merhaba arkadaşlar hamile kaldık çok şükür ama bu seferde başka sıkıntılar başladı.yok sağlıklı doğum yapabilir miyim yok düşer mi diye baya tedirginim. pcoslu olmasam bu kadar soru aklıma gelirmiydi bilmiyorum. önce glifor içiyordum hamilelik olunca doktorum bırak dedi artık. salı günü kan tahlili yaptım ama saat 3 buçukdu tam sınırda çıkmış. ne kadar doğru olur bilemiyorum ama korkuyorum. şekerim yükselir diye
ablanın kızması da normal yani bi yerde.. diğer ilaçları düşün kimini mahveder kiminde hiç bir etki göstermez. diğer ilaçlardan farkı yok.. bu ilaç tek başına hamilelik için verilmiyor.. pkonun etkilerini azaltsın ve yumurtlamayı düzenlesn diye.bende hiç bulantı falan yapmadı.ilacın faydası olup olmadığını yaptığı yan etkilerden anlamaya çalışmak çok saçma olur,değil mi??
iyi güzelde canım kardeşim işte malesef hasta olunca herşeyden nem kapıyosun zaten pıt dense takan bi insanım.bunları bilsemde bilinç altında(ki çok sağlam bi bünyem vardır gece gündüz temizlik yaparım bu soğuta bişey olmaz ne tansyonum çıktığın bilirim ömrümce ne indiğini başım toplasan 3 4 kere ağrımıştır)işte sormamak elde değil neden böyle die saçma olsada
evet ablası ona kızıyo, çünkü internetde çok faydalı bilgiler var.....onları araştırarak, adım adım düşünüp hareket etmek lazım....şimdi senin gibi nerdeyse 1 yıldır kendiliğinden adet olmamış kişilerin hamile kalması pek mümkün değil, neden diye sorarsan...yumurtlaman yokda ondan....vücudunu ve her ay bir kadının süklusunun nasıl çalıştığını öğrenmen lazım ilk önce..o zaman zaten kafandaki bazı soru işaretleri kalkacaktır.
Birde ben senin yerinde olsam bir an önce doktora giderim ve hatta erken menapoz testi yaptırırım, çünkü bu yaşda yaklaşık 1 yıl adet olmamak iyi değil....
bak moralini bozmak istemiyorum, yardım etmeye çalışıyorum, bilgilendirmeye birde....
sen o ovulasyon günlerini hesaplaman hiç bir işine yaramaz şu an, çünkü adet olmuyorsun...
ortalama 30 günde adet olan bir kadının adetinden 1. gün olarak sayarak 9. gün ve 15. gün arasında verimli günleri vardır. normal bir kadının (sağlıklı) bile verimli günlerinde ilşki yaşarsa, hamile kalma şansı %20 .... kaldı ki bizim olayımız çok farklı, bazı aylar hiç yumurtlamıyoruz....sen önce bir kaç ay şu ilacını kullan bakalım, adetlerin düzenlenmeden ovulasyonunu hesaplaman mümkün değil zaten....
ne diyebilirimkibelkide boşuna uğraşıyorum gerçekten kendimi kandırıyorum başka bişey değil
canım kendini niye üzüyorsun ya ümitsizlige kapılma herşey allahtan hepimizin başında bak.ölüm hariç herşeyin çaresi vardır.allah şifa ve rsin sana da hepimizede böle umutsuz olma
ne diyebilirimkibelkide boşuna uğraşıyorum gerçekten kendimi kandırıyorum başka bişey değil
neden boşuna uğraşıyorsunki? ayrıca şu ana kadar neyle uğraştın ki?
daha uğraşmaya başlamadın bile!
valla kimse kusura bakmasın, ben burda herkese doğru yoldan düşüncelerimi söylüyorum. çünkü bu forum bunun için var. doktorlardan daha fazla bilgilendiriyoruz birbirimizi de ondan...
tek yapman gereken, bilinçli olmak, doktorunu ihmal etmemek ve ilaçlarını sabırla kullanmak!
şimdilik bu kadar...adetin düzenlenince ancak o zaman bir dahaki adımım ne olabilir diye düşünme vakti...daha yaşın çok küçük, kendine zaman tanı...
ben senin yaşındayken...oohhhoooooo....hayat doluydum, herşeye pozitif bakardım...hala öyle olmaya çalışıyorum......
neden boşuna uğraşıyorsunki? ayrıca şu ana kadar neyle uğraştın ki?
daha uğraşmaya başlamadın bile!
valla kimse kusura bakmasın, ben burda herkese doğru yoldan düşüncelerimi söylüyorum. çünkü bu forum bunun için var. doktorlardan daha fazla bilgilendiriyoruz birbirimizi de ondan...
tek yapman gereken, bilinçli olmak, doktorunu ihmal etmemek ve ilaçlarını sabırla kullanmak!
