Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

kızlar ben hormon sonuçlarımı aldım..yalnız bunlar adetimin 3. günü yapılamadı, çünkü ben adet olamadım..doktora pzt gideceğim..sonuçlar şöyle
FT3= 3,77 ..........normal değer 1,57-4,71
FT4= 1,21 ..........normal değer 0,89-1,76
TSH= 1,94 ..........normal değer 0,4-4
FSH= 1,46 .........normal değer 2,8-11,3
LH= 11,2 .........normal değer 1,1-11,6
Prolaktin=14,7 ....normal değer 1,9-25
E2=183 .........normal değer 0-160
yorumlarsanız sevinirim arkadaşlar..

selam sinoplu... şimdi lh ve fsh değeridir pkoda en önemli olan.prolaktinde şöyle birşey var. beynimizde hipofiz bezi denen bişey var. mesela benim annemin hipofiz bezinde mikroadenom diye bişey var. ve bunu anlamak için emar çektiler anneme. 5mm büyüklüğünde. bu adenom 10 mm e gelirse tehlikeli bişey oluyor. hele prolaktin salgılarsa daha dikkatli olunması lazım. belki doktor sendede mikroadenom varmı diye bakıcaktır. bunun ilacıda dostinex adında bi ilaç. burdaki bazı prolaktini yüksek arkadaşlar kullanıyor. ve bu prolaktin streslede çok etkilenen bir hormonmuş. sen emarını çektir. gerekirse dostinex i kullan. yanlız o testlerdede lh ve fsh hormonlarıda olması lazım. yoksa onlarıda yaptırmalısın. fsh ve lh ın öneminide aşağıya yolladım.

Polikistik Over Sendromu nedir? ST®

Kadınlarda yumurtalıkların normal çalışması ve yumurtlamasını sağlayan FSH ve LH hormonları vardır.

Bu hormonlardan FSH yumurtalıktaki yumurtaların gelişimini sağlar, LH ise yumurtaların olgunlaşması ve çatlayarak gebe kalabilecek hale gelmesine yardımcı olur. Bu hormonlardan FSH daima LH’dan daha çok salınır. Bunun tersi olması durumunda yani LH’nin değerinin FSH’den yüksek olması durumunda ise yumurtalıklardaki yumurtalar çatlayamaz. Bu durumda yumurtalıktaki yumurtalar çatlamadan birikir ve ültrasonla yumurtalara bakıldığı zaman onlarca küçük yumurtacıkların yumurtalığın içini doldurduğu izlenir. Bu duruma ‘polikistik yumurtalık’ (poli=çok kist=içi sıvı dolu küçük kesecikler ki, bu durumda bunlar yumurtalar oluyor) denir.

Polikistik Over Sendromu, yumurtalıkların düzenli çalışmaması sonucu gelişen ve birçok şikâyetle kendini gösteren bir tablodur. Aşırı kıllanma, kilo artışı ve adet düzensizlikleri en sık karşılaşılan sorunlardır. Sendrom birden fazla problemin bir arada olması demektir.

canım benım hamılelığın hayırlı uğurlu olsun allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsın ınşallah.BENDE PKO VAR VE KENDILIĞINDEN KOLAY KOLAY ADET OLAMIYORUM 2 FARKLI DOKTORA GITTIM IKISINDEDE HORMON TAHLILLERI YAPILDI HERŞEY NORMAL ÇIKIYO IKISIDE AYNI ŞEYLERI ANLATTI DOKTORUMUN BIRI 4 AY DAHA BEKLEYELIMDEDİ ÇUNKU EŞİMLE KAVUŞALI 1 YIL OLSUN DİYE DİĞER DOKTORDA ADETLERIMI DÜZENLEMEK İÇİN 3 AY KULLANIMLIK DUPLOC.... HATIRLAYAMADIM TAM İLACI VERDI VE BU İLAÇ GEBELİĞE ENGEL DEĞİL RAHIM GUÇLENDIRICIYMIŞ.HERŞEY NORMAL OLMASINA RAĞMEN NEDEN BENIM ADETLERIM SUZENLİ OLMUYO ARKADAŞLAR?

