Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım benim çok üzüldüm senin adınainanki bu yaşadıkların belki çogu insanda var başkaları yüzünden stres yapıyoruz adet gecikmesi vs derken hastalık sahibi oluyoruz.takmamaya çalış biliyorum takmamak çok zor ama kendi huzurun saglıgın için mecburen stres yapmıcaksın.sendende Allah razı olsun canım.benimde ailem uzakta küçükken babam vefat etti.eşimin annesinden çekiyoum bende üstelik annesi kayınbabamı ve kaynımıda doldurup kendine çekiyor.onlarda onla bir oluyor.kısacası ben napsam yaranamadım okadına laf sokmasından vs bıktım eşimde huzursuz oluyodu ve artık takmamaya çalışıyorum.2 haftadır onlarla görüşmüyoruz zaten.yani bu bizdeki hastalık strestende ilerliyor canım oyüzden bende senin çektiklerini anlıyorum bi nebzede olsa.oyüzden saglıgın için bebek istiyorsan onları düşünmemeye çalış eşinle iyi geçinmerye bak oda zamanla onların neoldugunu görür.kendi ailen içinde inşllh düzelirler sorunlarınız biter canım

canım benim sağolasın bunların bir imtahan olduğunu düşündükçe rahatlıyorum gerçekten sorunsuz insan yok zaten evlilikteki kerameti düşününce insan kafayı yiyor 20 yada 25 sene sonra hiç bilmediğin bi yere geliyosun orası senin herşeyin oluyor bambaşka bi kültür yaşayış tarzı ama eşine çabuk alışıyorsun haliyle bağlayıcı sebepler yaratmış Mevla.ama ailesiyle kaynaşmak o kadar kolay olmuyor bi kere ailesi şunu kabullenememişse çok zorlanıyor gelinler.biz eşlerimizin hayatlarına ortak olmaya gittik onların hayatlarına değil!tabiki saygımız hürmetimiz ve hizmetimiz olacak oda EŞŞ hatrıı için yoksa islam olarakta kültür olarakta kesinlikle bi zorumluluğumuz yok hizmet için.ama bi çoğu hee bu artık geldi gelin her hizmeti yapmalı biz ne dersek kabullenmeli öle bişey yok ben eşimin yarısıyım onların değil.ne kadar büyük ince bi ayrıntı hocalarımız derki hepkayınpeder yada kayınvalide hastalansa yataklara düşse onu bakma zoorumluluğun asla yok o senin insiyatifine kalmış.yani bunun altında çokşey yatıyor sadece hizmet açısından değil.bir evlenindiği zaman her iki ailede ki kız aileleri aman kızım mutlu olsun yerinde die sesleri çıkmaz çogunun her iki tarafta ellerini çocuklarının üzerlerinden usulda çekecekler sen artık er oldun ev sahibi oldun(kızda erkekde)benim elimin altında değilsin ama ben senin arkandayım her acil durumda bunu yapmaları lazım die düşünüyorumm ahhhhh rabbim bana diyorum erkek evlat versinn ahdım oldu gelin sahibi olmak:))))çok uzun yasdım ama

merhaba arkadaşalr bende pko luyum 23 yaşında 1 yıllık evliyim ve eşim şuan asker dönüşte bebek tedavisine başlamak istiyoruz ne yapmam gerek benide aranıza alırmısınız

merhaba ben de bu konuya yeni katılıyorum 16 yıldır pko sorununu yaşıyorum.30 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim henüz çocuğum yok ama olacak inşallah :)
size önerim sizi tanıyan ya da güvendiğiniz doktor kontrolünde gebe kalmanız ve gebelik süresince de sık sık kontrollere gitmeniz çünkü pko da ne yazıkki düşük riskleri var ve hamile kalma şansı sağlıklı insana göre zayıf.. bu nedenle her şey aşama aşama doktor kontrolünde olursa çok daha iyi olur... çünkü doktorun vereceği ilaçlar gebeliği kolaylaştıracktır ve gebelik aşamasında da ilaç gerekebilir bu sebepten pko hastaları kulaktan duyma şeylerle tedavi edilmemeli mutlaka doktora gitmeliler...güzel haberlerinizi alırız inşallah...

merhaba uzun zamandır bu forumda yazılanları okuyup takip ediyorum ben de 16 yıldır pkolu olduğum için,
sizi çok tebrik ederim özellikle de güzel yazılarınız için...sizin adınıza çok sevindim inşallah her şey çok yolunda gitsin ve çocuğunuzu kucağınıza alın...
gelişmelerinizden de bizleri haberdar ederseniz memnun olurum...

