Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

ben netten hesaplamadım cnm burda bır doktora sordum oda soyledı ıste corekotunu ben aktardan cekılmıs aldım corekotu bal tarcın karstırdım tarıfı var sabah aksam 1 tatlı kasıgı dolu dolu yedım

kızlar selam size bırsey sorucam ben corekotu bal tarcını yaptım ya bu ay 7 temmuzda adet oldum 12 temmuz gıbı doktora gıttım yumurtalar 7 mm olmus dedi bana kadın smear yaptırmaya gıtmısken muayene oluyum dedım kendı doktorum degıldı neyse kasık agrım cok yogundu ve hala devam edıyor ara ara batmalar sızce kist olmus olabılırmı ya korkmaya başladım :2: adet olucakmısım gıbı agrım var bırde hıc bukadar agrı ne klomende nede ıgnelı tedavımde olmamıstı gecen ay ıgnelı tedavı oldum o zamandan sonra gıtmedım bırdaha doktora ben agustostada gtmeyı dusunmuyorum ramazan bayram vs ugrasmak ıstemedım ama kafamada takmıyor degılım 2 tanede catlatma ıgnesı yemıstım gecen ay kist olmaz dıye dusunyorum ama off :18:

filiz,
eğerki doktor ultrasonda 7mm lik yumjurta gördüyse okadardır.
kist olsa idi soylerdi bence.
belki üşütmüşündür ayaklarını belki böbrek ağrısı falandır eğerki bir kaç güne geçmezse doktora da gidebilirsin
o kısımdaki ağrı illaki yumurtalama yada kist ağrısı anlamına gelmez bence

ayyy ne güzel canm hep yazları öyle biyerde yaşamayı istemişimdir.sıcağa hiç dayanamam çünkü.çok şanslısın valla.

Evet canım öyle valla bende hiç sıcak yerlerde yapamam çok alıştım buraya gündüzleri çok sıcak çok nemli bunaltıcı oluyor ama akşam olduğu zaman hafif hafif rüzgar esiyor hava soğuyor çok iyi oluyor yanii..

canımm bende soğan suyunu içtikten sonra olmuştu birgün kasık ağrısı sonra akıntı felan.. muhtemelen yaptığın karısım yapmıştır öyle köttü bir şey yoktur.. hem yeni geldin doktordan canım benimm..
az önce geçmişi okudum da doktora uygun günleri hesaplatıp o günlerde ilişki oldu demişssinn belkii bebiş vardır kızz :26::26: ayy inşallah öyledirrr öyle değilse bile yumurtlamayla alakalıdır kistt olcağını zannetmiyorumm.. öyle kötü şeyler düşünme bakiimm

Canım boyuna kordon dolanmasını görebiliyorlar ama bacağa dolanmış olmasını pek göremiyorlar sanırım.Ben hamileliğim boyunca iki doktora gitmiş olmama rağmen hiç böyle bişey söylemediler.
Belki de son anda dolanmıştır bilemiyorum.

Ben doğumdan sonra 2.5 ay annemlerde kaldım.Lohusalığım annemlerin yanında geçti.Kayınvalideler uzakta oldukları için gelemediler o konuda rahattım yani.
Gelen giden de fazla yoktu ama nedense doğum sonrası hormonal nedenlerden dolayı kendini çok garip hissediyor insan.
Doğum yapıp bebeğine kavuşmuş olmanın mutluluğu,öte yandan sütün azlığı,bebeğin doyup doymuyor olmasını anlayamamak.
Uykusuz gecelerden hiç bahsetmiyorum bile.Gözyaşım daima hazırda bulunurdu akmak için.
Hele doğumdan 3 gün sonra ki yorgunlukla doktora gidip doktorun bebeğin kilosuna baktıktan sonra "bu bebeğe ne yaptınız siz böyle,acil mama takviyesine başlayın"demesiyle yıkılmıştım.Bebeğini doyuramama hissi yeni bir anne için çok kötü bir duygu.
Karşında sana muhtaç minicik bir yavru ve sen onu doyuramıyorsun bile...Günlerce mama verirken ağladığımı bilirim.....
Gerçekten lohusalığı dibine kadar yaşadım anlayacağın...
Şimdi yeni anne olacaklara tek tavsiyem lütfen stres yapmayın.
Süt yoksa bile dünyanın sonu değil.Milyarlarca anne var bebeğini mama ile besleyen ve çok sağlıklı olan.
Tv de sağlık problemleri olan bir sürü bebek görüyoruz.Yavrunuzun sağlıklı olduğunu düşünerek devamlı şükür edin.
Zaten böyle duygular içerisinde olup şükür ederseniz sütünüzde bol bol gelecektir.
Son olarak eğer benim gibi sütün geç gelecek olursa(inşaallah olmaz) mutlaka iyi bir pompa ile her iki göğüsüde 15 dakika sağ her 2 saatte bir.Sakın 15 dakikadan az sağma süt gelmiyor düşüncesi ile.Ben orda da çok hata yaptım.2-3 dk sağıp süt gelmiyor bu makina bozuk diye garantiye bile göndermiştim.Meğersem süt kademe kademe gelirmiş ...
İşte böyle tatlım...
Bu arada mutlaka ama mutlaka hastane çantana göğüs kalkanı koymanı da tavsiye ederim.Benim doğum sonrası bebeği emzirmekten göğüs uçlarım fena kan toplamıştı.Hemen eşime kalkanları aldırdım ve bebeğin emmediği vakitler lansinoh kremi sürüp kapattım.Çok şükür hiç göğüs yaram olmadı bu sayede.Görüntü olarak takınca pek hoş durmuyor ama boşver,göğüs ağrısından iyidir.
Dediğim gibi aklına takılan her şeyi sorabilirsin bana...

