geçmiş olsun canım bayadır yoktun takipteyim, insan çabalarken böyle şeylerin çıkması moral bozsada hiç kafaya takma böylesi olması gerekiyormuş, kafaya taktıkça insan kendini üzmekten başka birşey yapamıyor elimizden de birşey gelmiyor halimize yinede binlerce şükür herkesin var elbet bir derdi sonuçta, bende takılmıyorum artık ilaçlar benimde dengemi bozmuş erken adet oldum bu ay birde yanlış hatırlamıyorsam iğnelere başlıcaktık demişsin bu iğneleri bana da söyledi doktorum bir daha ki ay vurulmam gerekiyormuş ama ben çok kararsızım sanki kısa sürede kolaya kaçtı gibi geldi.
arkadaşlar okuyorum burda 8 ay metformin kullanıp hamile kalanlar var, doktorunuz bu süreyi neye göre uzattı? ben sadece 3 ay kullandım iğnelere geçelim dedi
bu iğneleri vurulupta güzel sonuç alabilen varmı acaba?
baya kafam karışmadı değil bende metformine kendim devam etsemmi, sonrada e doktor zaten kullandırtı bi etkisi olmamış işte diyorum, ne biliyim sıkıcı işler
anlamadım yahu metformının ıgnelerle falan alakası yokkı yıllarca kullanıyor bazıları seker dırencını kırıyormus ve pko goruntusunu azaltıyormus aynı zamanda uzun kullanımda adetlerı duzene sokuyor bı ılac benım dr umda vermıstı ve hamıle kalana kadar kullan demıstı ben 1 sene kullandıktan sonra bıraktım ama benım b12sorunum vardı kafamda karıncalanmalar vardı bırakmak zorunda kaldım kılo varsa hele bırakma dıyor drlar enteresannn
öncelikle cevabın için teşekkür ederim canım.
klomen de 3 ay birlikte kullandım düzgün yumurtlamam oluşmadı sanırım süreci hızlandırmak istedi. birde estradiol kullandım erken adet olunca bıraktırdı hormonlarımı dengesizleştirmiş olabilirmiş.ilk 2 ay adet olamıcağımı görüncede hem klomen,metformin kullanıyordum progestan kullandım. sanırım benm durum daha mı kötü anlayamadım.
birde neden bu kadar soruyorum sanırım iğneler raporla alınıyormuş ben 23 yaş altı olduğum için çıkartılamıyormuş yani maddiyatı ne kadar önemli değil desemde boş yere de vermek tabikide istemem ve ne kadar gideceğide belli değil ortalama iğnelere 1200 lira tutabilir dedi birde ordan burdan duyduklarımlada iyice kafam karıştı ben çok mu erken davranıyorum diye.
yasın gencmıs ne acelen var bıtkısel tedavılerı dene bence once bende klomen bı ıse yaramadı gunde 3 kullandım en son hıc bı ıse yaramadı dr ılacı degıstırdı cok sık kullanılmayan aslında kanser ılacı olarak bı ılac kullandım baska dr larda kullanıyormus arastırdım ogrendım bende 2 ay yumurta buyuttu bu ılac sonra dr um ızne ayrıldı aynı ılacı baska dr la bır ay kullandım o ay yumurtanm buyumedı sonra ara verdım tedavıye ben 29 yasındayım nerdeyse 3 yıl olacak evlılıgımde ecele etmeye gerek yok kılom var kılo vercem sımdı pko yada ıyı gelecektır hayıt tohumu kullanıyorum adet duzenlemesı ıcın yenı basladım ama hemen faydasnı gordum bakalım devam edıc em yanı hap ıgne dayıyorlar hemennn dr lar bırde bunların sınırı var 3 ıla 6 ay dan uzun suremıyor hıcbırı ıgnelerle genelde 3 y haplarla 6 aydan fazla denenemıyor sonra 2 asılama sonra 2 tup bıttı devlette bunlardan fazlasını karsılamıyor heralde neyse bence sen ıgneden once bıtkısel tedavılere bak derım sen bılırsın tabı yada dr una sor bende etkı eden ılac femara yarım kullanmısım hemde ılacı etkılemıstı.
