Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

iyi valla canım nasıl olsunn oruc tutuyorum hıc zorlanmıyorum nedense adet oldum dün bugunde pek bısey yemedım zaten alıstım aclıga
yarın doktora gıdıcem bakalım hormonlar ıcın :44:

Allah kabul etsin canım benim. Doktorlar hep tutmayın dıyor pkolulara Ama gerçekten Allah yardım edıyor ya.. inşallah iyiye gidiyordur canım

Allah kabul etsin canım benim. Doktorlar hep tutmayın dıyor pkolulara Ama gerçekten Allah yardım edıyor ya.. inşallah iyiye gidiyordur canım

bakalım canım yarına bellı olur neye gıttıgı
senın adetler duzene gırmedımı?
sen metformn kullanıomuydun cnm

evett canımm çok yapılır burda
benim kaynanamı biliyorsun canım çok değişik yanii yemek yapmayı felan bilmez o ne yapsam anlamaz yani herşey güzel geliyor ona

Son düzenleme:
bakalım canım yarına bellı olur neye gıttıgı
senın adetler duzene gırmedımı?
sen metformn kullanıomuydun cnm

duphaston kullandığımdan beri en çok bir gün gecıkıyor canım hayr kullanmadım bir daha gıdeceğimde onu soracağım bir arkadas var doktor drk metformın verdi zayıflatır dedi eğer öyleyse bende kullanaym ya sen kullanıyomusun canım

evett canımm çok yapılır burda
benim kaynanamı biliyorsun canım çok değişik yanii yemek yapmayı felan bilmez o ne yapsam anlamaz yani herşey güzel geliyor ona

hahahhahhaa dogru yaaa aman yap ozaman abartısız bıseyler tamam
oruc tutuomu kız kaynanan:))

anladım canımm evet zayıflatır ınsılun dırencı ıcın ya seker ıstegını kesıyor ben ıcıyorum 2 aydır bu 3 ayım olucak 2 aydır adetım 28 gunde gelıo adetıde duzenlıo canımm

anladım canımm evet zayıflatır ınsılun dırencı ıcın ya seker ıstegını kesıyor ben ıcıyorum 2 aydır bu 3 ayım olucak 2 aydır adetım 28 gunde gelıo adetıde duzenlıo canımm
adına sevindim canım inşallah tamamen geçer. Birdahaki gittiğimde sorucam bnde umarım banada verir..

hahahhahhaa dogru yaaa aman yap ozaman abartısız bıseyler tamam
oruc tutuomu kız kaynanan:))

arada tutuyormuşş sonra dinleniyormuşş yani geçende 10gün tuttu 2 gün tutmadı.. hiçbir hastalığı yok ama gezerken tozarkan yüzerken iyi valla.. benim annem tansiyon hastası doktor yasakladı tutmasını ama tutuyor kadın valla..
geçende işte kaynanamla konuşuyorduk nasıl gidiyor oruç felan dedim bugün dinlenmedeyim dedi bende ( laf sokcam yaa hanii duramam yoksa ) odun mu taşıdın anne yoruldun mu noldu dedimm birsey diyemedi tabii vücudum dayanmıyor bazen diyo

Son düzenleme:
merhaba kızlar;
ben bu konuya ilk defa yazıyorum. size sormak istediğim şeyler var.
şimdiden yazan herkese teşekkürler.

ben de pkoluyum. uzun süre diane 35 kullandım ama artık kullanmıyorum. tamamen benim seçimim.
kist olduğu saptandı. kilo vermem istendi.
hayatıma sporu ve diyeti kattım. başarılı da oldum. adet günlerim 3 güne çıktı her ay ve kesik kesik değil.
doktor hamilelikte şuanlık bir problem yaşamayacağımı söyledi.

ben ilaç kullanmak yerine diyet spor ve alternatif yöntemler kullanmak istiyorum.
bunlarla kesin sonuç alan var mı?
yoksa biz ömür boyu o hapa bağımlı mıyız?
kisti tamamen kaybolan var mı?

benım annmde tansıyon gızlı seker
babamdada kolestrol seker var babama kesınlıkle yasak kolestrol cok yuksek cıkıo gecen sene tutmadı parasını verdık ama bu sene basladı tutmaya 2 sıde tutuo yaa aslında yasakladı doktor 2 sınede
senın annende tutmaması lasım ama ıste dayanamıolar bızımkıler
valla sen ıyı sokmussun lafı ahahahahhaa ıyı bısey demedı

hosgeldın canım aramıza
yanı 3 gune cıktı derken 3 gunmu oluyorsun 3 gun normal cunku..
pko gecıcı degıl canımm maalesef o kıstcıklerımızle yasıycaz :2:
hayıt hapı kullanıp hamıle kalan var metformın kullanıp hamıle kalan var aramızda bıtkısel kurlerlede duydum hamıle kalan cok bu sıtede ben
dıyet yapman ıyı ama kılo vermene ve yumurtlamana yardımcı metformın ıcerıklı seker ılacı kullanabılırsın kılo verdırmeye yardımcı

yıldımız barışmıyo valla ama ne yapalımmm eşim için olabildiğince iyi davranıyorum en azından saygılı olmaya çalışıyorum her zaman
şimdi yarınn süslenir püslenir gelir oğluşumu da öpüyo zaten rujlu rujlu hiç hoşuma gitmiyo sevmem öyle şeyleri dışarı çıkarken sürerim çok hafif eve gelince hemen siler öyle öperim oglumu valla
ojede sürmüyorum zaten uzun zamandır hamileliğimdede hiç sürmemiştim canımmm torunu tabiki sevicekk ama öyle sevince de böyle değişik oluyorum yaniii

hoşbulduk

yani her ay düzenli 3 gün oluyorum bazen ama çok nadirdir 4 güne çıkar bazen de lekelenme şeklinde 5 güne çıkar.

