Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

bendede asırı sınır stres uzuntu war bendede stres olmaması lazım ama elımızde deıl ben bu ay gobekten ıgne tedawısıne baslıycam we korkuyorum umudumda yok bende cok uzgun cok mutsuz keske ewlenmeseydım dıyorum senın tedawı asaması nasıl
canım adetın 2gunu kan testı yaptırcaksın hormonlarına bakılcak esındende sprem ıstıycekler hareketlılıge bakıp ona gore tedawı uygulanır buyuk ıhtımalle serophone dıe bı ılac kullanırsın sonrada catlatma ıgnesı ıns bu asamada olur

Son düzenleme:

Evlenmeseydim diye düşünme sakın, öyle kötü düşünceleri at aklından unutma yaşladığımız herşeyde bir hayır vardır :)
ben tedavi şekillerini bilmiyorum daha dün gittim doktora ve böyle bir hastalığın varlığını öğrendim. Adetimde 15 gün kadar bi gecikme var farlutal verdi adetin 3. günü bazı tahliller yaptırıcam sonuca göre başlıcak tedavi. neler yaşayacağım bilmiyorum anlıcan. umutsuz değilim aslında.Sen ne zamandır tedavi oluyorsun?Neler uygulandı?

canım ben 11aylık ewlıyım korunmadık bebek olmadı adetlerde duzensizlık wardı 8aylık ewlıyken doktora gıttım sıkayetlerımı anlattım dedı polıkıstık ower muane ettı az bı ıltıhap wardı hemen bı fıtıl yazdı sonra ıltıhap gectı ultrosonla baktı olmus yumurta yok hepsı mınık mınık dedı adetın ucuncu gunu kan we sperm werdık yumurtlamayı saglayan hormon dusuk cıktı baskada bısı cıkmadı sonra cocuk ıstıyorsanız cocuk tedawısıne baslayım dedı adetın 5gunu serophone dıe bı ılac kullandım ılk ay 1tane yumurtam olustu catlatma ıgnesıyle catlattık bebek olmadı ıkıncı ay yıne adetın 5gunu ılaca basladım 5gun kullandım 5ara werıp tekrar doktora gıttım solda bıkac tane sagda 1 tane olmus yumurtam wardı doktor bu ay tutabılır dedı ama yıne olmadı ucuncu ay tekrar ılaca basladık ama bu ayda ılaca cewap wermedı yumurtalıklar ılaca bagısıklık kazandı dedı benım tedawım erkenden bıttı bu ayın 16sında adet olursam eger 2.gunu gobekten ıgne tedawısıne gececez çok etkılı bı yontem dıyolar olursa olacak olmassa yıne aynı dongu...

Çok geçmiş olsun canım ya :çok üzgünüm:
tedavi hakkında bilgim yoktu aydınlattın beni, ilaçla olmazsa iğneyle %90 oluyormuş diye duydum, İnşallah bu ay tutar canım umudunu kaybetme sakın.

teşekkür ederim biricik 35 a.s.

öncelikle sana çok geçmiş olsun pelin 1234 gerçekten zor bi durum pkolu olmak ama rabbim her zaman bizlere en hayırlısını nasip eder bu işdede vardır bi hayır diceksin moralini yüksek tutacaksın canm rabimimin ne eylerse güzel eylerherşeyin zamanı vardır ve o zamandan önce hiçbişey olmaz bizim bebişlerimizinde bi zamanı var o süreç dolduğunda gelicekler allah şifa versin cümlemize (amin)

amin amin arkadaşlar sizede gecmış olsun

mrhaba, bende pkoluyum ve tadaviye başladım. ama doktorum bana ilk önce rahim filmi çektirdi. eğer tıkalıysa boşuna uğraşmış oluruz dedi. ama çok şükür açıkmış.zaten çok zor ihtimalmiş. bence korkma.zaten rahimden yolladıkları ilaçla açılıyomuş o tıkanıklık. benim kuzenim öyle hamile kaldı. bi kere doğum yaptı. 3 sene sonra tekrar istedi olmadı. rahim filmi çekilirken tıkalı olduğu ve bir tarafın açıldığını söyledi. ve tek tarafla hamile kaldı.bence git ve çektir. ve rahim filmiyle ilgili yazıları sakın okuma. çok korkutuyolar. bende giderken bayılıcam kesin diye gittim ama okadar korkulucak bişey değil. anestezili olun diyen bile var. sakın kulak asma onlara.5 dk bişey için narkoz almaya deymez...

