hıı oo 3aylık adetı bende biliyorum ne zaman hamıle kalırım hesapla diyorsun 3aylık adet dongunu yazıyorsun ne zaman yumurtla dönemin olduğunu ve tahmını adet tarıhını söylüyorr.inş. çörekotu işe yaramıstır sen çörek otunu bütün bütün mü yiyorsun yoksa çektirdin mi toz halındemı yanıı
ayyy ne güzel canm hep yazları öyle biyerde yaşamayı istemişimdir.sıcağa hiç dayanamam çünkü.çok şanslısın valla.
kızlar selam size bırsey sorucam ben corekotu bal tarcını yaptım ya bu ay 7 temmuzda adet oldum 12 temmuz gıbı doktora gıttım yumurtalar 7 mm olmus dedibana kadın smear yaptırmaya gıtmısken muayene oluyum dedım kendı doktorum degıldı neyse kasık agrım cok yogundu ve hala devam edıyor ara ara batmalar sızce kist olmus olabılırmı ya korkmaya başladım :2: adet olucakmısım gıbı agrım var bırde hıc bukadar agrı ne klomende nede ıgnelı tedavımde olmamıstı gecen ay ıgnelı tedavı oldum o zamandan sonra gıtmedım bırdaha doktora ben agustostada gtmeyı dusunmuyorum ramazan bayram vs ugrasmak ıstemedım ama kafamada takmıyor degılım 2 tanede catlatma ıgnesı yemıstım gecen ay kist olmaz dıye dusunyorum ama off :18:
bu kordon dolanmasını ultrasonda göremiyolarmı?doğum yaklaştıkça benmde aklıma bazen kötü kötü şeyler geliyo.zaten önce herşeyin kötüsünü düşünmemde üstüme yok.spinal nasıl oluyo canm epiduralden ne farkı var.doğum çantama rezene koycam ama diğerlerini duymamıştım bi araştırayım.olsun canm ya sütün hiç olmasaydı sırf mama vereceğinide düşün sonuçta bebeğin anne sütünü alıyor.zaten çavredekiler çok bilir herşeyi akıl verenlerde çok olur.bende keyfimden vermiyorum mamayı yani dimi.inşallah o dönemde stres yapmam ama biraz zor şimdi bile düşünnce stres oluyorum.o dönemde sadece yanmda annem olsa negüzel olur.kayınvalide görümce off hepsi bi akıl verir.ben herkesin başımda olmasından sinir olurum kesin.o dönemde insanlar biraz anlayışlı olmalı ama yok herkes kendini düşünür.sen bebeğinle sakin bi ortam istersin gelenler bebeği sevmek ister en çok o curcunadan korkuyorum.inşallah bunları umursamayıp rahat ve mutlu bi lohusalık geçiririm.saol tatlm diğer sorularımı özelden sorarım.
filiz,
eğerki doktor ultrasonda 7mm lik yumjurta gördüyse okadardır.
kist olsa idi soylerdi bence.
belki üşütmüşündür ayaklarını belki böbrek ağrısı falandır eğerki bir kaç güne geçmezse doktora da gidebilirsin
o kısımdaki ağrı illaki yumurtalama yada kist ağrısı anlamına gelmez bence
canımm bende soğan suyunu içtikten sonra olmuştu birgün kasık ağrısı sonra akıntı felan.. muhtemelen yaptığın karısım yapmıştır öyle köttü bir şey yoktur.. hem yeni geldin doktordan canım benimm..
