ben de kendiliğinden hiç adet olamayan biri olarak doktorum 22. güne kadar hep takibimi yapıyordu.. ve ancak 20. gün civarında gelişimini tamamlıyordu yumurta çatlatma iğnemi öyle oluyordum..
doktoruna söyle geç adet olduğunu takibe devam etmesini istediğini.. klomen sonrası adetin daha erken gelebilir eğer yumurtan erken gelişirse.. tabii bu düşük bi ihtimal.. doktorunla iletişimde sıkıntın varsa kesinlikle başka doktora gitmeni tavsiye ederim..
başka doktora geçemıyorum baska doktor yok bir doktor daha var evelndıgımden berı gıdıyorum adet olmuyorum dıye bırsey yok dıyor gonderıyor.. ya ona gıdecem ya bu na yıne en ıysı bu...yumurtalr geliştiği zaman agrı falan oluyormus akıntı oluyormus ben de daha yeni olmaya basladı bunlar.. sat 17 temmuz işte daha belirti yenı yenı basladı
kızlar progesteron sonucum 14 küsür çıkmış. doktorumu aradım ama ulaşamadım. yumurtladım mı ben acaba?? hiç ilaç falan kullanmadım bu ay. sadece ara ara hayıt ve bal çörek otu tarçın tükettim.
Valla canım doktoruna ısınmadıysan başka doktora git.Kimileri bişey bilmiyoda bilmiş oluyor canımuyuz oldum ya zaten doktora gıcık sey
genc kız oturmus gordum sok oldum yenı mezun sanırm
klomen dıo manyak dedım ben kullandım ıstemıyorum ama ole olması lazımcok bılıosun dedım ıcımden
bahar sana bısey sorcam kız lepı bak kafama taktımbenım tsh bır ara 4.5 cıkmıs ama adet donemınde degıldı ole saglık ocagında yaptrmıstım
ondan sonra 2.08 sonra 2.03
cıktı sımdı gene yaptırdım bakalım sonuclar cıkması lazım ama netten sonuclara daha gozukmuyor 4 gıbı bakıcam tekrar ıns ıyı dusmustur prolaktınım falan tshde yuksek cıkmaz ıns yacok korkuyorum
Aminn canım hepimiz için öyle olsun.hayırlısı olur inşallahlepicim bebek olması mümkün değil bu ay çünkü eşim varikosel amlieyatı oldu 2 hafta önce. 3 hafta ilişki yasak dediler. inş 10 gün sonra falan başlıcaz çalışmalara. artık bir dahaki aya umutlar ama eşimin sperm değerleri 3. ayın sonunda düzelmeye başlıcakmış. öncesinde olan hamilelikler bazen düşükle sonuçlanıyomuş, sperm kalitesi düzelmediği için. Allah korusun. Allah hayırlı zamanda versin inş
Bendede var verebildiğimiz kadar vereceğiz napalımbende deneyım yaaa
waw kilo sorunu bendede var napcaksak
Canım nice kilolu pkolu olup hamile kalan arkadaşlar oldu gerek burdan gerek çevremden.Yani kilo vermek tabiki şart ama hiç olmayacak diyede birşey yok sen olumlu düşünki olumlu olsun.Allah nasip etmişse olur ama kilo vermeyede devam etmeliyizbenim adet çokdüzensiz ama bu adeti sayayım ve yaptırayım bakalım ne olacakk...ben daha önce klomen kullandım ama dr sağolsun takip yapmadı o yüzden hiç bilemedim yumurtluyormuyum yumurtlamıyormuyummmçörek otunu bende denicem bakalım kist gitmiş olsunnda sonuçlardaçıksın sonrasıgüsel olur inşallahh....
