Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

hadi bakalım sevinmene bende çok sevindim =))) ama başka sorunun varsada söylesin canım. ona göre önlem alınır. sen benim doktorla ilgili söylediklerimi okudunmu? üsküdarda dedim. gidebilirsen bi git bakalım. umarım en kısa zamanda hamile haberini bekliyoruz. yani burda ki herkesin aslında. gerçi daha yumurtaların büyüyomu büyümüyomu? allah göstemesin tüpler tıkalımı açıkmı? bunları bilmeden körü körüne klomen içiyosun.... bu arada o doktor hem 150 milyon alıyor hemde ilgilenmiyor. valla ben bu işi anlamadım. umudunu kaybetmeden önce düzgün bir doktora daha gitmelisin. ne olur benim size umut olduğumu düşünün. yumurtaları hiç kımıldamayan biri ilaçları bıraktı ve 2 ay içinde hamile kaldı. yanlız hormon tahlillerimde fsh ve lh ın değerleri aynıydı. gerçi doktor buda normal değil fsh ın yüksek olması lazım dedi. ama burda bi arkadaş daha vardı hamile kalan. şuan yazmıyor buraya ama onun lh değeri çok yüksekti. ama sanırım öyle çok kafasına takan biri değildi. stres yapmayıncada hormonlar düzene girmiş olabilir.bende ondan umut almıştım. onu görünce öyle mutlu olmuştum ki anlatamam. hatta okurken ağlamıştım bile. acaba bende hamile olabilicekmiyim diye...ama oldu işte. şuanda tek derdim kalbi durmasın...sağlıkla dünyaya gelsin. çünkü bizim hastalığımızda düşük ve kalp durması çok olası birşeymiş. doktorum bana bebe aspirini verdi kalbi durmasın diye ama başkada yapabileceğimiz bişey yok dedi. gerisini allahtan beklicez dedi... bende şimdi öyle yapıyorum... sizde kafanıza takmayın... yapmanız gerenleri yapın gerisi allahtan. başka bi şans yok.. düşün benim eşim ne namaz kılardı nede oruç tutardı. bebişten sonra namaz kılmaya başladı. ben bile inanamıyorum. allaha teşekkür ediyo sanırım. bende öyle çok inançlı biri değilimdir. pek bişey yapmam. ama bu bebeği allahın zamanı geldiği için verdiğine inanıyorum... bu arada sen kaç yaşındasın. yani özellikle gençsen bukadar takma kafana demek istiyorum. yaşı biraz büyük olanların daha çok sarılması gerekiyor. yaşın gençse ilacını iç gerisinide boş ver gitsin. olucaksa olur. şeker hapınıda hiç ihmal etme. doktor bana günde 2 demişti ama ben 2 tane asla içemedim. çok midem bulandı. hergün 1 tane içtim.

şimdi sana hiç kolay olmayan bişey söylicem.... kilo vermelisin. kadın doğum doktoruna git. eğer pkoluysan sana muhtemelen glifor yada benzeri bir şeker hapı vericek. bu hap pkolular için gerçekten mucize bir ilaç. içindeki metformin adındaki madde. şimdi bu hap bazı kişilerde zayıflamaya yardımcı oluyor. şöyleki... ben evlenmeden önce pkolu olduğumu öğrenmiştim doktorum bana bu ilacı verdi. biraz zayıfla dedi. ozaman hepsini bitirmedim ama 2-3 kilo vermiştim. çünkü tatlı komasına girmiyorsun hatta inanmıcaksın canın bile istemiyo. ve metabolizmayı çalıştıran bir ilaç. çok fazla tuvalete gidiyorsun. neyse ozaman yarıda bıraktım. bu sene bebek tedavisi için kullandım. yine tatlı krizini kesti ama çok kilo vermedim. sanırım bünyeyle alakası var. bu ilacı kullananların çoğununda adetleri 2-3 ayda düzene giriyolar. eğer adetin düzene girsin diye doğum kontrol hapı kullanırsan oda bazılarında kilo yapıyor ve geçici bir tedavi şekli. ilacı bırakınca yine düzensizleşebiliyo. bence sana doktor pkolusun dedi ve ilacı vermezse bile sen kendin alıp kullan. önce 10 gün 1er tane. 10 gün sonrada günde 2 tane. birazda kendin kilo vermeye çalışırsan hapla beraber belki herşey düzene girer. bence sadece pkoyu değil kendinide düşün. okadar kiloyu biran önce üstünden atmalısın... sağlığın ve güzelliğin içinde...