az önce geçmişi okudum da doktora uygun günleri hesaplatıp o günlerde ilişki oldu demişssinn belkii bebiş vardır kızz :26::26:ayy inşallah öyledirrr öyle değilse bile yumurtlamayla alakalıdır kistt olcağını zannetmiyorumm.. öyle kötü şeyler düşünme bakiimm
yenı geldımde canım ıste 1 sefer baktırdım adetten 1 hafta sonra 7mm yumurta olmus sasırdım yanı hemen nasıl buyudu okadar dedım acaba o gordugu kadının kıstmıydı dıye dusundum cok agrım oldu cunku bu ayevet canım bu sıtede bır doktora sordum gecen ay 28 gunde oldum sanmıyorum bebıs canım okadar kolay olmaz heralde
tamam canım dusunmemeye calsıyım
ne kadar çok pkolu var bakıyorum da. neden oluyor bu anlamıyorum. benim kistler de tren olmuş peş peşe sıralanmış çuf çuf gidiyorlardı en son. evlenmeden epey önce gitmiştim doktora. şimdi de çocuk düşünüyoruz. tekrar gitmem gerek sanırım. ama adetim 4 gün geçti. ne adet belirtisi ne hamilelik belirtisi hiçbir şey yok. :26:
öyle deme canımm sen o şanslı günlerde yapcağını yapppp olumlu düşünn sonra
napıyorsunn bakim nasıl gidiyor
hehehe ınsallah canım valla olumlu dusunmek ıstıyorum ama olmuyor
napıyım valla ya bugun yemekle ugrastım durdum sımdıde temızlık yapıyım dıyorum eşim süpürdü saolsunbende sılıyım
dıyorumorucluyken zor oluyor ya
bugun bırde cok uzuldum ablamın arkadası bagırsak kanserıymıs yenmiş akcıger kanserıne yakalanmıs ve ölmüş cok
uzuldum yaaa daha gencecık 30 yaşında ve 7 yasında cocugu var
benımde bagırsaklarda sorun var wc cıkamam haftada 1 anca kolonoskopıye gttım cesaret edemedım geldım
kanıyordu makatta catlak varmıs muayene oldumda
doktor kolonoskopıyı yapalım dedı amaa ıgrenccc yaptıramadım utandıgımdan
sen naptın bakalım canım bugun gozukmedın oglen
ay canımm tanımadığım halde bende çok üzüldüm ya bir de çocuğu varmış.. Allah' ım sabır versin tüm yakınlarına inşallah..
sakın ihmal etme canım benim ne olursa olsun git baktır kötü birşey yoksa bile yinede bir görün ya Allah korsunn..
bende bugün yemekle temizlik yaptım canım oğlum biraz mızmızdı rahat durmadı bugün giremedim o yüzden
bende tanımıyrdum canımm ama cok uzuldum alllah basta saglık versın dedım bugun sonra cocuk ıstedım gercekten 7 yasında yavrusu sımdı annesiz allahım
sabır versın vallahi!
iyi yapmıssın canım ya oruclu zor olmadımı temızlık ben dayanamıyorum orucluyken terlıyıp su kaybedıyoruz ya zaten vucud
susuz
Aminn canım..
yok canım ya bende zaman geçirmeye çalışıyorum valla öyle büyük temizlik yapmadım zaten bir kat toz aldım da şimdi de kocam rahat durmuyor canım beni çağırıyor bugün rahat bırakmadılar baba oğul beni
hehehe tamam canım gıt kocısıne bende evı temızlıyım azıcık bır kac oda yapsam gene ıyıoptum gelırım daha sonra
Kayıvaldeleri kim anlamışki biz anlayalımbenimkide iyi ama çok havalı valla o yüzden biraz bmyle çok sevmiyorum yani açık açık konuşayım kaç yaşında kadınsın açık saçık giyinmeler ojeler saçlar başlar sapsarı bakımlı ol da yaşına göre oll yanii dimi ama
İyi bari canım hep tersi oluyor ya kayınvalde ya kayınbaba bende ikiside biribirini bulmuşay canım oylelerıde cok kıskanc oluyor be senle yarısır durur hattabenımkı kapalı canım yaşı genc sayılır ama cok ıyıdır yani hep kızım kızım sevıyorm ama kayınpederımı bıraksalar oldururum bende esımede dıyorum ne kadar gıcık baban var dıye .benım babamda tam tersi okadar ıyıdır kı anlatamam annem yaprak sarsın baklava yapsın hıc durmaz 4 kardesız hepımıze dagıtır getırır evlenırken cok yardımcı olmustur ev aldı etti bıze ama esımın babası oyle degıl hıc muhattap olmam onla hg der hb derm bak gene sınırlendım cok soguk adam benım babamda arkadas gıbı esımle tavla oynar eder hadı mangala falan boyledır yani
Herşey karşılıklıdır canım sana sevgi gösterirlerse tabiki sende seversin onalrı ama tersiysede haliyle sende yapamazsınİnsanın kendi annesi babası bence her zaman farklı canım özellikle kadınlar için bu böyle..
