- 5 Kasım 2010
- 516
- 134
- 323
he bide bende öle kilolu değilm! şu an 58 kiloyum! 3 kilo daha vericem inşallah.....
sabah akşam içiyorum ben, öğlenleride bebe aspirini...
bu arada bunları da belirtiyim dedim
biricik35, ben de 60 kiloyum dr kilomun normal olduğunu,kilo vermek istiyorsam da 58 in altına düşmemem gerektiğini söyledi.bi de glukofen 850mg ile folbiol yazdı.folbiolu gün aşırı kullanacakmışım.glukofeni de ilk 1 hafta sabah-akşam yarımşar doz, 1 hafta sonra da sabah-akşam birer tane alacakmışım.ama bana hiç böbrek fonksiyonlarım normal mi filan diye test yapılmadı veya kan şekeri ölçümü de yapılmadı..size yapılmış mıydı?dün başladım ilaca,bugün böbreklerimde hafif bir ağrı var ama kuruntu mu yapıyorum acaba...
tunaydın canımcım..eee sen dun 2hafta once farltal ıle regl oldum dememsmıydın kız nasıl hamıle olcan ozaman..benmı yanlıs hatırladm
canım bende kendim araştırdım bu ilacı pkolulara test yapmadan da verilebiliyo.benim doktor bana vermemişti.geçen gittiğimde ben böyle bişy araştırdım dedim.olabilir başlayabilirsin dedi.
ya olamazmı hiç umut yokmu belki olur yaa burda ookumuştm
olabilir canım,sen umudunu kesmeama fazla da acele etme oluruna bırakmaya çalış..bak fatma diye bi ark. vardı burda onunla ben aynı anda farlutal içmiştik..ikimiz de adet olmamıştık, o hamile olduğunu öğrendi :)
ama gebelik testleri için henüz erken tatlım..bekleyeceğiz,allahtan umut da kesilmez..
ilaç almaya gidiyorummmmmm folik asitle bebe aspirinide alıcam yanında.bide ovulasyon testimi çubumu hey neyse ondanda bakıcamm mucizeee bu gün alamayacaktım Rabbim nasılda merhamet kapılarını açtııı yaa resmen bu mucizee bugün alıcam die kendimi şartlandırmıştım ama olmayacaktı sabah anladım veeeeeee resmen rabbim bana istediğimi gönderdii bebişimide gönder rabbimmmmmmmmmm
bak sana abla tavsiyesi: (yaşımın senden büyük olduğuna eminim)
yemek aralarında ye...yani bir iki lokmadan sonra yut ilacı...bulantı yapabilir (büyük ihtimal yapıcaktır)
bazılarında ishal yapıyor. ama lütfen dayan....süklusunu yani adetini düzenliycek bir kaç ay sonra...
sabırlı ol bu ilaçla tamammı? bu ağrı kesici gibi değil, hemen öyle göstemiyor kendini....
benim endokrin doktorum 4 aydan sonra esas faydasını göstericek dedi.
benim adetim her 40-50 günde gelirdi...şimdi ise her 29-30 günde geliyor. ben kilo da verdim, ondan da tabi...ilk aylarda kilo vermene de yardımcı olucak, sonra sen kendiliğnden ver ama....
tabi kilolu isen...ben çok şükür verir vermez başladım ilaca, daha geç başlasaydım belki de adetim her 3-4 ayda bir falan gelicekti, pko ilerliycekti!!!
hadi gözünü seviyim, bu ilaç bizim için tek çözüm ve gerçekten bir MUCİZE gibi...sabırlı ol ama
ya olamazmı hiç umut yokmu belki olur yaa burda ookumuştm
ben olaya fransız kaldım bu ne hapı ne işe yarıor benı aydınlatırmısınız lütfen henüz 3 aylık evlıyım ve cok fazla fıkrım yok ne yapacagım hakkında o sarı sıvı akının yumurtanın catladıgı anlamına geldiğini dahi bilmiyordum bana doktor dedıkı senı sımdı tedavı etmıcem dedi 3 ay gün aşırı ılıskıye gırın dedi ve folbiol (folik asit) verdi onu gunluk ıc cocuk olmazsa gel dedi ben o hap ne işe yarıyor onuda bılmıyorum ama arastırdım b vitamınıymıs düşük olmasın dıye ama hamıle kalmama yardımcımı bılmıyorum ben yarın 15 gun olacak sogan kürü uyguluyorum sabah aksam ıcıyorum bakalım adetim düzensiz normal olsaydı 10 gun sonra olmam gerekıyordu ama ben hamıle olup olmadıgımı nasıl anlıcam cunkı benımkı 45 50 gunde bır oluyor??
