Nihalcim, ben daha çocuğum dedi geçenlerde..bende çocu yaşda evlenmeyi biliyonuz ama demiştim..ona bozuldu heralde..umarım bu abla tavsiyelerini iyi değerlendirir..inanın bana bizim bilgilerimizi hiç bir doktor vermez, vakit ayırmaz....
ben doktorumla artık geyik yapar hale geldim, bişey sorduğumda eee bak internete çok araştırıyon ya diye takılıyorama sonra açıklıyor tabiiii
sen metformin kullanmadan once kendılıgınde kac gunde adet oluyordun? ben 45 50 gunde kendılıgımden oluyordum bir cok pkoluya göre daha sanslıyız kılo sorunumuzda yok bende kıllanma sivilce v.s yok inş. hamile kalırım..
mesleki bir takıntı olsa gerek bu reyyan kardeşim
sen metformin kullanmadan once kendılıgınde kac gunde adet oluyordun? ben 45 50 gunde kendılıgımden oluyordum bir cok pkoluya göre daha sanslıyız kılo sorunumuzda yok bende kıllanma sivilce v.s yok inş. hamile kalırım..
üff sıkıldım ama sabahtan beri dr olacak gibi konu okuyorum midemde bulanıyor çokk bi dilim çavdar ekmeğiyedim dahada bişe almıyo midem boğazımda duruyo oda bişeyi kırk kerededim oldu herhalde bulanmadı nie bulanmadı bulansınn.valla yemek bile yapmadım canım bişe yapmak istemiyoo hayretki sıkılmıyoda sevgili canım:86:
burda kımse bırbırıne alınmasın cunkı bırbırımızın ıyılıgı ıcın ugrasıyoruz reyyan alınmaz takılıyordur sana :) bende kalbımden dolayı cok arastırma yapmıstım aynı senın hesap doktor bana takılıyordu sen benden cok arastırmısın dıye gelme artık dıyordu o derece bu pko meselesındede arastırma yapıyorum ve 3 gune kalmaz doktora bılgı verecek hale gelırım diye dusunuyorum..
üff sıkıldım ama sabahtan beri dr olacak gibi konu okuyorum midemde bulanıyor çokk bi dilim çavdar ekmeğiyedim dahada bişe almıyo midem boğazımda duruyo oda bişeyi kırk kerededim oldu herhalde bulanmadı nie bulanmadı bulansınn.valla yemek bile yapmadım canım bişe yapmak istemiyoo hayretki sıkılmıyoda sevgili canım:86:
hadi bakalım kolay gelsin sana....umarım doktorunda ilgilidir...yoksa sen bu engin bilgilerinle artık onu döversin)))
bak bulanmıyor dıye dıye bulandırdın mideni gördünmü hani insanda ne olmazsa onu ıstermısya komsunun tavuğu kaz görünürmüşya o misal.. kiloda verirsin bu gidişle inş. herşey yoluna girer
ah birde şu kaynanalar olmasa vay nıye gelmıyorsunuz vay nıye gıtmıyorsunuz psıkolojımı bozan tek etken
oohhh şimdi kaynanalara geldik...valla bende 3 yıl uğraştım hep mesafe koydum (bizim çookk fennaaaa) zaten görüşmüyom da şu ara kafam rahat....ama hiç takmıyom artık ben onu ve hasta kabul ediyorum, o kadar...onun için ne ağzımın tadını bozarım, ne de yuvamı yıkarım!!!
oohhh şimdi kaynanalara geldik...valla bende 3 yıl uğraştım hep mesafe koydum (bizim çookk fennaaaa) zaten görüşmüyom da şu ara kafam rahat....ama hiç takmıyom artık ben onu ve hasta kabul ediyorum, o kadar...onun için ne ağzımın tadını bozarım, ne de yuvamı yıkarım!!!
bilmiyorum çalışıyormusun ama o hep iyi bir bahane. bilmiyorum eşin bu konuda ne kadar anlayışlı ve anneye düşkün. ama eşinle konuş ve güzelce izah et, bunun seni strese soktuğunu falan...zaten söylemişsindir. atın kafadan bişeyler, kursa gidiyorum falan hep bişey bulun. asla evde oturduğunuzu söylemeyin. ben bi ara iş değiştirdim daha doğrusu 2 ay işsiz kaldım.orda bile eşime tembih attim sakın söyleme evde oturduğumu diye...bize de gelmiyosunuz diye acaip baskı yapıyolardı...
