- 5 Kasım 2010
- 516
- 134
- 323
kızlarr bnim adetlerimde düzensizlik var yılda 3 4 kez anca oluo doktora gittim pko var dedi hormon testi verdi ama adetimin 3 .günü degildi cıkan sonuclar
tsh 2,14 normal deqer-->0,35 4,94
prolaktin 20,64 normal deqer-->3,34 26,72
beta-hcg <1,20 negatif
total testesteron 1,53 normal deqer-->0,1 0,75
17 oh progesteron 1,2
dehidroepiandrosteron sülfat 264 normal deqer--> 70,2 492
sonuclarımı yorumlarmısınızz ben doktora goturdum prolaktin yüksek dedi emara yolladı
öncelikle ilgin için çok çok teşekkür ederim.
ben geçen yıl bi doktora gitmiştim o da bazı testler istedi bunları yap gel dedi ama ben yaptırmadım:78: yazdığı kağıtta bi tane testin yanında yazıodu reglinin 1. yada 2. günü dye. ama ben regli olamıyorum ki bu testi nası yaptırıcam. çok acil doktora gitmem lazım biliyorum ama bir türlü gidemiyorum çekindiğimen önemli şey göbeğimi açmak zorunda olmam:78: biliyorum saçma geliyor o cesareti toplayamıyorum birtülü. ama dünden beri yani bu siteyi tanıdığımdan beri daha bi cesaretlendim.
yakında gidicem. bu arada bugün hayatımda ilk kez zayıflama kararı aldım.( gerçi iki sene önce bi kere 15 gün diyet yapmıştım reductil diye bi hap almıştım7 kilo vermiştim o zaman ama çok hastalandım yani çok ciddi bi kabızlık yaşadım bi daha da denemedim işte...)
bu kadar kiloya nası geldim, kendime inanamıyorum. çok hızlı kilo alıyorum acaba aynı hızla geri verebilecek miyim:97: önümüzdeki hafta doktora gidicem aslında bi yerde dinlemiştim pko şişmanlıkla birlikteyse endokronolojiye gitmek gerekirmiş.
gidiyim doktorun ne dediğini ve hangi ilacı yazdığını sana bildiricem.
bu arada ben sefaköyde oturuyorum. :80::80:
hadi bakalım sevinmene bende çok sevindim =))) ama başka sorunun varsada söylesin canım. ona göre önlem alınır. sen benim doktorla ilgili söylediklerimi okudunmu? üsküdarda dedim. gidebilirsen bi git bakalım. umarım en kısa zamanda hamile haberini bekliyoruz. yani burda ki herkesin aslında. ....
canlarım size müjdeli bi haber vermek istiyorum..ilk önce size veriyorum bu haberi..çünkü umut olmak istiyorum hepinize..ben hamileyimmmmmmmmmmmmmmm..:49:
..
Tebrikler canım..Allahım sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin...
canım benım hamılelığın hayırlı uğurlu olsun allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsın ınşallah.BENDE PKO VAR VE KENDILIĞINDEN KOLAY KOLAY ADET OLAMIYORUM 2 FARKLI DOKTORA GITTIM IKISINDEDE HORMON TAHLILLERI YAPILDI HERŞEY NORMAL ÇIKIYO IKISIDE AYNI ŞEYLERI ANLATTI DOKTORUMUN BIRI 4 AY DAHA BEKLEYELIMDEDİ ÇUNKU EŞİMLE KAVUŞALI 1 YIL OLSUN DİYE DİĞER DOKTORDA ADETLERIMI DÜZENLEMEK İÇİN 3 AY KULLANIMLIK DUPLOC.... HATIRLAYAMADIM TAM İLACI VERDI VE BU İLAÇ GEBELİĞE ENGEL DEĞİL RAHIM GUÇLENDIRICIYMIŞ.HERŞEY NORMAL OLMASINA RAĞMEN NEDEN BENIM ADETLERIM SUZENLİ OLMUYO ARKADAŞLAR?