Aynenn öyle canım arada gönderme yapıyor bana kadın dediğin bakımlı olcak her zaman benim oğlum en güzelini hak ediyor diyo, bir de demez mi gençken herkes güzel olur diye yaşlanıncaymış önemli olann Allah' ım yarebbimsağolsun eşim cevaını veriyor valla benim kayınpeder de çok tatlı bir adamdır canım ya ağzı var dili yok o da bana hep der canım kızım diye..
Kız aileleri çoğu sanırım kızlarının huzuru bozulmasın diye daha bir candan fedakar oluyor.Ama yinede belli olmaz iyiside var kötüsüde.Erkek tarafıda özellikle kayınvaldeler gelinleriyle kaşık yarıştırır yaşına başına bakmadanyok be yavrum eşimde cok sever aılemı gercekten tabı farklıdır ... ayy hasbam herzamanda bakım nerdeeee evde suslenemıyorum valla bu sıcaklardan kusura bakmasın kımseoo senın eşinde süpermiş ıyı valla cevap verıyorsa bazıları annesını cok tutar ezdırmez hıc gercı bızlerde kaynana olucaz heralde ama ezdırmesın karısını bence ben bundan yanayım valla
Canım özelde bişey istemiyolarki rapor vs.Sen istersen fakülteden rapor alıp özele getiriyormuşsunhadi yaa zormuymus bukadar off vallaa ugras dur ozaman canm ayy sımdıden korktum yaa ozel hastanelerdede rapor olayı var ki ama bır dunya ınsan asılama denıyor ve tutanda cok var pkoda ..hemde asılama dogala en yakın yontem oldugu ıcın tercıh edıcem bende tüp sımdlık dusunmuyorumm yanı cok hormon takvıyesı oluyor ya bırde cok ugrastırıcı yaa..hakkımızda hayırlısı olsun canım buarada rapor olayı 1 ay suruyormu ???
oh oh maşallah canımmm ne guzell zaten oyle bır anneden suslu kadından oyle bır oglan olurdu dımıboyu kaç
bız kadınlar kıskanmaz kıskansın ısterız kıskanır yeter sıkma kıskanma derız ah biz ah
Evet canım ya yazılanlar gitmişgünaydın kızlar dün akşam yazdığım yazı gitmişş
neyse kısaca anlatayım sizee akşam polikinliğe gittim saat 19:00 du muayne olamadan geri geldim neymiş efendim doktor 17:30 geliyormuss 18:00 kadar hasta kabukl ediyormuss.ben telefonda randevu alayım diye aradığıma bana doktor 17:30 geliyor 21:30 kadar burda ben randevu alabılırmıyım dedğimde randevu vermiyorum geliyorsunuz sıraya giriyorsunuz dedıniz dedim saat 19 :00 daha dedim onlarda bana 18:00 bitti nasıl yanı doktor yarım saat mı muayne edıyorr o zaman nıye 21:30 kadar burda doktor telefonda niye söylemiyorsunuz 18 kadar muayne diyee cingar çıkardım oruçlu ağzımlaa fazla bişeyde diyemedim ben rica ettim muayne olmam lazım dedim ama malesef muaynee etmiyor doktor dedibende sinirlendim çarptım kapıyı çıktımmm. zaten zor toparlamıstım cesaretimi eve gelene kadar düşündüm neden hep bu aksılıkler benı buluyorr diyee.eve gidene kadar yolda 3tane hamıle çıktı karşıma biri doğurdu doğurcak nerdeyse allahım bende bu günleri göörebilecekmiyim banada bu duyguyu tatırcakmısın benım de sınavım bumu bana sabır ver diye diyee dua ede ede eve geldim
özel polikinlik canım çok saçmaladılar akşam benide sinir ettiler yaaa ben istanbuldayım canım yarın gitmeyi düşünüyordum ama gitmiycem galıba çok canım sıkılıyorr yaa sankı hiç hamıle kalamıycakmısım gibi geliyorr( bir süre uzak durmayı düşünüyorum netten falan kafamdan atmak için ama sizdede uzak kalamıyorum kı
Allah mekanını cennet eylemiştir negüzel cennette meleğin varBugün oğlumun doğum günü kızlar, geçen yıl bugünü hatırlıyorumda hem çok güzel hemde hayatımın en kötü günüydü.. Neyse, iyiki doğdun benim melek oğlum, cennet bahçelerinde dolaşıyorsun şimdi biliyorum, oyüzden içim rahat artık.. Alışamadım yokluğuna ama 3 günde olsa bana yaşattığın annelik duygusu için teşekkürler.. Sadece seni çookkkk seviyorum ve çoookkk özlüyorum...
