince bıraktırdı doktorum..adetim düzene girmişti evet ama hala kislerim duruyormuş ( 1 ay önce doktora başka sebepten gidince tesadüf öğrendim ) 1,5 senedir kontrole gitmeyi bırakmıştım..sıkıldım çok..doktor kilo alma diyor..valla son 2 senede 10 kilo aldım..yeni evlendim biraz gayret ettim 6 kilo verdim..ama geri aldım(
pkolu olduğum için bebeği erken düşündüm..doktorum eğer hamile kalamazsan, 1 sene bekleyelim olmazsa tedaviye başlarız dedi..ben nasıl 1 sene sabrederimm(
bu ay korunmayı bıraktık..bu gün test yaptırdım ikinci çizgim silik çıktı..belirtilerimde var..inşalah hamileyimdir..ve inaşallh tedaviye gerek kalmaz..allah hepimizn yardımcısı olsun ve herkesin gönlüne göre versin...sakın üzülüp stres yapmayın..bu dahada geçiktirir..
yaa hiç tanımıyorum sizi ama öyle çok sevindim ki duyunca.allah analı babalı sağlıcakla gelmesini nasip etsin.HERKESE TEKRARR MERHABAA,
HAMİLEYİMMMMM:):):) okadar mutluyumkiii anlatamamm...reglım 1 hafta gecıkmıstııı dun aksam test yaptım hemencikkk pozitiff cıktıı< bugun kan testı yaptırdım degerım 3052 CIKTII!!!!!!!!!
arkadaslar beta hcg degerım bu < acaba bu kac haftalık oluyor?
allah yardımcın olsun canım öncelıkle bu hastalıkla yasamayı bıleceksın cunku tedavısı yok ömür boyu bu hastalık bızımle olcak sadece bazı belırtılerı azaltılabılıyor benden soylemesı korunmayı falan bırak dırek hamıle kalmaya bak cunku bu hastalık hamıle kalmayı zorlastırabılıyor guclubacismile
Daha 22 yaşındayım 4 aylık evliyim çok sayıda kiste rastlanddı bugün ultrasonda yani pkolusun dedi doktor acaba hamile kalmak zorlayacakmı beni neler yapmam gerekiyo hemen çalışsakmı bebiş yapmaya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?