kızlar adetimin 15. gunu ovulasyon testimde iki çizgide kopkoyu çıkmıştı. 3 gun çalışmalarımız yaptık ve 1 haftadır göğüs uçlarım çok acıyor. dokandırtmıyorresmen. ve normalde ucu çok çıkmaz ama şimdi hep dışarda ve gergin.
tedavime göre adetimin 20. gunu progestana başlıcaktım ve bugun başladım bebeğim varsa zarar vermez demi ? ve acaba göğüslerim neden boyle acıyor.((
umarım çalışmalar zaferler sonuclanır arkadasım
catlatma ıgnesı kullandıysan o göguste hassasiyet yapar. progestan zarar vermez,hatta daha iyi bebek olursa tutunmasına yardımcı olur.
geçmiş olsun canım bayadır yoktun takipteyim, insan çabalarken böyle şeylerin çıkması moral bozsada hiç kafaya takma böylesi olması gerekiyormuş, kafaya taktıkça insan kendini üzmekten başka birşey yapamıyor elimizden de birşey gelmiyor halimize yinede binlerce şükür herkesin var elbet bir derdi sonuçta, bende takılmıyorum artık ilaçlar benimde dengemi bozmuş erken adet oldum bu ay birde yanlış hatırlamıyorsam iğnelere başlıcaktık demişsin bu iğneleri bana da söyledi doktorum bir daha ki ay vurulmam gerekiyormuş ama ben çok kararsızım sanki kısa sürede kolaya kaçtı gibi geldi.
arkadaşlar okuyorum burda 8 ay metformin kullanıp hamile kalanlar var, doktorunuz bu süreyi neye göre uzattı? ben sadece 3 ay kullandım iğnelere geçelim dedi
bu iğneleri vurulupta güzel sonuç alabilen varmı acaba?
baya kafam karışmadı değil bende metformine kendim devam etsemmi, sonrada e doktor zaten kullandırtı bi etkisi olmamış işte diyorum, ne biliyim sıkıcı işler
Filiiizzzzzzz
Kistin kac cm? Hangi ilaci kullaniyorsun?
Benim bi kere 11cmlik bir kistim oldu.. Oyle riskliydi ki yumurtaligimi kaybetme ihtimalim vardi.. Cok sukur ondan kurtuldum.. Bu kist klomeni son kullandigim ayda olmustu.kasim filandi sanirim.. Son iki ayda zor kuculdu ve yok oldu..
Sonra nisanda asilama yaptirdim ve arkasindan yine 5cmlik bir kist.. Mayisda yine dogum kontrol hapi kullandim haziranda adet oldum.. Kist yok olmustu.. Eger kistin cok cok buyuk degilse tek seferde kurtulursun.. Hemde dogum kontrol ilaci arada sanki iyi geliyor.. Ben dogum kontrol ilaci ictim. Sonraki ay hamile kaldim.. İnsallah sende de boyle olur..
Birz rahatla.. Sana iyi bir mola olmus bu.. Bi de ben en cok kendimi kaptirdigim aylarda kistle karsilastim. Allah'in bana uyarisi bu dedim hep ve kendimi uzaklastirdim bebek fikrinden.. Hayirlisini diliyorum canim..
öncelikle cevabın için teşekkür ederim canım.
klomen de 3 ay birlikte kullandım düzgün yumurtlamam oluşmadı sanırım süreci hızlandırmak istedi. birde estradiol kullandım erken adet olunca bıraktırdı hormonlarımı dengesizleştirmiş olabilirmiş.ilk 2 ay adet olamıcağımı görüncede hem klomen,metformin kullanıyordum progestan kullandım. sanırım benm durum daha mı kötü anlayamadım.
birde neden bu kadar soruyorum sanırım iğneler raporla alınıyormuş ben 23 yaş altı olduğum için çıkartılamıyormuş yani maddiyatı ne kadar önemli değil desemde boş yere de vermek tabikide istemem ve ne kadar gideceğide belli değil ortalama iğnelere 1200 lira tutabilir dedi birde ordan burdan duyduklarımlada iyice kafam karıştı ben çok mu erken davranıyorum diye.
