Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Canım benim uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim öncelikle...Daha yeni evliyiz 4 aylık henüz bebek düşünmüyorduk gittiğim doktor iyiydi güzel muayene etti ve bu teşhisi koydu ben 22 eşim 31 yaşında bu arada...Acaba diyorum şimdi bebek yapmasak ilerde sorun yaşarmıyız erken davranmamız faydalı mı olur acaba kafamda kırk tane soru var yaaa...Kusura bakma senide meşgul ettim...

önemli değil tatlım.eğer cok sonra dusunuyorsanız pkonu surekli takip et ozaman zaman zaman doktora git..bununla ilgili ilaçlar var.bide adet duzensizliğin yoksa cok sorun olmaz sanırım...ama 1 yıl sonra falan dusunuyorsanız şimdiden başlayın hemen olmayada bilir..işte bunu bilemediğimiz içinde tam bişey diyemiyorum...erken yasta annne olmak guzel olur ama....:))) hemende hamile kalabilirsin ,uğraşadabilirsin bunu için net bişey soylemek pek mumkun değil.inş hakkında hayırlısı olsun.doktorunla konus o sana daha açıklayıcı yardımcı olur.kafanıda sakına bu konu ile meşgul etme...İnşallah hayırlı zamanda gelir bebeğin..

canım işte bende bunu söylemek istiyorum PKO bebegı olmaz dıye bırsey yok sadece bazılarında ha dıyınce olmuyor ugrastırabılıyor bazılareı ıse hıc pko haberı olmadan cocugu olmus ouyor oncelıkle sen kılo almamaya bak kılo cok sorun oluyor ama bebek ıcın yasın erken ama hanı ne bılım sonradan vakıt kaybı olmasın bence korunma derım ama tabıkı gene sen bılırsın ben 3 ay oncesıne kadar hıc pko nedır bılmezdım bende evelenınce bır kac sene cocuk aklımdan bıle gecmıyordu sımdı dıyorum kı evlenınce ılk cocukta kesınlıkle korunmayacam ohaoldumsmile RABBIM hepımıze sıfa versın

arkadaşlar bişeyi merak ediyorum da bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim..yumurta geliştirici ilaçla tedavi başlatılıyor ya özel hastanelerde kurumlarla anlaşma varsa devlet karşılıyor mu maddi olarak?yanii reçeteye o ilaçları yazacaklar ya biz cebimizden mi karşılıyoruz?bi de o ilaçları içince belli bi zamanda ultrasona girmek için tekrar tekrar gidicez ya her seferinde bi daha mı muayene ücreti alınıyor?devlet hastanesini mi önerirsiniz (klomen vb ilaç tedavisine başlanırken) yoksa özel hastaneleri mi (ilgi alaka bakımından)..
deneyimli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..bende bu tedavi başlıycak da merak ediyorum nasıl oluyor..

bende bu tedaviyi gördüm 1 ay özel hastanede,sigortalıyım,ilaç bedellerinin bi kısmını yine devlet karşılıyor,ilk muayeneden sonra 10 gün içinde tekrar çağırırsa seni kontrol olarak gidiceksin muayene ücreti ödemiyosun,10 gün sonrası ise tekrar muayene ücreti ödüyosun..ama 10 gün içinde çağırıyo zaten..ilaç fiyatı çok değil..

merhaba size bu günkü öğrendiklerimi anlatmak istiyorum.Ben altı ay önce pko teşhisiyle diane 35 kullanmaya başladım ve doktorum kistlerin gideceğini ve herşeyin düzeleceğini söyledi sivilce, tüy gibi sorunların... Bu gün hastaneye gittim doktorum değişmiş bana pkonun asla geçmeyeceğini, diane 35 i 1 seneden fazla kullanmamım bana zararlı olduğunu, sadece 1 sene kullanıldığını söyledi.Altı ay bu ilacı boşuna kullanmışım. Bende ilaç bana fayda etmedi sivilcelerimde vs azalma olmadığını söyledim bana cildiyeye git dedi ben 2 sene cildiyede tedavi gördüm ve sonuç alamadım dedim. Bunun üzerine endokrinoloji bölümü olan araştırma hastanesine git belki böbrek üstü bezlerinde sorun olabilir dedi. Ayrıca hormon tedavisini hiç bi özel hastane yapamaz araştırma hastanesine git testlerini yaptır dedi bende haftaya gidicem sizede söylemek istedim ben bekarım ve burda bekar olup pkosu olan cok var ve 1 seneden fazla süre kullananda var ve her doktor ayrı bir şey söylüo bence sizde ilaç kullanmadan önce araştırın ben haftaya gidicem bakalım neler olacak...

verdiğiniz bilgi için tşk ederim..umarım tedavin olumlu sonuç vermiştir yada verir ve bebeğine kavuşursun..
ne kadar zor süreçler zor duygular bu yaşadıklarımız..bende pko var + hipofiz bezi tümörü var + prolaktin sorunu var + adetlerim çokkk çokkk düzensiz + rahim yarası var..sonucunda hamile kalamama sorunu var tabii..bu tedavilere geçilcek bende de..hangisini düşüneyim hangisine yanayım şaşırdım..rahim yarası yakılmalı imiş buna mı korkayım rahim filmi çekilcek buna mı korkayım..bol acılı günler bekliyo beni..offfffffffffffff :çok üzgünüm:

