Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Fatmacığım, Glifor'u yurtdışındaki doktorlar, hamileliğin ilk 3 ayına kadar mutlaka kullandırıyorlar.Düşük riskini azalttığı için...
Hatta burda hamile kalan Dasilvadido arkadaşımız da hamile liğin ilk aylarında kullandı. ve bebe aspirinine devam diyorlar, kan pıhtılaşması olmasın diye.....

Allah yardımcınız olsun, hamile kaldıktan sonra stres bitmiyor..anlıyorum sizleri...

iyi güzelde canım kardeşim işte malesef hasta olunca herşeyden nem kapıyosun zaten pıt dense takan bi insanım.bunları bilsemde bilinç altında(ki çok sağlam bi bünyem vardır gece gündüz temizlik yaparım bu soğuta bişey olmaz ne tansyonum çıktığın bilirim ömrümce ne indiğini başım toplasan 3 4 kere ağrımıştır)işte sormamak elde değil neden böyle die saçma olsada

Birde arkadaşlar, benim hormonlar çok yüksek çıkmamıştı ama yine de LH FSH dan yüksekdi...

Yani kilo veriyorum, 58 kg yum şu an....Düşmesi için değerlerin başka neler yapabiliriz?

Bana doktorlarım hem endokrin hem jinekolog diyet ve spor....Karbonhidratı hayattan çıkarma gibi
şeyler söylediler...Zaten onları hayatımdan çıkarınca daha kolay kilo veriyorum....

Başka ne yapabiliriz acaba? LH ın düşmesi için....Metformini zaten kullanıyorum....

evet ablası ona kızıyo, çünkü internetde çok faydalı bilgiler var.....onları araştırarak, adım adım düşünüp hareket etmek lazım....şimdi senin gibi nerdeyse 1 yıldır kendiliğinden adet olmamış kişilerin hamile kalması pek mümkün değil, neden diye sorarsan...yumurtlaman yokda ondan....vücudunu ve her ay bir kadının süklusunun nasıl çalıştığını öğrenmen lazım ilk önce..o zaman zaten kafandaki bazı soru işaretleri kalkacaktır.
Birde ben senin yerinde olsam bir an önce doktora giderim ve hatta erken menapoz testi yaptırırım, çünkü bu yaşda yaklaşık 1 yıl adet olmamak iyi değil....
bak moralini bozmak istemiyorum, yardım etmeye çalışıyorum, bilgilendirmeye birde....
sen o ovulasyon günlerini hesaplaman hiç bir işine yaramaz şu an, çünkü adet olmuyorsun...

ortalama 30 günde adet olan bir kadının adetinden 1. gün olarak sayarak 9. gün ve 15. gün arasında verimli günleri vardır. normal bir kadının (sağlıklı) bile verimli günlerinde ilşki yaşarsa, hamile kalma şansı %20 .... kaldı ki bizim olayımız çok farklı, bazı aylar hiç yumurtlamıyoruz....sen önce bir kaç ay şu ilacını kullan bakalım, adetlerin düzenlenmeden ovulasyonunu hesaplaman mümkün değil zaten....

ne diyebilirimki belkide boşuna uğraşıyorum gerçekten kendimi kandırıyorum başka bişey değil

ne diyebilirimki belkide boşuna uğraşıyorum gerçekten kendimi kandırıyorum başka bişey değil

canım kendini niye üzüyorsun ya ümitsizlige kapılma herşey Allahtan hepimizin başında bak.ölüm hariç herşeyin çaresi vardır.Allah şifa ve rsin sana da hepimizede böle umutsuz olma

canım kendini niye üzüyorsun ya ümitsizlige kapılma herşey allahtan hepimizin başında bak.ölüm hariç herşeyin çaresi vardır.allah şifa ve rsin sana da hepimizede böle umutsuz olma

reyyan umutsuz olma canım eminim senin durumunda olan kişiler vardır ve onlar içinde ilaçlar vardır bence kesinliklee en kısa zamanda bir hastaneye doktora git hem kendini hemde bizi rahatlatacak sonuçlarla gel olur muu doktora git canımm..

neden boşuna uğraşıyorsunki? ayrıca şu ana kadar neyle uğraştın ki?
daha uğraşmaya başlamadın bile!
valla kimse kusura bakmasın, ben burda herkese doğru yoldan düşüncelerimi söylüyorum. çünkü bu forum bunun için var. doktorlardan daha fazla bilgilendiriyoruz birbirimizi de ondan...

