Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

folic asite bişey diyememde şeker ilacı hormonlara ii gelmiyorsaaaaaaa neden düzenli kullanım sonrası adetler düzene girior merak konusu???

canımcım, pek hormonlarla ilgisi yok, daha çok metabolizmayı dengelediği için adetler düzene giriyor...

bu arada yarın doktora gidiceksin değilmi? okudum burda...doktora herşeyi anlat, kendiliğinden 1 yıl önce adet olduğunu.....falan...
kesin sana kilo ver diyecektir ve ver de tabi...metformine yeni başladığını, ve hatta eşinle şu aralar az ilişkiye girdiğni, herşeyi anlat....

ilk hhedefinin adet düzenlemek ve kilo vermek olduğunun farkında olduğunu da söyle....

tamammı güzelim?

ben bu sabah endokrin uzman doktoruma gittim. tartıldım ve vucüdumdaki yağoranını ölçtü...
eveeettt güzel kilo verdim ve 3-4 daha vermem gerekiyor. önemli olan, vücudumdaki yağ oranını düşürmüşüm... %22 den % 17 ye!!!

58 kiloyum ve boyum 1.61 cm....

beni PKo da en çok üzen yan etkilerden biri saç dökülmesi...yaklaşık 2 yıldır inanılmazzzzz saçık döküldü! inanın fazla düşünürsem ağlayabilirim. ne güzel gür saçlarım vardı ama şimdi azıcık...

bugün vitamin verdi. benexol B12 ve Ferro Sanol...2 hafta bakıcam, dökülmeyi keserse devam edicem

onlar kist değil...içi sıcı ile dolu kesecikler yani.... bazı doktorlar ölçüyor bazıları ölçmüyor. benimkide ölçmedi..önemli olan büyüklükleri değil zaten, orda olmaları. müdahale edilmezse onlar çoğalıcak yıllar içince...

Lh ın FSH dan düşük olması gerekiyor ve bence seninki biraz da yüksek...yumurtlama dönemin 3 gün olduğu için ben pek ona denk gelmedğini tahmin ediyorum. zaten pko da yumurtlama yok, LH hep yüksek, sorun olan da bu! bence adetinin 3. günü yeni test yaptır ve ona göre tedavi ol...
gerçi zaten metformin kullanıyorsun sanırım... ama kilolu isen vermen gerek, ancak böyle düşüyor LH

tsh 2.46
fsh 4.95
lh 11.04
prl 17
e2 54

geçen ay ki tahlillerim burda kızlar kim tahlilleri yoruluyorduu

selam canım. şimdi bu tahliller adetin 3. günümü yapıldı? önemli olan bu? eğer adetliyken yapıldıysa evet pkolusun. ben sadece lh ve fsh tan anlarım. diğerlerinden anlamıyorum. ben doktora sorduğumda bana şöyle dedi ' fsh ın lh tan 2 kat yüksek olması gerekir normal insanlarda' demişti. senin fsh ın 4.95. lh ta bundan çok yüksek. buda pkolusun demek. bi arkadaş glifor vs.. ilaçlar için şeker ilacı hormon için bi işe yaramaz demiş ama zaten şeker hapının içindeki madde metformin bize ii gelen bir madde. bununda doğal olarak hormonlara iyi geldiğini düşünüyorum. yoksa neden bize durup dururken şeker hapı versinler değil mi? ben şeker hapını 3 ay kullandım. tabi moralide unutmayalım. hamile kaldım. tabi klomende kullandım. ama doktorum da bende şeker hapının mucizesine inanıyoruz. tabi her bünyede farklıdır. bende 3 ayda gösterir. sende 4 ayda gösterebilir. başkasında 1 senede. ama etkisinin olumlu olduğunu herkes söylüyor. adetleri bile düzene girenler var. bu bile hormonlara ii geldiğine işarettir.bence sen kullanmaya devam et. folikasitte bi vitamin. ve sadece hamile kalmayı planlayanlara veriliyor. bebeğin beyin gelişimi için. bunun pkoyla hiçbir alakası yok. bütün hamileler kullanıyor.şimdi sana bi yazı yollıcam. bi internet sitesinde bulmuştum. lh ve fsh la ilgili.

Kadınlarda yumurtalıkların normal çalışması ve yumurtlamasını sağlayan FSH ve LH hormonları vardır.

