Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

testleri farlutal yanlış etkilemez.zaten hastanın adet olması için farlutal veriliyor.adet olunca da 3. günü hormon testleri isteniyor..ama ben farlutal ile adet olamamıştım ve doktorum bana o zaman testlerini şimdi yaptır demişti..ama testlerden sonra adet olmama rağmen doktor tekrar test yaptır demedi,belki senin doktorun isteyebilir tabi..

şimdi adetim bu ay da gecikti 10 gün ki daha önceleri bunları hiç yaşamamıştım dr sormadan farlutal e başladım yarın bitiyo bıtınce ve adet olunca 3,gun testlerı yaptırıp öyle gidicem dr a doğru mu yapıyorum bir de bu hormon testlerını nerde yaptırıyorsunuz özel baya tuzlu oluyoo

ve diyosunki adet olmadıgım halde testler yapılması yanlış değill yine de doğru sonuç almış olunuyor

Son düzenleme:

Etkilemez muhtemelen. Çünkü çoğu hormon anlık değişimlerden etkilenmiyor. Yani bazı hormon testlerinde doktor 1 yıllık değerleri bile kabul ediyor, tekrarlamanı istemiyor.

haklısınız asllında bunu bana herkez söylüyor kayınpederim bile beni öle üzgün görünce hep kızıyor daha birşeye başlamadınız neden böylesin diye ben varımı yoğumu satarım diyor bugünama elimde değil çok yoğun duygu seli yaşıyorum hergün eltimden haberler alıyorum dün dr gitti kafasını gördüm kalbiniduydum öle oldu böle oldu dayanamıyorumm kıskanmıyorum ama dayanamıyorum işte bu durum beni daha fazla yıpratırsa yaza kadarda bişey olmazsa taşınmaya bile karar aldım evimi bırakıp kiraya gitmeyede razıyım yeterki hergün duymıyım.evet yaşım geç etrafta senelerce bekleyipte olan çok.amcamızın kızı herşeyi normalken 14 sene sonra kaldı gebe şimdi ikinciyede aynı çabayı sarfediyo.bilmiyorum niye böleyim neden böle saçmalıklar kurup kurup kafamda yaşıyorum aff genede size çok teşekkür ederim ciddi bi bilinçlendirme yapıyosunuz biricik abla sanada teşekkür ederim kafama dırannkkk ettiren sen oldun yoksa bana kalsa ben o ilacıda alıp başlamazdım habire dert yanardım boş boş.ilişki konusunda benden yana bi sorun yok vajiliydim ama onu aştım sayılır eşimde sorun kafasını uykudan kaldıramıyor bi gün bile izni yok.bende çok kızıyorum ama elimden hiç bişey gelmiyor böyle böyle kendimi yiyorum ilk günden beri böle haftada bir yada iki.vajiyide sırf onun böle yapması yüzünden tam yenemedik.umudumu yitirmiycem bu ilaçla düzelsin vucudum bebek gelicek zateninşallah doktorada gidicem annemi bekliyorum rahim filmi çekimi istiyceğim için annem yanımda olsun kimseyle gidemem.herşey güzel olacak

sardunya35 ben de ilk ilaca başladığımda öyle olmuştu ama sonradan eski moduna dönüyorsun :) ben döndüm en azından.. 10-15 gün sonra tatlıya karşı kayıtsızlık sona erdi yani. Tatlıya çok düşkünümdür 3 öğün tatlı yesem yerim, ilk hapları kullanmaya başladığımda hiç tatlı aramıyordum ama şimdi vücut alıştı herhalde. Çok olmasa da 2 günde 1 falan kesin canım tatlı çekiyor.

doktora sormadan bir daha ilaç kullanmamnı öneririm canım.çünkü ne de olsa bunlar hormonlar,ve gebe de olabilirsin veya olabilirdin..bu yüzden bir dahaki sefere doktora görün..hem 10 günlük bir gecikme aslında önemli bile olmayabiliyor..en az 2 hafta gecikmeli müdahele için..madem kullanmışsın ilacı,1 hafta içinde adet olursun ve 3. günü testlerini yaptırırsın..adet olmadan önceki değerlerin normal sınırlarıyla adetin 3. günü yaptırdığındaki değerlerin normal sınırları farklı,doktorlar anlayabiliyor..ben izmirdeyim.dokuz eylül ünv hastanesinde yaptırdım..gerçekten özelde pahalı, 220 TL istemişlerdi..Doktor da iyi bir laboratuvar olsun demişti hıfzısıhha gibi filan ama hıfzısıhha da artık hormon testlerini yapmıyormuş.

