Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Bende de PKO var.7 yıldır pko hastasıyım.

diana35 diye bir ilaç kullandım.

farklı doktorlara gittim.

birisi;hemen evlenmem gerek,yoksa çocuğun olmaz.

birisi;ölene kadar diana35 i kullanmak zorundasın.

birisi;çocuk yapana kadar diana 35 i kullanmalısın.

birisi;asla çocuğun olmaz...

giib bir sürü insanı psikolojik olarak çökerten cevaplar oldu.diana 35 i de bıraktım.3 yıl önce.çünkü hangi doktora gitsem başka bişey...

1 yıldır adetlerim düzenliydi.geçen yıl temmuz ayında ultr. çektirdim sonuç temizdi.Ancak araştırdığım kadarıyla bunlar yok olup yeniden üreyebiliyorlarmış.

Halam ameliyat olmuştu.Oradaki bir kadının pko ı varmış.3 ay önce kont. gittiğnde herşey tertemiz.bir gece sancıdan duramıyor ve pko lar förtleyip patlamış ve kadının yumurtasını çatlatmış...

bende 2 hafta önce bebeğimin kalbinin durması yüzünden kürtaj oldum.hatta kürtaja gitmeden evvel de düşük yaptım.Bakalım bugün muayenem var.pataloji sonuçları da çıkacak...

Demek istediğim arkadaşlar.moralinizi bozmayın.Herşey Allah tan gelir.

Bir arkadaşımın ablası 35 li yaşlarda idi.evleneli 1 yıl oldu.ve doktorları pko su yüzünden asla çocuk sahibi olamayacağını söylediler.ama Rabb'im öyle büyük ki şimdi 2 aylık tatlı mı tatlı bebişi var.

İsyan etmeyelim ve yönümüzü Allah a çevirelim.O 'ol' desin ki yeter...

Evet elnaz, benimde hormon testim gayet düzgün çıkmasına rağmen pko luyum. adetlerim her 50 günde bir geliyordu, glifor kullanalı çok şükür düzeldi. diane 35 i adet düzenlemesi için vermiştir doktor. sanırım evli değilsin, evlenmeden önce ortaya çıkması çok iyi. en azından tedavi için zamanın var. gerçi tedavi Glifor, daha doğrusu Metformin etken maddesi...yapılan araştırmalara göre sadece diabet tip 2 ye değil bizim gibi hastalara da iyi geliyor

merhaba;
bugun rahım fılmım cekıldı we sukurler olsun kı kapalı cıkmadı kanallar acıkmıs bıraz kotu oldum sakınlestırıcı hap almıstım oda bulantı we kusma yaptı onun dısında cok kotu deıldı amacok agrı oldu o ılac gıderken oluyorum sandım bı an ama ebe arkadasların cok yardımı oldu saolsunlar sana bısey sormak ıstıyorum doktorum gobekten ıgneye 3 ay sonra baslayalım dedı acaba ara wermeden drek baslamalımıyım karar weremedım bana bı fıkır werırsen cok memnun olurum senın yazdıgın mesajdan sonra gıttım fılmı cektırdım tesekkurler

ben bu hastalığı bu kadar ciddi bilmiyodum. doktorum sağolsun öylesne bişeymş gb söyledi, ilaç verdi, 3 ay kullan dedi... 1. aydayım daha... ileride bu sorunları yaşamam umarım :S

benim adetlerim 40 güne kadar çıkıyor ama 28 de de olabiliyor yani kafasına göre bazen normal bazen geç.. inş düzelir evet şu an bekarım ama evlilik düşünüyorm 1-2 seneye kadar ve en büyük korkumda bebek konusunda senağlama çocuğm olmasını çok istiyorm çoğu insan gibi ama bu durum beni korkutuyor işte ya olmazsa diye d

ben bu hastalığı bu kadar ciddi bilmiyodum. doktorum sağolsun öylesne bişeymş gb söyledi, ilaç verdi, 3 ay kullan dedi... 1. aydayım daha... ileride bu sorunları yaşamam umarım :S

merhaba pamuk
sen şuan hangi ilacı kullanıyorsun acaba?

diana-35 kullanıyorum

doktor direk, pko dedi, ilacı yazdı, bugün başka kutu bitnce 1 hafta ara ver, 3 ay kullan, 3 ay sonra gel dedi. ben düzensizlik içn gtmiştm hormonlar normal çıktı :S

Kızlar size bişey sormak istiyorum pko olunca adetten bir hafta önce akıntı ile birlikte hafif hafif kan geliyormu sizde? bende de kist var ama pko mu? çoksa çikolatamı anlayamadık... benim durumumda olan varmı? acil cevap nolur çok öenmli benim için...senağlama

1.5 sene olmak üzere ..stresten çookk korku var...korkuyorumm nedensee...allah hepimize nasip etsin inş...

