kızlar lütfen cevaplayın aranızda benım gibi hormonları normal ama yumurtalıklarında kist olan var mı? halıme kalınabılınıyor mu boyle durumlarda? hormonlar normal sevıyelerde olduguna çok sevındım
polıkıstıkoverım ama hormanlar normal benı nasıl mutlu ettın anlatamam elifnilçok sağol inşallah dediğin gibi olur
canım o svı yumurtlamandandır. 12 yumurtlama günündür muhtelemen bunu daha iyibulasyon desti yada bazal vucut ısısından anlayabilirsin bence bugünden itiberen gün aşırı ilişkiye girmende fayda var hayırlısıyla habiş kalacaksındır sositosositokızlar hepinize merhaba size danışmak istediğim bi kaç sorum olacak lütfen boş çevirmeyin
yaşım 26 ve ilk adetimden beri adetlerim düzensizdir eskiden daha düzensizdi şimdilerde ennn fazla 2 ay geçikmeli geliyor genel de 40 gün gibi oluyorum.yeni evliyim hemen çocuk istediğimiz için doktora gittim ne de olsa düzensizlik var diye prolaktinim 37 çıktı dostinexle düşürdü 2 haftalık tedavi sonra adetin 3. günü testlerimö yapıld doktr bu tahlillere baıp pko teşhisi koydu ultrasonda da evet gözüküyor ama tahlilleriniz iyi dedi bu seferde.1 sene kadar olmassa tekrar gelin diyip başından savaladı.güya sağlıkçıyım terzi kendi söküğünü dikemezmiş..sizlere aşagıya değerleri yazıyorum bu arad soğan kürüne başladım 1 hafat oldu ama hiç akıntı olmadı bende.son zamanlarda da akıntı ve bazal vücut ısımı kontrol ediyorım dün adet döngüsüsün 12.gününydü be rahim ağzı sıvısı 5-7 cm kadar sünen tarzdaydı fakat bugün sünmüyor.lütfen yorum y<pın desteğinizi esirgemeyin..bu arada hepinize ümit olsun ablamda pkolu fakat 4 yaşında dünyalar güzeli bir kızı var.yazımı okuma inceliğini gösterip beni aydınlatacak cv veren tüm arkadaşlarımdan Allah razı olsun.ALLAH hepimizin kucaklarını doldursun..
2 gün önce sünen akıntı şuan da da vücut ısım 37
kızlarrrrr yumurtlamada ısı 37 nin üstüne mi çıkıyor yoksa ben yumurtlayabildim mi
yorumlarınızı esirgemeyin ALLAH rızası için..
ooyyyyyy oyyyy...yazılanları okudukca çıldırıorumm...nete her zaman giremiyorum net bulduğumdada hemen burayı açıyorumm...hormon testlerini yaptırdımm ama daha doktora gitmedimm ...korkuyorumm o yüzdennn..test sonuçlarından anlayan varmı arkadaşlar tecrübeli olnanlarr...
hemoglabin:::5.91
açlık kan şekeri:::96.53
prolaktin:::15.6
FSH:::3.9
LH::::13.2
free testeron:::2.4
insülin::::5.8
FT3:::3.07
FT4::::1.12
TSH::::1.8
SONUÇLARBUNLAR AMA NE KADARI İYİ NE KADAR KÖTÜ BİLMİYORUM...
selam arkadaşlar bendede pcos var.bizde çocuk yapmaya karar verdik ama doğum kontrol ilacını bıraksam kendi kafama olmaz herhalde sonuçta adet olmamızı sağlıyor. doktara gitsem ne der acaba. doğum kontrol ilacı yerine ne verir. kendiliğinden hamile kalınır mı
öncelikle cevap verme inceliğiniz için çok teşekkür ederim.adet düzensizliğinden başka hiçbir şikayetim yok tüylenme kilo vb..bana da 1 sene çok uzun geldi hasta değilsin dedi ve yolladı dr. Beni bende üstelemedim icabına bişekilde bakarım diye.daha çok yeni evliyiz ama korkuyorum ya hiç olmazsa diye..rabbim inşallah hepimizin yüzüne gülsün.çok sağol canım bede 3 ay sonra oldu olmadı tekrar gidicem ilaç mı verricak napıcak bilmiyorum inşallah gerek kalmaz dicem ama bu düzensizlikle çok zor...bana gösterdiğin şu yardımın yüzü suyu hürmetine rabbim en kısa sürede sağlıklı bebekler nasip etsin size:))
bayanlar ben evlı degılım 23 yasındasım. kıloluda degılım tuylenme sorunum kısmen var adetım hep düzensizdir.1 ay önce gıttım doktora pko oldugumu öğrendim. ama bı tahlıl yapmadı ultrasonla baktı. dogum kontrol hapı verdı evlenene kadar kullan dedı. etrafım dakı ınsanlarda hap kullanma zaralı diyor. hapı 1 aydır kullanıyorum ama kafam cok karısık. kullanmakmı daha saglıklı kullanmamak mı? bu arada bı evlılık durumu yok yanı okuyorum ben. cevplarınızı beklıyorum....
