Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

kızlar hepinıze ıyı seneler bol bebisler dılıyorum melhıka24 soyledıklerıne katılıyorum canım ınsanın gercekten pısıkolojısı bozuluyor ama yapcak bısey alısmamız lazım bunada sukur.ıns bu hastalıgında tedavısı cıkarda kurtuluruz.allahim baska dert vermesın.ıns hepımiz kavucaz bebıslerımıze

bununla yaşamaya alışmaktan başka çare olmadığı gibi bu illet hastalığında en büyük ilaci zaten yüksek moral.o yüzden herşeyden tat almaya çalışmalıyız elimizden geldğince..Rabbim çekemeyeceğimiz birşey vermedi elbette sadece sabırrr((her ne kadar zor olsada sabırr

mrb arkadaşlar..ben 15 gündür falan ailemin yanındaydım o yüzden internete giremedim..olmadığım günden beri ki tüm yazılarınızı okudum şimdi..öncelikle hepinize iyi seneler diliyorum..yeni yıl tüm dileklerinizi size versin inş..özellikle de bebişlerimizi bize versin inş..
dün bi arkadaşıma misafirliğe gittim..daha önce de bahsetmiştim o arkadaşımdan ama bu topikte mi bilmiyorum..arkadaşım ameliyat hemşiresi..vücudu çok radyasyon aldığı için hormonları bitmiş..dr lar kendi halinle hamile kalamazsın tüp bebekle de belki demişler ve tüp bebekte bile şansını çok az görmüşler..tüp bebek denediler olmadı..1-2 ay sonra kız kendiliğinden hamile kaldı..bu hafta doğum yapıcak..bu arkadaşımın bi arkadaşı da pko..o da yeni doğum yaptı..3 sene çocukları olmadı biraz uğraştılar ama sonunda oldu..rüzgar adında bi oğlu var şimdi..
bunları size şu nedenle yazıyorum..umudunuzu kaybetmeyin..bu ayda olmadı,geçen ayda olmadı,bi dahaki ayda olmazsa vb gibi düşüncelere kapılmayın..inanın ki herşey beyinde bitiyor..bizleri idare eden,vücudumuzu idare eden aslında beyin..mesela ben kendimden de örnek vereyim sizlere..geçen ay klomen tedavisine başladık tek yumurtam oldu 18 mm ve hamile kalamadım..moralim çok bozuldu değişiklik olsun diye ailemin yanına gittim ziyarete..bu ay 2 tane 24 ve 26 mm lik yumurtalarım oluşmuş..dr ikisi de çatlıcak vb dedi..herşey moral..üzülmeyin dert etmeyin..kendimden bi örnek daha vereyim size..bende kronik rahim ağzı yarası ve iltihap vardı..geçen dr a muayene oluyodum dr a dedim ki rahim ağzı yaram var benim..dr bi bakayım dedi baktı yaran falan yok kim söyledi dedi..bende smear de bile çıktı dedim..yaran yok dedi..bende başka 2 ayrı dr a daha gittim onlar ne dicek diye..2 side yaran yok dedi..yanii rahim ağzı yaram iyileşmiş ve ufak bi akıntım bile kalmamış..hastalıklar zamanla düzeliyo..belki hormon dengeniz bile bikaç ay sonra düzelir ve kendiliğinden bile hamile kalabilirsiniz..üzülmeyin lütfen..benim de yıkıldığım çok anlar oldu ama toparlandım..biraz uzun yazdım ama umutsuz yazıları görünce çok üzülüyorum..çocuğum olmaz falan diye düşünmeyin ok..olcak diyin gerçekten isteyin..Allah tan dileyin..umarım yeni yıl hepimize mutluluklar sağlıklı bebişler getirir..

