Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

boşwer canım senle ayn dönem evlenmiştik hatırlıyorum seni
öncelikle şunu söyliyim doktora ilacı bırakmadan yada bıraktıktan hemen sorna gittiysen görmeyebiliyorlar
çünkü o esnada yumurtalıklar baskılandığı için içleri temiz oluyor(ben de gitmiştim yoktu sonra bırakınca oluştular)
senin ilk oalrak yapma kan testleridir lh fsh progesteron vs baktıracaksın
hormonlarında sorun yoksa işin daha kolay olacaktır
burada çoğu kişi üstte yazdığımız gibi şeker ilacı kullanıyor
şeker hastası değiliz ama insülin dirensi denen birşey var ve bu yumurtamızın gelişmesini engelliyor
bunun işçin glikol ve insülin testi yapılıyor ama bazen normal çıkıyor (ben de normaldi belki de pko nun başındayım diyedir)
biz de bu direnci bu ilaçla kırıyorz
benim adeterim bununla düzeldi yumurta oluşumunu sağlamaya başladım
gyaman ve bir çok klişi bu ilaçla hamile kaldı
dkh kesinlikle düşünme zaten işe yarasa çıkmazdı kistler.
inşallah kısa sürede istediğin bebeğe kavulursun

Canım bende hatırlıyorum seni

İlacı bırakmamı iğer doktor söylemişti.Dediğin gibi ozaman görememesi normal..

Bu doktorumda tahliller verdi.Önümüzdeki hafta yaptırayım ona göre davranayım ozaman..

İşin ilginç yani beni adetlerim çok düzenlidir.Ben adetim geciktiğini bilmem mesela..

canım sen ilacı nezaman bıraktın iki ay mı oldu
bak ben ilacı bıraktım ve 5 ay sonra adetlerim düzensizleşti
ilacı bıraktıktan sonraki 5 ay akıntım geldi adetimi hep 29. günde oldum
sonra b,i bozuldu bi anda 50 oldu
sen gene erken gitmişsin
ben de bilmezdim bişi olsa çıkardı gittim oakdar doktora diyordum ama senin yaptığın gibi iki üç ay sonra da gitmem gerekmiş.
he buarada ateş ölçerdim ben sözde
hşç yğkselmezdi akıntımın olduğu günlerde
ben de normal sanırdım
işin içine girdikte uzman olduk vesselam

Ben hapı kullanırken gittim bebek istiyorum diye..Hapı bırak dedi doktor.Folic asid verdi yolladı..

2-3 ay eşim korundu hapın etkileri gitsin diye..2 ay denedik bebek için olmadı..Bu ay halsizliklerim çok oldu lekelenmelerim falanda..Doktora gittim..İşte kistler çıktı..

Ben sorun yok diye sadece deniyordum valla.Artık bende araştırırım :)

Testleri devlette yaptırayım dedim ama 15 gün bulamazsın diyorlar boş doktor..

Özelde ücretler nasıl acaba..15 günde beklemek zor

bilmiyorum ki boşvercim
sabredemiyorsan keseden kescen artık:)
verdiği ne testi hormon testleri adetin 3. günü yapılır

bilmiyorum ki boşvercim
sabredemiyorsan keseden kescen artık:)
verdiği ne testi hormon testleri adetin 3. günü yapılır
doğru ya hormon testleri için söylemişti..Ozaman kaldı ayın 17 sinden sonra gidecem..

Birde kan,idrar testleri istedi..

doğru ya hormon testleri için söylemişti..Ozaman kaldı ayın 17 sinden sonra gidecem..

Birde kan,idrar testleri istedi..

hepsini bir ver gitsin ozaman boşwer iki kez uğraşma
ozamana kadar da devletten alırsın randevu zaten
kansızlığın var mı diye bakacaktır
sen gittiğinde insülin ve glikoz ölçümü de yaptır

hepsini bir ver gitsin ozaman boşwer iki kez uğraşma
ozamana kadar da devletten alırsın randevu zaten
kansızlığın var mı diye bakacaktır
sen gittiğinde insülin ve glikoz ölçümü de yaptır

Tamam canım öyle yapayım..Saolasın yardımların için..