tek yapman gereken, bilinçli olmak, doktorunu ihmal etmemek ve ilaçlarını sabırla kullanmak!
şimdilik bu kadar...adetin düzenlenince ancak o zaman bir dahaki adımım ne olabilir diye düşünme vakti...daha yaşın çok küçük, kendine zaman tanı...
ben senin yaşındayken...oohhhoooooo....hayat doluydum, herşeye pozitif bakardım...hala öyle olmaya çalışıyorum......

evet bencede reyyan hiç bir şey yapmadan daha doktora bile gitmeden boşuna uğraşıyorum diyorsunn

hemen ınternetten sana en yakın eğitim ve araştırma hastanesinden randevu al biryerden başla..

evet bencede reyyan hiç bir şey yapmadan daha doktora bile gitmeden boşuna uğraşıyorum diyorsunn

canım kac aylık evlisiniz? baslardadamı haftada bir ilişkiye giriyordunuz ama doktorlar bebek ısteyen cıftlere bırgun durup birgun ılıskıye gırmelerını soyluyor tabi pkoluysan ki bizde pkoluyuz 2 gunde 1 ılıskı sart yoksa tutturamazsın cnm

canım benim üzdün beni gercekten cunkı benim ablamda burdan istanbula gelin gitti sen böyle anlatınca o aklıma geldı benden 1 ay sonra evlendı oda aceba oda senin gibi düşünceli ve üzgünmü aklıma düşürdün zor gercekten Allah yardımcın olsun cnm bak bebeğin oldu şükret Allaha şimdi kafana yalnızlıgını takarak üzme kendını bak bebek ıcın üzülüyordun bebegın oldu baska bırsey ıcın uzulme artık dertlerını unut bizler varız burda fırsat buldukca gırersın dertlesırız inş. hem yalnız degılsın bebeğin var en yakınında Rabbim var sana senden yakın hamileliğin verniş oldugu duygusallık sanırım gececek inş..

reyyan, geçmişi okudum..ve ben de biricik gibi sana birazcık kızdım..ben de ablan sayılabilecek bir yaştayım,ama diğer hanımların da dediği gibi senin yaşın daha çok genç,umutsuzluğa kapılman için hiçbir neden de yok üstelik..eğer dediğin gibi sadece haftada bir ilişkiye giriyorsan senin hamile kalman pcos olmasa da bir mucize olurdu..normal bir kadının bile bir ayda hamile kalabileceği süre sadece 48 saat..ve ilk denemede %20..o da yumurtlama oluyorsa tabi..öncelikle doktoru gerçekten ihmal etmemelisin.bak ben de doktorumu çok iyi sanıyordum ama son gidişte memnun kalmadım..şimdi yılmadan daha iyi bir doktor arayacağım..doktora gitmelisin ve bebeği gerçekten istiyorsan artık kendi kendini daha fazla yıpratmadan,ciddi anlamda hamile kalmak için çaba sarfetmelisin.sanki 5 kere tüp bebek yaptırmışsın gibi umutsuzluğa kapılıyorsun!kaldı ki kaç tüp bebek denemesi sonra hamile kalan insanlar var..ovulasyon testlerini boşver,rahatla biraz..sana verilen ilaçları kullan,soğan kürü yap,saraçoğlunun internet sitesinde veya bu forumda detaylı bilgi bulabilirsin.adetlerin düzene girsin,bir de düzenli ilişki yaşa..eğer 1 yıl bu şekilde olmasına rağmen çocuğun olmuyorsa o zaman başka tedaviler denersin..tekrar söylüyorum,yaşımız genç ve umutsuz olmak için hiçbir sebep yok.

Son düzenleme:
marie curie,bana doktor hiçbir şeker testi yapmadan glukofen verdi..ama ben insülin direncim olduğundan şüpheleniyorum belirtiler var..LH 11, FSH 1 civarı çıkmıştı..Tiroid hormonlarım normal..şimdi de acaba bu ilaç bana dokunur mu diye endişeleniyorum..başka fonksiyonları bozar mı?ya da bırakıldığında çok kötü bir etki yapar mı?bilginiz var mı bu konuda?