yok cnm çatlatma iğnesi kullanmadım . adetimin 3. gunu klomen kullandım 5 gun sabah akşam ve 13-14-15 gun ovulasyon testi yaptım kendimce ve iki tane kopkoyu çizgiyi gorunce çalışmalara başladık cnm o gunden berigögüslerimde ve kasıklarımda aarı var ama göğüslerim çok acıyor. cnm benım
ready canım biberiye çayıda migrene iyi geliyormuş dene istersen , geçmiş olsun.
yok kuzum hala tanımıyor beni. ama gözünü dikip bakmalara başladı. o şekilde sevdiriyor kendini bana yavaş yavaşbabasına daha çok ilgi gösteriyor olsa da. çocuklarından şikayet edenlere kızardım ellerindeki nimete şükretmiyorlar diye, ben de aynısını yapıyorum şimdi. insanlar ne nankör değil mi.. yapmamak lazım bunu
ama bir boşluk vardı içimde..şimdi oğlumla beraber doldu. bunu biliyorum.
bir de lohusalığım dün bitti. ancak kendime geldim..lohusalık çok zor insan yorgun ve mutsuz oluyor. şimdi normale dönüyorum çok şükür.
canım kusura bakma ya giremedim bi süredir.. kuzenimi ve esini trafik kazasında kaybettik 2 gün önce.. o yüzden giremedim..
sanada gecmis olsun canım migrenden annemde cok cekti, annemde de hipertansiyon var hergün ilac kullanıyor raporlu ondan sonra pek agrısı olmadı ama migren yüzünden sacları da erken yasta beyazladı hatta cok sık boya yaptırır saclarına.. insallah sende öyle birsey olmaz..
yok canımmm yok dualar ediyorum valla sükürler olsun diyorum pko dan kurtulma yolu cok cünkü sizlerde biliyosunuz.. iyice hazırlamıstım ben kendimi pkoluyum diyordum valla ama gel gör ki öyle cıkmadı.. Sizler icinde bunu dilesem de cok zor biliyorum ama evlatlarınızı kısa sürede kucagınıza alın da canımm benimm insallahh pko nun felan o zaman bi anlamı kalmaz..
insallahhh canlarımmmm sevincime ortak oldunuzzz üzüntüme ortak ooldunuz siz birtanesinizz valla..
ben her zaman sizin yanınızdayım elimden sizin icin sadece dua etmek geliyo fazlası gelse yapabilsem keske..
valla öyle oldu tatlım nasıl oldu anlamadım bile ama ben bır taneye bıle razıyım.. ama ıkı üç de kulaga ıyı gelıyor :)
Ecriiinnn ben iyiyim canim.. İshal oldum fena.. Aksam hastaneye gidicem serum takicaklar..
Sen nasilsin? Tatil guzelmiydi?
Arkadaşlarım, dogum kontrol hapı kullanıyorum bugun 10.gun bitti. iki gündür akıntım renklenıyorkahve bazen kırmızı..
Sorun ne şimdi?
Bak şimdi Mevlana'nın bir sözünü okumuştum sana da yazayım, tam bizim durum yanıkızlar meraba herkese iyi akşamlar nasılsınız?? Rabbim inş bu imtihandan sabırla çıkmayı nasip eder hepimize, bazen çok sabırsızlanıyorum Rabbim inş bizlerinde yüzünü güldür , biz yalnızca senden istiyoruz Allah ım, nasip et inş bizlere. hayırlı sağlıklı evlatlar ver hiç ummadığımız bir anda.
kızlar geçmişin tamamını okuyamadım. benim ilaç bitti, adet oldum, kontrole de gittim.
yalnız kasık ağrım geçmiyor. bu sefer antibiyotik ve kan sulandırıcı verdi doktor... 1 hafta kadar kullancem. dolayısıyla bu ay klomen başlamıo.
sizce ben çörekotu bal tarçın mı yapayım yoksa günde 2-3 tane kuru incir mi yiyim??? :)
bişi yok canım üzülme dkh yapar öyle ara kanamalar. ben de bu ay kullandım ya kistten, benimde 2.haftada başladı önce kahve sonra kırmızı karışık.. adete kadar da 1 hafta kadar sürdü.. yapıo bu ilaçlar bozma moralini bakiiim :))) en kötü adetle bitecek sıkma canını, kötü bir şey yok.
filizcim gelmişsin nasılsın??
Filizcik hoşgeldinnnnnn[/B][/FONT]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?