Bakarsın bu ay hamile kalıveririm gerek kalmaz testlere..

kızlar ara ara yazıyorum burada deneyimlerimizi paylaşıyoruz, fikir alıyoruz
en son doktorum günde 3 adete çıkarmıştı klomeni vede metformin,estrofem kullanmıştım ama son kontrolümde yine gelişmemiş yumurtalarım baya dirençlisin dedi
yarın yine kontrole gidicem sanırım geç büyümeye ihtimal verdi
peki bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğiz diye sordum daha yüksek dozajlı farklı hormon ilaçları kullanıcakmışım
böyle etki etmeyenler varmı hiç? veya bu süreçten sonra farklı ilaç kullanan?

Son düzenleme:
Gecikmesi çok kötü canım yaBende bekliyorum şimdi adet olmayı bakalım hayırlısı olsun inşallahBu arada kistin gidip gitmediğini anca ultrasondan bakarak anlar doktor ben şimdi nedesem burdan bilemiyorum

bugün doktora gittim canım kistim kaybolmus ve asıl bombayı veriyorum hersey tertemiz dedi.. normalde 2 tane multıpl folikül kisti gözlenmisti sag ve sol overde ondan dolayı pko olabilir denmisti.. 2 aydır adet olmuyorum sanırsam onlardan olusmus.. suanda yumurtalıklarım tertemiz göründü..
doktorum ama bircok test yaptırmıstı.. pko icin arastırılmam gerekiyordu.. ama ben pko olduguma cok emindim.. testler sonuclar adetin gelmesini bekleyelim derken cok sükür Allah' ıma pko degilsin dedi..

e anlattım böyle böyle pko oldugum nerdeyse kesinlesmisti.. ultrasonlarda görünüyordu.. emara girdim.. ilaclı ignelerle birlikte filmler cektirdim.. hsg cektirdim.. hormon, ca-125 degerlerime hepsine bakıldı.. uzun bi bekleyis oldu.. ben bu bekleyiste PKO lu oldugumdan emindim.. ama doktorum degilsin dedi pkodan süphelendik arastırdık dedi.. ne diyecegimi bilemiyorum.. kontrollerim devam edicek stresten uzak durmalısın adet gecikmelerin o yüzden dedi birde..

kızlar ne diyecegimi bilmeiyorum benim gibi biri daha yoktur heralde böyle yaklasık 3-4 haftadır pkolu oldugumu düsünüyordum.. evlenmeden önce usg de birsey görünmemisti ama heralde doktor göremedi demistim..

fazla uzatmak istemiyorum kızlar.. ben yinede burda iszinle beraber olcam, güzel haberlerinizi duycam insallahh..suan cok degisik bi durumdayım doktordan gelir gelmez hemen size yazdım..

Son düzenleme:

bazen yavas buyuyor cnm belki bidahaki kontrolunde buyumus olur bende oyle olmustu. Ya da igne tedavisine gecirir seni bidahaki ay. Hap beyni uyarip hormon salgilatiyor. Ignede direk veriliyor hormon. Daha etkili.

bazen yavas buyuyor cnm belki bidahaki kontrolunde buyumus olur bende oyle olmustu. Ya da igne tedavisine gecirir seni bidahaki ay. Hap beyni uyarip hormon salgilatiyor. Ignede direk veriliyor hormon. Daha etkili. Hayirlisi olsun

iyi akşamlar kızlar size birşey sormak istiyorum. Benim kuzenim var 1,5 yıllık evli ve hiç korunmadılar. 3 ay kadar öncede k.doğum dr. na gitti testler falan usg spermiyogram bi sorun yok dendi tedaviye başladmadı. biraz daha bekleyelim dediler. doktor kontrolünde enfeksiyon demiş. Şimdi ise en son 15 haziranda adet olmuş.2 aydır adet olmuyormuş. evde test yapmış geçen hafta çıkmamış. kan testide daha yaptırmamış. ama bu kadar süreden sonra idrarda çıkmaz mı?? yada kuzenim acaba pko da doktor anlamamış olabilir mi? şuan görev icabı bi köyde oturuyorlar. bulundukları yerde hastane yok o yüzden test yaptıramıyor. bende size sormak istedim. yardımcı olursanız sevinirim.