bu sorunda aynı pko gibi çekmeyen zor anlarrr....kilo kilo kilo...sen kaçkilosunn...?ben şuan 85 im..ama bu kiloda pek hamilekalacağımı sanmıyorumm...pkoda imkansız gibi bişi diyorlarrr:2:
kızz ben burda verdimm bu kilolarııı..gıdım gıdım burdaki arkadaşlarında çogu şahit..geçen umreden sonra daha eve net alamadım giremiyorum nete kiloda durdu..şimdi bayramdan sonra sınavımıda vereyim alıcam neti yine başlıcamm sendede varsa kilo birlikte başlarızzz diyete..
canım evet ben de aynı duyguları yaşıyordum hatta bence bizim bu kadar stres yapmamızın sebebi eşimize çocuk verme isteğimiz. Allahtan burdaki herkesin eşleri çok anlayışlı yoksa biz daha kötü olurduk. ama eşlerimiz bizim kadar takmıyormuş bunu anladım ben. takıyor ama bana belli etmemeye çalışıyor diye düşünüyordum doğumdan sonra tekrar sordum gerçeği söylesin diye"yoo ben gerçekten kafama takmıyordum ki nasılsa olacak diye düşünüyordum sen çok büyütüyordun" dedi.sorunu olan takıyor kafasına demek ki.. sen de öyle düşün, bir de eşine üzüntünden bahsedersen o da üzülür pek belli etmemeye çalış canım ayrıca harika kilo vermişsin sen inanıyorum bebiş çok yakın.
ben çok çabuk kilo alırdım. hamilelikte de çok kilo alırım diye düşündüm ama normal aldım. 60 kiloydum 73 oldum, şimdi doğumdan sonra 65 e indim. 5 kilo fazlalığım var yani ama inşallah veririm ,bebeğim iyi canım alışmaya çalışıyoruz birbirimize işte sütüm az geliyor ona üzülüyordum ama artık üzülmeyeceğim karar aldım. ne bu ya, yüzümüz gülmeyecek mi
evrembus.
dediğin şey genel olarak doğru ama seninki okdar farklı değil.
yalnız fsh değerin biraz yüksek geldi bana
doktorunla bu durumu konuştun mu hiç
doktorunla değerlerin hakkında konuşabilirsin
ultrason çekilmeden tam olarak pkosun diyemez kimse.
pko da yumurtalıklarda kistler olur
her hormon düzensizliği pkolusun anlmına gelmez
nasılsın cnaım nasıl gidyor sagol kız bizi terketmedın senallah razı olsun senden :)
sağol canımm hepberaber gülelim inşallahhhhaynenn öyleeee gülllll hep gül inş ailenle birliktee.....
.
Maşallah canım hiç üzülme deiğin gibi bebeğine kavuştun gerisi kolay inşallh süt konusunuda halledersin.Eşler bizler gibi takmıyor bencede biz daha çok takıyoruz gibime geliyor
fsh değerinin normali kaç peki yarın hangi doktora randevu almalıyım gitmezsem içime dert olur yarın gidiyim varsa var yoksa yok der ya da fsh yüksek olursa nolur ki :/
üzülme canım yarın doktora gidip ultrasonla baktırırsın. pko lu çıksan da korkma, çoğu kadında var pko artık. elini sallasan pko luya çarpar nerdeyse o derece.. bununla yaşamayı, kontrol altında tutmayı yavaş yavaş öğrendik biz de, yalnız değilsin, Allah daha kötü dert vermesin
hay maşallah ne kadar guzel bır deger bubenımkı 0,76 düşün artık
bı daha kı ay da böyle olur umarım, çalışmalar başarılı gecer
kız sen hala burdamısınMısafırın gelıcek agır mısafır hadı cıkda hazırlıklara basla Bolsans buarada kaynanan fena kız suslen azıcık ınadına sende o sımdı gıyınır suslenır gelır altında kalma
Aksama ayrıntıları yaz yavrummm
Oooo neler neler konuştuk sendenn yerinde olsam gelip bakardımm
Ben seni hatırladımda bi arkadaş hatırlayamamış onu yazmıştı sadace
''lh fsh tan yüksek olunca polikistik over sendromu'' denilmiş her yerde benimde lh fshtan yüksek çıktı lh:8.75 fsh ise 7.44 dediğim gibi henüz ultrason çektirmedim sizcede polikistik over sendromu bu hastalık ihtimali var mı ?ne kadar var ya da
Benimde 6 ay önce bakıldı hormonlara LH:12.01 FSH:5.99
Aynen lh fsh den yüksek çıktı benimde ben pko luyum..