canım korunuyoruz şuanda ama her ihtimale karşı test yaptım ve benim dr daha bir kez gittim ama ne yumurtaların olup olmamasından bahsetti ne de rahim filmi falan bu gitmemde bunlarıda sorucam

ayrıca burun amelıyatı olcam 1-2 ay ıcınde sinuzit im var onun için şuanda korunuyoruz

hah şöyle aferin sana :) bak ne güzel şeyler düşünebiliyorsun isteyince..daha her şey yeni başlıyor..tüm kontrollerini yaptır,normal ve anormal olan şeyler ortaya çıksın,eşinle de kendinize zaman ayırın,gençsiniz,her zamankinden daha farklı şeyler yapın,stresten uzak durun,dualarına da devam et..gör bak herşey nasıl da güzelleşecek...

anladım canım, geçmiş olsun..doktora gittiğinde aklına takılanları sor,iyice bilgilendirme iste..çünkü ilgisiz doktorlar çok can sıkıcı :)

sardunya35 ben zaten sogan kürünü yapıyorum baslayalı 15 gun oldu ve bugun bitiyor bu kürü uygulıcam 4 ay boyunca bu ılk kürümdü bugun bırakıyorum ve diğer adetime 10 gün kala baslıcam sanırım degılmı? inşallah bu ay hamıle kalmısımdır diye umuyorum cunkı cok calıstık birde ilişkide söylemesi ayıptır ben altta oluyordum genelde dün üstte oldum ve eşim ben üstteyken b....dı hemen ben alta yattım ama spe..lerin bir kısmı dısarı cıktı yınede yatıp ayaklarımı kaldırıp bir saate yakın yattım bu sekılde gebelık az olur dıyorlar ama ne olur bilmiyorum birde dün akıntım vardı bu sogan suyunu kullandım kullanalı akıntım var zaten cok şükür yumurtalıklarım tembel degıl sanırım calısıyorum kasıklarımda agrıyordu bende olumlu etkısı olsu belkı yumurtlamısımdır ıkı gundur yumurtamsı sıvı var ve sünüyor uzuyor yumurtlamısımdır diye ılıskıye gırdık inş. olur hamile olup olmadıgımı sımdıden nasıl anlarım bılmıyorum adet olmama 8 gün var ama tabi ben 30 gunde 1 adet olmadıgım ıcın adet olmama belkı 10 belkı 20 gün var adet duzensızlıgı olunca boyle oluyor.. birde şey dicem şimdiden doktora gitmeden seker hapına baslayıp hem folik asit içip hem onu ıcsem hemde cocuk calısması yapsam moralımde cok bozuk degıl ılla olacak dıye dusunmuyorum rahatım yanı belkı olur.. ne yapıyım sızce boyum 1.60 kilom 56 evlendıgımde 52 kıloydum cok guzeldı fızıgım 3 ayda 4 kılo aldım (( 22 yasındayım.. bu arada test sonuclarımı degerlendırebılırmısınız buraya yazsam?

O folik asit veren doktoruda değiştirmeni tavsiye ederim...Folik asit sadece bir vitamin..
yumurtlama olmadıktan sonra her gün ilişki olsa da işe yaramaz! LH ni düşürmek için, kilo ver, karbonhidrat tüketmemelisin...Birde Metformin kullanmalısın....

nihalite, doktora danışmadan hiçbir ilaca başlama bence..hem sadece soğan kürü bile yumurtlamayı arttırmış olabilir,akıntım oldu diyorsun çünkü..bir de ilişki esnasında kadının üstte olduğu pozisyon hamilelik için elverişli değil,spermler tam olarak içeri giremediği için..
soğan kürünü ilk ay uyguladıktan sonra adet olmayı bekliyorsun..adet olduğunda ise bir sonraki adet tarihini yaklaşık olarak hesaplayıp (28 veya 30 gün olarak,hiçbirimizin malesef net bir tarihi yok) bu tarihe 10 gün kala tekrar başlıyorsun..böyle biliyorum ben :) saraçoğlunun internet sitesinde de var istersen emin olmak için bakabilirsin..

kilom fazlamı peki benim eltimde pkolu ve farlutal kullanmasa senede 1 adet goruyormus aynı senin gibi reyyan ve tedavi ile cocuk sahıbı oldu 2 senelik evli 1 yasında oglu var yanı umudunuzu yitirmeyin ben her ay adet oluyorum ama 10 15 günlük gecıkmelerle oluyorum.. reyyan eltım sımdı bır daha bebek sahıbı olmak ıstıyor 66 kılo ve doktor 56 olman gerekıyor demıs sımdı kılo vermeye calısıyor kılo cok onemlı canım sen 6 ay kadar kılo vermeyı dene Allahtan umit kesilmez.. doktorum belkı olur tedavisiz diye baska bırsey onermedı 3 ay sonra baslarız dedi tedaviye ben sogan kürü yapıyorumya belki yumurtlamısımdır ne dersin??

evet soğan kürü cooook faydalı kesınlıkle içmeye basladıgımda sag ve sol kasıgımda batma hissi olustu bence tembel yumurtalıklarım calısmaya baslamıstı dıye hıssedıorum inş. diğer adetimi bekleyip 10 gün kala baslıcam inş. sogan kürünü bırakmıcam. netten arastırıyorumda bazıları dıyorkı pkoluydum ama hiç bir şey kullanmadan hamıle kaldım dıyor illa tedavi şartmı ya normalde hep ben altta olurdumda eşimde kıl dönmesi vardı dün tedavi oldu agrısı olunca ben üste gectım yani pes etmek yok ne olursa olsun azimliyiz inş her halukarda calısmalara devam inş.