selam canım. pko öyle çok yenilecek bişey değil. hamiş olsan bile doğumdan sonrada pko devam ediyor. ama sanırım ben o yenenlerdenim. şuan 3 aylık hamileyim. sayfa 345 ti sanırım benim hikayem var. hamile olduğumu öğrendiğimde yazmıştım. şimdi bizde her ay yumurta oluyor. ama büyümüyorlar. yumurtalar adet olunca vücuttan atılırmış. ama bizler zor adet olduğumuz için sürekli yeni yumurtalar geliyor ve vücuttan atılmıyorlar. yumurtalar çoğaldıkçada tam yumurtalama gününde birbirlerinin büyümelerine izin vermiyorlar. çok fazla oldukları için. bende hamiş kalmadan önce epilasyona gidiyordum ama öyle geç dökülücek diye bişey duymadım. umarım öyle bişey yoktur ve bu arada kilolu olmadığın için çok şanslısın. benim bir arkadaşımda pkoluymuş ama kilo verdikten sonra adetleri düzene girmiş. hatta unuttum bile pkolu olduğumu diyor. bende öyle aşırı kilolu değilim ama balık etliyim ve göbişim var. hatta herkes bana hamilemisin derdi =))) artık evet diyorum ama bilmiyolarki bebiş daha okadar büyük değil. hala göbeğim =))))

bak sen ozaman yakın bir devlet hastanesine git önce. durumunu doktora anlat. pkolu olduğumu düşünüyorum de. tahliller iste. adetinin 3. günü o tahlilleri veriyorsun. sonuçlarınıda buraya yaz. yada doktor açıklar zaten ama seni memnun etmezse açıklaması bağkurun geçtiği bi özel hastaneye git sonuçlarını göster. bu arada nerde oturuyorsun. ona göre bi doktor tavsiye edelim.

canlarım size müjdeli bi haber vermek istiyorum..ilk önce size veriyorum bu haberi..çünkü umut olmak istiyorum hepinize..ben hamileyimmmmmmmmmmmmmmm.. bu klomen kullandığım 2. ayım..adetime 5 gün kala kanda betahcg m 25 çıktı 2 gün önce..dr lar 2 gün sonra gel eğer 2 kat artmışsa normal hamileliktir dediler..bugün kan verdim..şimdi internetten öğrendim sonucumu..değerim 70 çıkmış..2 kattan da fazla artmış..2 yumurtam olmuştu bu ay belki de ikiside döllendi bilemiyorum.
size hep bahsediyorum ama umut olsun diye tekrarlıcam kendi durumumu..bekarlığımdan beri 3 ayda 1 adet oluyorum..hatta bazen adet olmak için iğne kullandım ilaçla bile olmadı..15 senedir hormon sorunum var..ileri derece de pko hastasıyım..ileri safhada..prolaktin sorunum var..prolaktinim 60 larda..biliyosunuz vücuttaki bu hormonları üreten yer hipofiz bezi ve benim hipofiz bezimde tümör var..5 mm..o tümör sayesinde gün içinde bile üreme hormonları dengem bozuluyo..insülin direncim var.rahim ağzı yaram vardı geçmiş bu ay vb..bunları şu yüzden anlatıyorum..ben hamile kaldıysam sizler de kalabilirsiniz..sorunlarınızı benimkilerle karşılaştırın..sizlerinki daha hafiftir bi çoğunuzunki yani eminim buna..
size sadece şunu söyliyim moral moral moral..herşey psikolojik..ben psikolojimin iyi olduğu ilk ay hamile kaldım yani bu ay..dahası normalde yumurta 18 mm olması gerekirken benim 24 ve 26 mm olmuştu..çoğu kişide o yumurtalar kist olarak kalırken ben o yumurtalarla hamile kalmışım çok şükür..bunun nedeni moral..buna emin olun..bakın bu topikte sayfa 357 yi açın benim yazımı görün..ne demek istediğimi anlıcaksınız..ve sakın vazgeçmeyin..1 yumurta ve 1 spermle bile hamile kalınıyor..sizin 1 yumurtanız eşinizin sağlam spermleri varsa (değeri az bile olsa) hamile kalmamak için neden yok demektir..sadece rahat olun ve dua edin..ben bu ay eşimle her birliktelik öncesi yada sonrası abdest alıp Yasin okudum..ve öyle içten dua ettim ki Allah duamı habul etti..içinizi ferah tutun ve bol bol dua edin..sakın ümitsizliğe kapılmayın..
bide hamile kalmamla ilgili detayları söylemek istiyorum size ışık olur belki..bu ay çatlatma iğnesinden 2 gün önce ilişki yaşadık eşimle..sonra çatlatma iğnesi vurulduğum andan itibaren 4 gün ilişki yaşadık..4 gün boyunca hergün yani..geçen ay tutmamıştı bu ay denk gelmiş saati demek..buna dikkat edin..mümkünse çatlatma iğnesi vurulduğunuz günden itibaren 24 saate denk gelecek şekilde ilişki yaşayın..ben bu ay özellikle 24 saati denedim hep hesapladım..
sormak istediğiniz bişey olursa tedaviyle ilgili ilaçlarla ilgili vb herzaman yardımcı olurum sorabilirsiniz..ben hamile olsam da sizleri asla yanlız bırakmam..hergün burdayım gene..hepinize dua edicem..hepiniz sırasıyla hamile haberi vericeksiniz buna inanın..sizleri çok seviyorum kader arkadaşlarımsınız benim..çok öpüyorum görüşürüz..

