Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

inşallah canımmm inşallah.. gücüm yok artık herşey ve herkes çok moralimi bozuyo ... bide dış gebelik geçirdiğim için şuan insanlar artık bana direk çocuğu olmuyo gözüyle bakıyo çok canım acıyo.. ahh bi olsaa.. kafamı rahatlatmam lazım biliyorum ama bunu bile beceremiyorummm... çarşamba günü kan testi yaptırmamı söyledi doktor ama ben sadece idrar testi yapmayı düşünüyorum hayırlısı artık.. ben elimden geleni yaptım..

maşallah çok sevindim tebrik ederim

kızlar kulağım iltihaplanmışitı antibiyotik aldım sonra boğaz ve burun da fena oldu....
şimdi yine evde ve hastayım
yazın bile hasta oluyorum
sıkıcı yaaaa.......

Son düzenleme:
kızlar günaydınlar:))
bicim alttan alttan bakıosun sana da günaydın:)

ben de gelişme melişme yok ondan yazmıyorum
her normal vatandaş gibi 28 günde bir olaydım salı ya adet olurdum ama
bayan pko olarak böyle bir beklentim yok valla:)

buarada dsde ismini vermekle iyi yapmamışsın canım ismin aranınca
direk çıkıosun haberin olsun
keşke özelden yazsaydın :44:

kızlar kulağım iltihaplanmışitı antibiyotik aldım sonra boğaz ve burun da fena oldu....
sıkıcı yaaaa.......

merhaba canım.
ya bünyen zayıf ya da kendine işyi bakamıyorsun ozaman
geçmiş olsun meyveni sebzeni güzel ye
ben de evlenmeden evvel kışın bile hasta olmaZDIM
şimdi hava değişsin hemen hastalnıyorum
anamın kıymetini bilememişim onla yaşarken

vee FİLİZ sana sesleniyoırumbelki online olmadan okuyorsunduz:)
testleri yaptırdınız mı
noldu ne sonuç çıktı gel de yaz
yeter bukadar ıstirahat

Allah şifa versin inşallah

Gecikmesi çok kötü canım yaBende bekliyorum şimdi adet olmayı bakalım hayırlısı olsun inşallahBu arada kistin gidip gitmediğini anca ultrasondan bakarak anlar doktor ben şimdi nedesem burdan bilemiyorum

Geçmiş olsun canım inşallah atlatır kısa sürede olağan şeyler sarılık vs.nazar:
Moralini bozma canım inşallh bizlerinde olacak
sıkıcı yaaaa.......
Canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine yaİnşallah atlatırsın kısa sürede dğer tedavinde neoldu gelişmeler varmı?Kendine iyi bak görüşürüz
vee FİLİZ sana sesleniyoırumbelki online olmadan okuyorsunduz:)
testleri yaptırdınız mı
noldu ne sonuç çıktı gel de yaz
yeter bukadar ıstirahat
Merhaba nasılsın?Evet bencede gelsin artık Filiz hanımÖzledik hanımefendiyi

sıkıcı yaaaa.......

geçmiş olsun canım =(.. seninde bünyen çok zayıf benim ki gibi.. bende hep öyleydim hemen hastalanırdım yaz kış.. bak ne diycem bağışıklık sistemi güçlendirici ilaç alıyorum ben öyle kurtuldum bu dertlerden.. şimdi kışın bile hiçç hastalanmıyorumm aman maşallah diyim kendime =)).. sende dene bence çok faydası var.. bide zaten özellikle bebek düşünen herkese veriyolar genelde bağışıklık sistemi güçlendiricisi.. ben çookk fazla doktor gezdiğim için söylüyorum bana bi çok doktor önerdi bunu.. sana vermedilermi :44::44: bence kesinlikle dene çok memnun kalacaksın

canım Allah yardım etsin en kısa zamanda sğlıcakla oğlusunu kucağına alırsın inş..

merhaba diclee cnm ne güzel kaç haftalık olmuşsun ne kadar korkuyordun birşey olcak diye varmı yokmu diye :) bak şimdi 16 haftalık olmuşsun bile Allah tamamına erdirsin inşallah cnm

sıkıcı yaaaa.......