valla canım ara ara batmalarım devam edıyor bakalım ne olucak bıraz daha duruyumda olmadı gıderm canımm benım korkum kist olur dıyeydı ıgnelerden sonra
gıtmedım ya kontrole ondan yani

ne kadar çok pkolu var bakıyorum da. neden oluyor bu anlamıyorum. benim kistler de tren olmuş peş peşe sıralanmış çuf çuf gidiyorlardı en son. evlenmeden epey önce gitmiştim doktora. şimdi de çocuk düşünüyoruz. tekrar gitmem gerek sanırım. ama adetim 4 gün geçti. ne adet belirtisi ne hamilelik belirtisi hiçbir şey yok. :26:

yenı geldımde canım ıste 1 sefer baktırdım adetten 1 hafta sonra 7mm yumurta olmus sasırdım yanı hemen nasıl buyudu okadar dedım acaba o gordugu kadının kıstmıydı dıye dusundum cok agrım oldu cunku bu ay evet canım bu sıtede bır doktora sordum gecen ay 28 gunde oldum sanmıyorum bebıs canım okadar kolay olmaz heralde
tamam canım dusunmemeye calsıyım

öyle deme canımm sen o şanslı günlerde yapcağını yapppp olumlu düşünn sonra
napıyorsunn bakim nasıl gidiyor

canım hosgeldın aramıza ınsallah bebıs gelır adetın gectıyse nıe test yapmıyorsun

öyle deme canımm sen o şanslı günlerde yapcağını yapppp olumlu düşünn sonra
napıyorsunn bakim nasıl gidiyor

hehehe ınsallah canım valla olumlu dusunmek ıstıyorum ama olmuyor
napıyım valla ya bugun yemekle ugrastım durdum sımdıde temızlık yapıyım dıyorum eşim süpürdü saolsun bende sılıyım
dıyorum orucluyken zor oluyor ya
bugun bırde cok uzuldum ablamın arkadası bagırsak kanserıymıs yenmiş akcıger kanserıne yakalanmıs ve ölmüş cok
uzuldum yaaa daha gencecık 30 yaşında ve 7 yasında cocugu var
benımde bagırsaklarda sorun var wc cıkamam haftada 1 anca kolonoskopıye gttım cesaret edemedım geldım
kanıyordu makatta catlak varmıs muayene oldumda
doktor kolonoskopıyı yapalım dedı amaa ıgrenccc yaptıramadım utandıgımdan
sen naptın bakalım canım bugun gozukmedın oglen

ay canımm tanımadığım halde bende çok üzüldüm ya bir de çocuğu varmış.. Allah' ım sabır versin tüm yakınlarına inşallah..
sakın ihmal etme canım benim ne olursa olsun git baktır kötü birşey yoksa bile yinede bir görün ya Allah korsunn..
bende bugün yemekle temizlik yaptım canım oğlum biraz mızmızdı rahat durmadı bugün giremedim o yüzden

bende tanımıyrdum canımm ama cok uzuldum alllah basta saglık versın dedım bugun sonra cocuk ıstedım gercekten 7 yasında yavrusu sımdı annesiz allahım
sabır versın vallahi!
iyi yapmıssın canım ya oruclu zor olmadımı temızlık ben dayanamıyorum orucluyken terlıyıp su kaybedıyoruz ya zaten vucud
susuz

Aminn canım..
yok canım ya bende zaman geçirmeye çalışıyorum valla öyle büyük temizlik yapmadım zaten bir kat toz aldım da şimdi de kocam rahat durmuyor canım beni çağırıyor bugün rahat bırakmadılar baba oğul beni

Filizcimm ben eşime bir bakayımm canımm gece gelebilirsem gelirim yine bu defa söz veremiyorumm
ama gelirim heraldee yalnız bırakmamaya çalışırım arkadaşımı hadi canımm öptümm seni

hehehe tamam canım gıt kocısıne bende evı temızlıyım azıcık bır kac oda yapsam gene ıyı optum gelırım daha sonra

