Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Filiiizzzzzzz

Kistin kac cm? Hangi ilaci kullaniyorsun?

Benim bi kere 11cmlik bir kistim oldu.. Oyle riskliydi ki yumurtaligimi kaybetme ihtimalim vardi.. Cok sukur ondan kurtuldum.. Bu kist klomeni son kullandigim ayda olmustu.kasim filandi sanirim.. Son iki ayda zor kuculdu ve yok oldu..
Sonra nisanda asilama yaptirdim ve arkasindan yine 5cmlik bir kist.. Mayisda yine dogum kontrol hapi kullandim haziranda adet oldum.. Kist yok olmustu.. Eger kistin cok cok buyuk degilse tek seferde kurtulursun.. Hemde dogum kontrol ilaci arada sanki iyi geliyor.. Ben dogum kontrol ilaci ictim. Sonraki ay hamile kaldim.. İnsallah sende de boyle olur..
Birz rahatla.. Sana iyi bir mola olmus bu.. Bi de ben en cok kendimi kaptirdigim aylarda kistle karsilastim. Allah'in bana uyarisi bu dedim hep ve kendimi uzaklastirdim bebek fikrinden.. Hayirlisini diliyorum canim..

anlamadım yahu metformının ıgnelerle falan alakası yokkı yıllarca kullanıyor bazıları seker dırencını kırıyormus ve pko goruntusunu azaltıyormus aynı zamanda uzun kullanımda adetlerı duzene sokuyor bı ılac benım dr umda vermıstı ve hamıle kalana kadar kullan demıstı ben 1 sene kullandıktan sonra bıraktım ama benım b12sorunum vardı kafamda karıncalanmalar vardı bırakmak zorunda kaldım kılo varsa hele bırakma dıyor drlar enteresannn

öncelikle cevabın için teşekkür ederim canım.
klomen de 3 ay birlikte kullandım düzgün yumurtlamam oluşmadı sanırım süreci hızlandırmak istedi. birde estradiol kullandım erken adet olunca bıraktırdı hormonlarımı dengesizleştirmiş olabilirmiş.ilk 2 ay adet olamıcağımı görüncede hem klomen,metformin kullanıyordum progestan kullandım. sanırım benm durum daha mı kötü anlayamadım.
birde neden bu kadar soruyorum sanırım iğneler raporla alınıyormuş ben 23 yaş altı olduğum için çıkartılamıyormuş yani maddiyatı ne kadar önemli değil desemde boş yere de vermek tabikide istemem ve ne kadar gideceğide belli değil ortalama iğnelere 1200 lira tutabilir dedi birde ordan burdan duyduklarımlada iyice kafam karıştı ben çok mu erken davranıyorum diye.

yasın gencmıs ne acelen var bıtkısel tedavılerı dene bence once bende klomen bı ıse yaramadı gunde 3 kullandım en son hıc bı ıse yaramadı dr ılacı degıstırdı cok sık kullanılmayan aslında kanser ılacı olarak bı ılac kullandım baska dr larda kullanıyormus arastırdım ogrendım bende 2 ay yumurta buyuttu bu ılac sonra dr um ızne ayrıldı aynı ılacı baska dr la bır ay kullandım o ay yumurtanm buyumedı sonra ara verdım tedavıye ben 29 yasındayım nerdeyse 3 yıl olacak evlılıgımde ecele etmeye gerek yok kılom var kılo vercem sımdı pko yada ıyı gelecektır hayıt tohumu kullanıyorum adet duzenlemesı ıcın yenı basladım ama hemen faydasnı gordum bakalım devam edıc em yanı hap ıgne dayıyorlar hemennn dr lar bırde bunların sınırı var 3 ıla 6 ay dan uzun suremıyor hıcbırı ıgnelerle genelde 3 y haplarla 6 aydan fazla denenemıyor sonra 2 asılama sonra 2 tup bıttı devlette bunlardan fazlasını karsılamıyor heralde neyse bence sen ıgneden once bıtkısel tedavılere bak derım sen bılırsın tabı yada dr una sor bende etkı eden ılac femara yarım kullanmısım hemde ılacı etkılemıstı.

doğru diyorsun canım bende bu konularda kararsız kaldım ama benim hep adet düzensizliğim olduğu için öncesinde hep kür denedim vede bebek içinde bana en ufak etkisi bile olmadı bi ara heveslendim 2 ay ilk defa düzenli adet olmuştum doktorumla görüştüm etkisinden değildir dedi iyice umudumu kestim bitkisel tedavilerden. evet erken görünüyor belki ama bu tedavinin bir süresi yok ne kadar uzar kısmet bilemeyiz elbet istiyiyecektik bizde önlemimizi alalım şimdiden dedik ama pek olumlu sonuçlar alamadım.