şimdilik bu kadar...adetin düzenlenince ancak o zaman bir dahaki adımım ne olabilir diye düşünme vakti...daha yaşın çok küçük, kendine zaman tanı...
ben senin yaşındayken...oohhhoooooo....hayat doluydum, herşeye pozitif bakardım...hala öyle olmaya çalışıyorum......
ben geldim kıslarrrrrr ilaçlarımı aldımmm folicplus ve bebe aspirinide aldım yarın başlıyorum.yaa amma yazmışınız ama ben bu ovulasyon zımbırtısından hiç bişey anlamıyorum off offfffff ne zor işler yaaaaaaa sırff üzülcem die o gıcık çubuklardanda almadım ne bilim yaa.biz zatenilişki konusunda çok geryiz haftada birnapimki ben şimdiiiiiiiiiiiiiiiii
merhaba canlarım..ben ınternete giremiyorum pek..dün gene bi kanamam oldu hafif derecede..dr kanaman olursa beni ara demişti aradım..iğne verdi bana..eve eczacı çağır,sana dediğim iğneyi yapsın dedi iğne oldum..sürekli yat kalkma dedi gene..şuan bişey yok ama çok stres oldum her dk afedersiniz kan var mı diye çamaşırıma bakmaktan paranoyak oldum..bugün şuan iyiyim..
canım çok sıkık..ben istanbuldan antalyaya evlendim..burda kimsem yok ailem ist da..eşimin ailesi desen zaten hiç olmasınlar..bayramdan bayrama bi bayramlaşırım o kadar..o kadar kötüyüm ki yemek yapıcak bile kimsem yok canım sıkıkannem gelemiyo çünkü kardeşim hasta..onun durumu benden kötü..ciddi rahatsızlığı var..kafam o kadar dalgın ki alyansımı bile kaybettim yaa..nerde bilmiyorum valla..
bana dua edin nolur duaya ihtiyacım var..çok yalnızım çok korkuyorum..günlerim yalnızlıkla zorlukla ve korkuyla geçiyo bu ara..hele yalnızlık o kadar zor ki..hastaneye bile tek gidiyorum otobüsle eşim çalışıyo çünkü..
neyse sıkmıyım sizi..bende son durum bunlar..şuan kanda beta hcg m çok güzel yükseliyo ama arada kanamam oluyo..iğne olup yatıyorum anlıcağınız..
ben arada girerim..kendinize iyi bakın canlarım..görüşürüz..
reyyan, geçmişi okudum..ve ben de biricik gibi sana birazcık kızdım..ben de ablan sayılabilecek bir yaştayım,ama diğer hanımların da dediği gibi senin yaşın daha çok genç,umutsuzluğa kapılman için hiçbir neden de yok üstelik..eğer dediğin gibi sadece haftada bir ilişkiye giriyorsan senin hamile kalman pcos olmasa da bir mucize olurdu..normal bir kadının bile bir ayda hamile kalabileceği süre sadece 48 saat..ve ilk denemede %20..o da yumurtlama oluyorsa tabi..öncelikle doktoru gerçekten ihmal etmemelisin.bak ben de doktorumu çok iyi sanıyordum ama son gidişte memnun kalmadım..şimdi yılmadan daha iyi bir doktor arayacağım..doktora gitmelisin ve bebeği gerçekten istiyorsan artık kendi kendini daha fazla yıpratmadan,ciddi anlamda hamile kalmak için çaba sarfetmelisin.sanki 5 kere tüp bebek yaptırmışsın gibi umutsuzluğa kapılıyorsun!kaldı ki kaç tüp bebek denemesi sonra hamile kalan insanlar var..ovulasyon testlerini boşver,rahatla biraz..sana verilen ilaçları kullan,soğan kürü yap,saraçoğlunun internet sitesinde veya bu forumda detaylı bilgi bulabilirsin.adetlerin düzene girsin,bir de düzenli ilişki yaşa..eğer 1 yıl bu şekilde olmasına rağmen çocuğun olmuyorsa o zaman başka tedaviler denersin..tekrar söylüyorum,yaşımız genç ve umutsuz olmak için hiçbir sebep yok.ben geldim kıslarrrrrr ilaçlarımı aldımmm folicplus ve bebe aspirinide aldım yarın başlıyorum.yaa amma yazmışınız ama ben bu ovulasyon zımbırtısından hiç bişey anlamıyorum off offfffff ne zor işler yaaaaaaa sırff üzülcem die o gıcık çubuklardanda almadım ne bilim yaa.biz zatenilişki konusunda çok geryiz haftada birnapimki ben şimdiiiiiiiiiiiiiiiii
marie curie,bana doktor hiçbir şeker testi yapmadan glukofen verdi..ama ben insülin direncim olduğundan şüpheleniyorum belirtiler var..LH 11, FSH 1 civarı çıkmıştı..Tiroid hormonlarım normal..şimdi de acaba bu ilaç bana dokunur mu diye endişeleniyorum..başka fonksiyonları bozar mı?ya da bırakıldığında çok kötü bir etki yapar mı?bilginiz var mı bu konuda?pretty 9217, doktor şeker ilacı vermeden açık tokluk şekeri testi ve hatta şeker yüklemesi istiyor. Ona göre dozajını ayarlıyor.Doktoruna söylesen senden bu testleri isteyecektir ondan sonra ilaçarı verecektir muhtemelen.Bir de benim gittiğim bir doktor şekeri dengesiz olsun olmasın biz tüp bebek tedavisine başlayan hastalarımıza veriyorum yumurtlamayı arttırıyor gibi bir şey demişti.