ben glukofen kullandım. işime yaradı ama beraberinde çok kusuyordum bende kullanmayı bıraktım.
benim için düzenli ilaç kullanmak bu konuda çok zor oluyor.

hhehe aman salla canım ya kımın yıldızı barısıyorkı
benımkı tamam ıyı ama cok samımı degılım yanii sadece benımkının sesı cıkmaz namazında nıyazında
rujlardada katkı maddesı var canım ama bırsey dıyemessın kı hadı bebegın bıraz buyuk olsa neysede daha mınık be kıyılmaz ona
aman neyse canım genede torunu ıste bısey dıyemessın

ne guzel canım her ay duzenlı 3 gun olmak ıyı bende heray duzenlı olurum
ama adetlerım cok kısa bak dun aksam oldum 9 gıbı bugun bıttı resmen yanı 24 saat anca surdu :18:
bende ılac ıcmeyı sevmem ama mecburuz canım bazı seyler ıcın
allah daha buyuk dert vermesın kımseye..

evet canım birsey diyemiyorsun da bak menüme ekleme ve çıkarma yapabilirim tabikii

mercimek çorbası
etli sebzeli güveç
pilav
islim kebabı
mevsim salata, haydari, kızartılmış biber yoğurtlaması, patates salatası, rus salatası
mantı
sarma
tatlıyıda eşim alır gelirken canım

kızlar size bişey danışmak istiyorum lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun. konu ablamla ilgili birlikte kadınlar kulübüe bakarken bu topiği gördük ve okuduk sanırım benim ablamda pkolu belirtiler şunlar: adeti ergenlikten beri çok düzensiz bazen 2 ay bazen 3 ay adet olmadığı oluyo tüylenme problemide var. bunun için bi kaç defa doktora gitti kan testinde ve ulturasonda bişey çıkmadı ve doğum kontrol hapı verildi kullandığında düzene girdi fakat bırakınca tekrar eskisi gibi gecikmeler oldu. sizce pko olup olmadığını nasıl öğrenebilir tedavi sürecinde neler yapılabilir doktor hangi tahlilleri yapıp pkolu olduğunu anlayabilir gecikme sebebi başka ne olabilir lütfen yardımcı olun

Hoşgeldin canım aramıza biz pkolularda malesef kilo sorunu oluyor ve kilo vermek çok etkili pkoda onun dışında metformin içerikli ilaçlar kullanıyoruz.Ben endokrinede gidiyorum hormonların düzeni için.Çocuk tedavisi içinde yeni başladık kadın doğuma gidiyorum.Allah hepimize nasip eder inşallah
Canım nasılsın?Üzülme 28 günde adet olman çok iyi bakBöylelikle yoluna girince herşey kolaylıkla hamile kalıcan inşallh.Herşey hormonlara bağlı adet döngüsüne bağlı olucak bizimde inşallah
Hayır olsun inşallah.Bende görmüştüm böyle rüyalar gerçekten çok güzel duygu rüyada olsa inşallah tersi değil gerçek olur canım
slmmm kızlarrr nasılsınızzzz...dilerimm herkezlerr iyidirr...
A.s canım hoşgeldin nasılsın görüşmeyeli
Evet haklısın bendede kilo sorunu var oda ayrı bir konu kilo vermek için uğraşıuyoruz ama metabolizma yavaşsa ozman moral sıfır oluyor
valla bende hala 59 kılodayım canım ben fazla dert etmıyorum doktorum ver ver diyo demesı kolay diyorum sende pko olsan anlarsın diyorumm kendı kendımee allah yardımcımız olsun
Yani dediğin gibi anca ver diyorlar kendileride biliyor nekadar zor verildiğinide işlerine gelmiyor
Canım doktor sana dostinex yerine daha hafif olan ilacı vermedimi?Ben çocuk düşünüyorum deyince dostinex içme onun yerine hafif dozda olanını yazıcam hergün ondan iç dedi.İstersen ismini vereyim sanada?çünkü dostinex çok etkili bir ilaç olduğu için Allah korusun düşük yapma durumu olabilirmiş
Gözün aydın canım inşallh olumlu sonuçlar alırsın

Neden pkolulara oruç tutmayın deniyorki?Sonuçta metformini yemekten sonrada içebilirisn.Ben sahurda kalan ilaçlarımı içip öyle yatıyorum

Çok güzel diyet ve spor yapman evet bendede kilo sorunu vardı diyet ve spor yapıyorum vermeye çalışıyorum en sağlıklısı bu.Bunun yanındada metformin ilacı prolaktin ilacı kullanıyorum bunların yükselmemesi için kullanmam şart.Allah şifa versin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…