hayır calısmıyorum cnm evdeyım kaynanam ıstıyorkı sabah esım ıse gıderken benı oraya bıraksın ısten gelıncede orda yıyelım ıcelım eve yatmaya gelelım ıstıyor ama ben asla yapmam kusura bakmasın acıkca gelmem demıyorum ama bahane buluyorum evı temızlıcem fln gecen oturmamız vardı ben ordan kalktım eve gıdıyorum dedım dıyorkı bıze gıdelım bızde yıyelım dıyor bende yok eve gıdıyım dedım napcaksan evde dıyor benden teklıf bekledı herhalde bıze gel dememı bende teklıf etmedım temızlık yapcam dedım aradan 2 gun gectı yıne dedımkı temızlık yapıyorum dedım telefonda oda dedıkı 2 gun once yapmamısmıydın dedı tıkandım ama kıvırdım bır sekılde. eşim benim gözlerimden anlıyor aslında kaynanama olan hısleırmı hemde cok ıyı anlıyor bend eonu anlıyorum ama acıkca konusmak ıcın henuz cok erken. birde kaynanama eltım genelde hep gıtmıs onlar cok ıclı dıslı bendende aynısını beklıyor ama ben sevmıyorum ya evımde daha mutluyum ben eltımlerde kalıyor bazen orda yatıyor bızde bır kere yattı daha soguk dıye kalmıyor cok sevınıyorum inanınkı ıyıkı evım soguk dıyorum eşim bizde kal dese kalsammıkı dıyor bende kal demek zorunda kalıyorum kalma dıyemem sonucta kaynanamda cok fena yok ne gerek var kalmayım demiyor aklıma geldikce deli olcam yaaa :84:
tabi ki yardımcı oldun biricik :) irenbeyi daha önce bir arkadaşımdan da duymuştum..tavsiyeni dikkate alacağım :) sana tamamen katılıyorum,doktorlar pko'yu hastalık olarak görmediklerini söyleseler de aslında çok komplike bir rahatsızlık ve önlemlerin alınması gerekiyor..şunu da belirtiyim ki, ben çok meraklı ve araştıran bir hastayımdır. o yüzden pek konuşmayan ve sorularımı kısa kesen doktora genelde bir daha gitmiyorum. Onları da anlıyorum ama bizimkisi, nezle değil
ileride diyabet, kalp rahatsızlıklarını önlemek için zaten polikistik overin tedavi edilmesi gerekiyor.
olay sadece jinekolojik değil....
Benim tavsiyem (umarım biraz olsun size yardımcı olabilmişimdir) her polikistik over teşhisi konulan hastanın bir de endokrin uzmanına görünmesi lazım. ben çok araştırdım kızlar, o yüzden buradaki bazı yorumlara sinirim daha doğrusu doktorların yorumlarına sinirim bozuluyor.
Tüm avrupa da jinekologlar PKO teşhisinden sonra hastayı hemen bir endokrin uzmanına sevk ediyorlar, ikisinin de kontrolü alrında oluyor herşey....
kızlar bu arada doktor bana söylemedi ama bebe aspirini de içmeli miyim?bir zararı olur mu?doktorlarınızın yorumlarından biliyorsunuzdur belki..glukofen ile içiliyor mu?prospektüste sanki aspirin türevi ilaçlarla etkileşebileceğini okumuştum,yanlış mı hatırlıyorum ki..
senink yine birazcık zararsız gibimmm...ama daha yeni evlenmişsin hayret ya, ama hiçbiri anlayışlı değil bu konuda. benim annem hala bizi hafta sonu aramaz, aman rahatsız etmiyim diye...ne kadar zıtlar!!!
benimkinin bana söylemediği, bağırıp çağırmadığı laf kalmadı. en son 3 ay önce ''sen kim oluyosunki'' falan diye bir laf etti, ondan beri görüşmüyorum. eşimde çok nadir gidiyor, işi olunca..ona kuduruyor ama kadın hasta valla napalım. kayınpeder çok savundu beni ama son sefer o da çok kötüydü. valla ancak çocuk falan olunca görüşürüm...gitmem evlerine, biraz düşünüp konuşsalardı....sonuçta onlar büyük..
sende haftada 2 kere falan git şimdilik...bizim gibi olmayın. hatta sen kendiliğinden kek yapıp bir gün ona götür, valla eşin ne mutlu olur bak.
ve asla sana laf söyletmez...ben çalışıyorum, o yüzdende biraz rahatımmmm
sağol canım :) regl olmanın dayanılmaz hafifliği hehehehebunu bu kadar özleyebileceğimi hiç düşünmezdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?