oncelikle geçmiş olsun...pko zaman zaman kaybolabiliyor.bunye meselesi canım.ama çoğunlukla devam eden bir durum canını sıkma.bebek olmaz diye bişey yok ama erkenden durumun hakkında iyice bir bilgiye sahip olursan sonrası için kolaylık olur sana.bence kendine iyi guvenebileceğin bi rdoktor bul ve tahlillerini yaptır.hormonlarınada baktır.durumun hakkında sana ne diyecek.ona gore hareket edersin.ben de pkoluyum.benim doktorum ilk zamanlarda pkonun üstünde fazla dumadı benim prolaktım hormonun cok yuksekdi onunla uğraştım pkodan cok...doktorum pkolusun bu yumurta kalitesizliği yapar yada yumurtalamanı engeller dedi.ama başa çıkabilir bır durum olarak baktı.eğer başka sorunun yoksa senin ve eşinin inş olur bebiş.yumurtan olmazsa ilaçla yumurtlaman sağlanıyor .benim o şekilde oldu..eğer bebek istiyorsanız yakın bir zaman için ,beklememin bir anlamı yok.cunku bazen ha deyince olmuyor..bide en onemlisi bunu sakın kafana takma..bu çok onemli.psikolojinin iyi olması gerek..ben inanıyourm en hayırlı zamanda olur bebeişin..heee bide pkolu olupda kendiliğinden hamile kalan çok arkadaşım var.bu biraz şansmı desem nedir oyle bır durum işte
Canım benim uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim öncelikle...Daha yeni evliyiz 4 aylık henüz bebek düşünmüyorduk gittiğim doktor iyiydi güzel muayene etti ve bu teşhisi koydu ben 22 eşim 31 yaşında bu arada...Acaba diyorum şimdi bebek yapmasak ilerde sorun yaşarmıyız erken davranmamız faydalı mı olur acaba kafamda kırk tane soru var yaaa...Kusura bakma senide meşgul ettim...
önemli değil tatlım.eğer cok sonra dusunuyorsanız pkonu surekli takip et ozaman zaman zaman doktora git..bununla ilgili ilaçlar var.bide adet duzensizliğin yoksa cok sorun olmaz sanırım...ama 1 yıl sonra falan dusunuyorsanız şimdiden başlayın hemen olmayada bilir..işte bunu bilemediğimiz içinde tam bişey diyemiyorum...erken yasta annne olmak guzel olur ama....:))) hemende hamile kalabilirsin ,uğraşadabilirsin bunu için net bişey soylemek pek mumkun değil.inş hakkında hayırlısı olsun.doktorunla konus o sana daha açıklayıcı yardımcı olur.kafanıda sakına bu konu ile meşgul etme...İnşallah hayırlı zamanda gelir bebeğin..
bende bu tedaviyi gördüm 1 ay özel hastanede,sigortalıyım,ilaç bedellerinin bi kısmını yine devlet karşılıyor,ilk muayeneden sonra 10 gün içinde tekrar çağırırsa seni kontrol olarak gidiceksin muayene ücreti ödemiyosun,10 gün sonrası ise tekrar muayene ücreti ödüyosun..ama 10 gün içinde çağırıyo zaten..ilaç fiyatı çok değil..arkadaşlar bişeyi merak ediyorum da bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim..yumurta geliştirici ilaçla tedavi başlatılıyor ya özel hastanelerde kurumlarla anlaşma varsa devlet karşılıyor mu maddi olarak?yanii reçeteye o ilaçları yazacaklar ya biz cebimizden mi karşılıyoruz?bi de o ilaçları içince belli bi zamanda ultrasona girmek için tekrar tekrar gidicez ya her seferinde bi daha mı muayene ücreti alınıyor?devlet hastanesini mi önerirsiniz (klomen vb ilaç tedavisine başlanırken) yoksa özel hastaneleri mi (ilgi alaka bakımından)..
deneyimli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..bende bu tedavi başlıycak da merak ediyorum nasıl oluyor..
bende bu tedaviyi gördüm 1 ay özel hastanede,sigortalıyım,ilaç bedellerinin bi kısmını yine devlet karşılıyor,ilk muayeneden sonra 10 gün içinde tekrar çağırırsa seni kontrol olarak gidiceksin muayene ücreti ödemiyosun,10 gün sonrası ise tekrar muayene ücreti ödüyosun..ama 10 gün içinde çağırıyo zaten..ilaç fiyatı çok değil..