dahada büyükk yazmalıydınn bunuu....okadar çokkkk amaokadar çokkk sevindimkiii anlatamammmmmm.....:13:inşallahhh ikizzdirrrrrrrrr.....:13: allah sağlık versinnn bizim rahatsızlığımızzz zorrr hep sağlıklı olunn inşallahhh.....ama bizi bırakma sakın sende nediyimdee....öyle büyük ümitsinizki...ben bu siteden önce bitmiştimmm....beni hergün dahada mutlu ediyorsunuzzz....hergün ofise gelir oldummsırf bu form için eşimde şaşırıyorrr....iyiki bugünde gelmişim bu müjdeli haberi aldımmm....
bu arada benimde sormak istediklerim varrr...sen bilgilisin bu konuda..ve tecrübeli.....hamile doktorummm...3 ay oldu klomen ve doktorum bu ayda dahil yumurta takibi yapmadıı...bu anormal değilmi...nediyim arkadaşımda değiştirmemi söyledi doktorumu....2. sorum...glukofeni günde 2tane içsem dahamı etkili...3.soru..rahim filmi çektirmelimiyimm...bide tahliller ne durumda çok kritikmii...şimdiden teşekkürlerrr..
bunlarda benim tahlil sonuçlarım..
hemoglabina1c =5.91
akş=96.53
prolaktin=15.6
fsh=3.9
lh=13.2
freetesteron=2.4
insulin=5.8
freet3=3.07
freet4=1.12
tsh=1.8
canlarım size müjdeli bi haber vermek istiyorum..ilk önce size veriyorum bu haberi..çünkü umut olmak istiyorum hepinize..ben hamileyimmmmmmmmmmmmmmm..bu klomen kullandığım 2. ayım..adetime 5 gün kala kanda betahcg m 25 çıktı 2 gün önce..dr lar 2 gün sonra gel eğer 2 kat artmışsa normal hamileliktir dediler..bugün kan verdim..şimdi internetten öğrendim sonucumu..değerim 70 çıkmış..2 kattan da fazla artmış..2 yumurtam olmuştu bu ay belki de ikiside döllendi bilemiyorum.
size hep bahsediyorum ama umut olsun diye tekrarlıcam kendi durumumu..bekarlığımdan beri 3 ayda 1 adet oluyorum..hatta bazen adet olmak için iğne kullandım ilaçla bile olmadı..15 senedir hormon sorunum var..ileri derece de pko hastasıyım..ileri safhada..prolaktin sorunum var..prolaktinim 60 larda..biliyosunuz vücuttaki bu hormonları üreten yer hipofiz bezi ve benim hipofiz bezimde tümör var..5 mm..o tümör sayesinde gün içinde bile üreme hormonları dengem bozuluyo..insülin direncim var.rahim ağzı yaram vardı geçmiş bu ay vb..bunları şu yüzden anlatıyorum..ben hamile kaldıysam sizler de kalabilirsiniz..sorunlarınızı benimkilerle karşılaştırın..sizlerinki daha hafiftir bi çoğunuzunki yani eminim buna..
size sadece şunu söyliyim moral moral moral..herşey psikolojik..ben psikolojimin iyi olduğu ilk ay hamile kaldım yani bu ay..dahası normalde yumurta 18 mm olması gerekirken benim 24 ve 26 mm olmuştu..çoğu kişide o yumurtalar kist olarak kalırken ben o yumurtalarla hamile kalmışım çok şükür..bunun nedeni moral..buna emin olun..bakın bu topikte sayfa 357 yi açın benim yazımı görün..ne demek istediğimi anlıcaksınız..ve sakın vazgeçmeyin..1 yumurta ve 1 spermle bile hamile kalınıyor..sizin 1 yumurtanız eşinizin sağlam spermleri varsa (değeri az bile olsa) hamile kalmamak için neden yok demektir..sadece rahat olun ve dua edin..ben bu ay eşimle her birliktelik öncesi yada sonrası abdest alıp Yasin okudum..ve öyle içten dua ettim ki Allah duamı habul etti..içinizi ferah tutun ve bol bol dua edin..sakın ümitsizliğe kapılmayın..
bide hamile kalmamla ilgili detayları söylemek istiyorum size ışık olur belki..bu ay çatlatma iğnesinden 2 gün önce ilişki yaşadık eşimle..sonra çatlatma iğnesi vurulduğum andan itibaren 4 gün ilişki yaşadık..4 gün boyunca hergün yani..geçen ay tutmamıştı bu ay denk gelmiş saati demek..buna dikkat edin..mümkünse çatlatma iğnesi vurulduğunuz günden itibaren 24 saate denk gelecek şekilde ilişki yaşayın..ben bu ay özellikle 24 saati denedim hep hesapladım..