PKO
son birkaç yıldır yapılan araştırmalar sonucunda, temelinde diyabetin yattığına kanaat getirilen hastalık. diyabetten kaynaklanan insülin yetersizliği ya da insülinin düşük kalitede olması hormonların doğru şekilde üretilememesine neden olmaktadır. bunun sonucu olarak yumurtalıklar doğru çalışamaz, yumurta üretimi düzgün gerçekleşemez ve kist oluşumu başlar.

polikistik overin üç aşaması vardır. ilk aşamada hastalığın belirtileri görülmez ve ilerleyen yaşlarda şeker hastalığının devamı olarak teşhisi konulabilir. ikinci aşamada adet düzensizliği, kilo alma, kasıklarda ağrı, tüylenme gibi belirtiler mevcuttur. son aşamada ise hasta hiçbir şekilde adet görememekte, aşırı kilo almakta, tüylenme ise bir erkeğinkine eşdeğer şekilde ortaya çıkmaktadır.

diyabetle ilintili olan polikistik overde, doktorlar şeker hastalığına ait tedavinin uygulanmasını tercih etmektedirler. vücuda verilen insülin, hormon üretimini normal seviyeye çekmekte, yumurtalıklar gerektiği gibi çalışmaya başlamaktadır.
kadınlardaki önemli bir yumurtlama problemi. sorun, toplumdaki her 5 kadından birinde görülebiliyor. ilk olarak 1945 yılında bu hastalığın var olduğu literatürlere geçmiştir. kadınların coğunda görünmesi nedeni ile kadınların her yıl düzenli olarak jinekolojik muayenelerini yaptırmaları gerekiyor

polikistik over sendromu şöyle oluşur : kadın vücudunda bulunan iki yumurtalık, bir adet döneminde döllenmeye müsait bir olgun yumurta geliştirir. bu yumurta gelişimini ve olgunlaşmasını “follikül” adı verilen içi sıvı dolu bir kesecikte tamamlar. polikistik over sendromu’nda ise birçok yumurta aynı anda olgunlaşmaya çalışır fakat bunu başaramazlar. sonuçta bir çok yumurta vardır ama bunların hiçbiri gelişip döllenme yeteneği kazanamazlar. ultrason muayenesinde ise yumurtalıklar, içerisinde gelişmemiş yumurta bulunan bir çok kesecik yani birçok kist şeklinde görülür.

polikistik over sendromu’nun sebebi ise: hastalığın gelişim mekanizmasında karbonhidrat metabolizmasını düzenleyen “insülin” hormonunun da etkili olduğu düşünülmektedir. zira bu hastalar aynı zamanda kilolu kişilerdir. aşırı kilo ise insülin direncine sebep olur. insülin direnci gelişmesi polikistik over sendromu’nun tetikleyici nedenlerinden biri olabilir.

polikistik over sendromu belirtileri ise: çocuk sahibi olmak amacı ile tüp bebek merkezlerine başvuran kadınların yaklaşık % 20’sinde yumurtlama problemi mevcuttur. yumurtlama problemlerinin en önde gelen sebebi ise polikistik over sendromu adı verilen durumdur. özellikle bir hanım düzensiz adet görüyor, tüylenmede artış mevcut ve kilosu da normalin üzerinde ise, bu sendromdan kuvvetle şüphelenilmeli ve gerekli muayene, ultrason ve tetkikler yapılarak durum açıklığa kavuşturulmalıdır.

polikistik over sendromu’nunda tedaviyi planlarken öncelikle bu hastaların diyetisyen gözetiminde ideal kilolarına inmeleri sağlanmalıdır. gerekirse insülin direncini kırmak için şeker hastalarında kullanılan “metformin” ilaç tedavisi bu dönemde kullanılabilir. tıbbi tedavi ve kilo kaybı sonucunda adetlerde önemli oranlarda düzelme olabilmekte, yumurtlama probleminin ortadan kalkmasıyla bazen gebelik kendiliğinden oluşabilmektedir. ancak bu işlemlerden sonra adet düzensizliği devam ediyorsa, yumurtlamayı uyaran ilaçlar ve hormon iğneleri uygulanabilir. bu takipler sonucu gelişen yumurtalardan normal ilişki önerilerek veya aşılama yöntemi ile gebelik oluşturulmaya çalışılır. 3-4 kez yapılan takip ve aşılama ile gebelik elde edilememiş ise tüp bebek yöntemine geçilmesi önerilir.
adet döngüsü 4 haftadan oluşmaktadır; üç haftalık yumurta oluşum süresi ve bir haftalık atım süresi. oluşum süresi içerisinde yumurtalıklarda kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama olarak 4 ile 10 arası yumurtacıklar oluşmaktadır. bu oluşum ve gelişim 2 hafta sürmektedir. devamında bu yumurtacıklardan bir tanesi dominant olur ve diğer yumurtaları saf dışı bırakarak olgunlaşmaya başlar, döllenecek yumurta haline gelir. döngünün yaklaşık 3. haftasında yumurta olgunlaşmıştır ve döllenmeye hazırdır. bu yumurta döllendiğinde olacağı hepimiz biliyoruz. adet döngüsünün bu 3. haftası "hamile kalabilmek için en uygun zaman" olarak bilinen zaman aralığıdır. döllenme olmadığı zaman 3. haftanın sonunda yumurta çatlar ve overlerde bulunan diğer resesif yumurtacıklarla birlikte rahim yoluyla atılır, adet kanaması gerçekleşir.

