Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

chicco aldım ama bakalım işe yarıcakmı yaramazsa avent alırım bende.emziği hastane çantama koymama gerek varmı hemen orda alıştırsammı acaba?

ohh iyi canm senden tarafa benzesin oğluşun:)bizimkinide ultrasonda şimdiden bana benzetiyor eşim.canm sen bilirsin yine ama kanguruların çok kullanışlı olmadığını söylemişti bi arkadaş bi kere taşımış bebeğini belim koptu diyodu.oysa bebeğide zayıftı bile.bi kezmi ne kullanmış.ama heves ettiysen al tabi.

ooo canm o münakaşaları şimdiden duyar gibiyim ben zaten.özellikle ben onun ailesine çok kızcam eminim doğumda felan yada doğumdan sonra bunuda eşime söylicem off kavgaya bak sen.ben çocuğumu biyere götüremem valla sevecek görecek olan gelsin görsün deseydin.ben öyle düşünüyorum çünkü.bebek daha el kadar öyle gezdirilirmi.sağlıkocağındaki ebe bana odasından bile çıkarma 40çıkana kadar demişti.çünkü diğer oda sıcaklığıyla odasınn sıcaklığı farklı.bide gelenler öpmesin elini yıkayıp dokunsunlar felan dedi ama eşinn ailesine öyle de bakalım çocuğu bizden kıskandı derler.derse desinler valla umrumda olmazlar.eşimin söylemesini beklesem söylemez ama ben kendi aileme söylerim öpmeyin felan diye.gerçi onlar öpmez zaten hemen.aman stres oldum bak yine.

neyse benm bugün 12de randevum var çatı muayenemi olcam doğum hakkında konuşcaz bakalım.korkuyoruuuuuumm.

günaydın kızlar.
adet oldum galba ben.
anlamadım yani dün hafif pembe akıntı oldu azıcık gün boyu yoktu sonra.
sabah kahve akıntıya döndü.
ama daha adetime hesabıma göre 3 gün vardı:S
demiştim düzeni bozduk bu ay diye hakkaten bozmuşum:S
buayı da kapattık artık kısmet gelecek aya

Son düzenleme:

canım kusura bakma ya giremedim bi süredir.. kuzenimi ve esini trafik kazasında kaybettik 2 gün önce.. o yüzden giremedim..
sanada gecmis olsun canım migrenden annemde cok cekti, annemde de hipertansiyon var hergün ilac kullanıyor raporlu ondan sonra pek agrısı olmadı ama migren yüzünden sacları da erken yasta beyazladı hatta cok sık boya yaptırır saclarına.. insallah sende öyle birsey olmaz..
yok canımmm yok dualar ediyorum valla sükürler olsun diyorum pko dan kurtulma yolu cok cünkü sizlerde biliyosunuz.. iyice hazırlamıstım ben kendimi pkoluyum diyordum valla ama gel gör ki öyle cıkmadı.. Sizler icinde bunu dilesem de cok zor biliyorum ama evlatlarınızı kısa sürede kucagınıza alın da canımm benimm insallahh pko nun felan o zaman bi anlamı kalmaz..

brownimm pko değilmişmisin sen
ay bize baka baka olcaktın sonunda he
neyse hadi Allah kurtarmış
pko ya yumoşunu veren kurtaramıo çünkü:2:

evet canımm zaten kesinlememisti polikistik over acısından arastırılması gerekiyor denmisti raporda birsürü seylerden gectim ama kendimi hazırlamıstım artık.. ama doktorum degilsin dedi valla cok sasırdım ama artık alıstım..
aynen öyle canım ya insallah bian önce bebeklerinizi kucagınıza alırsınız da bu cektiklerinizin hepsi geride kalır..

insallahhh canlarımmmm sevincime ortak oldunuzzz üzüntüme ortak ooldunuz siz birtanesinizz valla..
ben her zaman sizin yanınızdayım elimden sizin icin sadece dua etmek geliyo fazlası gelse yapabilsem keske..

kullanışlı değil mi diyorsun,ama bebek arabası de heryere götürülmüyor,puset de çok zahmetli.nasıl taşıyacağız biz bu bebekleri. eşim hayatta izin vermez kanguru almama inat etti bir kere. neyse madem kullanışlı değil diyorsun ben de almam,ilerde de eşimin başına kakıp dururum.
ben de "torununu görmek isteyen gelsin" diyordum canım ama maalesef öyle olmuyor gene eski sistem ,biz gideceğiz gibi görünüyor buraya geldikleri yok çünkü.götürmeyince de sanki saklıyorum bebeği onlardan oluyor. öpme konusunda da birşey deme şansımız yok dediğin gibi.bizimkiler pek öpmezler zaten ama cildinde alerji var falan diyebilirsin zaten hemen kızarmaya başlıyor yanakları görürsün sen de
40ımız doldu bizim,ama ben 40 dolmadan çıkıp annemlere gittim
bebeğe birşey olmaz, zaten havalar sıcak.çünkü sen çok bunalacaksın evde inan bana. 40 olayı eskidenmiş
ah ah lohusalık berbat,hele bizim gibi psikopat pko lular için..doğumdan sonra da bir karmaşa oluyor ,herkes sana akıl veriyor falan çıldıracaktım nerdeyse.
şimdi yalnızım bugun bebeğimi ilk kez kendim yıkadımbenden iyi kimse anlayamaz bebeğimin ağlamasından ne demek istediğini.
sen de 1 aya kalmadan öğreneceksin. biraz sabırlı olmak zorundasın, sonradan pişman olacağın kelimeler sarfetmemeye çalış. ben çok şükür çenemi tuttum ama suratım asık diye bozuldular bu sefer. ona da yapacak birşeyim yok
bizim çocuğumuz olduğu kadar,onların da torunu. yani onların da bir parçası bebeklerimiz. hoşumuza gitmese de ilişkiler sürmek zorunda

canım başınız sagolsun yaa üüzüldüm valla ( allah sabır versinn sizleree pko olmadığına sevindim

valla öyle oldu tatlım nasıl oldu anlamadım bile ama ben bır taneye bıle razıyım.. ama ıkı üç de kulaga ıyı gelıyor :)

selam kızlar nasılsınız tedavi olanlara Allah sabır versin en kısa zamanda bebişlerine kavuşurlar inşallah
umudunuzu yitirmeyin dua edin ...

