iyi valla canım nasıl olsunn oruc tutuyorum hıc zorlanmıyorum nedense adet oldum dün bugunde pek bısey yemedım zaten alıstım aclıga
yarın doktora gıdıcem bakalım hormonlar ıcın :44:
Allah kabul etsin canım benim. Doktorlar hep tutmayın dıyor pkolulara Ama gerçekten Allah yardım edıyor ya.. inşallah iyiye gidiyordur canım
Bende yarın kaynanamdayım Aksama
canım valla dogru dıosun cok gezdım aksamları hep bıryerde yemekteydık napalım ramazan bole gecıyor ıste
en kolayı et sote pılav borek tazefasulye koy servıs tabagına
bırde corba ortayada 4 5 cesıt salata TatlıdA YAPTINmı tamam
Kaynanam dun borek getırdı bana elde açma yufkadan yapılan yaglı borek varya ondan
Bızım meshur borek dıo
bakalım canım yarına bellı olur neye gıttıgı
senın adetler duzene gırmedımı?
sen metformn kullanıomuydun cnm
evett canımm çok yapılır burda
benim kaynanamı biliyorsun canım çok değişik yanii yemek yapmayı felan bilmez o ne yapsam anlamaz yani herşey güzel geliyor ona
duphaston kullandığımdan beri en çok bir gün gecıkıyor canım hayr kullanmadım bir daha gıdeceğimde onu soracağım bir arkadas var doktor drk metformın verdi zayıflatır dedi eğer öyleyse bende kullanaym ya sen kullanıyomusun canım
adına sevindim canım inşallah tamamen geçer. Birdahaki gittiğimde sorucam bnde umarım banada verir..anladım canımm evet zayıflatır ınsılun dırencı ıcın ya seker ıstegını kesıyor ben ıcıyorum 2 aydır bu 3 ayım olucak 2 aydır adetım 28 gunde gelıo adetıde duzenlıo canımm
hahahhahhaa dogru yaaa aman yap ozaman abartısız bıseyler tamam
oruc tutuomu kız kaynanan:))
arada tutuyormuşş sonra dinleniyormuşş yani geçende 10gün tuttu 2 gün tutmadı.. hiçbir hastalığı yok ama gezerken tozarkan yüzerken iyi valla.. benim annem tansiyon hastası doktor yasakladı tutmasını ama tutuyor kadın valla..
geçende işte kaynanamla konuşuyorduk nasıl gidiyor oruç felan dedim bugün dinlenmedeyim dedi bende ( laf sokcam yaa hanii duramam yoksa) odun mu taşıdın anne yoruldun mu noldu dedimm birsey diyemedi tabii vücudum dayanmıyor bazen diyo
adına sevindim canım inşallah tamamen geçer. Birdahaki gittiğimde sorucam bnde umarım banada verir..
merhaba kızlar;
ben bu konuya ilk defa yazıyorum. size sormak istediğim şeyler var.
şimdiden yazan herkese teşekkürler.
ben de pkoluyum. uzun süre diane 35 kullandım ama artık kullanmıyorum. tamamen benim seçimim.
kist olduğu saptandı. kilo vermem istendi.
hayatıma sporu ve diyeti kattım. başarılı da oldum. adet günlerim 3 güne çıktı her ay ve kesik kesik değil.
doktor hamilelikte şuanlık bir problem yaşamayacağımı söyledi.
ben ilaç kullanmak yerine diyet spor ve alternatif yöntemler kullanmak istiyorum.
bunlarla kesin sonuç alan var mı?
yoksa biz ömür boyu o hapa bağımlı mıyız?
kisti tamamen kaybolan var mı?
benım annmde tansıyon gızlı seker
babamdada kolestrol seker var babama kesınlıkle yasak kolestrol cok yuksek cıkıo gecen sene tutmadı parasını verdık ama bu sene basladı tutmaya 2 sıde tutuo yaa aslında yasakladı doktor 2 sınede
senın annende tutmaması lasım ama ıste dayanamıolar bızımkıler
valla sen ıyı sokmussun lafı ahahahahhaa ıyı bısey demedı
yıldımız barışmıyo valla ama ne yapalımmm eşim için olabildiğince iyi davranıyorum en azından saygılı olmaya çalışıyorum her zaman
şimdi yarınn süslenir püslenir gelir oğluşumu da öpüyo zaten rujlu rujlu hiç hoşuma gitmiyo sevmem öyle şeyleri dışarı çıkarken sürerim çok hafif eve gelince hemen siler öyle öperim oglumu valla
ojede sürmüyorum zaten uzun zamandır hamileliğimdede hiç sürmemiştim canımmm torunu tabiki sevicekk ama öyle sevince de böyle değişik oluyorum yaniii
hoşbulduk
yani her ay düzenli 3 gün oluyorum bazen ama çok nadirdir 4 güne çıkar bazen de lekelenme şeklinde 5 güne çıkar.
