Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Gunaydin canlar..
Bendeki uyku halini tarif etmem imkansiz.. Nerdeyse 24 saatin 20sini uyuyarak geciriyorum..
Aksam 12gibi yatmistim yeni uyandim.. Bir iki saat sonra kesin yine uyuyakalacagim
Bunun haricinde gayet iyiyim cok sukur..

Gogus yarasi acisi muhabbeti olmus.. Eczaneden temin edilen bir ilac var "mss bee" olmasi lazim ama emin degilim.. Bakip bulup haber edecegiim. Kuzenim bu konuda cok sikinti yasamisti lansinoh kullanmisti bi faydasi olmayinca bunu kullanmistik ve gozlerimle gordum iki gunde koca yaralarin iyilestigini.. Bende kesinlikle bu markanin kremlerini kullanacagim..

Buldum kremin adini..

Uzerinde ari resimleri var.. Adi da "bella b"
Bngl canim arastir istersen.. Ama kuzenimin catlayip kan revan icindekalan goguslerine gunlerce lansinoh kullandik.. Sonra eczacimiz bu kremi onerdi ve 3.gune kansiz acisiz uyandi..

canm süpersin çok teşekkürler.benim kuzenimde çok çektiya kız aynen kan revan içinde kalmış göğüsleri ama ona bu ilacı söyleyen olmamış heralde.kaç ay çekti bilmiyorum.3sene oldu hala izleri varmış yaraların.hemen bugün eczaneden alayım ben onu.lansinoh almıştım ama int.de okudum çok faydası olmuyomuş.

sen nasılsın tatlım.aman uyu canm napcan işte.bana hiç olmamıştı uyku tam tersi çok enerjiktim iş yapasım geliyodu habire eşimde dur artk dinlen diye kızıyodu.doğumdan sonra çok uykusuz kalıncak ya canm şimdiden depola sen:)keşke depolansa dimi?senn kontrolün 3ndemiydi.benm yarın ama yarın 30 ağustos tatil olurmuki özel hastanelerde şimdi aklıma geldi bak.neyse canm dikkat et kendinede bebişinede.öpüyorum.

canm chicco nun göğüs ucunu aldım ama daha çantama koymadım.kaynatıp koycam.göğüs ucun içe doğrumuydu ondanmı emziremedin.zaten bebek tutamayınca göğüs ucunu çok oynatırsan bebişe hemen yara olmaya başlıyomuş.bende tutamazsa hemen takayım onu.peki ona alışınca göğüsü tutmamazlık yapıyomu hani biberona alışan göğüsü almıyoya onun gibi oluyomu?bide bebeğine emzik veriyomusun?

Canim benim ne demek..
Ama her insanin bunyesi farkli iste.. Nette az arastir bitkisel yontemlerde var.. Emzirme oncesi sogan surmek filan gibi.. Her yolu denemek lazim :))
Ama ben kesinlikle bu arili kremleri kullanacagim. Cunki bizim eczaci cok onermisti.. Aklimda kalmasin.. Hatta insallah gerek kalmasin.. Meme catlagi cok zor..
Ben iyiyim cok sukur.. Buyuyoruz iste insallah sagliklidir bebisim de.. Bu arada akintin oluyormuydu seninde? Benim sarimsi akintim var surekli en basindan beri.. Pazartesi ayin 3unde kontrolum var. Burda yeni bir doktora gidecegim insallah iyi biridir de sorularima cevap alabilirim.. Zaman nasilda geviyor.. Dun gibi hamile kalisin..nerdeyse doguracaksin.. Benimde son adete gore 10+2 oldu.. Ama son ultrasonda yazandan bu yana saydim suanda 8+6 oluyor.. Yani 10gun gibi bir sapma var.. Bu gidisimde belli olur sanirim..