Canım boyuna kordon dolanmasını görebiliyorlar ama bacağa dolanmış olmasını pek göremiyorlar sanırım.Ben hamileliğim boyunca iki doktora gitmiş olmama rağmen hiç böyle bişey söylemediler.
Belki de son anda dolanmıştır bilemiyorum.
Ben doğumdan sonra 2.5 ay annemlerde kaldım.Lohusalığım annemlerin yanında geçti.Kayınvalideler uzakta oldukları için gelemediler o konuda rahattım yani.
Gelen giden de fazla yoktu ama nedense doğum sonrası hormonal nedenlerden dolayı kendini çok garip hissediyor insan.
Doğum yapıp bebeğine kavuşmuş olmanın mutluluğu,öte yandan sütün azlığı,bebeğin doyup doymuyor olmasını anlayamamak.
Uykusuz gecelerden hiç bahsetmiyorum bile.Gözyaşım daima hazırda bulunurdu akmak için.
Hele doğumdan 3 gün sonra ki yorgunlukla doktora gidip doktorun bebeğin kilosuna baktıktan sonra "bu bebeğe ne yaptınız siz böyle,acil mama takviyesine başlayın"demesiyle yıkılmıştım.Bebeğini doyuramama hissi yeni bir anne için çok kötü bir duygu.
Karşında sana muhtaç minicik bir yavru ve sen onu doyuramıyorsun bile...Günlerce mama verirken ağladığımı bilirim.....
Gerçekten lohusalığı dibine kadar yaşadım anlayacağın...
Şimdi yeni anne olacaklara tek tavsiyem lütfen stres yapmayın.
Süt yoksa bile dünyanın sonu değil.Milyarlarca anne var bebeğini mama ile besleyen ve çok sağlıklı olan.
Tv de sağlık problemleri olan bir sürü bebek görüyoruz.Yavrunuzun sağlıklı olduğunu düşünerek devamlı şükür edin.
Zaten böyle duygular içerisinde olup şükür ederseniz sütünüzde bol bol gelecektir.
Son olarak eğer benim gibi sütün geç gelecek olursa(inşaallah olmaz) mutlaka iyi bir pompa ile her iki göğüsüde 15 dakika sağ her 2 saatte bir.Sakın 15 dakikadan az sağma süt gelmiyor düşüncesi ile.Ben orda da çok hata yaptım.2-3 dk sağıp süt gelmiyor bu makina bozuk diye garantiye bile göndermiştim.Meğersem süt kademe kademe gelirmiş...
İşte böyle tatlım...
Bu arada mutlaka ama mutlaka hastane çantana göğüs kalkanı koymanı da tavsiye ederim.Benim doğum sonrası bebeği emzirmekten göğüs uçlarım fena kan toplamıştı.Hemen eşime kalkanları aldırdım ve bebeğin emmediği vakitler lansinoh kremi sürüp kapattım.Çok şükür hiç göğüs yaram olmadı bu sayede.Görüntü olarak takınca pek hoş durmuyor ama boşver,göğüs ağrısından iyidir.
Dediğim gibi aklına takılan her şeyi sorabilirsin bana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?