ben glukofen kullandım. işime yaradı ama beraberinde çok kusuyordum bende kullanmayı bıraktım.
benim için düzenli ilaç kullanmak bu konuda çok zor oluyor.
hhehe aman salla canım ya kımın yıldızı barısıyorkı
benımkı tamam ıyı ama cok samımı degılım yanii sadece benımkının sesı cıkmaz namazında nıyazında
rujlardada katkı maddesı var canım ama bırsey dıyemessın kı hadı bebegın bıraz buyuk olsa neysede daha mınık be kıyılmaz ona
aman neyse canım genede torunu ıste bısey dıyemessın
Hoşgeldin canım aramıza biz pkolularda malesef kilo sorunu oluyor ve kilo vermek çok etkili pkoda onun dışında metformin içerikli ilaçlar kullanıyoruz.Ben endokrinede gidiyorum hormonların düzeni için.Çocuk tedavisi içinde yeni başladık kadın doğuma gidiyorum.Allah hepimize nasip eder inşallahbende sizler gibi pkoyum malesef
bu topigin ilk 1000 sayfasını okumak 2 ayımı aldı (aralıklarla okudugum için) devamında ise artık sizlerle tanışmak ve birlike olmak için sabırsızlanıp okumadım
27 yaşındayım 2 yılık evlıyım. ilk 9 ay bebeğim olmadı sonrasında soğan kürü ile gebe kaldım falat o esnada tatilde olduğumuzdan,pkodan belkıde cahillkten bilemediğimiz şeylerden ötürü bebegim düştü. üzerinden hemen hemen 1 yıl gecti ve hala bebeğim olmadı.geçen sürede soğan kürünü yine denedim fakat adetimde daha fazla sapmaya neden oldu ve bırkatım
bu esnada hsg sprermografi vs cekildi ve hepsi temiz tüpler açık cıktı.1 kez aşılama oldum tutmadı.dr um pkomu pek önemsemedi ama kilo verememe sorunum tüyleneme problemım hepsi mevcuttu bende açıkcası demekki cok büyük bi sorun deil diye umursamadım.bekarkende adetim düzensizdi tüylenme vardı dedim takmadm. evlendikten sona aşrı kılo aldım 20 kg kadar fakat yine hiç sebebini pkoya bağlamadım. ne kadar uğraştımsa kilo veremedim diyetler akapuntur vs.. sonunda bi gün akapuntur dr 2 aydan sonra veremeyınce vücudumdaki insülün direncinin oldugunu sorunum oldugunu pkonunda neden olabileceğini soyledi. ve benim pko ile inisülün arasındaki ilişkiyi araştırmama sebep oldu. araştırmalarımdan sonra ve diğer topik arkadaşlarım sayesinde şeker hapının bu rahatsızlıkta etkili olduğunu ögrendim. dr um bana ilacı vermediği için kendım aldım kullanmaya başladım 20 gundür. bu arada aksamları 1 bardak incir kürü deniyorum belkı yararı olmayacak ama ne yapayım umut işte...
bende sizlerle birlikte pkoyu yenip bebek sahibi olmak istiyorum
zor bi süreç Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Canım nasılsın?Üzülme 28 günde adet olman çok iyi bakkızlar gunaydınlar hepınızeee
maalesef bu ayda hastalandı adetım gene 2 gun oncesnden geldı 28 gunde bır oldum 2 aydır adet gene test yapmama musade etmedı saolsun adetimm:2:
dun abımlerdeydık ıftarda karın agrım basladı dedım gene gelıyor eşime neyse ezan okundu oturdum corba ıcıyordum
wc gıdıyım bır dedım bırsey geldıgını hıssettım ve hastalanmısım zor tuttum kendımı orda aglamamak ıcın hemen eve gectım abımle karsılıklı oturuyoruz
bıraz dolandım evde sakınlestım sonra gectımm yemek falanda yıyemedım
onceden adetım 30 gunde bır olurdu sımdı 2 aydır yedıgım ıgnelerdenmı bılmıyorum 28 gunde bır olmaya basladım sevınsemmi uzulsemmı anlamadım
ama çooook uzuldummm bu ayda gectı
şimdi ben bu ay hormonlarıma baktırıyım bır dıyorum fsh lh prolaktın zaten 3 de sorundu benım :2:
tsh t3 t4 daha yenı baktırdım gecen ay
bu ay metformınle hayıt hapımı alıp ıcsem ? yada bu ayda corekotu bal tarcınmı yapsam
karar veremedım
Hayır olsun inşallah.Bende görmüştüm böyle rüyalar gerçekten çok güzel duygu rüyada olsa inşallah tersi değil gerçek olur canımkızlar ben bu gece sanırım cok taktımm ruya gordum ruyamda cocugum oluyordu :2:
dogurdum hastanede daha sonra eve geldık işte yatıyorum boyle cocugun yuzunu bıle gordum
kızdı sar sarı sacları vardı :2::2: emzırıyorum gogsum kucuk ve ucu cok yok dıye ememıyordu
sut gelmıyordu fallancok etkılendım yaa
ruyadada olsa cok guzel bır duyguydu
ruyalar genelde tersıne cıkar derler ya ınsallahh benımkı cıkmaz :18:
A.s canım hoşgeldin nasılsın görüşmeyelislmmm kızlarrr nasılsınızzzz...dilerimm herkezlerr iyidirr...