selam kızlar ilk önce adetlerimi günlük geçikmelerle oluyordum her iki yumurtalığımda kist çıktı ameliyat şart dediler sol yumurtalığımdan 6x8 cm kisti yumurtalığımla birlikte aldılar 2 ay önce.üst üste adet olamya başladım ameliyattan sonra doktora gittim hormon testi yapıldı.pürkist varmış 20mm civarında korkuyorum yumurtalığıma zarar gelicek diye 1 buçuk yıla evlenicem ALLAH nasip ederse çocuk delisiyim inş herşey yolunda olur :2: hormon testimin sonuçlarını yazayım pko olabilirmiyim sizce ?

tsh 1,290
fsh 3,5
lh 9,7
prolaktin 38,4
beta-hcg 0
estradiol 359,7

canımmm benimmm sabah sabah nasıl moralim ayağa dikildi uzun yazmışım demişsin ya bi sayfada yazsan okunurmuş yazdıkların.burada yazılanlar bile hakikatten çok büyük dozaşda motive ediyor(ben öleymde bilemem başkasını)inşallah bu sene burda hamiş kalmayan kalmazzz

hepimiz moralimizi tavan yaptıralım bu yıl bizim yılımız olcak inş..inş hepimiz bebişlerimize kavuşcaz..iyi düşünelim iyi şeyler dileyelim..yeni yıla bomba gibi girelim..benim moralim iyi artık..çevremdeki örneklere bakınca benden de kötüsü var diyorum..öyle rahatsızlıklar var ki..pko ya bile şükredelim ve iyi şeyler düşünelim..

tabiki moralimizz yerinde olmalım ballımm yoksa bu bebişler annelerimizz umutsuz diye gelmezzz...yumurtalarım uyuyorrrr onları uyandırmak bizim elimizdee.

[
pko olabilirmiyim sizce ?

tsh 1,290
fsh 3,5
lh 9,7
prolaktin 38,4
beta-hcg 0
estradiol 359,7
yardım eden yok mu? korkuyorum

mini diğer taraftada yazdım cvp sana..kan tablon pko olduğunu gösteriyor..internetten de araştırabilirsin pko da kan tablosunu..LH - FSH dan belli bi oranda yüksek olunca pko teşhisi koyuluyor ama merak etme pko tedavi edilebilen bi hastalık..hepimiz pko yuz..çok sıradışı bişey değil aslında..erken menepoz,rahim kanseri,tüp tyıkanıklığı vb bi sürü çok daha ciddi hastalık var..o yüzden dert etme..ayrıca prolaktinin de yüksek..evli misin bilmiyorum ama çocuk düşüncen olduğu an prolaktini normal değerlere çekmek gerekcek..

canım saolasın evet bır kere hamıle kaldım zaten benım hemıle kalmakda degıl devamını getırmek te problem cunku cıft rahmım var benım ınsalla hepımız ıstegımıze kavusruz bebeklerımızı alırız kucagımıza

canım lh fsh oranın 3 gıbı 2 nın uzrınde olunca pko dıyorlar ama ultrasonda da bakılması ve kıstlerın gorulmesı lazım
bu arada kızlar gerckten moral ıse yarıyomu nasıl etkılıyo yanı

size benden bi gerçek hikayee yakın bi akrabamız gelin almıştı gelinin adetleri çok düzensizmiş benim gibi 6 ayda bir oluyormuş taa ilkadet gördüğünden beri böyle devam ediyormuş.evliliğinin ilk yılı hamiş kaldı neyse aradan 4 sene geçiyor ikinciyi istiyor ama olmuyor doktora gidiyordiyorki doktor birincisi bile iyi olmuş,inanmıyor gene başka doktor.ve bizzat anneme diyorki (çok geniş rahat bi insan bahsettiğim bayan yani neyse o yok öle oldu yok böle dedi hiçç işi olmayan bi bayan)amann doktorlar beni nerdeyse öldürdüler mezara koydularr ne gidecektim doktora daha bıraktım kendi halime takmadımda aha bu ikincide oldu diyomuş üzülmeyin kızınada söyle sakınn takmasın hayatını yaşasın duasını etsin unutmasınki neyi çok severse neyi çok isterse onunla imtahan olur!!!işte bu sözz hep kulağımda çok istiyoruz hayatın anlamı o gibi görüyoruz bazen değilmi, koyverelim gitsinn YARADANNN görüyorrrr inşallahhhhhhhhhhh