yazdıklarına katılıyorum bende evleneli 3 ay oldu eşimin babası vefat etmıs genc yasta kaynanam yalnıs kalıyor ama 2 gün gitmesem bugun bana gel diyor psikolojimi etkiliyor esime dıyorkı benıhergun arıcan v.s ben evlenmeden once derdım yanı kaynana melekte olsa nasıl etkiler diye şimdi cok iyi anlıyorum ayrı evım var ama onun vijdani baskısı yetiyor yok gelmıyorsunuz gitmiyorsunuz diye. mesela oturmamız oluyor ben evime gitmek ıstıyorum bıze gel aksam oglumda gelsın bızde yeyin diyor bende eve gıdıyım deyınce napcaksan evde dıyor bende hep temizlik yapcam bahanesi uyduruyorum ama tavrımı sımdıden koydum benden umut beklemesın diye sizce nasıl davranmalıyım?? eşimde aşırı bağlı değil annesine Allahtan özellikle nişanlıyken annesini terslerdı bazen fazla ılgılenmezdı ana kuzusu degıldı evlendık annesıne sarılmalar v.s özlemeler sasırıyorum bana kabulendırmeye calısıyor annesini ama ben şimdiden uzak durmaya calısıyorum

ahhh ahhh canım işte bu kabullenemediklerinde kaynaklanıyor hep.bende altlı üstlü oturuyorum hep bi beklenti vardı ama ben işi çözdüm 3aydır.bide bizim babanemizde var hep gel git ister.bende kendimce bişeyler yapıyorum gö,üya kitap okumam lazım dergiye üye oldum bitane o geliyor bunları okumam lazım temizlik yapmam lazım. biraz kilo fazlam var evde kalmayayım die yürüyüşe çıkıyorum gidip hava alıp geliyorum.kesinlikle taviz verme çünkü gerçekten kabul etmeyene bu müstahak.işlerim var bişeyler okumam lazım vs vs kendi özel hayatın olduğunu bilmelii benide herrrrrrr allahın günü çağarırlar gel yemek ye artık kırmadan ama hafif sitemli hamdolsun aklım var aclığımı hissediyorum ve aç olduğpumda yemek yemeye elim kolumda var diorumbazen çok fenayım bilmiş bilmiş ama.napayım başka türlü önüne geçemennnbu hayat benim kimi istersem onu sokacağım ne kadar süre istersem hayatımda o kadar süre kalacak ya az ya çok belirli şekilde inerr hemenn çıkarım geçen sene böle yapmıyordum.uuu evime inemiyodumokudum ettim araştırdımmm mecbur değilimmmmmm bu hayat benimmm ben eşim için geldim onlar için deil

çok haklısın reyyancım yazdıklarına katılıyorum.dinimizdede açıkça belirtmiş herşeyi.ya annesi anne olsa böle içimde nefreti olmazdı bana bukadar soguk oldugu halde ben yine hürmet hizmet ettim saygısızlık etmedim ama bana laf sokmaları beni bozması sabrımı taşırdı canım bizi degilde dedikoducu fesat komşularını tercih ettiklerinde bizde eşimle görüşmeme kararı aldık.hadi ben gelinim eşim için insan oglunu komşusu için atarmı?her insan ana baba olamıyo malesef.bunlar el iyisi canım el için gösterişe bayılırlar bizim burnumuzdan getirirler dışardaki insanlarada napcaklarını şaşırırlar böle insan bunlar oyüzden görüşmek istemiyorum beni kızı olarak kabullenmeyen kayınvaldelik yapan bir insana nasıl yaklaşımki sevmedigini belli ediyor bende sevmiyorum oyüzdende görmek istemiyorum.Allah seninde yardımcın olsun tavrını koy tabiki yakında olsan senin evin ayrı inşllh sorunlarımız biter canımda huzura kavuşuruz

canım biz eşimizle mutlumuyuz ona bakmalıyız ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama kesinlikle bizde onları takmamayı öğreneceğiz...eşlerimiz arkamızda olduğu sürece hayat bizimdir.düşünüp zindanada çevirebiliriz boşverip keyfede bakabiliriz sadece boşvermeyi öğrenmemiz gerekiyor Rabb e havale etmeyi bilmemiz gerekiyor.nerdesin sen nerde oturuyonayyy sinirlerim gerildieşimle film indirmiştik yarısında yanlışlıkla kapattım bidahada bekleyemedi eşim dolmaz dedi 2 saatte yattı merak ettim gerisini yaaaaaaaa.

günaydın arkadaşlar beni belki hatırlarsınız.pcos hastasıyım 6 yıldır ama 6 aylık evliyim ili aydır korunmayı bıraktım. 2 aydır adet olmuyordun 17 aralıkda doktora gittim. gebelik çıkmadı beta değeri sıfırlardaydı farlutal verdi adet olamadım sadece salı günü kanama oldu çok az. sonra gelmedi bende cuma günü doktora gittim hastalığım iyice arttı diye. çocuk tedavisi olmak için ama ultrasona girdim birde ne görelim hamileyim. inanmak çok zordu benim için. doktora nasıl oluyo falan diyordum emin misiniz:)) folik plus verdi eve geldim gebelik testi yaptım pozitifdi. hiç düşünmezdim çok şaşırdık ailecek. çok büyük mutluluk allahın mücizesi olduğuna inanıyorum. allahım sağlıkla doğurmamı nasip eder inşallah. tek derdim sağlıklı olması.allah sizlerede nasip eylesin. bu hastalıkda çok hamile kalan var.