öncelikle geçmiş olsun..bana da bekarken aynı teşhis koyulmuştu..seneler önce kadın doğuma ilk gitme sebebim de 3-4 ayda bir adet olmamdı..bekarken verilen tek ilaç doğum kontrol hapı..sana 1 sene kullanabilirsin diyen dr neden öyle demiş anlamadım..insanlar senelerce doğum kontrol hapı ile korunuyorlar..dahası bekarken bana doğum kontrol hapını veren dr da bekarsın bişey yapamıyoruz başka..doğum kontrol hapı ile devam edicez sende tedaviye demişti..yanii 6 ay falan demedi..ben evlenene kadar hatta evlendikten sonra da 5 ay kullandım..
sivilce sorunu bende de oldu..6 ay roocutane tedavisi gördüm..tamamıyle geçti sivilcelerim..fakat pko yüzünden ara ara çıkıyor..çok çıkmaz diye dua ediyorum bende..
sana son bakan dr doğru söylemiş..rahatsızlıkların için eğitim araştırma hastanelerinin endokrin servisine görün..bende öyle yaptım..saolsun devamlı gittiğim bi dr um var ve çok iyi..kortizol vb bir sürü böbrek üstü tahlilleri var..pko hastalarına onları da yapıyorlar..endokrine pko dan dolayı her gittiğimde bütün kandaki yağ vb testleri yapıyor..yanii pko ya kadın doğum ile endokrinin bakış açısı farklı..endokrin detaylı bakıyor..

Offf arkadaslarrr offff
bıktım ben bu pco dan kafayı yıycem 3 aydır tedawı oluyodum ılk ıkı ılac tedawısınde yumurtam oldu catlatma ıgnesıyle catlattık we bebıs tutmadı ucuncu ayda ıse yumurtalarım buyumedıler bunyem bagısıklık kazanmıs bu ay kendı halıne bıraktı onumuzdekı ay gobekten ıgnelere baslıycaz offf offf kafayı sıyırcam sankı bebegım olmuycak gıbı gelıoo dusun dusun kafayı yıyorum en kısa surede olsa tutunsa artık
RAHIM FILMI CEKTIRMEDIM WE KORKUYORUM ACABA TUPLERDE BI KAPALI OLMA DURUMU WARMI DIE BISEY SORCAM ARKADASLAR PCO HASTASI OLANLARIN TUPLERININ KAPALI OLMA RISKI WAR MI..? INTERNETTEN BI ARASTIRMA YAPTIM TUPLERI KAPALI OLMASININ SEBEBI ATESLI HASTALIK WEREM GIBI HASTALIKLARMIS BEN BIU TUR HASTALIK GECIRMEDIM ACABA BENDEDE KAPALILIK OLABILIRMI OFF COK KORKUYORUM

Son düzenleme:
canım tüplerin kapanması söylediğin gibi hastalıkların yanısıra bir de geçirilen vajinal enfeksiyonlarınm sonucunda da oluşabilir. yani sen bir enfeksiyon geçrmişsen ve bunu farketmediğin için tedavi olmamışsan, o zaman o enfeksiyon içerde ilerleyerek tüplere kadar ulaşır ve tüplerde tıkanma, yapışıklık gibi şeylere sebep olur..

kızlar merhaba bu konu altında bi çok yazmıştım daha önce ama bazılarınızdaki umutsuzluğu görünce tekrar yazma gereği duydum.ben de pkoluyum.mart 2009da öğrendim pko oldugumu.kilomda çok olunca hemen glukofene başladık.bebek daha düşünmediğimiz için yasminle beraber glukofen kullandım tam 11 ay boyunca.bendeki tek belirtisi kiloydu zaten.adetlerim çok düzenliydi.neyse subat ayında glukofene devam ettim yasmini bıraktım çünkü bebek düşünüyorduk.nisan ayında hamile kaldım ve su an 7 aylık hamileyim.ikinci denememde hamile kaldım çok şükür.ne tedavi ne başka bişi.düşünün bide dogum kontrol ilacını son bir aya kadar kullandım ben.tek yapmanız gereken herşeyi oluruna bırakmak kafaya ne kadar çok takarsanız o kadar zorlaştırırsınız herşeyi.Rabbim hepinize göstersin inş.işe bide iyi tarafından bakın.bunu bana doktorum söylemişti.pkolu olanlar rahim kanserine daha az yakalanıolarmış ve kemik erimesi çok daha geç başlıomuş.umarım azıcıkta olsa umut olmuştur size bu söylediklerim.bırakın herşeyi oluruna bakın nasıl yoluna giricek

