Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım hormonlarım normal ama kistim ve bu durum hamileliği önlemez kistlerin çok büyük olmadığı sürece. bu kistle hamile kalan çok örnekler var etrafımda. önemli olan hormonlarının normal olması...

polıkıstıkoverım ama hormanlar normal benı nasıl mutlu ettın anlatamam elifnil çok sağol inşallah dediğin gibi olur

polıkıstıkoverım ama hormanlar normal benı nasıl mutlu ettın anlatamam elifnil çok sağol inşallah dediğin gibi olur

canım bunları kafaya takınca olmuyor asıl bebek filan. ben doktora sordum bana dediki bir hastamı sezeryanla doğum yaptırırken bebeğin arkasında tam 9 cm. kist gördüm ve yıllardır farketmemiş kadın. hormonlar da normal olunca tek yumurtalıkla hamile kalmış. kistide aldık o esnada yani bebeği engellemez yeterki hormonal bir dengesizlik olmasın dedi. bnuda yazdım ki daha da rahatla diye :) :1hug:

canım o svı yumurtlamandandır. 12 yumurtlama günündür muhtelemen bunu daha iyibulasyon desti yada bazal vucut ısısından anlayabilirsin bence bugünden itiberen gün aşırı ilişkiye girmende fayda var hayırlısıyla habiş kalacaksındır sositososito

ahh gamzecim kocam olsa bide:) geçici göreve gitti tam zamanında..benim çabalamalarım kasım ayı için inşallah..ama benim tedirgin olduğum konu sadece 1 kere geldi sünen akıntı ertesi günü gelmedi vücut ısısıda yükselmedi offf kendimi dinleyip orama burama parmak sokmaktan bıktım artık hele soğan suyu tam bir işkence ama olsun bu yolda senelerdir uğraşanlar var Allah bir an önce onlara bizlere hepimize bebek nasip etsin rabbim şu mubarek günde hepiniz için dua ediyorum:)

2 gün önce sünen akıntı şuan da da vücut ısım 37
kızlarrrrr yumurtlamada ısı 37 nin üstüne mi çıkıyor yoksa ben yumurtlayabildim mi
yorumlarınızı esirgemeyin ALLAH rızası için..

2 gün önce sünen akıntı şuan da da vücut ısım 37
kızlarrrrr yumurtlamada ısı 37 nin üstüne mi çıkıyor yoksa ben yumurtlayabildim mi
yorumlarınızı esirgemeyin ALLAH rızası için..

canım ne zamandır vucut ısını ölcüyorsun adetin 1 . günden bberi ölçmen gerekiyordu onlarla ancak yorum yapabiliriz 1 günlük ölcüm olmaz bide vucut ısın düşmezse habiş olabilirsin ama kaesin önceden beri ölçmen gerekiyordu

canım adetin başından beri ölçüyorum sabahları 36.3 akşamları ise 36.8 civarında seyrediyor bugün erken kalkamadığım için saat 16:00 gibi ölçümüm 37 çıktı halada öyle yani adetiminbaşından beri bu kadar olmamıştı ama araştırdığım kadarıyla yumurtlamada 37 nin üstüne çıkması gerekiyormuş diye biliyorum o kadar çok şey okuyorum ki kafam karışıyor.malesef bu ay hamileleik söz konusu değil kasım ayında gelecek inşallah eşim yumurtlama gününü kaçırmaz isek tabi..çok saol gamzecim Allah sana en kısa sürede mini mini sağlıklı bi bebek nasip etsin inşallah
bu arada pelin arkadaşıma da çok teşekkür ediyorum yeni üye olduğum için özelden yollamak istediğim mesaj gitmedi..pelincim bana yardım etmeye çabalaman seni bu yoldaki engelleri aşmana ve bir an önce anne olmana sebep olur inşallah..ben küçücük bir iyi niyetin bile Allahım tarafından geri çevrilmeyeceğine inananlardanım..rabbimin izniyle inşallah..
iyilik yapın arkadaşlar muhtaçlara.darda olanlara hele hele bebeklere çocuklara..ben inanaıyorum ki hepimiz allahın izniyle anne olucaz inşallah:)

canım fsh değerin gayet güzel ne kadar az ise yumurta rezervin okadar iyi diye biliyorum ama malesef FSH değerinin LH değerine oranı önemli ki sende bu oran biraz anormal malesef bende de aynı şey söz konusu zeten dr ultrasona bakmadan direkt bu değerle bakarak olumunekankayizsmilepko teşhisi koydu. ama en iyi bilgi tabi ki doktordan..moral bozmak yok tek değiliz bak bi sürüyüz destekçiyiz birbirimize..

fatmacım kendılıgınden hamıle kalmak zor pko da genelde tedawıyle kalınıyo klomen kullanırsın adet duzenın bozulmaz we yumurtaların buyur

güzel dileğin,duan için teşekkür ederim arkadaşım..aminnnnnnnnnnnnn diyorum..
ben 1-2 gündür giremiyodum nete..rahim filmi çektirdim..onun şokunu daha yeni atlatıyorum da :)))
arkadaşlar bu arada rahim filmi çektirdim..yani burda yazılanları okuyunca eşime filme girmeden çığlık atarsam korkma canım acıycak ondandır dedim..işlem sırasında hiçbişey hissetmedim :)) sadece işlemin başı normal jinekolojik alttan muayene ile aynı..sonra dr bana ilaç vericem biraz kasılma olcak korkma vb dedi..o sırada karnımda bişiler oldu :)) o da adet sancısı gibiydi..fazlası bile olmadı bende..sonra dr bana baktı hiç gıkım çıkmayınca bişey oldu sandı herhalde bana..iyi misin sen dedi..vallahi çok iyiyim dedim :)) maaşallah dedi..güldü..
çektircek arkadaşlar sakın korkmayın..benim de ağrı eşiğim düşüktür + rahimde yaram var (cinsel ilişkide dahi acıyan) ama hiç korkulcak bişey değilmiş..
tavsiyem işlemden 1 gün önce cabral die kas gevşetici var..onu için akşam..bide sabah onu ve ağrı kesiciyi için işlemin olcağı sabah..o kadar hepsi bu..

