Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

26.03.2009

estradiol :37,15

FSH: 5.87

Lh(prolaktin) : 40.41

serbest T3: 1.73
serbestT4: 0.96
serbest testeron:1.60

Tsh: 0.98

07.10.2009

PROLAKTİN: 15.02

23.11.2009

TİROKSİN,SERBEST(FT4): 18.57
TİROİD STİMÜLAN HORMON : 2.15

14.12.2010

LH : 12.19

PROLAKTİN: 13.26

TSH: 1.54

lütfen değerlerimi değerlendirin bu pkoyu hiç ihmal etmedim ve uzun zamandır devamlı hormon testlerı yaptırıyorum ama bebek isteyince bu degerlerı sızınde yorumlamanızı ıstıyorum

şunu da belirtiyim ki, ben çok meraklı ve araştıran bir hastayımdır. o yüzden pek konuşmayan ve sorularımı kısa kesen doktora genelde bir daha gitmiyorum. Onları da anlıyorum ama bizimkisi, nezle değil

ileride diyabet, kalp rahatsızlıklarını önlemek için zaten polikistik overin tedavi edilmesi gerekiyor.
olay sadece jinekolojik değil....

Benim tavsiyem (umarım biraz olsun size yardımcı olabilmişimdir) her polikistik over teşhisi konulan hastanın bir de endokrin uzmanına görünmesi lazım. ben çok araştırdım kızlar, o yüzden buradaki bazı yorumlara sinirim daha doğrusu doktorların yorumlarına sinirim bozuluyor.

Tüm avrupa da jinekologlar PKO teşhisinden sonra hastayı hemen bir endokrin uzmanına sevk ediyorlar, ikisinin de kontrolü alrında oluyor herşey....

hangi dönemde kan aldırdın? adetin 3. günü mü? aslında km0734 arkadaşımız bizim eksperimiz bu konuda....

hangi dönemde kan aldırdığına bağlı canım...şimdi foliküler dönemde aldırdıysan LH normal, ama adetinin 3. günü aldırdıysan, yüksek gibimmm

bende endokrin bölümüne görünmeyi düşünüyorum tşk ederim biricik aklımda hıc yoktu bende senin gibi cok meraklıyımdır fakat yeni yeni acıldım bu hastalıga daha ne incelicem canına okucam :97: birde bende mitral kalp kapakcıgı yetmezliği var bu pko dolaylı yoldan onuda etkılıyordur değilmi??

Şeker FSH LH oranı dengesiz gözüküyor. LH/FSH oranı 3ün üzerinde olduğu zaman Polikistik Over tanısı koyuyor doktorlar. Yalnız senin LH'ın yanında (prolaktin) yazıyor onu çözemedim. Sanırım sonradan bir daha tek LH'a baktırmışsın. Bir de bu testi yaptırdığın kurumun referans değerleri de önemli. Benim yaptırdığım laboratuvara göre senin TİROKSİN,SERBEST(FT4): 18.57 yüksek çıkmış. Ama dediğim gibi referans değerler farklı olabilir.

hah işte o beni aşar canım...o konuda hiçbir bilgim yok... :-(

benim yaptırdığım testte LH içi referans değerler şöyle:

Kadın
1.6 - 10.7 Foliküler faz (erken)
7.7 - 31.0 Foliküler faz (geç)
13.2 - 110.5 Ovulasyon
0.2 - 13.4 Luteal faz
> 13.0 Menopoz

şeker oranı yüksek görünüyor dediğine göre ben şeker haplarına baslasam iyi olur sanırım ama önce bir endokrin uzmanıyla görüşüyüm diyorum pazartesi günü gidiyim o halde yada bu ay beklesemde gelecek aymı gitsem?? bu değerlerle bebeğim olabilirmi sizce? yani sogan kürüde yapıyorumya bakıyım biraz deneyim olmazsa şeker hapı kullanıyım ne dersiniz?

Yok beni yanlış anladın Ben sana şeker dedim. FSH LH yüksek görünüyor demek istemiştim.

metformini mutlaka kullan! insülin direncin olsun ya da olmasın! benimde yok ama kullanıyorum...

en son tarihteki testte adet olmamıstım daha ve aradan 45 50 gün gecmıstı bu yüzdende dengesiz cıkmıs olabilir belki degilmi? diğerlerini hatırlamıyorum...

foliküler dönem ne oluyo bu arada?

biricik35'e ben de katılıyorum. Bir çok doktor şeker dengesizliği olsun olmasın yumurtlamayı arttırıyor ve düşüğü engelliyor diye tüm hastalarına veriyormuş şeker ilaçlarını.

en son tarihteki testte adet olmamıstım daha ve aradan 45 50 gün gecmıstı bu yüzdende dengesiz cıkmıs olabilir belki degilmi? diğerlerini hatırlamıyorum...

foliküler dönem ne oluyo bu arada?

hhıımm canım bak bir kadın 28 günde adet görüyor diyelim ilk adet günlerinden sonra foliküler dönemi yani yumurta kesecikleri ürettiği günler demek. adetin yani süklusun ortasında da (verimli günler dediğimiz) ovalutar dönemi oluyor kadının. İşte tam bu günlerde esas LH ın yüksek olması gerek! Yani adetin ilk günlerinde yüksek olursa, iyi bir şey değil....

metformin en etkilisimi? kimisi klomen diyor kimisi glufor sizce hangisi o zaman sizi dinliyorum sonucta tecrubelısınız ve metformini kullanıyorum ama işte kalp kapakcıgımdan dolayı bir yan etkisi olurmu diye once dahiliye doktoruna görünmeyi düşünüyorum... daha sonra bu hapa baslıcam günde kac kere kullanılıyor?

Mensturasyon (bizim deyişimizle Regl) döneminin yumurtlamadan önceki safhası oluyor. Yumurtlama çatlamasından önceki dönem yani. Yumurtlama çatlayınca Luteal safha başlıyor.

ama metformin ile klomen çok farklı ilaçlar....

klomen yumurtlama hapı ama sadece 1 süklusda 5 gün kullanılıyor.. kullanıktan bir kaç gün sonra hafta da 3-4 kez doktora gidip ulrtason ile yumurta takibi yani keseciklerin büyüyüp büyümediğine bakılıyor. (iğnesi de var)

metformin ise, aslında diyabet 2 tipi olan hastaların kullandığı ama yapılan araştırmalara göre pko lu hastalara da iyi geldiği görüldüğünde bu hastalık için devamlı, ya hamile kalana dek (hatta hamileliğin 3. ayına kadar) kullanılan bir ilaç. hergün doktorun uygun gördüğü doza göre....

Glifor, Gluchophane, Diaformin hepsi aynı ialç canım...

Hepsinin içinde METFORMİN var.... Etken madde yani....

İsimleri ve markaları sadece Glifor vs vs

pkolu hanımlar hamile kalamıyorum diye üzülmeyin.. ben örnek olayım size.. bendede adet gördüğüm günden beri pko var.. uğraştık uğraştık en sonunda tüp bebekle hamile kaldım çok şükür .. sizlerde olucaksnız inşlhhhh...

Canım metformin şeker ilacı, klomen yumurtlama arttırıcı bir hap. İkisi birbirinden apayrı haplar. Ayrıca kalp kapakçığınla ilgili bir sıkıntı varsa doktora danışmadan hiç bir ilaç kullanmamalısın bence. Malum ilaçların bir çok yan etkisi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…