sormak istediğiniz bişey olursa tedaviyle ilgili ilaçlarla ilgili vb herzaman yardımcı olurum sorabilirsiniz..ben hamile olsam da sizleri asla yanlız bırakmam..hergün burdayım gene..hepinize dua edicem..hepiniz sırasıyla hamile haberi vericeksiniz buna inanın..sizleri çok seviyorum kader arkadaşlarımsınız benim..çok öpüyorum görüşürüz..
saolun reyyancım..bende sizlerin iyi haberlerinizi bekliyorum sevincem bende yakında inş..hepinizden iyi haberler bekliyorum dua ediyorum sizler için..
canlarım size müjdeli bi haber vermek istiyorum..ilk önce size veriyorum bu haberi..çünkü umut olmak istiyorum hepinize..ben hamileyimmmmmmmmmmmmmmm..bu klomen kullandığım 2. ayım..adetime 5 gün kala kanda betahcg m 25 çıktı 2 gün önce..dr lar 2 gün sonra gel eğer 2 kat artmışsa normal hamileliktir dediler..bugün kan verdim..şimdi internetten öğrendim sonucumu..değerim 70 çıkmış..2 kattan da fazla artmış..2 yumurtam olmuştu bu ay belki de ikiside döllendi bilemiyorum.
size hep bahsediyorum ama umut olsun diye tekrarlıcam kendi durumumu..bekarlığımdan beri 3 ayda 1 adet oluyorum..hatta bazen adet olmak için iğne kullandım ilaçla bile olmadı..15 senedir hormon sorunum var..ileri derece de pko hastasıyım..ileri safhada..prolaktin sorunum var..prolaktinim 60 larda..biliyosunuz vücuttaki bu hormonları üreten yer hipofiz bezi ve benim hipofiz bezimde tümör var..5 mm..o tümör sayesinde gün içinde bile üreme hormonları dengem bozuluyo..insülin direncim var.rahim ağzı yaram vardı geçmiş bu ay vb..bunları şu yüzden anlatıyorum..ben hamile kaldıysam sizler de kalabilirsiniz..sorunlarınızı benimkilerle karşılaştırın..sizlerinki daha hafiftir bi çoğunuzunki yani eminim buna..
size sadece şunu söyliyim moral moral moral..herşey psikolojik..ben psikolojimin iyi olduğu ilk ay hamile kaldım yani bu ay..dahası normalde yumurta 18 mm olması gerekirken benim 24 ve 26 mm olmuştu..çoğu kişide o yumurtalar kist olarak kalırken ben o yumurtalarla hamile kalmışım çok şükür..bunun nedeni moral..buna emin olun..bakın bu topikte sayfa 357 yi açın benim yazımı görün..ne demek istediğimi anlıcaksınız..ve sakın vazgeçmeyin..1 yumurta ve 1 spermle bile hamile kalınıyor..sizin 1 yumurtanız eşinizin sağlam spermleri varsa (değeri az bile olsa) hamile kalmamak için neden yok demektir..sadece rahat olun ve dua edin..ben bu ay eşimle her birliktelik öncesi yada sonrası abdest alıp Yasin okudum..ve öyle içten dua ettim ki Allah duamı habul etti..içinizi ferah tutun ve bol bol dua edin..sakın ümitsizliğe kapılmayın..
bide hamile kalmamla ilgili detayları söylemek istiyorum size ışık olur belki..bu ay çatlatma iğnesinden 2 gün önce ilişki yaşadık eşimle..sonra çatlatma iğnesi vurulduğum andan itibaren 4 gün ilişki yaşadık..4 gün boyunca hergün yani..geçen ay tutmamıştı bu ay denk gelmiş saati demek..buna dikkat edin..mümkünse çatlatma iğnesi vurulduğunuz günden itibaren 24 saate denk gelecek şekilde ilişki yaşayın..ben bu ay özellikle 24 saati denedim hep hesapladım..
sormak istediğiniz bişey olursa tedaviyle ilgili ilaçlarla ilgili vb herzaman yardımcı olurum sorabilirsiniz..ben hamile olsam da sizleri asla yanlız bırakmam..hergün burdayım gene..hepinize dua edicem..hepiniz sırasıyla hamile haberi vericeksiniz buna inanın..sizleri çok seviyorum kader arkadaşlarımsınız benim..çok öpüyorum görüşürüz..