arkadaşlar reyyana kızıyorsunuzda galiba bende ondan farksızım şöyle farksızım; ben 3 ayrı foktora gıttım pkolu oldugumu bekarken bılıyordum ve cıkolata kisti vardı bende bekarken farlutan ve bir igne olarak adet oldum pkonun en kıvrak oldugu zaman o zamandı bende ve onu atlattım 6 ay boyunca yazz adlı dogum kontrol hapı kullandım adetım duzene bındı her ay oluyordum daha sonra yıne duzensızlık basladı neyse 40 50 gunde kendılıgımden adet olabılıyordum gec olsada evlendım evlendıgım gun adet olmam gerekıyordu ama yıne 15 20 gün gecıkti zaten vajınusmusla ugrastım onu 1 bucuk ay sonra yendım ve daha sonra farlutal kullanarak adet oldum adetım bıttıkten 7 gün sonra sogan kürüne basladım bu arada bebek calısmasınada basladık eşimde 2 gunde 1 ılıskı bugun adet olmama 8 gün kaldı tabi bu saglıklı bır ınsana gore hesapladıgımda yanı 30 gun olacak ve adet gunum gelecek ama ben 45 50 gunde bır oldugum ıcın daha 20 gun var her neyse bu ara ıcerısınde doktora gıttım sürekli birisi dediki lh degerın yuksek onun dusmesı ıcın 3 ay diana iç oyle gel dedi bende bununla yetınmeyıp baska doktora gıttım cunkı bebek ıstıyordum ve neden dogum kontrol hapı kullanıyımkı dedim diger gıttıgım doktor bana dedıkı yumurtalıkların tembel sana sımdı folik asıt yazıp yolluyorum günde bir kere içip bana 3 ay sonra gelıyorsun dedi bu süre içerisinde 2 gunde 1 ılıskıye gırın dedi şimdi bende uyguluyorum doktorun dedıgını sizce sadece bunlarla bebegım oılurmu yoksa şeker hastalarının kullandıgı haplardan kullanmammı lazım ne yapıyım ben tedavı olmadım henüz klomen fln dıyorlar onlar ne işe yarıyor hıc bılmıyorum onuda doktora gıtmeden normal folik asit gibi içip cocuk calısmasına devammı etmek gerekıyor ne yapmak gerekıyor????

haklısın valla..benim de gittiğim doktor sözde prof..o kadar da para verdim ama doğru düzgün ilgilenmedi bile..acaba bir endokrinoloji uzmanına mı görünmeliyiz?test yaptırmadığıma göre kötü bir etki yapar mı?ben 3 gündür içiyorum,iştah denen bir şey kalmadı..tatlı bile yiyemiyorum,aşırı şekerli geliyor..kilom da fazla yok...

Kızlar birşey sorcam

kasım da adet gecıkmesı olmuştu aralığın başında lekelenme gıbı geldıgının 3. Gunu testler yapıldı ama farlutal kullanıp ta 10 gün sonra yanı testler yapıldıktan 10 gun sonra adet olmuştum böylelikle testler yanlış zamanda yapılmış oldu değil mi doğru mu?
Bir de farlutal le adet görünce yıne o adetın 3. Gunu testlerı yaptırsam testlerı farlutal yanlış etkılermi????

canım benim, reyyana kızma sebebimiz aslında onun iyiliği için..yani burda hiçbirimiz doktor değiliz,sadece araştırıyoruz ve birbirimizle doktorlarımızın söylediklerini paylaşıyoruz.böylece doktora gittiğimizde sorabileceğimiz sorular oluyor..hepimiz birbirimizin derdinden anlıyoruz çünkü aynı dertle uğraşıyoruz..
şimdi senin sorularına şöyle cevap vermeye çalışayım ama,sen anladığım kadarıyla baya strese girmişsin..önce stresten uzaklaşmaya çalış,bana göre tedavilerin en zor kısmı da bu
3 farklı doktora gitmişsin..LH değerin yüksek çıkmış..benim de öyle..yaşın kaç, kaç yıllık evlisin bilmiyorum..ben de soğan kürüne başlamayı düşünüyorum.ama o bir ay değil,toplam 4 ay yapılıyor..saraçoğlunun sitesinde bu kürden fayda görenler yazmışlar..adetleri düzenliyor ve yumurtlamayı arttırıyormuş.LH değeri de düşüyormuş.bence folik asitle bebek çalışmalarına devam edin.soğan kürü de uygula..baktın 3 ay sonra olmadı,tekrar doktora gidersin.o zaman endokrinoloji uzmanıyla da görüş,insülin direncin var mı baktır,şeker hapı verirse bence birkaç ay da onunla dene..çünkü o etkisini ancak 3 ayda gösteriyormuş zaten..eğer gene olmazsa klomen tarzı ilaçlara başlarsın bence.tabi tüm bu esnada beslenmene,uykuna,ve eğlencene dikkat et çünkü stres en büyük düşmanımız..yumurtlama günleri takibi gibi bir durumumuz da olmadığı için gün aşırı ilişkiye devam...

bu arada istersen hemen insülin direncine baktırabilirsin tabi..belki de şeker hapını şimdiden yazarlar ve o şekilde denemeye devam edersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…