günaydın kızlar size bişi diyecem yardımcı olursanız sevnirim ben konu açıyorum ama kimse gelipte yorum yapmıyor sorun ne acaba
öncelikle mrb..ben açtığınız konuyu gördüm ama cvp hakkında bi bilgim yok..yorum yazmadım o yüzden..yanii yumurta geliştirici bitki hiç duymadım..soğan kürü,incir kürü biliyorum o kadar..bide glifor un yumurta üstüne olumlu etkisi olduğunu biliyorum..
bu arada neden ilaç kullanmak istemiyorsun ki?
mrb cnm cevap verdiğin için saol ya şimdiden ilaç kullanmak istemiyorum ben daha doğrusu bu sorunu yaşaayanların bana nasıl neler yaptıklarını söylemelerini istiyorum yani bana yardımcı olmalarını istiyorum
Bernacım, bende pkoluyum. 6 yıl önce teşhis konuldu üstelik hiç belirtimde yoktu adetlerim düzenli kilo problemi yok (artık var) kısmen tüylenme vardı ama rahatsız edici boyutta değildi. şiddetli bir ağrıyla acillik olana kadar haberim yoktu.. o dönem bir ay desolet kullandım sonra dr bıraktırdı. Ondan sonra hızla kilo almaya başladım. doğum kontrol haplarının yan etkileri var mutlaka ama pkoda başka bşr tedavi yöntemi yok. insülin direncine neden olduğundan kilo sorunu yaşayabilirsin dikkat etmek gerekli. bazı doğum kontrol ilaçları kilo alımı selülit gibi sorunlar yapıyor bunları bilerek ipin ucunu sıkı tutarsan sorun yaşamazsın çvrendekilerin dediklerien .ok dr dinle içine sinmediyse başka drla görüş. yalnız kontrollerini ihmel etme.. Çok geçmiş olsun.. :sm_cool:
çok geçmiş olsun inşallah rabbim olmayanlara bebeklerini nasıp eder bizde dahiltekrar merhaba..şöyle kendi durumumdan bahsedeyim kısaca..pko hastasıyım + prolaktinim yükseliyor..bunun nedeni de hipofiz tümörüm..prolaktini düşürdük,hormon dengem de düzeldi 1-2 aydır ama sorun hamile kalamamam tabii..
ben sadece 5 aydır korunmuyorum..çeşitli dr lara gittim..şu yorumlarda bulundular :
-bi dr: 1 sene bekle çocuğun olmazsa gel..
-başka bi dr: sana 1 sene bekle diyen arkadaşlar kuralcı davranmış.1 sene beklemene gerek yok..
-bi tüp bebek dr u : rahim filmine ve eşinin sperm analizine bakalım sende ek tedavilere (klomen vb) geçebiliriz..
-başka bi tüp bebek dr u: ilaçlı ultrasonla bakalım..filme gerek yok..ona göre karar verelim..
ben naptığımı anlatayım..bi özel hastaneye gittim.rahim filmi çektirmek istiyorum..1 seneye yakın zamandır çocuğum olmuyo dedim..(biraz yalan oldu ama neyse :)) ) rahim filmi çektirdim..eşime sperm analizini yaptırdım..eşimde sorun yok..bende de sonuç normal çıktı..sağ tüpüm hafif kapalı imiş ilaçla işlem sırasında açıldı..ilk adetimde gidicem klomen tedavisi başlıycak bende..bu şekilde davranma nedenim de adet düzensizliğimden ötürü hamile kalabilceğimi hiç sanmıyorum..en az 2 ayda 1 adet gören bi insanım ve haliyle yumurtlama günümü,dahası adet günümü bile hesaplayamıyorum..ben bi yola çıktım (biraz yalanla dolu ama :)) hayırlısı olsun..ben böyle istiyorum..senin tam tersi yanii ilacı ben istedim hatta dr beni 1 senedir korunmuyo sanıyo hehe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?