Son düzenleme:

canm pkolu olduğumuz için göbek oluyo mutlaka aslında kilon çok deil ama işte göbek gitmiyo dimi.akrabalara bakma sen göbek olmasa bile sorar onlar geçenyıl nefret ettirmişlerdi beni bayramadan.bayram geldi yine soracak herkes yokmu bişey diye stres oluyodum.inşallah Rabbim sizleride çok bekletmez bi bakarsın diğer bayrama bebk olur gerçekten.hayırlısı olsun hakkında.

annemde duymuş soğanı biyerden hatta karbonat sür diyodu.ama hiç mantıklı gelmiyo banaya.doğuma hazırlık diye bi kitap almıştım ondada karbonat meme ucunu kurutuyo çatlaklara neden olur diyodu.memebaşınn kendine has yağlı bi dokusu varmış karbonatlı su sabunlu su kurutuyomuş.kime inanacam bilmem.inşallah gerek kalmaz canm.gerçekten çok zormuş memeucuna çamaşırım dokunacakta canm acıcak diye kamburum çıkmıştı diyodu kuzenm.canm sarımsı deilde beyaz oluyodu sanırım unuttum şimdi bak.nezaman unuttum dimi.normaldir korkma sor yined dr.na.sen annenlerde olduğun için ordamı gitcen dr.a.canm benmde son adete göre hesaplasam 41.haftada felan olurum heralde ama ultrasonda yazana göre dr.adet tarihini ona göre belirliyo.yani sen ultrasona göre hesaplıcan çünkü ikimizinde geç yumurta gelişimi ve döllenmesi olduğu için son adetimiz yanıltıcı olur.

bıktım gobekten, elbıse gıysem tam hamıle gıbı oluyorum
bır de bana soramıyorlar, anneme dıyorlarmış bebek mı var dıye
cunku sorana çalıştıgım ıcın bakarsanız yapalım hemen dıyıp gecıstırıyorum
bu ay olmayacak dogm kontrol hapı kullanmamı ıstedı doktorum, bı dahakı aya da bayrama denk gelır kesın.Şans yok hep bayramlara denk gelıyoruz..Nasip..

Mecbur burda gidecegim kontrole.. Bakalim nasil olacak.. Ankaradaki doktorum muhtesem.. Kontrole git kalp atislarini bana haber et dedi.. İnsallah hayirli haberlerle gelirim.. Akintiyi sorucam gidince.. Herkesi dinleme bence.. İnsanin kafasi karisiip duruyor.

Canim benm en son asilama sonrasi kistim olmustu dogum kontrol hapi kullanmistim.. Sonraki ay adet olmadan hamile kalmisim.. Bazen dk haplari da ise yarayabiliyor.. İnsallah iyi olur senin icinde.. Hayirlisini dile surekli.. Rabbim en kisa zamanda nasip eeetsin..

teşekkur ederım arkadasım,hayırlısını dılemekten baska elımden bırsey gelmıyor zaten. Allah bılıyor dogru vakti. Sen de ınş. ilk 3 ayını saglıkla ve sorunsuz atlatırsın

neyseki ilacın (dkh) son 2 günü kaldı (( sonra bitcek ve migrenim en azından hafiflicek inşallah ((( böyle yaşanmıyor.. bu ay klomen kullanasım var kızlar.. geçen sene işe yaramadı ama o zaman hiç yumurtlamamıştım, şimdi işe yarayacağını düşünüyor doktor da. gerçi iyi kötü yumurtlama şansı varken kendi haline de bırakasım var ama daraldım sanırım artık...
kistim gitti ama ağrım geçmedi kızlar! ben kistten diye rahatlamıştım ondan diilmiş demek ki nedir bulamıyorlar :44:inşallah yumurta tembelliğinden olan hassasiyettir??? en iyi ihtimal bu...

gecmis olsun canim benim, migren cok zor olsa gerek, insan siradan bi basagrisina katlanamiyor, migren kim bilir nasil...

çok sağol tatlım!! Allah razı olsun! kesinlikle çok zor regencim, tv-bilg yok (ama çalışmak zorundayım), geç yatmak yok, ışık yok, fazla ses mes yok.. saça bişi takmak yok.. ( yok.. ama Allah beterinden saklasın napiim, buna da şükür.

var canım ben :) muhtemelen üçüzmüş hemde:)

ay ne güzel bir haber buuuu!!!!!! Allahım sağlık versin inşallah ikiyse ikisine üçse üçüne :))) en başta sana tabi :) Çok sevindim! sağlıkla kucağına al inşallah!!!! durdun durdun turnayı gözünden vurdun desene :))
maşallah canım sana..

