canım benim hiçbir şikayetım yoktu sadece 1 kere adetim gecikti tesadüfen öğrendim yani.yeni evliyim zaten 3 aylık.zaten hiç denemedık düşünüyorduk.madem boyle bir durum var hemen başlayayım dedm.prolaktın ve tshlara bakıldı normal çıktı başka bir test bakılmadı.suan hastayım.bakalm nolcak.dr 6 ay korunma olmazsa gel dedi ne bileyim
tatlım neden tüp denemeyorsun
busmai nasılsın bebıs nasıl buyuyormu emıyormu canımmmmkızılcahamam cok guzell yaa bende gelmıstım orda buyuk bır otel vardı ıcınde yok yokdu fuar ıcın gelmıstım benn süperdiiii cok begenmıstım tamm kafa dınlemek ıcınnnn harıkaydııı
---bngl33 canım dogurmussundur sen sımdı bebısınıde kucagına almıssındırrr mis mis misssdir o sımdı annesı mutlulugunuz huzurunuz yerınde olsunnn ınsallah rabbım korusun ınsallah onuuu
kızlar starı acın gurkan kubilay anlatıyor rejım ıcın seyler dınleyelımde bıseyler kapalımmm
ultrasonda pko görünümü varsa pko lusun demektir. benim de adetlerim düzenlidir genelde 30 günde olurum. hormonlarımda da sıkıntı yoktur şükür ama biz pko luların bence yumurtaları tam olarak kaliteli olmuyor dolayısıyla hamile kalmakta zorlanıyoruz. bence hiç öyle 6 ay felan bekleme. klomen vs. de kullanma. şimdilik şeker ilacı kullan ama ya çok iyi bi doktora git ona iste. ya da bi endokrin uzmanına git tahlil yapsın dozunu felan ayarlasın. pko lularda insülin direnci olduğu için yumurta çeperi yüklü oluyor. şeker ilacı bu yükü kaldırmada etkili inşaAllah. şeker hapı kullanırsın olmazsa tedavine başlarsın. bi de düzenli egzersiz yapıp glisemik endeksi yüksek yiyeceklerden uzak kalmalısın. tüm pko lular bunu yapmalı. bir zamanlar yediğim çikolataların cipslerin cezasını çekiyoruminşaAllah beklemede sıkıntılara düşmeden muvaffak oluruz
bu aralar benim çok dökülüyor ama kime sorsam dökülüyor burdakı arkadaslarım dahil herkez aynı şeyi soyluyor.mevsimsel birsey bence yada herkez pkolu :)
ben ilaç kullanmıyorum.ama duştan sonra felan 1 avuçdan fazla dokuluyor zaten normaldede saçım azdır takmıyorum amannnnn salla bacım onu tak bunu tak dokulurse dokulsn kökü sende stres yokkkkkkkkkkkk
mutluyuz huzurluyuzzz
mervecim evet saç dökülmenin sebebi pko dur. lütfen imkanın varsa hergün yürüyüş yap. ya da haftada en az 5 gün. yürüyüş inş. hem yumurtalarını canlandırır hem de hormonlarını düzenler Allah ın izniyle. doğum kontrol hapı mı kullanıyorsun?
ben de pko olduğumu senin gibi bekarken öğrenmiştim. o dönemler doğum hapı verilince babam bekar kız doğum kontrol hapı mı kullanırmış demişti. üstelik doktor yakın arkadaşıydı kızdı biraz. bi tanıdık vardı rica ettik bitkisel bi karışımlar hazırladı adam. benim pko geçti neyse bikaç ay sonra tekrarladı.bu defa başka doktora gittim. kızım sen hep evde mi oturursun dedi. o zamanlar işsizdim hep evdeydim. yürüyüş yapacaksın dedi.ben kendimi bi yürüyüşe verdim. tam 2ay.. adetlerim düzene girdi. çok şşükür o günden sonra sıkıntı yaşamadım. şu an iş yerinde tempolu çalışıyorum ama bu yeterli olmuyor. 10 gündür yürüyüş yapıyordum, hava koşulları elvermedi şu an evde plates yapıyorum. bu hastalığın şifası önce dua sonra hareket diye düşünüyorum. henüz hamile kalamadım. inş. tez zamanda olur da sana umut olurum
kızlar bişey sorucam dr.pko oğrendiğinizi andan itibaren mı tedaviye başladı yoksa 1 yıl korunmasız ilişkiden sonra mı tedaviye başlanıyor?