haklısın valla..benim de gittiğim doktor sözde prof..o kadar da para verdim ama doğru düzgün ilgilenmedi bile..acaba bir endokrinoloji uzmanına mı görünmeliyiz?test yaptırmadığıma göre kötü bir etki yapar mı?ben 3 gündür içiyorum,iştah denen bir şey kalmadı..tatlı bile yiyemiyorum,aşırı şekerli geliyor..kilom da fazla yok...canım ben doktoruma sordum da istersen başlayabilirsin dedi.teste gerek duymadı.çok ilgili değil açıkçası.özele gidiym ama kadının çok hastası var diye mi ne bilmiym her hastaya 2-3 dk ayırıyo.bazen sorularımı arka arkaya soruym da zar zor cevap veriyo.
canım benim, reyyana kızma sebebimiz aslında onun iyiliği için..yani burda hiçbirimiz doktor değiliz,sadece araştırıyoruz ve birbirimizle doktorlarımızın söylediklerini paylaşıyoruz.böylece doktora gittiğimizde sorabileceğimiz sorular oluyor..hepimiz birbirimizin derdinden anlıyoruz çünkü aynı dertle uğraşıyoruz..arkadaşlar reyyana kızıyorsunuzda galiba bende ondan farksızım şöyle farksızım; ben 3 ayrı foktora gıttım pkolu oldugumu bekarken bılıyordum ve cıkolata kisti vardı bende bekarken farlutan ve bir igne olarak adet oldum pkonun en kıvrak oldugu zaman o zamandı bende ve onu atlattım 6 ay boyunca yazz adlı dogum kontrol hapı kullandım adetım duzene bındı her ay oluyordum daha sonra yıne duzensızlık basladı neyse 40 50 gunde kendılıgımden adet olabılıyordum gec olsada evlendım evlendıgım gun adet olmam gerekıyordu ama yıne 15 20 gün gecıkti zaten vajınusmusla ugrastım onu 1 bucuk ay sonra yendım ve daha sonra farlutal kullanarak adet oldum adetım bıttıkten 7 gün sonra sogan kürüne basladım bu arada bebek calısmasınada basladık eşimde 2 gunde 1 ılıskı bugun adet olmama 8 gün kaldı tabi bu saglıklı bır ınsana gore hesapladıgımda yanı 30 gun olacak ve adet gunum gelecek ama ben 45 50 gunde bır oldugum ıcın daha 20 gun var her neyse bu ara ıcerısınde doktora gıttım sürekli birisi dediki lh degerın yuksek onun dusmesı ıcın 3 ay diana iç oyle gel dedi bende bununla yetınmeyıp baska doktora gıttım cunkı bebek ıstıyordum ve neden dogum kontrol hapı kullanıyımkı dedim diger gıttıgım doktor bana dedıkı yumurtalıkların tembel sana sımdı folik asıt yazıp yolluyorum günde bir kere içip bana 3 ay sonra gelıyorsun dedi bu süre içerisinde 2 gunde 1 ılıskıye gırın dedi şimdi bende uyguluyorum doktorun dedıgını sizce sadece bunlarla bebegım oılurmu yoksa şeker hastalarının kullandıgı haplardan kullanmammı lazım ne yapıyım ben tedavı olmadım henüz klomen fln dıyorlar onlar ne işe yarıyor hıc bılmıyorum onuda doktora gıtmeden normal folik asit gibi içip cocuk calısmasına devammı etmek gerekıyor ne yapmak gerekıyor????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?