Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

merhaba arkadaşlar hamile kaldık çok şükür ama bu seferde başka sıkıntılar başladı.yok sağlıklı doğum yapabilir miyim yok düşer mi diye baya tedirginim. pcoslu olmasam bu kadar soru aklıma gelirmiydi bilmiyorum. önce glifor içiyordum hamilelik olunca doktorum bırak dedi artık. salı günü kan tahlili yaptım ama saat 3 buçukdu tam sınırda çıkmış. ne kadar doğru olur bilemiyorum ama korkuyorum. şekerim yükselir diye

fatma bence sık sık az az sürekli birşeyler yersen bu sorunun üstesinden gelirsin. Doktor ilacı bırak dediğine göre bir bildiği vardır. Çantanda sürekli ceviz/fındık bulundur, acıktıkça atıştırırsın.

çantamda varda hiç yiyemiyorum kuruyemiş midemi bulandırıyo. arada çubuk kraker yiyorum. ama açıkmıyorumda.

acıkmadığına göre şekerin iyi seviyelere gelmiş olabilir. ben bir anda acıkıyorum ve birşeyler yemezsem betim benzim atıyor.

Gunaydın kızlar..nedır bu pkoluluların cektıgı ya bebıs ıcın ugras sonra hamıle kal o ayrı bı sıkıntı olsun allahım tez zamanda kurtar bızı bu dertten yaa.anne adayları tez zamanda butun saglık sorunlarınızı yenersınız ınsallah bebıslerı kucagınıza almak nasıp etsın allah.sızlere hep dua edıyorum

sağol allah razı olsun bende hepinize dua ediyorum. gerçekten pcos çok zor ya allah yardımcımız olsun. keşke doğum ile birlikte gitsede kurtulsak. zaten kilolu olarak hamile kaldım ondanda tedirginim. sabah açken şeker ölçtürmek daha mantıklı sanki değil mi?

günaydın canlarım.açlık olayı bende de çok oluyo.tatlı krizlerim falan.ama ben de şu şeker ilacına başlayıp bunlardan kurtulacam

sagol canım.Allah sanada hayırlı dogumlar nasip etsin inşllh.pkoluların bir kısmı kilolu oluyo canım.bu hastalık kiloda yapıyormu aynı zamnadada kilo vermek gerekiyomuş birbiriyle çakışan bir hastalık gerçektende zor dedigin gibi inşllh kurtuluruz ama kesin tedvaisi yok hastalıgı azaltıcı tedavi var.şekerinide aç karnına öçltürmen daha iyi sonuç verir geçmiş olsun canım

günaydın canlarım.açlık olayı bende de çok oluyo.tatlı krizlerim falan.ama ben de şu şeker ilacına başlayıp bunlardan kurtulacam

pretty 9217, doktor şeker ilacı vermeden açık tokluk şekeri testi ve hatta şeker yüklemesi istiyor. Ona göre dozajını ayarlıyor.Doktoruna söylesen senden bu testleri isteyecektir ondan sonra ilaçarı verecektir muhtemelen.

Bir de benim gittiğim bir doktor şekeri dengesiz olsun olmasın biz tüp bebek tedavisine başlayan hastalarımıza veriyorum yumurtlamayı arttırıyor gibi bir şey demişti.

canım ben doktoruma sordum da istersen başlayabilirsin dedi.teste gerek duymadı.çok ilgili değil açıkçası.özele gidiym ama kadının çok hastası var diye mi ne bilmiym her hastaya 2-3 dk ayırıyo.bazen sorularımı arka arkaya soruym da zar zor cevap veriyo.

fatmacım, açken ölçülen açlık şekeri. Bir de kahvaltı ettikten 2 saat sonra ölçüyorlar o da tokluk şekeri. Benim mesela açlık şekerim normal çıkmıştı ama tokluk şekerim normalden düşük çıkmıştı. Doktor ondan sonra şeker yüklemesi de istemişti. Şeker yüklemesi sonucuna göre ilaç vermişti. Sabah ve öğlen tok karnına yarım diaformin.

Tedirgin olma, içini ferah tut, moralini de yüksek tut ki bebişin de iyi şeyler hissetsin

anladım şeker, o zaman sanırım diaformin alabilirsin. Çünkü onu gönül rahatlığıyla tüm hastalarına veriyor doktorlar. İçin rahat etmiyorsa kan testi yaptır onun sonucunda zaten anlıyorsun değerlerin normal mi değil mi ona istinaden ilaca başlarsın.