Doktorların hepsi vermiyor bu ilacı ama sorduğumuzdada zararı yok kullanılabilir diyorlar hep arkadaşların dediği gibi bir dene kullan.Ben 850 mglık içiyordum günde 2 defa.Şuan 1000 mglık kullanıyorum 2 defa
Evet canım deiğin gibi bu ilacın etkisi oluyordur bir çok kişiye bende okadar etkili olmadı ama zamanla olur belki bilmiyorumBu arada seninde zamanın fazla kalmadı artık günler hızla geçiyor
Canım çok sevindim vede şaşırdım negüzel eğer doğru teşhisse negüzel ya pko değilsin çok geçmiş olsunBizleride yalnız bırakma ama tamammıKendine iyi bak canım
iyi aksamlar kizlar nasilsiniz bakalim görüsmeyeli???
Merhaba canım ben iyi diyelim iyi olalım adetim gecikti olmayı bekliyorum sen nasılsın

iyilik canim ya ne olsun iste, ben oldum sükür darisi basina.. pzartesi gitcem doktora klomen yazacak.. onun haricinde is ev gidip geliyorum iste..

baharcim ya simdi sen metformini günde 2000 mg aliyorsun yanlis anlamadiysam di mi??? ya ben de günde bi tane ile basladim vücut alissin diye, dr bi hafta sonra günde ikiye cikar dedi, öyle yaptim ve direk istifar etmeye basladim. dedim bari bir bucuk alayim yine olmadi... pazartesi dra gidince söyleyim bakalim ne diyecek.. sen peki yorgunluk vs hissediyor musun bu ilaci alirken, günlük ne kadar alinmali biliyor musun??

Sağol canım ya adet olayım yada bebek olsun inşallahEvet canım günde 2 defa kullanıyorum 1000 mglık olandan.Önceleri bendede bulantı yaptı baya.Çok dayanılmaz hale geliyorsa 850 mg olandan kullandınmı?Ben 850 mg kullandım önce etkisini fazla görmeyince 1000 mglık kullanmaya başladım.Yani 850 mg günde 2 defa kullanabilirsin baktın faydası oluyor boşuna 1000 mglık içme

merhaba elfo,
ben yazışmalarınızı okudum ve gerçekten inanamadım glifor veya metformin denilen ilaçları kesinlikle doktor yazmadan kullanmamalısın bak ben ilaç mağduruyum ve ömür boyu hasta kaldım sonuçta bu tarz şeyler vucutta bağışıklık yapıyor ve insülin direncin yokken ya da ne seviyede olduğunu bilmeden bunu kullanman ilerde çok kötü etkiler seni benden tavsiye bir endokrin uzmanına görün sonuçta bu ilaçları vermek için tüm düzeylerine baktırman lazım karaciğer,böbrek...
yine de tabi kii sen bilirsin ben görünce dayanamadım, kendine iyi bak...