usgde pko göründü sadece usgde bakıldı diğer testler tsh prolaktın nrml çıktı.başka test yapılmadı.adetim 1 kere gecikti(normalde hep düzenlidir) bir türlü olamadım snra soktürücü verdi şuan hastayım.dr 6 ay korunma snra olmazsa gel dedi.inş hemen olur.hayırlısıyla.
herkese naip etsin
cvplarsanız sevirim :)
kızlar bişey sorucam dr.pko oğrendiğinizi andan itibaren mı tedaviye başladı yoksa 1 yıl korunmasız ilişkiden sonra mı tedaviye başlanıyor?
usgde pko göründü sadece usgde bakıldı diğer testler tsh prolaktın nrml çıktı.başka test yapılmadı.adetim 1 kere gecikti(normalde hep düzenlidir) bir türlü olamadım snra soktürücü verdi şuan hastayım.dr 6 ay korunma snra olmazsa gel dedi.inş hemen olur.hayırlısıyla.
herkese naip etsin
cvplarsanız sevirim :)
canım benim hiçbir şikayetım yoktu sadece 1 kere adetim gecikti tesadüfen öğrendim yani.yeni evliyim zaten 3 aylık.zaten hiç denemedık düşünüyorduk.madem boyle bir durum var hemen başlayayım dedm.prolaktın ve tshlara bakıldı normal çıktı başka bir test bakılmadı.suan hastayım.bakalm nolcak.dr 6 ay korunma olmazsa gel dedi ne bileyim
kızlar klomenin dozu yeterli gelememiş bana. 3 tane yumoş var ama aşılama için yetersiz dedi doktorum. perşembe tekrar gel dedi.Eşimin sperm sonuçları ise doktor aşılama için bize yeterli dedi. benim bu sperm değerleriyle hem normal hemde aşılama gebelerim var dedi.içim çok rahatladı ama sanırım önümüzdeki adete kaldı aşılama.
doğum kontrol hapı ve onunla birlikte kullanmam gereken 2 ayrı hap verdi doktr adet günümü bekliyorum başlamak için elfocm.dktra tek başıma gidyordum anneme yumurtalıklarımda kist varmış diyince heycan yaptı benle birlikte geldi randevuma aynen sizin babanızın verdiği tepkiyi verdi daha bekar sakıncası yokmu dedi doktor açtı ağzını yumdu gözünü.zaten bu değerlerle kızınızn çocuk sahbi olması imkaansız dedi.benm kaç senelik tecribm var gbi bişeyler söyledi öyle diyince benim gözlerim doldu annemin ağzı zaten açık kaldı. anneler böyle düşünüp çocuklarına ilaç kullandırtmıyolar daha sonra ancak çok pahalı yöntemlerle tedavi olup çocuk sahibi oluyolar bu ilacı düzenli olarak kullanırsa o zmn daha kolay hamile kalma şansı var ilerde dedi. zaten bu geçici bi hastalık değil ömür boyu süren bi hastalık dedi .
Benim bu hastalığı farketmemdeki en büyük etken saç dökülmesiydi sabah uyandığımda yastığımda bi avuç saç oluyodu piskoljm bzlmuştu resmn bu yüzden hastnye gtmiştim aslında dahiliye doktrunun beni yönlendirmesiyle pko olduğumu ögrendim bide testestrn hormnu fazlaymışyürüyüş konusuna gelince:)okula gdp geliyorum onun dışında çok hareketsizim ama kilo sorunum yok.ama yürüyş sadce kilo problemi olanlar için değil hepimiz için çok faydalı anladığım kadarıyla.inşallah bende sizin gbi pes etmeden böyle düzenli spor yaparım..çoook teşekür edrim tavsiyeleriniz içinn inşallah hayırlısıyla en kısa zamanda hamile kalırsında bzde bebiş geliyo diye seviniriz:116: bira uzun olmuş kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?