polikistik over sendromunda *, domine yumurta bulunmaz. yumurtacıklardan hiç biri dominant gelmeyeceği için olgunlaşan ve döllenebilecek yumurta da oluşmaz ve haliyle çatlama, ardından da adet kanaması meydana gelmez. adet kanamasının meydana gelmememesi ve yumurtacıkların overlerden atılamamasıyla birlikte yumurtacıklar overlerde birikir ve zamanla kistleşir.

bilinen etkiler arasında insülin mekanizması bulunsa dahi, rn yaygın sebep olarak stres ve fazla kilolar elle tutulmaz-gözle görülmez sebepler arasındadır. hatta bu kısmın trajikomik bir hali vardır; stres ve kilo pco yu tetikler, pco stress ve kilo alımına sebebiyet verir. pco problemin oldukça strese girer kilo alırsın, kilo aldıkça ve stresli bir yaşam tarzı sürdürdükçe pco riskin artar. kısır döngü.

mutlaka takip ve tedavi edilmesi geren bir rahatsızlıktır, çirkinleşmeyi, kıllanmayı ve özellikle bel bölgesinden yağlanmayı bir kenara bırakın (bırakamazsın tabi de) doğurganlığın azalması, kısırlık, düşük, rahim kanseri gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar. ileri derecedeki safhalarda rahmin alınması bile söz konusu olabilir.
ben de bir pko hastası olduğumu 2 ay önce öğrendim daha doğrusu aylar önce bir doktora gitmiştim ama o hiç ilaç falan vermemişti sadece zayıfla dedi o kadar şimdi özel bir kadın doğum merkezine gidiyorum hormon testlerim gayet düzgün çıktı ve adetlerim de hep düzenlidir kıllanma ve sivilcem de yok bana doktor sana tam anlamı ile pko diyemeyiz dedi senin sadece inci gibi dizilmiş büyüyemeyen yumurtaların var dedi gluphagone ve klomen kullanıyorum bugün klomen sonucuna baktırmak için gittim ultrasona girdim veee gene büyümemişler ya günde 2 tane klomenle bile şimdi arkadaşlar
doktor istersen bir sonraki aşama günde 3 klomen verelim istersen de iğneye geçelim dedi ben de siz bilirsiniz dedim o da sırayla yapalım önce 3 klomen al dedi sizce faydası olur mu yoksa zaman kaybımıdır
ÇOOOOK UZUN YAZDIĞIMI BİLİYORUM ÜSTTEKİ BİLGİLER BİLMEYEN ARKADAŞLARIN DA BİLGİSİ OLSUN DİYE İDİ YÜCE ALLAHIM HEPİMİZİN HAYILRI SAĞLIK VE TEZ ZAMANDA BEBEK SAHİBİ OLMASINI NASİP ETSİN AMİNNNNNNNNNNN

slm kızlar geç kalmışım galiba ama bende bu sorun yeni çıktı 1 yıllık evliyim korunmadım hiç ama hamile kalamadım dr gittim bana polikistik over dedi 4 ay soğan kürü içtim bu sefer gittiğimde kist yok yumurtan tembel dedi bilmiyorum soğan sayesindemi kist gitti anlamadım neyse klomen kullandım il başta 3 tablet aldım gündde sonra doktor 4 yaptı ama hiç büyümedi iğne tedavisi başlanacak dedi çok korkuyorum iğne tedavisi nasıl oluyo nerden göbektenmi kalçadanmı oluyo anlamadım benim durumda olup hamiş kalan arkadaşlara sesleniyorum lütfen yardım edin bana ne yaptınızda hamile kaldınız
yardım kızlar
bu arada bilssi olanlar lütfen özel msj atarsanız çok sevinirim

selam arkadaşlar bendede pcos var.bizde çocuk yapmaya karar verdik ama doğum kontrol ilacını bıraksam kendi kafama olmaz herhalde sonuçta adet olmamızı sağlıyor. doktara gitsem ne der acaba. doğum kontrol ilacı yerine ne verir. kendiliğinden hamile kalınır mı

cok kişi var canım bence sen bu ay ilacını bitirdikten sonra korunma cünkü zaten doğum kotrol hapi düzene sokuyor 6 aydene benim arkadaş hamile kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…