ole ama malesef elımde olmuyor bıtanem yaaa malesef elımde olmuyor her an aklımda helede brını gorup koklayıp sonra cennete gonderdıkten sonra hep onu dusunuyorum

ole ama malesef elımde olmuyor bıtanem yaaa malesef elımde olmuyor her an aklımda helede brını gorup koklayıp sonra cennete gonderdıkten sonra hep onu dusunuyorum

hep diyorum gene diycem bu hastalığın en büyük tetikleyicisi moralsizlik.niye yardım edelimki hastalığımıza benimde dört gözle beklerken ben daha yeni evli eltim var pat diye ben hamileyim beklemiyodum ama diyo ve ben onun her aşamasını bizzat görücem aynı binadayız çünkü.başta çok üzüldüm çaresizliğime ama sonra kendimi kendim teselli ettimm ben böle kafaya takarsam herşeyi hastalığıma kendim yardım edicem bananee kimin nesi olursa olsun kim ne yaparsa yapsın ben yaşıycam kimseyide takmıycam dedim ve ölede yapmaya çalışıyorum destekcim yine kendime kendimim.bir şefaatcin var işte bakk ne kadarr güzel o senin ellerinde tutup cennete hesapsız sokacak inşallah.....umut yitirmek yok aslaaa.ben burda yalnızım kimsem yok ailem uzaklarda eşim full çalışıyor gidecek gerçekten kimsem yok ama napıyorum kendimi mutlu etme yolları arıyorum canımı asla sıkmamaya özen gösteriyourmm veeee böyle olunca meleğimde gelecek inşallahhhhhhhhhh hepberaberrrrrrrrrrrr

ınsallah canım cok ama cok haklısın en kısa zamanda gelır melegın ınsallah

teşekkürler nediyim,birazcık rahatladım sanırım...bu en son yapılan testti ve lh yoktu sanki icinde o yüzden yazmadım.basit bi hormn testi sadece.allah nazarlardan saklasın dilerim saglıkla kucaklarsın bebişini...dualarım seninle :)))

bana cevap veren yokmua rkadaşlar((((((((((((

bana cevap veren yokmua rkadaşlar((((((((((((

canım 15mden beri ben bu hastalığı çekiyorum şu an 24 üm kaç tane doktora gittim sayısını ben unuttum hele birine gitmiştimki hiç unutmuyorum ohoo dedi senin yumurtalarında bişey yok ikiz bile yaparsın sen ya nasıl olur dedim adet göremiyorum teşhis bile koyamadı bişeyin yok yasmin kullan düzelir.hemen ardından başka bi dr gittim sağolsun yaza çize bize 1 saatte hastalığımı anlattı.bence başka bir doktora görün derim bu hastalık hassas olduğu için ilgisiz doktoru çekemiyorilla çok ilgilenicekki sende dörtellesarılıcaksın çarene.tüyleride takma 3 taneden ne olur balımmm sen beni görsennnnnnnn

mrb arkadaşlar bende pkolu olduğumu 3 ay önce öğrendim.moralim inanılmaz bozuk.çünkü 2 aydır klomen kullanıyrm ama olmuyo.yumurtalarım büyüyo ama gebelik olmuyo. bu 3.ayım ama bende umut hiç yok.benim anlamadığım bende adet düzensizliği yok.tüylenme yok.kilom normal.biraz göbeğim var ama çok değil.yani belirtiler yok.testlerim de aşağıdaki gibi.lütfen yardım edin.

FSH 4.77
LH 6.17
TSH 0.446 uIU/mL
Prolaktin 12.7 ng/m
LSerbest T3 4.20 pg/mL H N (FT3)
Serbest T4 1.02 ng/dL H N (F4)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…