Son düzenleme:

Canım benim çok güzel yazmışsın tebrikler Allah saglıklı hayırlı şekilde kucagına almayı nasip etsin inşllhhhçok sevindim adına.inşllh canım iyi dileklerin için teşkler bende yeni tedaviye başladım 1 yıllık evliyim inşlllh bu güzel duyguyu Allahım isteyen herkeze tattırsın.kib gözün aydın canım

gerçekten çok sevindim arkadaşım. bence de burayı bırakma. yazmaya devam et.bende çok mutlu olurdum birileri hamileyim yazınca. şimdide allah ikimizede bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. yanlız doktoruna sor bakalım. bizde fikir alıp verelim birbirimize. doktorum bana bebe aspirini kullanmamı söyledi. kalbi durmasın diye. sende bi sorarmısın? doğru bişeymi? yani aslında bi yerde okumuştum. doktorumun söylediklerini onaylıyordu.ama yinede diğer doktorlar ne düşünüyor merak ediyorum. şimdi asıl bekleyişler başlıyor. hazırlıklı ol =))))) allah burdaki herkese biran evvel bebeklerine kavuştursun...

kızlarr bnim adetlerimde düzensizlik var yılda 3 4 kez anca oluo doktora gittim pko var dedi hormon testi verdi ama adetimin 3 .günü degildi cıkan sonuclar
tsh 2,14 normal deqer-->0,35 4,94
prolaktin 20,64 normal deqer-->3,34 26,72
beta-hcg <1,20 negatif
total testesteron 1,53 normal deqer-->0,1 0,75
17 oh progesteron 1,2
dehidroepiandrosteron sülfat 264 normal deqer--> 70,2 492

sonuclarımı yorumlarmısınızz ben doktora goturdum prolaktin yüksek dedi emara yolladı

canımmm :)) çook sevindim...allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucağına alacağın günü sana göstersin :)senin adına çok mutlu oldum..bizlere destek ve moral verdiğin için de ayrıca teşekkürler...allah isteyen herkese en kısa zamanda bu duyguyu yaşatsın..dualarım sizlerle :) seni ve minik bebişini öpüyorum

