kızlar bu arada ben kendı hıkayemı yazdımmı bılmıyorum ben 3 aylık evlıyım evlendıkten 1 ay sonra ılıskıye gırebıldım cunkı vajılıydım onuda burda yendım cok şükür pkolu oldugumu bılıyorsunuz zaten ama ben bu konuda hıcbırsey yapmıyorum doktora gıttık ve bana folbiol verdi 3 ay deneyin cocuk olmazsa gelın dedı sımdı bende saf saf denıyorum olmıcak sanırım belkıde olur çunki 2 haftadır sogan kürü yapıyorum ama 3 ay beklemıcem olmazsa bıde bana yumurtalıkların tembel dedı doktor sızede dedimi aynısını?
kızlar yazdıklarınızı okudum ama kaçmışsınız.benim adetlerim düzenli olduğu halde pkoluyum.3 aydır klomen kullanıym.napacam bilmiym((
ıcıgeçmiş olsun ifakatm..ben de pko olduğumu yaklaşık 1 ay önce öğrendim.adetim neredeyse 1 ay gecikmişti,doktor adet söktürücü verdi.hormon sonuçlarına adetin 3. günü bakılması gerekiyor çünkü.senin adet gecikmen 1 hafta olduğu için beklemek istemiştir belki.
insülin direnci denen bir şey var ve pko ile oldukça alakalı.bence bir endokrinoloji uzmanına görün önce..bende de insülin direnci olduğundan şüpheleniyorum.ben ilk etapta klomen gibi ilaçlar kullanmak istemedim..
şöyle özetleyeyim,ben de dün doktoruma tahlil sonuçlarımı göstermek için gittim ve beni hiç tatmin etmeyen şeyler söyledi...şöyle ki rahim filmi bile istemeden,eşimin spermlerinde bir sorun var mı buna da bakmadan bana klomen vermek istedi.ben de ilk etapta o ilacı kullanmak istemediğimi söyledim.insülin direncinden şüpheleniyorum ama bununla ilgili herhangi bir tahlil yapılmadı.ben doktora glukofen adlı ilacı sordum,çünkü bu ilacın bazı pkolu hastalarda adetleri düzenlediğini okumuştum.onu yazdırdım ve folik asit başladım.bir de soğan kürü yapacağım.öncelikle adetlerimi doğal yollarla,stresten uzak durarak ve glukofen ile düzene sokmayı deneyeceğim.
benim sana naçizane tavsiyem,eğer zaman kaybetmek istemiyorsan,endokrinoloji uzmanına görün, rahim filmi çektir,eşinde bir sorun olup olmadığına da bakılsın,ve tek sorun pko ise o zaman gerekli ilaçları kullanıp tedaviye başla..umarım yardımcı olabilmişimdir.
burda hiç pkolu olupta tedavi olmadan hamile kalan oldumu aceba? ben sogan kürü yapıyorum ıns hamıle kalırım erken ama ıste ınsanın neyı yoksa onu arıyor olacagını bılsem belkı daha sonra cocuk dusunurum ama pkolu oldugum ıcın hemen ıstıyorum zaten ıstıyoruzda esımde bende.. birde ne dicem 2 gun once tuvaletımı yaparken beyaz kesecık gıbı bırsey dustu akıntı gıbı ıcınde ınce kırmızı cızgı vardı düşükmü dıye ıcım ıcımı yedı degıldır dıye tesellı ettım düşük kan pıhtısı olur degılmı?
burda hiç pkolu olupta tedavi olmadan hamile kalan oldumu aceba? ben sogan kürü yapıyorum ıns hamıle kalırım erken ama ıste ınsanın neyı yoksa onu arıyor olacagını bılsem belkı daha sonra cocuk dusunurum ama pkolu oldugum ıcın hemen ıstıyorum zaten ıstıyoruzda esımde bende.. birde ne dicem 2 gun once tuvaletımı yaparken beyaz kesecık gıbı bırsey dustu akıntı gıbı ıcınde ınce kırmızı cızgı vardı düşükmü dıye ıcım ıcımı yedı degıldır dıye tesellı ettım düşük kan pıhtısı olur degılmı?
aahhh bacılar! size ne diyim!!!))))
O senin Zervix /servikal akıntın!!!!! yumurtanın beyazına benzer, eline aldığında 1-2 santim uzarsa, yumurtan çatladı demektir!!!! O çatladıktan sonra da 18 saat vaktin var!!! Spermi tutmaya yardımcı olur, anlıycağaannn......Sağlıklı ya da iyi bir şey demek baccıımmmmmmm!!!!
lütfen: ovulasyon, yumurtlama, bazal ısı ölçmek, servikal mukus....falan filan googlelatın bari de, vücudunuzun nasıl çalıştığını ya da ÇALIŞMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRENİN!!!!!!! temem mi bacılarrrrrrrrr
kızz kızar gibi ne yazdın öle korktum kendimi okulda ders yapmamış gibi hissettimo akıntı kansız ama bendede oluyor hep odamı bu dediğinden?
daha 10 dakika önce okudum, bazı kadınlarda azıcık kanlı da olabiliyormuş!!!
o ay doğurganlığın daha yoğun olduğu anlamına geliyormuş....profosyonel bir sayfadan, yani üniversite araştırma sayfasından okudum...(ingilizceydi)
acıktırda çizgikadar değildir zannedersem.bilinmiyor olabilir..bende 10 yıldır hastayım daha yeni öğrendim pkonun aslında ne olduğunu.o kadar uğraşmana gerek yokmuş sıradan yerlerde bile sölediklerin yazıyomuş yane şimdi baktım
yarın ben glucophage alıcam bunu nasıl kullanıcam kullananlar?hemen öle içmeyemi başlıcam?
yyoooo, uğraşmadım...ingilizce benim anadilim)))))
denk geldi, okudum.....
canımcım aynı ilaca basladım bende de. 1hafta yarım kullan dedi (acayıp yaptı bunyemı o bıle) sonrasında 1e cıkardı kılo problemım olmadıgndan 1 yeterlı sana dedı.
ya bana bunu haziranda verdi taaa doktorum şimdide dr gidemiyorum bi züre yeminliyimm eşimden dolayı barı booş durmim alimde gizlikten içiyim reçetemde 850ml yazıyor bölsemmi bende acep:44:
ya allah aşkına sonna bana kızıyonuz valla!!!! sakın bölme! ilk başlar için düşük bir doz zaten!!!!
ben günde 2000 mg kullanıyorum. ilk 10 gün çok sıkıntı, yan etki yapıcak ama dayanmaya çalış!
geçicek, .....geç bile kalmışsın ilaca başlamakla!!!
geçmiş olsun cnm allahdan acil şifalar diliyorummm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?