geçmiş olsun bicim nasılsın diycem hastasın :) ne var ne yok tedavi sürecin nasıl gidiyor ben pek aktif olamadım topicte kaçırdım o yüzden çoğu şeyi

Annem surekli uc ayi atlat rahatlarsin diyo insallah bakalim..
Oyyyy o detayli ultrason mukemmel bisey.. Herseyi gozukuyor.. Kuzeniminkini izlemistim ben
Bu arada ikili taramani kacinci haftada yaptirmistin sen?

inşallah atlatacaksın cnm inanıyorum ben
çok merak ediyorum detaylı ultrasonu beş gün var ay çok garip hissediyorum nerdeyse bir aydır görmüyorum yavrumu meraktan çatlıycam :))
ikili tarama 26/06/2012 tarihinde olmuşum yani üç aya yakınken cnm çünkü benim bir nisan adet tarihimde o günden sayılıyor :44:

selam arkadaşlar. bu mesajı başka bir konuya yazdım ama sanırım pek aktif değil o yüzden burdan yardım almak istedim
15 aylık evliyim hiç korunmama rağmen henüz bebek sahibi olamadım. ramazan başında doktora gittim ultrasonda pko gözlendi.
fsh 5,
lh 4,
prolaktin 11,
tsh 2.5,
estradiol 30 lardaydı galiba onu tam hatırlamıyorum.
bi de endokrin uzmanına gittim adetin 3. günü insülin değeri 50 çıktı. referans aralığı 50-100 dü. bu ne demek insülin direncim yok mu demek?
adetlerim düzenli hava değişiminden felan etkilenmediğim sürece 28-30 günde bir oluyorum.
doktor beni klomene başlatmak istedi fakat ben hep duyduğum okuduğum kadarıyla glifor ilaçları genelde çok faydalı olmuş.
doktoruma istedim bana şeker ilacı verin dedim. bikaç ay klomen denerim gebelik oluşmadıysa öyle geçeriz şeker ilacına dedi.
hadi klomenle gebelik oluştu Allah korusun sağlıksız bi gebelik geçirirsem ne olacak? bu ilaçlar sağlıksız gebelik riskini de düşürüyormuş Allah ın izniyle.
bazı sebeplerden ötürü henüz tedaviye başlayamadım ama ben şeker ilacıyla tedaviye başlamak istiyorum
şimdi bişey söylesem al da kullan diye terslerse çekiniyorum üstelik yaşadığım yerde cihazları kontrolleri en iyi olan doktora gidiyorum.
bi zıtlaşırsam kötü olur. bana akıl verin
bi de endokrin uzmanına da dedim. bana şeker ilacı verin diye. kadın sonuca baktı yok şu an şeker ilacı kullanma sadece kilo almamaya bak dedi

merhaba cnm çok geçmiş olsun bana kalırsa metformin ilacına hemen başla en azından üç ay iç ve sonrasında klomene başla yumurtalıklarını düzenlemene yumurtalamana yardımcı olur ben klomen denedim iki kere sonuç alamadım ve bir sürü bitkisel şeyler sonra hepsini bıraktım ve şeker ilacına başladım burdan edindiğim bilgilere dayanarak 8 ay sonunda hamile kaldım yumurtalarımı acaip düzenledi yumurtladığımı hissetmeye başladım biraz sabredersen sonucunu alırsın diye düşünüyorum

doktora danışmadan mı kullandın şeker ilacını?

doktoruma sordum gerek yok dedi bana klomen kullandırdı sonra sonuç alamayınca istanbulda bir arkadaşımın doktoruna sorduk kesinlikle içsin dedi çünkü yumurtalarım istenilen boyuta ulaşmıyordu sonra başladım içmeye günde 2000 mg bol su ile şanslyıdım mide bulantım olmadı sonra hamile kalınca o doktora gittim dedim ben şeker hapi içtim öyle kaldım birşey demedi güldü :)