canım Rabbim sağlık versin bebeğine ve sana inş. aslında doğum ölüm ve nikah tarihi değişmezmiş Allah ne zaman yaratırsa bebek o zaman oluyor bizim elimizde olan hicbirsey yok o hayırlı zamanı beklıyor ve oluyor inş. dün yabancı kanalda hamile oldugumu bilmiyorum adlı bır belgesel ızledım bu belgeselde evlı olup doktoru asla hamile olamazsın dıyen bayanların nede olsa hamıle olmıcam deyıp korunmadıgını ve 9 ay sonra karın agrısıyla gıttıgı hastanede dogum yaptıgını goruyoruz ve bir vakada kadın pkoluymus ve seneler sonra habersiz bir sekılde bebiş gelmiş doktor asla hamile olamazsın dedıgı halde demekki Allah ol deyince oluyor bize dua etmek ve moralimizi yüksek tutmak düşüyor sen umut oldun burdakı herkese inşallah bebeğinin sağlıklı dogdugu gunlerın haberınıde alırız..
içim nasıl kabardı nasıl sevindim yeminle elim ayağım dolandı sanki öz kardeşim hamiş kaldı.çok sevindim yaaaaaaaaaa.bize çok dua et canım benimmm bu konuda dün canım çok yandı çünkü saatlerce ağladım( ama şimdi bu haber içime resmen ışık tuttuu sizi çok seviyorummm çokkkkkk
bende çokkk ağladım..kendimi duvardan duvara vurduğum zaman çok oldu sinirden..hatta geçen ay dedim psikoloğa mı görünsem acaba..çok üzülüyodum çünkü..ama bu ay üzüntüyü bi kenara bıraktım..önce ailemi ziyarete gittim moral olsun diye..sonra eve döndüğümde ruh halim çok iyiydi bu ay..hep olumlu tarafından baktım..hep olcak bu ay dedim kendi kendime..hiçkötübişey düşünmedim ama aynı zamanda tevekkül ettim..dedim ki olcağı varsa herşey Allah tan..olcağı varsa olcak zaten dedim boşverdim açıkçası bu ay..ve psikolojimin iyi olduğu bu ilk ayda hamile kaldım..o yüzden sakın üzülmek yok..sizlerin rahatsızlığı benden hafif..
bak mesela ben haziran ayında bi kanama geçirdim acilden doğumhaneden aldılar beni..o gün kadınlar doğuma girerken karınlarınla ben hastalığım için yattım dümdüz karınla sedyeye..o kadar kötü bi duyguydu ki anlatamam..yanımdaki kadın bi karnıma baktı bi bana..eziliyosun ruhun çöküyo bi an..ben o günlerden bu güne geldim umutla..hep umut edin sakın olmadı diye yılmayın..ben o kanama geçirdiğimde dr bana 5 ilaç yazdı kanaman durmıcak yoksa dedi..rahmim iltihaplanmış..neler atlattım ben..dr lar ne rahatsızlığın var dediğinde ben saymaya başlıyodum dr lar dur dur teker teker say not alcam diyolardı :)) tekrar söylüyorum sizler benden daha az hastasınız benim olduysa sizlerin çok daha kolay olur...inanın bana..
ne güzel yaa Rabbimm sana anneliği yazmış hamdolsun.ben hamiş kalamadığıma deilde bu dert sadece benimmiş gibi davranan eşime üzülüyom.bide ailede sorunşar çok bilmiyorum ne olaak diorki bana git annenin yanında tedavi ol sen bu kafayla burda boşuna tedaviye girme tutmaz.!hayırlısı bakalım ne olacak bende dr gitmiycem kızgınlıkla almadım bu kararı gitmiycem nieuraşıyom nieağlıyomki olması yada olmaması kimsenin umrunda değil herhal.olursa versin rabbim doğal yoldan.
canım üzülme inşllh bizlerinde olur bebegi moral şart her hastalık strersten kaynaklanıyor.eşin biraz daha anlayışlı olur umarım sen tartışmaya girme.ailevi sorun var derken hayırdır inşllh kötü bişey yoktur takma kafana herşeyi düzelir inşllh herşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?