bak şimdi yaptığın çok yanlış. adet olmuyorsan olmak için söktürücü kullanmalısın. çünkü sen adet olmadıkça her ay yeni yumurtalar rahimine geliyor ve atılmıyor. yumurtalar adetle atılırmış çünkü. atılmadıkçada pko n daha çok ilerliyor ve bu şekilde de sürekli kilo alıyor olabilirsin. önce sen bi devlet hastaneside olsa git. deki ben pko luyum ve testlerimi yaptırmak istiyorum. yanlız adet olamıyorum. önce bana bi söktürücü ilaç yazarmısınız.testlerimide adetimin 3. günü yaptırmam gerekiyormuş sanırım falan dersin. eğer doktora gidemiyorsanda eczaneden söktürücü bir ilaç iste ve bir an önce adet olmaya çalış. sonrada doktordan yardım iste. şeker hapını sor. bunları mutlaka yapmalısın. endokrşn bölümüde her devlet hastanesinde yok. olanlarda çok yoğun. özellerde de çok test isterler bununla ilgili.çalışmıyorsan altından kalkamazsın. sen endokrini bırak şimdi. önce kadın hastalıklarına git. bence çok ihmal ettiğin için bu kilodasın. sanırım kilonuda sevmiyorsun. eğer sevmiyorsanda bir an önce tedavine başlamalısın. zaten pkoluysan şeker hapınıda düzenli kullanırsan 3-4 ay sonra adetlerin düzene giricek. burdaki herkesin öyle çünkü. tatlı krizleri gelmicek. iştahın kapanıcak. metobolizman hızlanıcak. çünkü bunların hepsi burdaki arkadaşlarımızın hepsinde oldu.tabi bunlar 3-4 ay içinde oluyor.allah sana kolaylık vericek. ama önce sen inan buna. bukadar kiloyu vermem diyip sakın kenara çekilme. bak bende asla hamile olamıcam diye kafayı yiyodum. yumurtalarım büyümüyodu. ama mucize oldu. tükenip ilaçları bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım. ama tabiki eskiden kullandığım ilaçlar sayesinde. doktorum öyle dedi çünkü. bu ilaçlar güçlüdür dedi. sendede işe yarıcak. kilonu vericeksin ve düzenli adet olmak için uğraşıcaksın. yoksa evlendiğinde çooook uğraşırsın bebek için....

iyi dileklerinnn içinnn çook teşekkür ediyorummmm....inan beni tanımadığın halde öyle içten yazmışsınızkiiii...size karşı hissettiklerimi asla anlatamam kelimelerle....bütün tavsiyelerinizi dikkate alıyorummm...doktor tavsiyenide değerlendireceğim...ilk adet olduğumda değiştircemmm doktoruu....allahımmm bebeğine güç kuvvet versinnn...sımsıkı sarılsınn sana bırakmasın inşallah seniii....herşeyinn hayırlısı...

Son düzenleme:
canlarım size müjdeli bi haber vermek istiyorum..ilk önce size veriyorum bu haberi..çünkü umut olmak istiyorum hepinize..ben hamileyimmmmmmmmmmmmmmm..:49:
..

dahada büyükk yazmalıydınn bunuu....okadar çokkkk amaokadar çokkk sevindimkiii anlatamammmmmm.....:13:inşallahhh ikizzdirrrrrrrrr.....:13: allah sağlık versinnn bizim rahatsızlığımızzz zorrr hep sağlıklı olunn inşallahhh.....ama bizi bırakma sakın sende nediyimdee....öyle büyük ümitsinizki...ben bu siteden önce bitmiştimmm....beni hergün dahada mutlu ediyorsunuzzz....hergün ofise gelir oldumm sırf bu form için eşimde şaşırıyorrr....iyiki bugünde gelmişim bu müjdeli haberi aldımmm....

bu arada benimde sormak istediklerim varrr...sen bilgilisin bu konuda..ve tecrübeli.....hamile doktorummm...3 ay oldu klomen ve doktorum bu ayda dahil yumurta takibi yapmadıı...bu anormal değilmi...nediyim arkadaşımda değiştirmemi söyledi doktorumu....2. sorum...glukofeni günde 2tane içsem dahamı etkili...3.soru..rahim filmi çektirmelimiyimm...bide tahliller ne durumda çok kritikmii...şimdiden teşekkürlerrr..

bunlarda benim tahlil sonuçlarım..
hemoglabina1c =5.91
akş=96.53
prolaktin=15.6
fsh=3.9
lh=13.2
freetesteron=2.4
insulin=5.8
freet3=3.07
freet4=1.12
tsh=1.8

canım özelden cvp yazacaktım da 10 dk da 1 msj hakkı varmış o yüzden yazamadım burdan yazıyorum kusura bakma..tebriğin için tşk ederim..darısı başına inş..adetlerin düzensizse ve sürekli böyleyse bi sorun vardır mutlaka..şöyle bişey var çünkü eğer normalde normal şekilde adet görüp arada adet düzenin bozuluyosa buna dr lar havadan,stresten vb olabilir diyolar ama sürekli bu sorunu yaşıyosan bence bi sebebi vardır..hormonların hepsine baktılar mı?özellikle prolaktine ve tiroit hormonlarına?nelere bakıldı sende?bunları biliyosan yardımcı olabiliriz belki..