kızlar adetimin 15. gunu ovulasyon testimde iki çizgide kopkoyu çıkmıştı. 3 gun çalışmalarımız yaptık ve 1 haftadır göğüs uçlarım çok acıyor. dokandırtmıyorresmen. ve normalde ucu çok çıkmaz ama şimdi hep dışarda ve gergin.
tedavime göre adetimin 20. gunu progestana başlıcaktım ve bugun başladım bebeğim varsa zarar vermez demi ? ve acaba göğüslerim neden boyle acıyor. ((

umarım çalışmalar zaferler sonuclanır arkadasım
catlatma ıgnesı kullandıysan o göguste hassasiyet yapar. progestan zarar vermez,hatta daha iyi bebek olursa tutunmasına yardımcı olur.

umarım çalışmalar zaferler sonuclanır arkadasım
catlatma ıgnesı kullandıysan o göguste hassasiyet yapar. progestan zarar vermez,hatta daha iyi bebek olursa tutunmasına yardımcı olur.

yok cnm çatlatma iğnesi kullanmadım . adetimin 3. gunu klomen kullandım 5 gun sabah akşam ve 13-14-15 gun ovulasyon testi yaptım kendimce ve iki tane kopkoyu çizgiyi gorunce çalışmalara başladık cnm o gunden berigögüslerimde ve kasıklarımda aarı var ama göğüslerim çok acıyor. cnm benım

saol canım evet yoktum maaleseff
yok canım takmmıyorum napalım rabbım oyle uygun gormus bu ayda korunarak gecırcemm uzulsemde mecburuz..
canım sana soyle soylıyım her bunye farklıdır bana gonal f ıgne verdı doktorum daha sonrada menagol du sanırım oyle bır ıgne daha oldum ama gel gorkı sadece 1 yumurta ve 18 mm di oda olmadı ayrıca 2 tanede catlatma ıgnesı oldum tutmadı.. bu ayda ıgne tedavısı yapıcaktık daha sonraasındada asılama olucaktımm ama rabbım nasıp etmedı olmaadık bıdakı aya kısmet canım.klomende ise benım yumoslarım ıyı buyuyordu 2 3 4 tane yumos ve 22 mm de oluyorlardı oda tutmuodu ama en azndan cevap verıyordu..
bana doktorum metformını vermedi zayıfsın dedı ben kendı kendıme ıctım bu seferde sekerım 49 dusmus bu ay bıraktım onuda. cunku bas donmesı halsızlık yaptı bende ama ıgne tedavımde doktor kendılıgındn verdı ve 2 kere gunde ıcmemı soylemıstı..
canım bende klomenı 2 ay kullandım cevap vermedım yanı gebelık olmadıgı ıcın doktor ıgneler daha etklı dedı ona gectık

canımm selamm
'' ginera ''ıcıyorum suan basladık ona 3 gundur mıde bulantısı cok yaptı bende kistım kagıtta 7.7cm yazıyor
benım 2 aydır duruyormus bırde gıtmemıs adetımıde az gordugum ıcın atamıyorum benımde ıgnelerı kullandıgım ayda olmus ve 2 ay ara verdım ozamandan berı benle duruyormus gecen ay 4 cm idi bu ay 7cm mecbur d.k hapı verdı
benımkıde asılamaya yakın ıslemmıs sadece ıgneyle enjekte olayı yokmus adetıde az oldugum ıcın maalesef kıst olusturmus atamamısım evet canım benım arada dogum kontrol hapı ıyı gelıyor cunku benım adet mıktarım cok az ve 1 gun o yuzden mecbur ıcmem lazım şaka gıbı ne umutla gıttım hastaneye 2 ay ara verdım dedım tamam bu ay hem takmam hemde pskolojım ıyıydı dogum kontrol hapıyla eve dondum
ahhhhhhhh canımmm yaaa ınşallahhhhhhh benımde senın gıbı olurrr ınsallah bende kendılıgmden hamıle kalırım kıstım gıtsınn adetım cogalsın onada razıyımm suann :26:evet takmamak lazım ama etrafa bakınca butun arkadaslarım esımın arkadasları hepsı hamıle okadar cok hamıle varkı cevremde ınan coookk uzuluyorum eşime bır bebek veremıyorumm dıye nasipp iste napalım kaderımızde bu varmıs bızımde ...
sen umarım ıyısındır gecmısı bıraz okudum sorun yokmus mınıgınde allaha sukurler olsun cızelge yapsana kac aylık oldun bakalım artık

canım eger ozel hastaneye gıdıyorsan 23 yas altıda olsan 28 yas ustude olsan ıgnelerı sıgorta karsılamıyormuş benım doktorumun özel muayenesı var ben oraya gıdıyorum aynı zamanda yonlendırdıgı hastanede var sıgorta alabılmem ıcın bazı haplarımı ama ıgnelerde ıslemedıgını soyledii.. gonal f ıgnesı kullandım ben canım benım doktorumda klomenı kısa kestı yanıt alamadıgım ıcın hemen ıgnelere gectı bunda doktorun cıkarı yok yanı kotu dıye dusunme..
ıgneler 1200 degıl ben ozel muayenede 1 kutu gonal f aldım 350 verdım catlatma ıgnesı aldım 2 adet 40 tl muayene parasıda 120 verdım he soyle bırsey olabılır 1 kutu gonal f yetmez 1 kutu daha aldırır ozaman 350 daha vermen lazımm dedı bana ama bana yeterlı geldı.18mm buyumustu yumosum.75mm dozuda ama sana yuksek doz kullandırırsa daha fazlada tutar ama yuksek dozdada ohss rıskı olabılırsın dıye kullandırmaz bence..

ben kontrol altında olmadan kesınlıkle klomen kullanmazdım, çatlamazsa kist oluşur dıye korkmadın mı canım :44:
klomen de yapar hassasiyet, normaldir yanı.

