- 16 Ekim 2010
- 1.047
- 36
- 158
kızlar ben 21 yaşındaym uzun zamandır tüylenme fln vardı adet oldğmdan sonra yani 13 yaşımda fln başladı annem önemsedi geçer dökülür vs dedi. bende bu zamana kadar doktora fln gitmedim hiç ama geçtiğimiz şubat ayında adet düzensizliğim başladı 40 güne kadar çıktığım oluyodu ki her zaman 28 günde olurdu. neyse yeni gidebildim doktora. hormonlarım normal ama ultrasonda pko görünümü var benim durumumda olanlar varmı acaba? insülin direnci de ve demir eksikliğine bağlı kansızlıkda çıktı. glifor ve diana 35 verdi doktor gliforu babam şeker hastalığı için kullanıyor bi yan etkisi fln olur mu kullanan var mı acaba aranızda?
mrhaba, bende pkoluyum ve tadaviye başladım. ama doktorum bana ilk önce rahim filmi çektirdi. eğer tıkalıysa boşuna uğraşmış oluruz dedi. ama çok şükür açıkmış.zaten çok zor ihtimalmiş. bence korkma.zaten rahimden yolladıkları ilaçla açılıyomuş o tıkanıklık. benim kuzenim öyle hamile kaldı. bi kere doğum yaptı. 3 sene sonra tekrar istedi olmadı. rahim filmi çekilirken tıkalı olduğu ve bir tarafın açıldığını söyledi. ve tek tarafla hamile kaldı.bence git ve çektir. ve rahim filmiyle ilgili yazıları sakın okuma. çok korkutuyolar. bende giderken bayılıcam kesin diye gittim ama okadar korkulucak bişey değil. anestezili olun diyen bile var. sakın kulak asma onlara.5 dk bişey için narkoz almaya deymez...
Evet elnaz, benimde hormon testim gayet düzgün çıkmasına rağmen pko luyum. adetlerim her 50 günde bir geliyordu, glifor kullanalı çok şükür düzeldi. diane 35 i adet düzenlemesi için vermiştir doktor. sanırım evli değilsin, evlenmeden önce ortaya çıkması çok iyi. en azından tedavi için zamanın var. gerçi tedavi Glifor, daha doğrusu Metformin etken maddesi...yapılan araştırmalara göre sadece diabet tip 2 ye değil bizim gibi hastalara da iyi geliyor
ben bu hastalığı bu kadar ciddi bilmiyodum. doktorum sağolsun öylesne bişeymş gb söyledi, ilaç verdi, 3 ay kullan dedi... 1. aydayım daha... ileride bu sorunları yaşamam umarım :S
ben pkoluyum fakat ole bişey olmadı şimdiye kadar akıntı oluyo tabi adetten önce ama kanama olmuyo
waw benim sana tek tavsiyem stres yapma canım...
bak ben bi hamilelik yaşadım ama kısa sürdü düşük yaptım senağlama oda eşimle bana süpriz oldu beklemiyorduk stres yapmıyacaksın herşeyi oluruna bırakacaksın allaha dua ediceksin o zaman rabbimde inşallah kucaklarımızı boş bırakmaz:ecrin_bebek:kaç yıllık evlisin acaba ?
1.5 sene olmak üzere ..stresten çookk korku var...korkuyorumm nedensee...allah hepimize nasip etsin inş...
herkes zayıflttığını söylüyor ama ben zaten 48 kg 1,60cm bişiim.doktorda çok zayıflarsın demişti ama bende anlamadımhmm iyi o zaman ya zayıflatsa keşke. aşırı kilolu deilim ama bi 5-10 kg vermem lazım. inş zayıflatır :Saruboceq:
canım merhaba ben de 1 yıl önce pko teşhisi konulmuş biriydim. teşhis konulur konulmaz bitkisel yollara sardım. saraçoğlunu aradım. önce 15 gün soğan kürü, arkasından gönderdiği çayları içtim 20 gün. sonra kontrole gittim. doktor şaşkınlıkla sen pko değilsin artık dedi. 1 yıldır her kontrolüm temiz çıktı. hatta en son ctesi günü gittim. doktorum artık gelmene gerek yok beni özlersen gel dedi.
7 yıl çok uzun bir süre geldi canım bana ya. sadece pko olsa sorun bu kadar uzamazdı sanki. belki doktorların gözden kaçırdığı çok basit bir şey var. tek doktora mı gittin. ya da eşinin tüm kontrolleri yapıldı mı?
ya da belki benim şu bitkisel kürler sana da faydalı gelir. bilemedim elimden bi şey gelse de sana yardım edebileyim istedim.
pko geçebilecek birşey değil diye biliyorum ben çok araştırdım internetten falan hep böyle yazıyor ben iki kere tedavisiz hamile kaldım sorun çok büyük deilmiş çokk dr gittm ama 5 yıldır gittim bir dr var ve çok memnunuz eşimdede bir sorun yok 1 ay önce kürtaj oldum bebimin kalbi durdu aldı doktorum egeünüversitesinde de araştırma yapıldı bir sorun yok ama şimdi kürtajdan sonra ünüversite genatik bir araştırma yapıyor sonucu kasımda alıcaz özel drum ayrı birde ünüversiteye gidiyorum şte birazda allahın elinde bence verirse olucak yani inş ama sen yinede sağol ilgin için kürleri ve çayları söyle bana birde onları deniyeyim bakalım sen nekadarlık evlisin bebeğin oldumu? canım(ilaçlı tedavi,4 kez aşılama,2 kez tüp bebek tutumadı ve kendiliğinden tedavisiz oldu iki hamileliğimde biri düşük biri kürtaj :çok üzgünüm:) nasip işte birazda ama pkoluda olsa hamile kalınabiliyora.s bunu gördüm
selam arkadaşlar bendede pcos var.bizde çocuk yapmaya karar verdik ama doğum kontrol ilacını bıraksam kendi kafama olmaz herhalde sonuçta adet olmamızı sağlıyor. doktara gitsem ne der acaba. doğum kontrol ilacı yerine ne verir. kendiliğinden hamile kalınır mı
cok kişi var canım bence sen bu ay ilacını bitirdikten sonra korunma cünkü zaten doğum kotrol hapi düzene sokuyor 6 aydene benim arkadaş hamile kaldı
düzene sokuyor ama bırakınca tekrar olmaz canım. ben bir ara bıraktım ilk ay oldum sonra olmamıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?