bundan 4 ay önce serophene diye klomen müdavimi bi ilaç kullandım. 2 tane yumurtam gelişti bunun haricinde hiç yumurta takibi yaptırmadım ama adetlerimin düzenli gelmesi acaba normal yumurtladığımın göstergesi mi diyorum. herşeye cesaret edemiyorum o yüzden. ya da diyorum belki hormonların normal olduğu için düzenli adet görüyorumdur da yumurtalarım yeterli kalitede değildir. işte içimizi bilmiyoruz ki kadın bana diyor benim gayem en az zarara uğramandır. klomeni de şeker hapını da aynı anda vermem yavaştan başlarım diyor. diyemiyorum işte e sen şeker hapını ver olmazsa klomene başlarız diye :99:

gyman maşallah 21 haftalık olmuşsun zaman su gbi akıo

elfo canım ben de doktordan izinsiz içtim
başta mide bulantısı yaptı sonra alıştım
gğnde tekle başladım sonra 850 mg şkş taneye çıktım.
klomen iki kez kullandım ben hiç beğenmedim
yumrtladım sözde ama yumurtanın döllenmesine yardımcı olan akıntım hiç olmadı.
sonra metfornine başladım
adetlerim düzenlenmeye başladı
her ay daha da öne geldi 50 günlerden geçen ay 37. güne kadar geriledim
benim de şekerim yok zayıfım oyüzden vermemişti doktor
ama ya doğum kontrol kullanacaktım ya da bunu
ben bunu tercih ettim
inşallah yakında gyaman ve diğerleri gibi bebğimin gelmesine vesile olacaktır inanıyorum

Merhaba kızlar,

Bu konuya okadar uzaktımki hiç araştırmadım bile..

2 yıl doğum kontrol hapı ile korundum.Daha sonra bebek isteğiyle genel kontrol için doktora gittim.Bana ilacı bırakmamı söyledi ve folic asid verdi. Ultrasonla kontrol etti sorun yok dedi.(devlet hastanesine gittim)

2 ay denememiz oldu ama gebelik oluşmadı..Bugün halsizliklerim çok artınca özelde bir doktora gittim..6-7 adet kistin var dedi.Biri büyük (ultrasonda gösterdi) diğerleri küçük.Ama bir tarafta dedi.Diğer taraf yumurtluyor.Bundan gecikmiş hamileliğin büyük ihtimal dedi.

Ama kontrole gitmiştim ben dedim kist yoktu..Vardır görümemişlerdir dedi doktor..

Tedavi için doğum kontrol hapı veriyoruz ama sen bebek istiyorsun dedi.İlaç vermedi.

Şimdi kızlar ben ne yol izleyeyim kafam karıştı

eğer uzun zamandır bebek sahibi olamıyorsan ve biran önce olsun dediysen belki şansını en hızlı olandan denemiştir benim yaşım itibariyle öyle yaptı sanırsam çünkü ben 35 yaşındayım çok fazla zamanım yok demiştim ve kullandık benim bırak 2 yumurtayı 5 yumurtam gelişti ama önemli olan çokluğu değil bir tane bile olsun ama sağlıklı olsun önemli olan o şeker hapıda yumurtalarını sağlıklı olmasını sağlıyor normal adet gören ama yumurtaları az gelişen çok kişi var benim için klomen daha zararlı bir ilaç ve klomende en fazla sanırsam 6 kere kullanabiliyorsun ama şeker hapınıda bol su ile içersen zararı olduğunu düşünmüyorum sonuçta tedavi ediyor yumurtalarını
ben bir buçuk sene uğraştım olmadı sonra şeker hapına başladım ve çok şükür 8 ayda hamile kaldım büyük değişiklikler gördüm akıntım çoğaldı göğüslerim hassaslaştı yumurtalarımı hissetmeye başladım resmen doğru karar verdim sürekli klomen kullanıp o stresi yaşamaktansa biraz uzun vadede şeker hapıyla devam ettim çok şükür ki bebeğim benimle inşallah Rabbim tamamına erdirir

çok saol tatlım Allah razı olsun dilerim tezz zamanda kucağna alırsın bebeğini
bende bu hapa çok inandım zaten tedavinin yarısı inanmaktan geçiyor klomene hiç inanmamıştım
Allah biliyor ya hep olmayacağını bilerek içtim ama şeker hapında öyle değil isteyerek içtim ve sonuca ulaştım Allahıma çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…