Adetim yine 15 gün gecikti ve ister istemez umutlanıyorum belki hamileyimdir diye...
Diğer adet dönemlerime göre bu ay bazı farklılıklar oldu,yüzüm,boynum,göğüslerime kadar sivilcelendim.Ve içi dolu dolu sivilceler çıkıyor.Gün içinde uyku bastırıyor,yattığım yerde uyuyakalıyorum ve çok çabuk yoruluyorum.birde herşeyden yumurta kokusu alıyorum ve iştahım çok açık.Göğüslerim 20 gündür filan acayip şiş ve ağrıyor normalde göğüslerimde şişlik olunca 1 hafta içerisinde adet olurdum.Böyle şikayetleri olupta hamile kaldığını öğrenenler olmuşmuydu aranızda.Bu kez hamile olabilirmiyim acaba ?

kıslar merhaba bende pkoluyum. 9 ay klomen tedavisi oldum üç yada 4 ay sadece yumurtam güzel gelisti ve catlatma ignesi.

neyse iki aydır tedaviyiide bıraktım biraz kafamı dagıtayım diye sadece agnucaston içtim hayıt hapı bunu içmemiim nedenide adetim gecikmesin diye cünkü duzensizlik olusuyo bende pkodan kaynaklı. en son adetini 23 temmuzda oldum bi hafta gecti üzerinden bugün test yaptım bisi yok moralim cok bozuldu ama iki saat sonra baktımki testte hayalet cizgi olusmus resme bi bakıp yorumlarmısınız sadece 10 dakkaya kadar test dogru gösterir demi bide lapoquik testle yaptım nasıldır iyi bi testmı o.

test yapmadınmı daha:26::26:

Hayır yapmadım , açıkçası korkuyorum , hamile olmadığımı öğrenirsem çok üzülcem Eylülün 15 ine kadar adet oldum oldum olmadım öyle test yapayım diyorum .

kıs daha cok var 15 gün gectiyse cesaretini topla ve yap bence varsa cıkar zaten yoksada söktürücü alırsın doktordan ne biliyim. bende adet 3 gün gecikince yaptım ve bugun yine yaptım moralim bozuldu yoktu cıkmadı iki saat sonra baktım test yukarda baksana bi sanki belirmiş ama yorumlamamam lazım demi 10 dakkadan sonra yanşlıs yorum oluyomus diye biliyorum. bence ümitle beklemekten sen yapıp kurtulman daha iyi sen bilirsin yinede cünkü yoksa ve adetin gecikmeye devam ederse cok daha fazla ümitleneceksin ve daha cok üzüleceksin.

Haklısın da o testi bekleme anı ve sonrası gerçekten çok psikolojimi bozuyor.Pko sayesinde zaten adetlerim düzensiz.Ama bu kez psikolojikmi ,stresten mi bilmiyorum kendimi daha farklı hissediyorum.Biraz daha bekliycem.Sadece bahsettiğim şikayetleri olup hamile olduğunu öğrenen olmuş mu onu merak ettim.Umarım sende istediğin sonucu yakın da alırsın.

canm bilmiyorum belkide sana kullanışlı gelecek sonuçta herkesin dediğinede inanmamak lazım.mesela beni arkadaş çatı muayenesinden korkuttu hatta öyle korkmuşki sezeryan oldu düşün.şimdi kontrolden geldim muayene etti dr.bumudeim ya.hiç hissetmedim bile.abartıyo bazıları.şuan moralim çok bozuk.herşeyim normal gidiyo dr.m beni sezeryana yönlendiriyo güya bebek 3800müş hafataya 4kg geçerse sezeryan öneririm diyo.bebğin 3800 olacağını zannetmiyorumgeçen hafta 3100dü.bi haftada 700gr almış olamaz zaten o ultrason yanlış ölçüyo.haftaya 4kg geçmiş hadi sezeryan dicek.normal doğumda kararlımısın dedi evet dedim bebek kilolu olursa ilerde çok pişman olursun yırtılman çok olur sarkman olur idrar kaçırma problemin olur felan diye saydı.hiç normal doğurtası yok bende sezeryan olmak istemiyorum.gelince ağladım biraz şimdi başka dr.araştırıyorum bide başkasına muayene olayım bakayım o ne dicek.

kızlar banada bir yadım edin ne olur;geçen ay dr gittim rahim temizdi bu pko hastalığı bir anda oluşur mu adetim baya geçti ama idrar testi negatif çıktı dr izne çıkmış bilginiz var mı pko hemencecik oluşur mu hormonlarım ve adet düzenim normaldi sadece geçen ay prolaktin 30 çıktı onun içinde ilaç kullandım yanıt verirseniz sevinirim.

2-3 ay önce doktor kontrolünden geçmiştim.Sorun yoktu...Geçen hafta PKO olduğumu öğrendim.Doktora sordum 2-3 ay önce yoktu.Yenimi oluşmuşlar..Bir anda olmaz dedi cevap olarak.Ozaman görememişlerdir dedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…