Evet Sardunya bende İzmirdeyim. ilk hormon testimi Kent hastanesine yaptırdım ve herşeye bakıldı. 650 Tl ödedim!!! Bayılacaktım nerdeyse....
ikinci test de ise sadece önemli hormonlara baktırıp 200 Tl ödedim...

Bir daha ki sefere devlette yaptırıcam testimi....

canım benim, doğrudur hele kent hastanesi en pahalı hastanelerden biri..benim dr aynı zamanda dokuz eylülde öğretim üyesi olduğu için onun reçetesi sayesinde hiç beklemeden tahlillerimi yaptırabildim..daha önceki bir doktorum da tepecik doğumevinde çalışıyordu,o zaman da randevu vermişti,hemen yaptırabilmiştim..ama eğer dr hastanede çalışmıyorsa o zaman tam işkence,çok sıra bekleniyor izmirde olmana çok sevindim..doktor tavsiyen varsa çok sevinirim..

illa tedavi şart değil tabi :) teoride 1 kadın yılda sadece 1 kez bile yumurtluyorsa ve oluşan sağlıklı bir yumurtayı dölleyebilecek sağlıklı bir sperm, yılın o gününde canlı canlı yumurtayla biraraya gelebilmişlerse, kadının tüplerinde tıkanıklık yok ve döllenmiş yumurta rahim duvarına tutunabilmişse gebelik başlar
canım benim,bizdeki sorun düzenli yumurtlamama,daha doğrusu yumurtaların düzenli bir şekilde büyüyüp,olgunlaşıp,çatlamaması..bu da takibi zorlaştırır,ilişkinin bu nadir günlere gelmesini zorlarştırır vs..dr.umun bana dediği gibi : bizim (yani doktorların) sadece ufacık bir yardımımız gerekecek :)
yani aslında pcos olup da bunun farkında bile olmadan gebe kalabilmiş pek çok kadın olduğuna eminim..

Son düzenleme:

Valla hikayemi şöyle anlatıyım...10 doğum kontrol hapı kullandım, sonra bebiş için bıraktım baktım adetim gelmiyo o zaman Kent hastanesine Orçun Sezer'e gittim. Farlutal verdi, adetin 3. günü klasik test yapıldı...değerlerim çok kötü değildi...ultrasonda kistlerim çıktı ama değerlerime bakarak hiç bir şey yok, polikistik over değilsin dedi ve adet olamazsam tekrar farlutal kullanmamı söyledi ve beni yolladı...o zaman ben bu işin peşine üştüm ve haftalarca araştırdım....Eşim eczacı benim, o da değerlerimin kötü olmadığını söyledi...ama ben sonra bu LH ın FSH dan yüksek olmaması gerektiğini okuduğum anda başka bir doktora gitmeye karar verdim. zaten hayatım boyunca farlutalla mı adet olucaktım??? bana çok saçma geldi...
Neyse, araştırmadan sonra dedim ben bu işin uzmamına gidiyim, hergün böyle sorunlarla karşılaşan bir doktor olsun dedim ve İrenbe tüp bebek merkezinde Başhekim olan Refik Keleş'e gittim. 1 saatden fazla sorunumu dinleyip bana çok şey anlattı! Muayene etti...o gündür ona gidiyorum. Ayrıca Endokrin uzmamına da gidiyorum...Sonuçta polikistik over kist hastalığı değil, metabolik bir hastalık! Refik Keleş i tavsiye ederim, ama tabi özel gidiyorum. Çok yakın bir akrabam doktor ve Buca kadın doğumda çalışıyor, hep bize gel tertemiz hastane ve iyi doktorlar var diyor ama ben açıkcası çekindim...Sadece bir daha ki sefere onun aracılığı ile Hormon testimi orda yaptırıcam....
Ben o zaman bu

10 yıl doğum kontrol hapı kullandım demek istemiştim...
üniversitedeyken çok adet sancım oluyordu, o zaman arkadaşlarım bana doğum kontrol hapı kullanmamı tavsiye etmişlerdi ve doktora gidip danışıp kullanmıştım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…