reyyan dert etme..bana da eşim keyfimden gidiyomuşum gibi sen ne kadar çok hastaneye gidiyosun diyodu..hatta dalga geçiyodu..bide bana yumurtlayamıyosun diye takılıyodu :)) ama ben inadına tedavime devam ettim..sen kimseye aldırma..ne eşine ne ailesine ne çevrene..

tşk ederim..ben 2 gündür ınternete giremiyorum arkadaşlar..betahcg m 25 den 70 e yükseldği günün akşamı kahverengi akıntım başladı..biliyosunuz bu düşük tehlikesi yada direkt düşük..sabahı zor ettim hiç uyumadım..çünkü o kadar zor hamile kaldım ki bu benim tek şansım belki de..sabah dr a gittim tekrar kanda betahcg ye bakalım sonuca göre konuşalım dedi..Allaha çok şükür betahcg m düşmemiş 100 olmuş ertesi gün..dr yinede sürekli yat hiç kalkma dedi..o yüzden sadece wc ye kalkıyorum..ınternete giremeyebilirim bi müddet girersem de bikaç dk bakıp kalkcam..kusura bakmayın canlarım..ben iyileştiğimde yazcam sizlere..hepinize dua ediyorum..sizlerde bana dua edin nolur..
bu arada FATMA senide tebrik ederim..görüşmek üzere arkadaşlar..sakın yılmayın ve moral bozmak yokkkkkkkk..ona göre anlaştık dimi..Allah korusun rahim kanseri değilsiniz rahminiz alınmadı vb..rahminiz duruyo yumurtalarınız var çocuğunuzun olmaması için neden yok..hep böyle düşünün..iyi düşünün iyi olsun..hadi öptüm canlarım..

canım benim iyi olduğuna çok sevindim.bebeğinn sağlıkla kucagına gelir inşallah ne büyük umutsun sen benim için buraya yazmaya başladığımdan beri ilk hamiş haberi senden bana o yüzden olsa gerekki çok seviniyor ve çok umutlanıyorum.tabiki yattt kalkma sakınn bebişin iyce yerleşsinn paşamı desekkk melekkmmii neyse ne olsunda hayırlı olsunnn sağlıklı olsun inşallahhhhh.dün gece yatarken aklıma gelmeyi bekleyen bebeğime bir defter tutmak geldi içimden geldğindede devam edeyim diyorum onu beklerkenki çaresizliklerimi umutlarımı telaşlarımı ilerde okusun istiyorumm.ii fikirmii?bence çok ciciii.ne kadarlık hamişmişin canım?ya ben şimdi bekleyemennn kızmı erkekmi die sabırsızlandım hee.öpüyorum seni kendine çok iyi bakk tabi karnışınadaa.Allaha emanet gönlünün her güzelliği kabul olsun ne.hamişlerin duası tez olar bize dua et nolur :76::76::76:

oyyyy hamişlerimiz çoğalıyorr maşallahhh tebrikederim canım benimmm Yaradanımm kurban olduğum demek bu zamana yazmış meleğini.sizlerin yani gebe kalmakta sorun yaşayanların gebe kalması beni şu dünyada en mutlu eden şey belkide.Rabbim bizimde elimizi bağrımızda komaz inşallah.kendine çok dikkat et güzelimm.tabi meleğinede tebrik ederimm Rabbim sağlıkla kavuştursun inşallahhhh.bizede dua et tımammııı

kızlarrr günaydınn nie bu topik böle sakinnn yoksam uyuyomusunuz hallaaa tabi herkesin eşii yanındadır bu gün pazarrama benimki yokk pifff hep çalışıyo.napalım olsunnn.sardunyacım seni merak ediyorum yaa yazmamışsın 2 gündür.adet oldunmu merak ediyommm.cansız bi topiğe hayırrr cansız tpiğe hayırr

rabbim hayırlısıyla sağlıklı dünyaya getirmeyi nasip etsin.ana babalı büyütmen dileğiyle sağlıklı huzurlu gebelikler canım.darısı bizlere :)))))))))))

İnanılmaazzzz!!!! Bakın mucicezelere siizzzz!!! Allah analı babalı, sağlıkla büyütsüünnnnnn!!!
ne güseelllllllllll yaaaaaaaaaaaaa

canım benim gözün aydın senin adına çok sevindim.böyle haberler bize umut veriyor Allah sag salim hayırlı şekilde dogumlar nasip etsin canım

Ben 1 senelik evliyim reyyancım.ama eşimin ailesine gelin geldigimden beri annesinin soguklugu hep vardı böylede devam etti.haklısın takmaya bakıcazda bazen takılıyo işte.Allaha havale ettim zaten .Olsun canım başka zaman izlersin yine takma kafana kib canım görüşürüz

canım çok güzel bebişin sana sürpriz yapmış
darısı başımıza olsun inşallah
hayırlı uğurlu sağlıkla gelsin bebişin

teşekkür ederim arkadaşlar. inşallah sağlıkla kucağıma almayı nasip eder allahım. şimdide o korku başladı. pcosda düşük riski falan oluyo diyorlar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…