Slm kızlar ben yeniyim bu konuda geçen ay öğrendin pko olduğumu adet gecikmesiyle ilk bir iki hafta çok kötü oldum psikolojim altüst oldu ama 1 ay boyunca yorum yazmadan bu bu forumu takip ettim ve şimdilerde daha iyiyimmm

folıc plus ve glucopage kullanıyorum folıc plus günde 3 dez glucopage 2 kezz 1,5 yıllık evliyim

tahlilim evde akşam gidince değerlerimi yazıcam
hamile kalan arkadaşlar için çok mutlu oldum allah tamamına erdirsin inşallah

canım bu da glukofen gibi mi?farkı var mı?kantestini tok karnına mı yapmak gerek?

geçmiş olsun canım.Bende ilk ögrendigimde doktordan pkoyu nadir bir hastalık olarak zannetmiştim oysaki çogu bayanda pko varmış kimilerinin haberi bile yokmuş adetleri düzenli olanlardada pko olabiliyormuş.tedavi aşaman güzel bende glucopageyi kullanıyorum öncelri 1 defa içiyordum günde bu ay doktor ikiye çıkardı.prolaktinim yüksek çıktı ayrıca.folic plusuda dedi doktor ben çocuk konusunu erteledigim için onu içmiyorum şuan için.Allah şifalar versin canım

canımm benimmm Rabbim seni ve meleğini korusun inşallahhh.o kadar iyi anlıyorumki senii aynen bneim durumda öle canın patlasada yanında kimse yok bende bundan korkuyorum eğer gebeliğim çok şiddetli geçerse naparım diye.Ama olsun Rabbimiz yanımızda en iyi koruyucu gözetici o değilmi.çok dua et kuşum kendinede bebeğinede o müthiş güç hiçç bişeyde yok.yalnızlığın seni yenmesine izin verme.ba bebek için ne kadar uğraşmışsın sonunda mevlam sana verdi ve bu günlerinde geçecek sayılı çünkü ve en güzel yalnızlık ilacın gelecek bebeğin seninle olacak her daim en büyükk paylaşımcın olacak canın kanın olacak bu gurbette olanlar için dahada güzel bişey.sabır ve dua.mevlamın bilgisi dahil olmadan hiç birşey olmuyor seni görüyor derdinide görüyor ve sanaaylar sonra hediyeni sağlıkla verecek inşallahhh.şu zamanlarınıda atlatır bebeğinle mutlucuk yaşarsın.derdinin dermanı göbişindekii şeker küpü olurr.kendine çok dikkat et bu durum tabiki bizimde elimizde dikkat etmeliyiz ama elimizdede olmayan şeyler var işte bu elimizde olmayan kaderi duanla değiştr inşallahh güzell kardeşim.öpüyorum seni tez zamanda sıkıntıların geçsinnn(amin,amin,aminn)

canım bende düşünmüyordum henüz ama geç olma ihtimalini düşününce beklemekten vazgeçtim önümüzdeki aylarda planlıyorum inşallah
zaten 3 ay öncesinden kullanmak gerekiyormuş benim lh yüksekti

aslında bazen kızsammda kendime en azından herşeyde bi umutlanma yaşadığım için buda içimi açıyor bilmiyorum evet ama öğreniyorum hamdolsun şu stres olayınada elime aldığımda verecem sopayı kaçıyor namussuz

canım bu da glukofen gibi mi?farkı var mı?kantestini tok karnına mı yapmak gerek?

Glukofenle diaformin aynı şey evet. ikisinin de etken maddesi metformin. Kan testinin yaptıracağın zaman bir önceki akşam 9dan sonra hiç birşey yemiyorsun. Sabah aç karnına gidiyorsun kan alıyorlar sonra kahvaltı ediyorsun kahvaltın bittikten 2 saat sonra bir daha kan alıyorlar. Bu ikisine de baktırmak lazım. Biri açlık biri tokluk şekeri oluyor.

evet canım gebe kalmadan önce başlıyosun zaten folice ama ben seneye felan düşündüm için şimdi en azından bu hastalıgımı azaltmak ve birazda kilo verebilişrsem kilo vermek istiyorum.inşllh canım Allah hayırlısını versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…