merhaba size bu günkü öğrendiklerimi anlatmak istiyorum.Ben altı ay önce pko teşhisiyle diane 35 kullanmaya başladım ve doktorum kistlerin gideceğini ve herşeyin düzeleceğini söyledi sivilce, tüy gibi sorunların... Bu gün hastaneye gittim doktorum değişmiş bana pkonun asla geçmeyeceğini, diane 35 i 1 seneden fazla kullanmamım bana zararlı olduğunu, sadece 1 sene kullanıldığını söyledi.Altı ay bu ilacı boşuna kullanmışım. Bende ilaç bana fayda etmedi sivilcelerimde vs azalma olmadığını söyledim bana cildiyeye git dedi ben 2 sene cildiyede tedavi gördüm ve sonuç alamadım dedim. Bunun üzerine endokrinoloji bölümü olan araştırma hastanesine git belki böbrek üstü bezlerinde sorun olabilir dedi. Ayrıca hormon tedavisini hiç bi özel hastane yapamaz araştırma hastanesine git testlerini yaptır dedi bende haftaya gidicem sizede söylemek istedim ben bekarım ve burda bekar olup pkosu olan cok var ve 1 seneden fazla süre kullananda var ve her doktor ayrı bir şey söylüo bence sizde ilaç kullanmadan önce araştırın ben haftaya gidicem bakalım neler olacak...
Offf arkadaslarrr offff
bıktım ben bu pco dan kafayı yıycem 3 aydır tedawı oluyodum ılk ıkı ılac tedawısınde yumurtam oldu catlatma ıgnesıyle catlattık we bebıs tutmadı ucuncu ayda ıse yumurtalarım buyumedıler bunyem bagısıklık kazanmıs bu ay kendı halıne bıraktı onumuzdekı ay gobekten ıgnelere baslıycaz offf offf kafayı sıyırcam sankı bebegım olmuycak gıbı gelıoo dusun dusun kafayı yıyorum en kısa surede olsa tutunsa artık
RAHIM FILMI CEKTIRMEDIM WE KORKUYORUM ACABA TUPLERDE BI KAPALI OLMA DURUMU WARMI DIE BISEY SORCAM ARKADASLAR PCO HASTASI OLANLARIN TUPLERININ KAPALI OLMA RISKI WAR MI..? INTERNETTEN BI ARASTIRMA YAPTIM TUPLERI KAPALI OLMASININ SEBEBI ATESLI HASTALIK WEREM GIBI HASTALIKLARMIS BEN BIU TUR HASTALIK GECIRMEDIM ACABA BENDEDE KAPALILIK OLABILIRMI OFF COK KORKUYORUM
biricik35 bu arada sen pkoolu musun ve gliforu niçin kullanıyorsun?
Merhaba arkadaşlar;
bende pko hastasıyım benim lh hormonum yüksek çıkıyormuş..3 yıldır aynı dr. fakat çok aralıklı gittimmm...hatta bana dün kızdı; artık bebek için tedaviye başlamalısın dedi...
bende 14 aydır glukofen kullandım 1 ay ara verdim şimdi tekrar başla dedi;normalde 7-8 ay adet olmöadığımı biliyorum ama glukofen yani metformin içerikli ilaç (glifor, glucophage, glukofen, gluformin, diaformin. gibi) kullMAK ADETİ DÜZENLEDİĞİ İÇİN BAŞLAMIŞTIM ve 40-42 gün içinde adet oluyordum şimdi kullanmadığım için yine 2 aydır olmuyorum ama tekrar başla dediği için başlayacağım...
bu arada farlutel verdi bununla hastalan 3. günü tekrar lh için kan tahliline bakalım dedi...
eğer lh hormonum 15 in altında çıkar ise çatlatma olabilirmiş ama çıkmazsa tüp bebek dedi..
bakalım hayırlısı olsun kızlar...Çok istiyorum artık bizimde bir bebeğimiz olsun diye...
Rabbim herkesin gönlüne göre versin....
birde 5 yıl bitti evleneli millet artık kısırmışız gibi bakıyo..
Slm kızlar bende polikistik over hastasıyım dün öğrendim. adet düzensizliği ve kilo alımı var ve bir senedir çocuk istememize rağmen hamile kalamıyorum.doktor kilo vermem gerektiğini söyledi ve adetin 3. günü yaptırmam gereken bazı testler var inş onlara iyi çıkar. Bu hastalığı olan ve hamile kalan arkadaşların olduğunu öğrenince biraz rahatladım. Allah hepimizin yardımcısı olsun :Saruboceq:
Slm Pelin sağol,bende iki yıllık evliyim 45 kilodan 65 kiloya çıktım şubat ayına kadar 5 kilo vermelisin dedi doktor veririm inş onda pek sıkıntım yokta yaptıracağım testlerde aklım. stersten uzak durmalıymışım ne mümkün ama aklımda sürekli tedavi nasıl olacak bi sonuca varabilcekmiyiz diye düşünmekten kafayı yiyicem sanki :çok üzgünüm:selam arkadasım gecmıs olsun bende ewlendıkten sonra 20 kg aldım 50 kgden 72 kg ye cıktım k fleks yedım 40gun felan sabah aksam oglen normal yemek yedım ıcıne yarım muz uzum felan atıyorum 62 e dustum ılacları kullandıgım ıcın 65 e cıktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?