Arkadaşlarım, dogum kontrol hapı kullanıyorum bugun 10.gun bitti. iki gündür akıntım renklenıyorkahve bazen kırmızı..
Sorun ne şimdi?

kızlar meraba herkese iyi akşamlar nasılsınız?? Rabbim inş bu imtihandan sabırla çıkmayı nasip eder hepimize, bazen çok sabırsızlanıyorum Rabbim inş bizlerinde yüzünü güldür , biz yalnızca senden istiyoruz Allah ım, nasip et inş bizlere. hayırlı sağlıklı evlatlar ver hiç ummadığımız bir anda.

kızlar geçmişin tamamını okuyamadım. benim ilaç bitti, adet oldum, kontrole de gittim. yalnız kasık ağrım geçmiyor. bu sefer antibiyotik ve kan sulandırıcı verdi doktor... 1 hafta kadar kullancem. dolayısıyla bu ay klomen başlamıo.
sizce ben çörekotu bal tarçın mı yapayım yoksa günde 2-3 tane kuru incir mi yiyim??? :)

ready canım biberiye çayıda migrene iyi geliyormuş dene istersen , geçmiş olsun.

çok sağolasın canım! aslanpençesi yapmıştım ben de migrene. o güzel bir kürdü 3 gün arayla yapıosun çayı. biberiyeyi günde 3 defa taze hazırla dio ama ben çalışıyorum çok zor

tanımamasını sevsinler, böcek :) al kopar suratını öyle bakarken ay sıkasım geldi walla hahahaa..
lohusalığı bitirdin demek hadi gözün aydın :)) darısı bizim başımıza (lohusalık dahil topluca sürecin tamamı :)))
insan her şeye alışıyor canım, üzüntüye de sevince de.. hayat devam ettikçe her şeyin yerine yenisini koyuyoruz :) ama şükretmeyi hiç unutmamak lazım! ben hep öyle yapıyorum! Allahım her şeyi bir sebepten veriyor.. Halimize şükürler olsun yine :)

canım Allah rahmet eylesin kalanlara sabır versin inşallah çok üzüldüm (( nasıllar şimdi?
bana da tansiyon ilacı verdiler yıl olcak her gün kullanıyorum önleyici olarak ama tuttumu ilaç dinlemiyor Allah kimseye dermansız dert vermesin cnm

tekrar da gözün aydın! çok güzel yazmışsın! asıl sen bitanesin nasıl keyif veriosun insana :)) bu yeter zaten bize bu sıkıntılı süreçte :)))

valla öyle oldu tatlım nasıl oldu anlamadım bile ama ben bır taneye bıle razıyım.. ama ıkı üç de kulaga ıyı gelıyor :)

Allah sağlık versin canım her birinize :))) kısmetinde ne varsa o olacak sağlıkla gelsin de :)) ama çok keyifli tabi dinlemesi :))) hadi bakalım..

Ecriiinnn ben iyiyim canim.. İshal oldum fena.. Aksam hastaneye gidicem serum takicaklar..
Sen nasilsin? Tatil guzelmiydi?

geçmiş olsun canım şimdi nasılsın? kalp atışlarını duydun mu?

Arkadaşlarım, dogum kontrol hapı kullanıyorum bugun 10.gun bitti. iki gündür akıntım renklenıyorkahve bazen kırmızı..
Sorun ne şimdi?

bişi yok canım üzülme dkh yapar öyle ara kanamalar. ben de bu ay kullandım ya kistten, benimde 2.haftada başladı önce kahve sonra kırmızı karışık.. adete kadar da 1 hafta kadar sürdü.. yapıo bu ilaçlar bozma moralini bakiiim :))) en kötü adetle bitecek sıkma canını, kötü bir şey yok.

Bak şimdi Mevlana'nın bir sözünü okumuştum sana da yazayım, tam bizim durum yanı;
Sıkıntı yok efendiler, dert; yol gösterir. Bir de şunu beğenıyorum cok,sıkılınca aklıma getırıyorum huzurum yerine gelıyor:
Sanma ki dert sadece sende var; sendeki derdi nimet sayanlar da var.Bu arada eşin nasıl oldu, iyileşiyor mu?

Ben incir yıyeyım dedım, ay cok tatlı.Baktım topak bişi olcam bıraktım.
Yumurtalıktaki şişliklerım insin de ara kanama olsun artık ne dıyelım. Yapacak birşey yok

Filizcik hoşgeldinnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…