bu ılac metformın bazlı bı ılac genelde seker hastaları kullanır ama pkoda mucıze gıbı cogumuz kullanıyoruz bunu sende pko varmı pekı?bıde sogan kurunu bende uyguladım ama daha baslamadı benım reglm 27ne kadar beklıcem.
valla bende mide bulantısının gerçekten ne olduğunu ilaca başlayınca gördüm...o kıtırık form bisküvilerinden 1 tanecik yiyemiyordum...ama önceden çok araştırmıştım ve okumuştum forumlarda, yan etkiler geçiyor diye...ondan dayanmaya çalıştım...hatta bazı günler bulantı içinde ilaç içtim...
napiyim, bebiş için işte......
ya pkolu olupta hiç bir hap v.s kullanmadan hamile kalma ihtimali yokmu arkadaslar benım merak ettıgım bu??? bana doktor folık asıt verıp 3 ay gelme dedıya bende saf saf demekkı tedavıye hapa gerek yok dıye 1 gun durup 1 gün ilişkiye giriyorum belkide yumurtlama günümü tuttururum ve olur ne dersiniz? birde soğan kürüde yapıyorumya..
Ya bıde sunu duymustum hanı yumurtlama gununu 14 gun cıkarıp hesaplıon ya dıyelım 45 gunde bır regl oluon dıyelım 31. Gunmu yumurtlamıs oluon bunu anlayamadım ıste su ovulasyon testlerınden kullanmak lazım aslında.drum bana pkoda yumurtlama olur ama esref saatı bellı olmaz demıstı o esrefı bı yakalasam zaten..gun asırı calıscan baska care yoook herhal
ya pkolu olupta hiç bir hap v.s kullanmadan hamile kalma ihtimali yokmu arkadaslar benım merak ettıgım bu??? bana doktor folık asıt verıp 3 ay gelme dedıya bende saf saf demekkı tedavıye hapa gerek yok dıye 1 gun durup 1 gün ilişkiye giriyorum belkide yumurtlama günümü tuttururum ve olur ne dersiniz? birde soğan kürüde yapıyorumya..
nihalite PKO'lu olupta hiç hap kullanmadan hamile kalma ihtimali var. Ben ilk hamileliğimde hiç bir şey kullanmadan ilk denememizde hamile kalmıştım. Tutturabilirsin tabi ki de kim bilir..
tuanaatay 31.gün yumurtlama günün oluyor evet. Bence o ovulasyon testleri çok uygulanabilir bir yöntem değil çünkü 45 günde bir regl olan birinin yumurtlama tarihini tam kestirmesi de mümkün olmaz. Ayrıca 1 kutudan 5 adet test çıkıyor. Yani sadece 5 gün yumurtlama günün mü değil mi diye kontrol edebiliyorsun. Ancak her ay 2 ya da 3 kutu test alırsan sonuç verecektir. Ayrıca testin kutusu 40-50 TL falan sanırım.
hap kullanmadan kalan var tedavıyı bırakıp hersey bıttı dedıgı anda melegıyle beraber olan var ama bunlar bıze ugrarmı bılmem ben cok duydum bu sekılde olan hamılelıklerı ama umudunu kaybetme en bastada stresı hayatından cıkar banada verdı folık artı b12 ıgnem var artı glokophage kullanıyorum sogan kurumude yaptım regl olunca 5. Gunu klomene baslıycam sonrada takıp yapılcak umarım bı suprız olurda gelmez reglm (yanı bebıs varsa)ılaca gerek kalmaz umuyorum ıste.
içime su serptin arkadaşım tşk ederim benim annemde 4 cocugu olmus dıyorkı kızım benımde adetım 40 gunde bır gelırdı dıyor ama o esref saatini annemde tutturmus demekki ben inanıyorumkı her ay yumurtluyorum cunkı gecte olsa adetım bıttıkten sonra o yumurtamsı sıvı gelıyor benden hep 20 gun sonra gebelık testı yapıcam tabı dayanabılırsem bakalım bu ay calısmalarımız olumlu sonuc verecekmı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?