pelincim yeni üye olduğum için mesajına karşılık gönderemedim.çok teşekkür ederim canım tecrübelerini benimle paylaştığın için:)) Allah en kısa sürede anne olmayı nasip etsin inşallah.görüşmek üzere arkadaşım:))

bayanlar ben evlı degılım 23 yasındasım. kıloluda degılım tuylenme sorunum kısmen var adetım hep düzensizdir.1 ay önce gıttım doktora pko oldugumu öğrendim. ama bı tahlıl yapmadı ultrasonla baktı. dogum kontrol hapı verdı evlenene kadar kullan dedı. etrafım dakı ınsanlarda hap kullanma zaralı diyor. hapı 1 aydır kullanıyorum ama kafam cok karısık. kullanmakmı daha saglıklı kullanmamak mı? bu arada bı evlılık durumu yok yanı okuyorum ben. cevplarınızı beklıyorum....

Bernacım, bende pkoluyum. 6 yıl önce teşhis konuldu üstelik hiç belirtimde yoktu adetlerim düzenli kilo problemi yok (artık var) kısmen tüylenme vardı ama rahatsız edici boyutta değildi. şiddetli bir ağrıyla acillik olana kadar haberim yoktu.. o dönem bir ay desolet kullandım sonra dr bıraktırdı. Ondan sonra hızla kilo almaya başladım. doğum kontrol haplarının yan etkileri var mutlaka ama pkoda başka bşr tedavi yöntemi yok. insülin direncine neden olduğundan kilo sorunu yaşayabilirsin dikkat etmek gerekli. bazı doğum kontrol ilaçları kilo alımı selülit gibi sorunlar yapıyor bunları bilerek ipin ucunu sıkı tutarsan sorun yaşamazsın çvrendekilerin dediklerien .ok dr dinle içine sinmediyse başka drla görüş. yalnız kontrollerini ihmel etme.. Çok geçmiş olsun.. :sm_cool:

günaydın kızlar size bişi diyecem yardımcı olursanız sevnirim ben konu açıyorum ama kimse gelipte yorum yapmıyor sorun ne acaba

günaydın kızlar size bişi diyecem yardımcı olursanız sevnirim ben konu açıyorum ama kimse gelipte yorum yapmıyor sorun ne acaba

öncelikle mrb..ben açtığınız konuyu gördüm ama cvp hakkında bi bilgim yok..yorum yazmadım o yüzden..yanii yumurta geliştirici bitki hiç duymadım..soğan kürü,incir kürü biliyorum o kadar..bide glifor un yumurta üstüne olumlu etkisi olduğunu biliyorum..
bu arada neden ilaç kullanmak istemiyorsun ki?

mrb cnm cevap verdiğin için saol ya şimdiden ilaç kullanmak istemiyorum ben daha doğrusu bu sorunu yaşaayanların bana nasıl neler yaptıklarını söylemelerini istiyorum yani bana yardımcı olmalarını istiyorum

tekrar merhaba..şöyle kendi durumumdan bahsedeyim kısaca..pko hastasıyım + prolaktinim yükseliyor..bunun nedeni de hipofiz tümörüm..prolaktini düşürdük,hormon dengem de düzeldi 1-2 aydır ama sorun hamile kalamamam tabii..
ben sadece 5 aydır korunmuyorum..çeşitli dr lara gittim..şu yorumlarda bulundular :
-bi dr: 1 sene bekle çocuğun olmazsa gel..
-başka bi dr: sana 1 sene bekle diyen arkadaşlar kuralcı davranmış.1 sene beklemene gerek yok..
-bi tüp bebek dr u : rahim filmine ve eşinin sperm analizine bakalım sende ek tedavilere (klomen vb) geçebiliriz..
-başka bi tüp bebek dr u: ilaçlı ultrasonla bakalım..filme gerek yok..ona göre karar verelim..
ben naptığımı anlatayım..bi özel hastaneye gittim.rahim filmi çektirmek istiyorum..1 seneye yakın zamandır çocuğum olmuyo dedim..(biraz yalan oldu ama neyse :)) ) rahim filmi çektirdim..eşime sperm analizini yaptırdım..eşimde sorun yok..bende de sonuç normal çıktı..sağ tüpüm hafif kapalı imiş ilaçla işlem sırasında açıldı..ilk adetimde gidicem klomen tedavisi başlıycak bende..bu şekilde davranma nedenim de adet düzensizliğimden ötürü hamile kalabilceğimi hiç sanmıyorum..en az 2 ayda 1 adet gören bi insanım ve haliyle yumurtlama günümü,dahası adet günümü bile hesaplayamıyorum..ben bi yola çıktım (biraz yalanla dolu ama :)) hayırlısı olsun..ben böyle istiyorum..senin tam tersi yanii ilacı ben istedim hatta dr beni 1 senedir korunmuyo sanıyo hehe

cvbın için tesekkur ederım canım dktrlar kesınlıkle kullanmalısn dıyor. etrafımdakiler ilerde kısırlık yapar diyor. kafam cok karıstı

çok geçmiş olsun inşallah rabbim olmayanlara bebeklerini nasıp eder bizde dahil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…