Ama arkadaşın dediği gibi usg ile bakılmadan böyle bir teşhis konulamaz.
oh süper canımcım ıns fayda edersenden tarıfı aldım 3-4 gün yapmıştım serophenede kullandım ya fazla yapmak istememiştim ama işe yaradı kızz yumurtladım bak :)
kuşum valla bos yazıo yaa yemın ederım bıl. Kullanmayı bılıoz heralde hastane yenı acıldı ya belkı ondanmı eklemedıler sonucları anlamadım kı neyse yarına ararım labaratuar sonucları var ole yazıo oraya gırıosun kanunı sultan suleyman hast. Canım
bool tarçınlu çörek otlu ve ballı bir mesaj olmuş bu:))
nezaman başlamak gerekio buna bari onu da de de yapalım bacım:))
buay 21. Test ayı olarak ilan ediyorum baya baktıran oldu:
Cevabı filiz verdi bakınız üst satırlar:2:
Ay bu doktorlar bayılazaam
Benim yumurtan 18. Gün gelişti canım 11. Gün gittiğimde hiç bişi yoktu
sonra büyümeye başladı 18. Gün iki tane idiler
sen o doktoruna benden selam söyle
Sen kontrole devam et olmadı başka doktora geç
nasıl boş kız:)
sen,in netle aran pek iyi değil kanımca:d
ben netten gördüm orada rapor diye bir sekme var mı?
Varsa ona bas
sonra tahlilleri görebilirsin
rapor dicen tekrar ama tiklenemn gereken yerler varsa tik koy yanlarına
çıkacak dedilerse çıkmıştır her heryde standart sürede yapılır bu testtler:d
sonunda bilgilerini alıcam ben bakacam hee
aman ya yok gıtmıcem canım o doktora zaten sadece hormonlarıma baksınlar yeter kız bı soru sordum sana gormedınmı ben adet olmadm ole test yaptırmıstım baya eskıden tsh 4.5 cıkmıs yuksek deılmı? Adetlıykende 2.08 cıkmısvalla canım doktoruna ısınmadıysan başka doktora git.kimileri bişey bilmiyoda bilmiş oluyor canımsen kullanmak istemiyorsan açıkça söyle zorla olucak değil aşılama yaptırmak istiyorum zamanımı kaybetmek istemiyorum dersin tsh ın yüksek çıksa bile üzülme ilaçla düşüyor hemen.sana dediğim gibi endokrine git takiplerini ordan yaptır.onlar çocuk isteğine göre ilaç verirler canım
gittiler canım şimdi evi biraz toparlayıpp geldimm..
Yemeklerimden 10 point aldım sağolsun yani
Güzeldi valla canımm bir sorun çıkmadıı..
Her zamanki gibi süslü püslü geldi.. Ama benn onun aşağısında kalır mıyımmKalmammm
şaka bir yana bende tabiki süslendim püslendim canımm soframı da süsledimmm valla iyi geçtiii
ohhh ıyı yaptınn canımmm rahatladın sende kurtuldunfilizcim sana sormamm gereken birşey varrr umarım rastlaşırız bu gece :26::26:
canım selam kadın dogum doktoruna gıdıp lh fsh tsh prolaktıne baktırsın bır
adet duzensızlıgı cogu kadında var ılla pko olucak dıye bırsey yok
bel bolgesı yaglımı pekı? kılosu nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?