tebriğin için saol canım arkadaşım..darısı başınıza inş..sorularına gelince:
1) klomen kullandığın her ay dr un seni sıkı şekilde takip etmesi lazım..takip etmemek olur mu ya..dr unu değiştir evet arkadaşım doğru söylemiş..dr lar klomen içince en az 2-3 defa çağırıyolar takip için..bunun dışında hareket eden doktor dr değildir zaten ve ben bilgisine şaşarım onun..geçende yazdım sana ya yumurtların çok gelişir de 7-8 yumurtan olursa..ya yumurtan mm olarak çok büyür 3-4 cm olursa..bunun hesabını verecek mi sana dr un?
2) ben şeker hapını günde 1 tane akşamları 1.000 mg olarak içtim ve çok faydasını gördüm..en azından adetlerimi düzenledi ve yumurtlamaya olumlu etkileri oluyo yani yumurta üretimine..2 tane içen arkadaşlar da var ama bilmiyorum bana dr um günde 1 vermişti bana yaradığını görünce dozajı arttırmadık..
3) rahim filmi mutlakaaaaaaa çektirin arkadaşlar..ben çektirdim ve sağ tüpüm kapalı imiş işlem sırasında açıldı..klomene geçmeden mutlaka rahim filmi çekilmesi gerek aslında ama dr lar zor işlem diye yanaşmıyolar rahim filmi işine..ben kendi çabamla çektirdim ısrarımla ve kapalı tüpüm açıldı işlem sırasında..çektirmeseydim tek tüple farkında olmadan hamile kalmaya çalışcaktım..
4) LH ın biraz yüksek evet ama dert etme zamanla düzene girer..şeker hapı düzene sokuyo..prolaktin ve tiroitlerin normal çıkmış..

yaaaaaa inanılmaz sevindimmmm bugün canım çok sıkkındı ama vallahi geçtii hepsiii çok sevindimmmmmmmmmm yani bu hastalığı taşıyıpta evlat die yanan ve bunların evladının olması beni en çok sevindire şeyy canım rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin yaradanım ona layok kul olaak yetiştirmek nasip etsinnnn tebriklerr.darısı başımısaa

saolun reyyancım..bende sizlerin iyi haberlerinizi bekliyorum sevincem bende yakında inş..hepinizden iyi haberler bekliyorum dua ediyorum sizler için..

saolun reyyancım..bende sizlerin iyi haberlerinizi bekliyorum sevincem bende yakında inş..hepinizden iyi haberler bekliyorum dua ediyorum sizler için..

içim nasıl kabardı nasıl sevindim yeminle elim ayağım dolandı sanki öz kardeşim hamiş kaldı.çok sevindim yaaaaaaaaaa.bize çok dua et canım benimmm bu konuda dün canım çok yandı çünkü saatlerce ağladım( ama şimdi bu haber içime resmen ışık tuttuu sizi çok seviyorummm çokkkkkk

bugün bu formda bayram gibi inan bende çook sevindimmm...

ama sen niye ağlıyorsunnnn...ağlamaaa...bütün formları okuyorum herkez psikolojide önemli diyorrrr...ağlama takma kafana...bende gecen çok kötüydüm ağlama krizi geliyordu olur olmadık heryerde başlıyordum ağlamayaaa...ama şimdi kızıyorum kendime...o yüzden sende ağlama kıyamam....ama anlıyorum hüznünüde...olsun şükredelim halimize umudumuz varr..ya çaresiz bi rahatsızlığımız olsaydı..çaresi olmayan bi hastalık olsaydıı...çok şükür halimize bak herkezz yavaş yavaş hamiş kalıyorrr gün gelecek sende burda başka birilerine umut olacaksın inş....vardır allahın bi bildiği...bilir verecek zamanı..bize gelmek istediği zaman gelecek bebişlerimizzzz.... bekleyelimmmm...