bugün dr.a gittim kızlar dr.bayıldım dr uma süper bi insan .gerçekten insan.öyle güzel konuşuyor ki.prof.idi gittiğim dr.şöyle bişey de var.5 senedir kendimi pko biliyorum.ama hiçbişey yok.yanlış teşhis..kesinlikle pko değilsin dedi.resmen şok oldum.nasıl yani pko yok mu demişim.bana da gösterdi ekrandan görüyordum zaten. bu sağ bu sol yumurtalığın dedi hiçbir kistik yapı yok.yarına hormon testi verdi.zaten bende adet problemi yok.kg vs yok.rahim de yumurtalıklar da temiz.bişey yok gayet sağlıklısın dedi bana.hala şoktayım.
ŞUNU SÖYLİİM SON KEZZZ DR UNUZU İİ SEÇİN.BENİ benim 5 sene bu şey aklımı çok kurcaladı.ama yokkkk.hamilelik için de bi 4-5 ay daha beklicez.bakalım hayırlısı.

korkma arkadaşım.içini ferah tut.onun da vardır bi zamanı.herşeyin çaresi var artık.en kısa zamanda bebeğin olsun inşllah.:Saruboceq:

Herkese hayırlı günler..Bende 6 yıldır pkoluyum.aralıklarla doğum kontrol hapı kullandım. 2 ay öceki tetkiklerde tsh yüksekti levotiron başlandı aynı zamanda yasmine tekrar başladık.1 ay sonra tsh düştü ama ilaca devam ediyorum.yasmini 2 ay kullandım. prolaktinim yüksek çıkınca yasmin kesildi dostinex başlandı.4 yıllık evliyim bebek konusunu şimdiye dek pek düşünmedik . 1.5 ay sonra testler tekrarlanacak, dr artık hamileliğ ertelememem gerektiğini söylüyor. merak ettimde pkolu olup doğum korunmayı yeni bırakıp ilk denemed hamile kalan varmı? Kistler normal doğumla gidiyormuş diye yazılmış üstteki cevaplarda, gebelikte hormonlarda değişiklik olduğundan vücut kendini yeniliyor bunun etkisiyle kistelerden oluşan şikayetler azalıyor. Kistlerden tamamen kurtulmak sezaryande overlerin açılp temizlenmesiyle mümkün.Tabi her hastaya bu operasyon yapılırmı bilemiyorum. Normal doğumda doğumla birlikte kistlerin atılması diye bir durum yok. Vücut kendini yenilerken kendiliğinden kaybolabilir veya şikayetler azalabilir. Overlerin açılp kistlerin alınması tekralamıyacağı anlamına gelmiyormuş. Dr ve sağlık personeli arkadaşlarımdan edindiğim bilgiler..

Slm kızlar bende polikistik over hastasıyım dün öğrendim. adet düzensizliği ve kilo alımı var ve bir senedir çocuk istememize rağmen hamile kalamıyorum.doktor kilo vermem gerektiğini söyledi ve adetin 3. günü yaptırmam gereken bazı testler var inş onlara iyi çıkar. Bu hastalığı olan ve hamile kalan arkadaşların olduğunu öğrenince biraz rahatladım. Allah hepimizin yardımcısı olsun :Saruboceq:

biricik35 bu arada sen pkoolu musun ve gliforu niçin kullanıyorsun?

evet yelloww, pko teşhisi konuldu Mayıs ayında. Glifor genelde pko hastalarına verilir. Etken madde Metformin... Aslında bir diabet yani şeker hastalığı ilacı ama ilginç bir şekilde pko lu hasta lara da iyi geliyor. Uzman tv ye gir ve arama yerine metformin yaz. orada bir doktorun söylediklerinden bayağı bir şey öğrenebilirsin.

neslihan merhaba! bende yaklaşık 2 aydır Glifor kullanıyorum. sen bayağı uzun kullanmışsın. Peki hiç faydasını görmedinmi bu ilacın? benim zayıflamama bayağı destek olduğu gibi, geçen ay ilk defa yumurtladım! peki sen hiç yumurtladığnı hissetmedinmi? yani bu ialç hakkında ne düşünüyorsun ve doktorun ne diyor? benimde adetim 45 günden 32 güne düştü...şimdilik sadece iyi şeyler söyleyebilirim Metformin hakkında

selam arkadasım gecmıs olsun bende ewlendıkten sonra 20 kg aldım 50 kgden 72 kg ye cıktım k fleks yedım 40gun felan sabah aksam oglen normal yemek yedım ıcıne yarım muz uzum felan atıyorum 62 e dustum ılacları kullandıgım ıcın 65 e cıktım

Slm Pelin sağol,bende iki yıllık evliyim 45 kilodan 65 kiloya çıktım şubat ayına kadar 5 kilo vermelisin dedi doktor veririm inş onda pek sıkıntım yokta yaptıracağım testlerde aklım. stersten uzak durmalıymışım ne mümkün ama aklımda sürekli tedavi nasıl olacak bi sonuca varabilcekmiyiz diye düşünmekten kafayı yiyicem sanki :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…