öncelikle ilgin için çok çok teşekkür ederim.
ben geçen yıl bi doktora gitmiştim o da bazı testler istedi bunları yap gel dedi ama ben yaptırmadım:78: yazdığı kağıtta bi tane testin yanında yazıodu reglinin 1. yada 2. günü dye. ama ben regli olamıyorum ki bu testi nası yaptırıcam. çok acil doktora gitmem lazım biliyorum ama bir türlü gidemiyorum çekindiğimen önemli şey göbeğimi açmak zorunda olmam:78: biliyorum saçma geliyor o cesareti toplayamıyorum birtülü. ama dünden beri yani bu siteyi tanıdığımdan beri daha bi cesaretlendim.
yakında gidicem. bu arada bugün hayatımda ilk kez zayıflama kararı aldım.( gerçi iki sene önce bi kere 15 gün diyet yapmıştım reductil diye bi hap almıştım7 kilo vermiştim o zaman ama çok hastalandım yani çok ciddi bi kabızlık yaşadım bi daha da denemedim işte...)
bu kadar kiloya nası geldim, kendime inanamıyorum. çok hızlı kilo alıyorum acaba aynı hızla geri verebilecek miyim:97: önümüzdeki hafta doktora gidicem aslında bi yerde dinlemiştim pko şişmanlıkla birlikteyse endokronolojiye gitmek gerekirmiş.
gidiyim doktorun ne dediğini ve hangi ilacı yazdığını sana bildiricem.
bu arada ben sefaköyde oturuyorum. :80::80:

öncelikle geçmiş olsun..değerlerden çok anlamamakla birlikte 2 sene önceki değerlerim üzerinde yaptığım araştırmaya göre, prolaktinin evet yüksek çıkmış, bende 7 çıkmıştı değeri..testesteron bende 2,20 çıkmıştı, bu tüylenme, göbek bölgesinde yağlanma gibi şeylerle sebep olan bir hormon..seninki de normalin biraz üstünde..yalnız burda önemli olan iki hormon daha var onları yazmamışsın..LH ve FSH..bunların arasındaki oran pcos teşhisinde önemli..benim LH 14 ve FSH 6 çıkmıştı 2 sene önce..LH>FSH ise pcos teşhisi konabiliyor..

Allah analı babalı büyütsün inşallah. Çok ama çookkk sevindim adınıza...

Evet lütfen bizi bırakma olurmu? ayh göslerim doldu

Metformin kullanmışmıydın acebaa??

birde sen sanırım bizim hormon testi eksperimizdin değilmi?

bari sana da yazıyım değerlerimi ve yorum yapabilirsen çok sevinirim....

Haziran 2010 Adetin 3. günü

LH 1.68
FSH 3.06
E2 77.37
Progesteron 0,5
Prolaktin 11.44

Ağustos 2010 Metformin kullanmaya başladım

13.12.2010 tekrar hormon testi
adetin 4. günü

LH 9.51
FSH 6.89
E2 44.50
Prolaktin 9.68

evet LH ım FSH dan yüksek hala...........
Endokrin uzmanıma göre LH ım çok yüksek değil ama FSH ın altında olması geriyor......
Şimdi diyet ve Karbonhidratsız bir hayat!!!!

yaa bendede pcos var hormonlarm yuksek cıktı emar istedi doktor baska emar cekinen varmıı nie istemis olabilir

beni tebrik eden canım arkadaşlarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum..dualarım hep sizlerle ve sizlerle olcak..ben inanıyorum 1 sene sonra burda hamile kalmayan olmıycak..hepiniz hamiş olucaksınız..sizde inanın..
dr u mr isteyen arkadaş bahsettiğin hipofiz bezi mr ı sanırım..detayı söylememişsin de..hormon bozukluklarında hipofiz bezi mr ı istiyor dr lar..benden de istenmişti ve malesef tümör çıktı 5 mm..herkeste çıkcak diye bişey yok tabii..
asprini soran arkadaşım ben demin dr a coraspin kullanıyorum gebelikte zararı olur mu dedim kullanabilirsin dedi..coraspin normal bebe asprininden daha tehlikeli ağır..kan sulandırıcı..bana içebilirsin dedi..

canım prolaktinin vb normal hatta hazirandaki LH ında iyi ama Ağustos biraz yüksek çıkmış ama çok değil..

evet prolaktinin yüksek ve yüksek çıkınca dr lar mr istiyor..hipofiz bezi mr ı..hipofiz bezinde tümör var mı ona bakılcak..bende var mesela ben çektirdim ilaçlı mr hemde..sende umarım çıkmaz..prolaktin düşürücü ilaç alman lazım sürekli..

Tebrikler canım..Allahım sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…