canım Rabbim sağlık versin bebeğine ve sana inş. aslında doğum ölüm ve nikah tarihi değişmezmiş Allah ne zaman yaratırsa bebek o zaman oluyor bizim elimizde olan hicbirsey yok o hayırlı zamanı beklıyor ve oluyor inş. dün yabancı kanalda hamile oldugumu bilmiyorum adlı bır belgesel ızledım bu belgeselde evlı olup doktoru asla hamile olamazsın dıyen bayanların nede olsa hamıle olmıcam deyıp korunmadıgını ve 9 ay sonra karın agrısıyla gıttıgı hastanede dogum yaptıgını goruyoruz ve bir vakada kadın pkoluymus ve seneler sonra habersiz bir sekılde bebiş gelmiş doktor asla hamile olamazsın dedıgı halde demekki Allah ol deyince oluyor bize dua etmek ve moralimizi yüksek tutmak düşüyor sen umut oldun burdakı herkese inşallah bebeğinin sağlıklı dogdugu gunlerın haberınıde alırız..

tşk ederim arkadaşım..umut olmak için uzun uzun yazıyorum zaten sizlere..sakın vazgeçmeyin diye..benim pko ileri safhada..ultrasonda görüntüyü bi görseniz inci kolye gibi onlarca kistim var..kadın doğum adına bütün rahatsızlıklarım var..kist tümör iltihap o bu..inanın sizlerin rahatsızlıkları benden hafif..çünkü dr bile en son geçen ay bana dudağını büktü sen iyi dr lara görün dedi..ümidinizi kaybetmeyin sakın..

merhaba arkadaşalr bende pko luyum 23 yaşında 1 yıllık evliyim ve eşim şuan asker dönüşte bebek tedavisine başlamak istiyoruz ne yapmam gerek benide aranıza alırmısınız

bende çokkk ağladım..kendimi duvardan duvara vurduğum zaman çok oldu sinirden..hatta geçen ay dedim psikoloğa mı görünsem acaba..çok üzülüyodum çünkü..ama bu ay üzüntüyü bi kenara bıraktım..önce ailemi ziyarete gittim moral olsun diye..sonra eve döndüğümde ruh halim çok iyiydi bu ay..hep olumlu tarafından baktım..hep olcak bu ay dedim kendi kendime..hiçkötübişey düşünmedim ama aynı zamanda tevekkül ettim..dedim ki olcağı varsa herşey Allah tan..olcağı varsa olcak zaten dedim boşverdim açıkçası bu ay..ve psikolojimin iyi olduğu bu ilk ayda hamile kaldım..o yüzden sakın üzülmek yok..sizlerin rahatsızlığı benden hafif..
bak mesela ben haziran ayında bi kanama geçirdim acilden doğumhaneden aldılar beni..o gün kadınlar doğuma girerken karınlarınla ben hastalığım için yattım dümdüz karınla sedyeye..o kadar kötü bi duyguydu ki anlatamam..yanımdaki kadın bi karnıma baktı bi bana..eziliyosun ruhun çöküyo bi an..ben o günlerden bu güne geldim umutla..hep umut edin sakın olmadı diye yılmayın..ben o kanama geçirdiğimde dr bana 5 ilaç yazdı kanaman durmıcak yoksa dedi..rahmim iltihaplanmış..neler atlattım ben..dr lar ne rahatsızlığın var dediğinde ben saymaya başlıyodum dr lar dur dur teker teker say not alcam diyolardı :)) tekrar söylüyorum sizler benden daha az hastasınız benim olduysa sizlerin çok daha kolay olur...inanın bana..

ne güzel yaa Rabbimm sana anneliği yazmış hamdolsun.ben hamiş kalamadığıma deilde bu dert sadece benimmiş gibi davranan eşime üzülüyom.bide ailede sorunşar çok bilmiyorum ne olaak diorki bana git annenin yanında tedavi ol sen bu kafayla burda boşuna tedaviye girme tutmaz.!hayırlısı bakalım ne olacak bende dr gitmiycem kızgınlıkla almadım bu kararı gitmiycem nieuraşıyom nieağlıyomki olması yada olmaması kimsenin umrunda değil herhal.olursa versin rabbim doğal yoldan.

canım üzülme inşllh bizlerinde olur bebegi moral şart her hastalık strersten kaynaklanıyor.eşin biraz daha anlayışlı olur umarım sen tartışmaya girme.ailevi sorun var derken hayırdır inşllh kötü bişey yoktur takma kafana herşeyi düzelir inşllh herşey

sağol canım Allah razı olsun.bu moral bozukluğula gelmemesi çok normal zaten meleğimin.sorun bitane değilki.eşimin ailesi kendi ailem....eşimin kardeşlerinde yana sorunlarımız annesi babası bi kardeşi evli ara oyum yok buyum yok getir diğeri işsiz aylardır para isterde durur.alışamıyorum ailemden uzağım kimseyi bilmem etmem.kendi ailemde sorunlu babamla annem anlaşmazlıktalar annem hasta off saymakla bitiremedimne bilim ya hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…