Evet haklısın bendede kilo sorunu var oda ayrı bir konu kilo vermek için uğraşıuyoruz ama metabolizma yavaşsa ozman moral sıfır oluyorsorun bi tane değilkiiii....kilosuu az olanlar şükretsinnn...ecrinnn 59 kiloyu dertediyorsunn yaa ben ne yapayımmm....allahımm ver ver bitmiyorr bendeki kilolarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...............kadınların ne çok çilesi var yaa..
Yani dediğin gibi anca ver diyorlar kendileride biliyor nekadar zor verildiğinide işlerine gelmiyorvalla bende hala 59 kılodayım canım ben fazla dert etmıyorum doktorum ver ver diyo demesı kolay diyorum sende pko olsan anlarsın diyorumm kendı kendımeeallah yardımcımız olsun
Canım doktor sana dostinex yerine daha hafif olan ilacı vermedimi?Ben çocuk düşünüyorum deyince dostinex içme onun yerine hafif dozda olanını yazıcam hergün ondan iç dedi.İstersen ismini vereyim sanada?çünkü dostinex çok etkili bir ilaç olduğu için Allah korusun düşük yapma durumu olabilirmişvalla canım bızde cok uzulmustuk hergun 2 3 sıse serumla beslenıyordu ve sadece 1 elma ve 1 dılım ekmek yıyebılıodu ..ve bırdaha asla dogurmam dıyordu sımdı cocugu 2 yasında dıyorum dogur kız bırtane daha ayy yok yok dıoo..hadı bakalım guzel haberlerını beklıyoruzzzzzz
hıc duymadım prolaktını dusurucek kür canım?
zaten butun hormonların bası prolaktın beyınle alakalı olunca butun hormonlara emir verıyormuşş
bundan kaynaklanıyorda olabılır dedı doktor bılmıyorm kı canım valla bakalım yarın gıdıcem doktoraaa
ınsallahhhhhhh yaparlar testleri yaa 3.gunum olucak yarın ya
yapmaslarsa 4 gunume kalıcak cok bısey farkedermı acaba :44:
Gözün aydın canım inşallh olumlu sonuçlar alırsınarkadaslar ben de geldım kontrolden. hayatımda ılk kez 2 tane yumurtam var.Biri 15mm,biri 16mm. rahım duvarım da 7,6 mm kalınlıgında.ıkı gun daha vurcam ıgnemı 75ml..Çarşamba kan vermeye gıdıyoruz tekrar.Cuma ya da cumartesı aşılama olur muhtemelen dedı doktorum
Neden pkolulara oruç tutmayın deniyorki?Sonuçta metformini yemekten sonrada içebilirisn.Ben sahurda kalan ilaçlarımı içip öyle yatıyorumAllah kabul etsin canım benim. Doktorlar hep tutmayın dıyor pkolulara Ama gerçekten Allah yardım edıyor ya.. inşallah iyiye gidiyordur canım
merhaba kızlar;
ben bu konuya ilk defa yazıyorum. size sormak istediğim şeyler var.
şimdiden yazan herkese teşekkürler.
ben de pkoluyum. uzun süre diane 35 kullandım ama artık kullanmıyorum. tamamen benim seçimim.
kist olduğu saptandı. kilo vermem istendi.
hayatıma sporu ve diyeti kattım. başarılı da oldum. adet günlerim 3 güne çıktı her ay ve kesik kesik değil.
doktor hamilelikte şuanlık bir problem yaşamayacağımı söyledi.
ben ilaç kullanmak yerine diyet spor ve alternatif yöntemler kullanmak istiyorum.
bunlarla kesin sonuç alan var mı?
yoksa biz ömür boyu o hapa bağımlı mıyız?
kisti tamamen kaybolan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?