inşallah olur canım yaaa.. ama kontrollerini aksatma klomende ne zaman ne olcağı belli olmuo kaçırınca fena..
ben de belki kullancem bu ay bakalım.. kullanırsam inşallah işe yarar
tabi :)
inşallah inşallah canım inşallah!! Allahım hepimize yaşatsın annelik sevincini! o en doğru zamanı biliyor, en hayırlı evladı verecek bize buna inanıyorum :) sağlıklı mutlu bir bebişimiz olsun da, bekleriz napalım :)

Allah razı olsun canım! demekki seninki görüntü olarak kalmış sendroma bulaşmamışsın çok şükür! çok sevindim!
inan canım inan adam yalan mı sölicek??? :))) içini daraltıp durma acaba mı diye, çağırcaksın yine onları bak :))) kış kış de gelmesinler bida :))
Evet ikimiz de bilioruz kırmızıların kıymetini yaşasın adet döngüleri :)))) hehehe

hoşgeldin canım ben de seni merak ediyordum geçmiş olsun acil şifalar migrenin için

Çok sağolasın canım! hem merak ettiğin için hem de şifa dileklerin için! migren geçmiyor malesef ama ilaç bitince azalcak inşallah!!! tek tedavi doğum diolar ama :))))) malum :)))
sen de alışmışsın iyice anneliğe :)) şikayete bile başlamışsın bakıorum hahaa mp3 güzelmiş :)))
tanıo artık seni di mi böceğin :)) bizim yerimize de öp kokla canım! Allah onlara sağlık versin!

redy geçmiş olsun canım
migren gerçekten zor
ama dikkat edince etkilerini en aza indiebiliyorsun. bol bol karanlıkta dinlen
çikolata falan yeme bir de o hapları bitir ve kurtul:)
umarım klomen kullanırsan işe yarar canım.

brownimm pko değilmişmisin sen
ay bize baka baka olcaktın sonunda he
neyse hadi Allah kurtarmış
pko ya yumoşunu veren kurtaramıo çünkü:2:

evet canım çok fena, modern bitkisel hayat gibi bişi :)) her şey kısıtlı cezalı çocuklar gibi :))) tv yasak, bilg.yasak, git odana yat hahahaha...
peyniri yasaklar doktor die çok korktum ama ona izin veriolar onun dışında tetikleyen bişi yemiyorum şükür :)
ama Allah beterinden saklasın napalım.. haplar cuma bitio neyseki :)) en azından azalcak ataklarım :)) klomen yine tetikleyebilir ama onun gün sayısı daha az o dönem cezayı haketcek bişiler yapiim de odaya kapatayım kendimi yine ayyaya çıldırma noktasına geldim artık :))))

brownieye ben de çok sevindim walla süper! tekrarlamaz inşallah :)) biz battık buraya o bari kurtulsun bu uğurda ölmek var dönmek yok brownie çok nankör çıktı sattı hemen biz ölümüne sadığız helal olsun bize..

haklısın hayatım bende bile şimdi biraz ağrı olsa eyvah erkenmi doğuruyorum diyorum bir pank sorma.15 gnün kalmış bebeğin hareketleride artık azalmıştır.Allah verecek kolaylığını canım merak etme bol bol dua et inşallah rahatlıkla doğuracaksın.

oh maşallah canım yerim ben onu sen anlattıkça gözümde canlandırıyorum yorucu ama yinede çok güzeldir herkes yüzünü görünce herşeyi sana tatlı gelecek diyor , çok merak ediyorum bebeğimi , tipini filan kime benziycek.

canım bazı sitelerde 4.5. ayda idrara gitme azalaır yazıyor ama bende hiç azalma olmadı hamile kaldığım günden beri dediğin gibi nerdeyse orda yatıcam çok güzel çok az kilo almışsın bebeğin gelişsin yeterki zaten sonrasında vermedede zorlanıcaz , istikrarlı gitmişsin.bundan sonra hareketleri daha sık hissedeceksin isim düşündünüzmü?

kızlar ya şimdi gördüm göğsümden su geliyor bu ne şimdi anlamadım uçları ara ara ağrıyor normal birşey mi :44:
benimde o aydan itibaren geliyor canım hatta sütyenime gelmiş kurumuş görüyorum uçlarıda hala ara ara ağrıyor.