canım neden böyle düşündüğümü anlatayım öncelikle. ben 1 yılı aşkın süredir ağrıda yaşıyorum. maalesef bu memleket doktor konusunda oldukça sıkıntılı. belki bikaç iyi dışında ya tecrübesiz yeni mezunlar burda ya da artık meslek hayatının son günlerini burda geçirip zamanını doldurmaya çalışanlar. bundan 4 ay önce tsh hormonumun 5.06 olduğunu öğrendim. endokrin uzmanına gittim. tatlım ben sana hap verecem hamile kalma düşük yaparsın bu değerle dedi. euthrox 50 mg olandan verdi. 1 ay sonra kontrole gittim 0.0175 çıktı değerim. sonucu gördü ay tatlım sakın hamile kalma çok düşmüş değerin yoksa düşük yaparsın dedi. hap sana fazla gelmiş yarım doz kullan dedi. o kadar sinirlerim bozuldu ki sanki deneme tahtasıyım. eşim dedi ya boşver ne yarım doz kullanacan hiç kullanma dedi. zaten o dönem tatile felan da gidecektim bıraktım hapı. 1 ay sonra tekrar kontrole gittim tsh 2.5 olmuş. değerin çok iyi yarım doza devam dedi. bakın ben 1 aydır hap kullanmıyorum dedim. haa tamam o zaman hapsız devam edelim kontrole gel dedi. ya öyle sinirlendim ki Rabbim çok şükür yol gösterdi de kendi hastalığımın doktoru oldum. elinde olsam yok indi yok çıktıyı konuşup duracaktık belki de.

gittiğim kadın doğumcu iyi tecrübeli birisine benziyor ama yaşadığım bu tecrübe ve duyduklarım bana burda doktorlara çok da güvenmemeyi öğretti maalesef. bi de pko lu başka arkadaşlarım da var. endokrin uzmanına dahi görünmesini söylemeden direkt bu hapları yazıyor doktorları ve Allah'ın izniyle hep başarı elde edilmiş.

mutlaka kimse sevmez ama ben hap kullanmaktan nefret ediyorum desem yeridir. belki de 2 yıldır oram buram ağrıdı diye hap kullanmamışımdır. öyle kolay kolay kullanmam hep dayanırım. Rabbim keşke uğraştırmadan hapa mapa tedaviye gerek kalmadan nasip ediverse evladımı ama eğer bi hap kullanmam gerekirse klomen tarzı sentetik hormonları değil de şeker hapını kullanmayı tercih ederim. arkadaş demiş ya ben bu ilaçla bebeğimin geleceğine inandım klomen felan bana inandırıcı gelmiyor inanmak başarıya ulaşmanın yarısıdır diye. ben de hep öyle düşünüyorum sanki hapa gerek varsa benim şifam şeker ilacı olurmuş gibi ama Allah en doğrusunu bilir bakalım ne gösterecek. çok kararsızlıklar yaşıyorum. belki 2-3 ay sadece soğan kürü yapacam doktora felan gitmeden. zaten 2-3 ay işlerim var yoğun Allah hepimizin yardımcısı olsun.

ay canım evet bende çok özledim sohbet etmeyi.seni görünce ben bile heyecanlanıyorum duygularını anlıyorum bebeğine kavuşmana çok az kaldı,maşallah kilosu normal , böyle giderse normal yapabilirsin.iyi demişsin çatı muayanesini haftaya aktarmakla çünkü o muayneden sonra bebek gelebiliyor.diğer şeylerin hazırsa temizliği düşünme öyle bir şey olsa bile kadın alırsın bir günde yapıverir.tabi eşin ne güzel sana yardımcı olmak istemiş,benimki hiç beceremez.benimde çantam hazır olsa biraz daha rahatlıycam bakalım bu ctsi geceliğimi filan alayımda eşyalarını yıkamaya başlıycam . park yatağımızı kurduk çok güzel oldu.

canım benim oh içim rahatladı vallahi , demek seninde suun fazlaydı benim doktor bie şey görmesin bütün olabilecekleri söyler düşünmez morqlin boaulurmu boaulmazmı , ama seniduyunca içim rahatladı çünkü bak böyle olmasına rağmen zamanında doğurdun ahh darısı başıma arkadaşım , şekerli su verdiğin halde olsu demek lcaağı varsa oluyor desene , sakın üzülme her bebekte olur o geçer, çok normal Allah sağlık verecek canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…