mrh pelin, sana sormak istediğim bişey var. o haptan geçen ay bende içtim. ama yumurtalarım büyümedi. ve normalde 15 günde bir adet olurken bu ay olmadım. hatta doktorumu aradım olmadım diye oda belki arkalarda görmediğimiz bi yumurta oluşmuştur .hamilelik testi yaptır dedi. yaptırdım ama sonuç negatif. şimdi adet olmam için bi hap verdi. adet olduktan sonra 5. günü tekrar o hapa yani klomene başlıcam. eğer yine büyümezse iğne olucaksın dedi. ama göbekten değil popodan olucak senin dedi. geçenlerde bi kızla tanıştım. pkolu.devlet hastanesinde tedavi olmuş. 4 kere aşılama yaptırmış.2 kere tüp bebek. ilk aşılaması tutmuş sadece.ama düşmüş. bide aşılamadan önce onada yumurta büyütmek için iğne yapılmış. iğneyle mutlaka büyüyor dedi. ama benim anlamadığım doktorum bana aşılamadan bahsetmedi. ben iğneden sonra ilişkiye girin dicek anladım.ama o kız bana öyle bişey demediler. iğneden sonra direk aşılama yapıldı dedi. senin bir fikrin varmı. sana iğneden sonra aşılamamı yapılıcak yoksa normal ilişkimi önericek?bilmiyorumkismile

Arkadaşlar tekrar merhaba...Çok iyi bir doktor bulduk pazartesi günü eşimle beraber gideceğiz bakalım ne diyecek onun söylemleriyle hareket edeceğiz inşaallah hakkımızda hayırlısı olur....Salı günü allah nasip ederse detayları sizinle paylaşırım...

kızlar bişey sorcam ben şuan glukofen ve yasmini birlikte kullanıyorum ama adetim gecikti ikisi birlikte hamile kalma ihtimalim varmı acaba ??? henüz düşünmüyorum çocuk .. yardımlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
kızlar bişey sorcam ben şuan glukofen ve yasmini birlikte kullanıyorum ama adetim gecikti ikisi birlikte hamile kalma ihtimalim varmı acaba ??? henüz düşünmüyorum çocuk .. yardımlarınızı bekliyorum

mrb..glukofen insülin direnci ilacı.şeker ilacı yanii.hamilelikle alakası olmayan bi ilaç.sadece kadınlarda adet düzenini düzenleyici ve yumurtaları geliştirici özelliği varmış.yasmin sizinde bildiğiniz gibi doğum kontrol ilacı.bu 2 ilaçla istesenizde hamile kalamazsınız zaten.özellikle yasmin kullanırken hamile kalamazsın.merak etme.

arkadaşım hayırlısı olur inşallah hepimiz için,sen polikistik overlimisin? bilmiyorum ama ben pcoluyum ve böle olsada hamile kalınıyor bunu bil canım benim ben bu konuda çok stres yaptım olmaz diye çok korkuyordum oyüzden sölüyorumyerimseniben fakat dr sölediklerinin dinle (arkadaş tavsiyesi) sağlık diliyorum:)

Çok geçmiş olsun canım ya :çok üzgünüm:
tedavi hakkında bilgim yoktu aydınlattın beni, ilaçla olmazsa iğneyle %90 oluyormuş diye duydum, İnşallah bu ay tutar canım umudunu kaybetme sakın.