ay canım benimde sütüm sürekli akıyor ama dediğin gibi eski sütyenler çok rahat oluyor , çok az büyüdü yani.

merhaba canım , biz iyiyiz çok şükür , hemen moralini bozma , bu değer düşük çıkmış yani 22. güne kadar yumurtlama yok demek ,ama biz pkolular biliyorsun geçte yumurtlayabiliyoruz.

canım nasılsın ? neden metformini bıraktın , benim için metformin mucize bir ilaçtı bazı kişilerde etkisini uzun sürede gösterebilir, neden umut olmasın umudumuz her zaman var , sen en zorunu atlattın canım , mükafatınıda en güzel şekilde alacaksın , buna yürekten inanıyorum ben.

canm sen dur bakalım daha nere doğuruyosun.ben senn haftanda doğurmak aklıma bile gelmiyodu sanki ben sadece taşıcam başkası doğurcak gibiydi.ozamanlar cesaretliydim şimdi baya baya korkuyorumya.böyle olacağımı düşünmemiştim ama annem gelsin yanıma daha da rahat edicem sanki.tek isteğim görümce kayınvalide gelmesin doğum öncesinde yanıma onlar anca panik yaptırırlar bana cesaret vermezler.eşim biara çağırayım dedide ay yok napıyon sen delimisin dedim.ama anneciğim destek olur Allah başımızdan eksik etmesin annemizi babamızı.neyse annem gelene kadar doğurmam inşallah.canm bebeğin hareketleri azalmadı aslında artk çok canımı acıtıyo gece uykudan uyandırıyo hareketleri büyüdü iyce aman oğluşum yerin daraldı biliyomda dar mar idare et çıkma daha diyorum.inşallah canm tüm hamileler içinde bizde kolaylıkla sağlıklıca ve vaktinde doğururuz inşallah.

yok kuzum hala tanımıyor beni. ama gözünü dikip bakmalara başladı. o şekilde sevdiriyor kendini bana yavaş yavaşbabasına daha çok ilgi gösteriyor olsa da. çocuklarından şikayet edenlere kızardım ellerindeki nimete şükretmiyorlar diye, ben de aynısını yapıyorum şimdi. insanlar ne nankör değil mi.. yapmamak lazım bunu
ama bir boşluk vardı içimde..şimdi oğlumla beraber doldu. bunu biliyorum.
bir de lohusalığım dün bitti. ancak kendime geldim..lohusalık çok zor insan yorgun ve mutsuz oluyor. şimdi normale dönüyorum çok şükür.

yok canım göğsümü de tutuyordu alışma falan olmadı benimkinde o uca. ben wee marka almıştım hiç işe yaramadı hastanede. sonra avent aldım keşke başından almış olsaydım. marka önemli.
ben biberonla mama da veriyorum.şimdi biberonlar yavaş çekişli. onları araştır öylesinden al bendeki avent 1 numara.ozaman memeyi bırakmıyorlar.
gece yatarken mama verirsin uykusu daha uzun olur çünkü mama daha tok tutuyor sen de dinlenmiş olursun
emzik de artık doktorlar öneriyor çenesini geliştiriyormuş. dişleri çıkana kadar verebilirsin ve çok kullanışlı.çünkü bebekte zaten emme refleksi var ağlayınca emziği verince susuyor bazen. her zaman istemiyor,bazen de tükürüyor ağzından beyefendi.

aman ya bu millet muhabbet arıyor kendine hiç aldırma.
senin kilon gayet ideal ben de aynı kilodaydım bana da aynısını diyorlardı
göbeğin rahatsız ediyorsa korse tak istersen

benim oğlum erkek kardeşime, yani dayısına benziyor.
oh olsun.eşim gıcık etti beni bu akşam
bebeği kucakta taşımak için kangurular var ya ondan almak istiyorum inatla kabul etmiyor
ne sakıncası var anlamadım açıklama da yapmıyor uyuz etti beni
hazırlıklı olun bebek doğduktan sonra bu tür münakaşalara
bir de zırt pırt bebeği annemlere götürelim muhabbetlerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…