Kayıvaldeleri kim anlamışki biz anlayalımAllah yaşına göre akıl versin hepsine
İyi bari canım hep tersi oluyor ya kayınvalde ya kayınbaba bende ikiside biribirini bulmuş
Herşey karşılıklıdır canım sana sevgi gösterirlerse tabiki sende seversin onalrı ama tersiysede haliyle sende yapamazsın
Kız aileleri çoğu sanırım kızlarının huzuru bozulmasın diye daha bir candan fedakar oluyor.Ama yinede belli olmaz iyiside var kötüsüde.Erkek tarafıda özellikle kayınvaldeler gelinleriyle kaşık yarıştırır yaşına başına bakmadan
Canım özelde bişey istemiyolarki rapor vs.Sen istersen fakülteden rapor alıp özele getiriyormuşsun

Evet canım ya yazılanlar gitmişSitedeki arızadan dolayıymış.Nasıl özel yermiş orası öyle memnun kalmadıysan başka yere git şartmı oraya gitmenAllah inşallah sanada nasip eder o duyguyu .inan hepimiz bu olaylardan geçip o duyguları yaşıyoruz anne olmak istediğimiz için hepimizin bazen bir duygusallığı tutuyortakma kafana inşllh iyi olumlu sonuçlarla geliceksin ben inanıyorum buna
Öyle oluyor değilmi netten uzak olalım biraz diyoruz ama birbirimizsizde yapamıyoruz Allah ayırmasın nediyelim
Allah mekanını cennet eylemiştir negüzel cennette meleğin varAllah yeniden nasip etsin sağlıkla evladının olmasını

Canım göğüs kalkanı dediğin göğüs pedimi?

Kızlar bugün fakülteye gittim.Adetinin 3 yada 4.günü gel demişlerdi.Muayene oldum.Doktor sağolsun ilgilendi.Fakülteye gittiğim için sürekli aynı doktor denk gelmeyebiliyor ama bu seferki daha iyiydi.İşte pko görünümünde küçük kistler var dedi içimden zaten biliyorum pko olduğumu dedimEşimin sonucunu gösterdik.Sperm sayısı düşük ama bu aşılam için bile yeterli olabilir dedi.Hormonlar için kan tahlili oldum bugün.Eşimide üroloğa yönlendirdi.Sizin hormon sonucu ve eşinizin durumuna göre tedaviye geçeceğiz dedi.Diğer ay adet olunca yine adetliyken ve eşinizde sonuçlarını getirsin ona göre davranalım dedi.Belki varikosel vardır belki ameliyat derler onu bilemeyiz belkide okadar önemli değilidir.Bunu kendi bölümü görse daha iyi olur dedi.Ordan çıktık tüp bebek merkezleri var bir iki yere sorduk ilk gittiğm yerdeki doktorla ön görüşme yaptık ücretsiz oda hemen bizi muhasebeciye yönlendirdi.Kadını görünce uyuz oldum zaten.Eşimin tahlilini görür görmez direk tüp bebek olabilir aşılama olcağını sanmam dedi.Başından savdı sanki ücretsiz oluıncaAyy bana bedava deselerki git ona gitmezdim zaten karşılıklı elektrikte çok önemli çünkü.Sonra son gittiğim yerden Allahım bukadar tatlı bir doktor yardımcısı görmedim hem muhasebecisi ama sanki doktor belki bizle 1 saat konuştu Allah gönlüne göre versin.Bana dediki sen neden hemen tüp bebeğe takıldınki dedi belki tedaviye geçince hemen kalıcan hamile bbellimi olur dedi.Prf.Doktor bakıyormuş orda ve Bursada tanınmış biri hatta benim kuaförüm ona gitti ilk aşılamada hamile kaldı.Muayenesi 300 tlymiş ama işinin ehliymiş.Elimde imkanım olsa o doktora gitmek isterdim.Eşimde merak etti.Kısacası şuan için biraz zaman geçsin eşim gidecek kendi için bakalım nedicekler.Ona görede aşılama yada neolursa başlıcaklar.Ama kızlar eğer BUrsaya gelme durumunuz varsa ve maddi durumunuz bu dediğim Prf.Doktoru tavsiye ederim.Çoğu kişi memnun kalmış işinin ehli diyorlar.Allah hepimize kolaylıklar versin.

Ben şimdilik tedavimi fakültede devam ettireceğim ama aşılama derlerse özelde yaptırabilirim uygun biyerde bilmiyorum yani zaman göstericek herşeyi.Çünkü şu hayat şartlarında evin kira sınırlı geçim varken öyle pahalı yerlerde yaptıramam.Allah büyüktür.İnşallah hiçbirimiz çok uğraşmayızda bebeklerimize kavuşuruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…