merhaba arkadaşlar bende pcoluyum çok üzgünüm ama bir taraftan siz umutta oalbılır oyüzden paylaşmak istedim; ben 6 yıldır tedavi görüyorum tedavimin ilk 4. ayında hamile kaldım ama düştü sonra ozaman 2 yıllık evliydim sonra 4 yıl bekledık yıne olur diye olmadı bizde tüp bebek yaptık bu arad tadavinin bütün aşamalarından geçtim tabiyki çok zor stresli bir dönem vede innılmaz istediğim için çok aşırı stres yapıyorum,bundan 8 ay öce falan yüp bebek yaptık hemde 2 kere ve tutmadı yıkıldım mahvoldum sonra neden tutmadı diye araştırma yapıldı ve bukezde kan pıhtılaşması çıktı neyse bu arad yaz geldi bende arstımaya ara vermeye ve artık bunu kabul edıp boyle yasamaya kararverdim hiçte düünmemeye çalıtım yeter artık dedim bıraktım tatil bıttı işe başladım veeee birgünakannehir hamile olduğumu öğrendiim onca zaan ve tedaviden sonra kendiliğinden oldu pıhtılaşma olduğu için göbkten iğneye başladım sonra dr gıttık kalp atışlarını duyduk bebğim 9 haftalık oldu bukezde gelişimi durmuştu sonrakı gıdısımızdede kalbi 15 gün önce kürtaj oldum şu an çok kötüyüm anlatamam benm gibi olupta sonra yıne bebğine kavuşan varmı lütfen yardım edın umut verın
ben hiç hamıle olmayanlara umut olmak istedim bakın enazından oluyor kediliğinden bile kalabılırmşiz ben bunu gördüm bu işte stres önemlı sanırım cvp yazarsanız sevinizm sağlık diliyorum kızlar

çok üzüldüm canım geçmiş olsun. çok zor günler yaşamışsın ama ne olursa olsun umudunu yitirme...İnş birgün bebişini kucağına alırsın :Saruboceq:
ben tedavinin başındayım tek sorunum bumu onuda bilmiyorum. Kafaya takmamaya çalışıyorum ama ne mümkün bir an bile aklımdan çıkmıyor
Allah hakkımızda hayırlısını versin canım. Peki tedaviye devam edecekmisin? Doktorlar ne diyor?

şimdi genatik araştırma için kan verdik eşimle birlikte ona bakıcaklar dr kürtaj oluğum gün yine olucak dedi ama ben yine başa döndüm yani pek umutlu değilim çünkü 7 yıllk evliyim kimbilir bir daha nezaman olucak:sinifsinif:diye düşünüyorumama kürtaj sonrası kontrolüm var dr konuşucam yap derse tüp bebek yaptırıcam kontrolüm salı günü sonra ne yapılacağını yazarım canım böle beni anlayan insanlarla konuşmak iyi geliyo çünkü bunu yaşamayanlar anlamıyo benii:sm_confused:

merhaba arkadaşlar.bende pko'luyum 23 yaşındayım 3 yıllık evliyim. 1yıldır adetlerim düzensiz ve 7ay önce doktora gittiğimde pko teşhisi koydu ancak o an için çocuk istemediğimizden diane35verdi düzenlemesi için. 3ay kullandım 3 ay ara verdim ancak ilacı bırakır bırakmaz düzensizlik yine başladı. buarada çocuk sahibi olmaya karar verdik ve tekrar başka bir doktora gittik.o da pko teşhisini doğruladı ve şuan çocuk sahibi olmayı düşünmeyin,yaşınız genç öncelikle hormonları düzenleyelim dedi.ve moralimiz bozdu-biz ne zaman çocuk sahibi olacağız

öncelikkle canım çok geçmiş olsun inş tekrar hamile kalırsın:Saruboceq: gerçekten çok üzüldüm ama sennde dediğin gibi düşünmediğin zaman o seni bulur zaten sen ne kadar kafana taksanda takmasanda yada stres yapsanda yapmasanda onun zamanı belli orabbim o zamandn önce yada sonra hamile kalamzsın herşeyn zamanı var sen moralini yüksek tut herşeyde vardır bi hayır

desteğiniz için çok teşekkür ederim kızlar allah isteyen herkese versin çok zor bir durum çünkü sende tadavi oluyomusun şimdi

selam arkadaşlar,
ben de yaklaşık 6 ay pko tedavisi gördükten sonra, klomen ve duphaston kullandığım ilk ay şükürler olsun hamile kaldımşu an 5. haftadayız inşallah 2 hafta sonra kalp atışlarını görecez...
Allah hepimizin yardımcısı olsun dualarım sizinlea.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…