Bu hormonlardan FSH yumurtalıktaki yumurtaların gelişimini sağlar, LH ise yumurtaların olgunlaşması ve çatlayarak gebe kalabilecek hale gelmesine yardımcı olur. Bu hormonlardan FSH daima LH’dan daha çok salınır. Bunun tersi olması durumunda yani LH’nin değerinin FSH’den yüksek olması durumunda ise yumurtalıklardaki yumurtalar çatlayamaz. Bu durumda yumurtalıktaki yumurtalar çatlamadan birikir ve ültrasonla yumurtalara bakıldığı zaman onlarca küçük yumurtacıkların yumurtalığın içini doldurduğu izlenir. Bu duruma ‘polikistik yumurtalık’ (poli=çok kist=içi sıvı dolu küçük kesecikler ki, bu durumda bunlar yumurtalar oluyor) denir.

Polikistik Over Sendromu, yumurtalıkların düzenli çalışmaması sonucu gelişen ve birçok şikâyetle kendini gösteren bir tablodur. Aşırı kıllanma, kilo artışı ve adet düzensizlikleri en sık karşılaşılan sorunlardır. Sendrom birden fazla problemin bir arada olması demektir.

doktor için 6 ay bekle demesi kolay. sen işini sağlama al ve çektir. daha öncede yazdığım gibi, tahlilleri adetinin 3. günü yaptır. en sağlamı bu....ne neyin ne olduğunu o zaman görürler

canım daha bugün endokrin doktoruna sordum. bende aylardır metformin kullanıyorum ve bana kalsa hayatım boyunca bu ilacı bırakmam. bizim için tam bir mucize!
hormonları tek dengeleyen ilaç doğum kontrol haplarıdır! ama malesef onları bırakınca herşey eskiye dönüyor! Şeker ilacımız, yani metformin metabolzmayı dengeleme de yardımcı oluyor, o yüzden adetler düzenlenip yumurtlamaya başlanılıyor. ama malesef hormonlara pek etki etmiyor, daha bugün sordum doktor. BENİM DOKTORUMDA 16 YIL ÖNCE TÜRKİYEDE METFORMİNİ PKO LU BİR HASTAYA İLK YAZAN DOKTORDUR. BU İŞİ ÇOK İYİ BİLİYOR!

ablacımm hoş geldin evet yarın nasipse gidiyorum ve inşallahhh iyi bi dr dur ve anlatmama izin verir.ya ben bebek tedavisi diycektim sonuçta bebek içinde adetin düzelmesi gerekmiyormu.ee kendiliğinden bana klomen tedavisine başlarsa?ayrıca kilo probleminde tabiki kilo vericem o kafamda.sigarada etkendir dimi yumurtalıklara?ablacık saç olayını ne takıyosun ne kadar gelişmiş şeyler var artık sağlığın yerine gelsin önemli olan o diilmi

çok sağol cnm
problemde bu zaten dr dedımkı bu tahlılıer adetın 3. gunu yapılmadı (yaklasık beklenen adet in gecıkmesınden 10 gun sonra yapıldı test yapıldı sonra farlutal e başladım 10 gun sonra da hasta oldum )dedim farketmez adet gecıktıgı zamanda aynı sonucu verır dedi sinir oluyorum bu doktora yaa

kızılay ın dr u ılk gıttigımdede sevmemıstım tahlılı yaptırıp kendı dr uma götürcektımm napım bugun 3, gunumdeyım özele gıdıp şimdı tahlılı yaptırım mı hemen
rahım fılmı içinde acele edıyosun daha korunmadan bıle ılıskıye gırmemişsiniz dedi 6 ay bı deneyın sonra bunları düşünün dedi

senin dr kafayı sıyırmışşhiç adetin 3. günüynen diğer sair günler bir olurmu yavv.değiştir bacımm değiştirr ama lu konuda dr haklı 6 ay olmasa bile en azndan 2 3 ay bekle korunmayı bırakıp sonra baktın olmuyor git rahim filmi çektir

yanlız benimde anlamadığım şu; metformin adetleri düzene sokup, yumurtlamayı sağlıyorsa bu lh ve fsh hormonuna iyi geldiği anlamına gelmiyor mu?tamam adetin düzene girmesi metobolizmayla alakalı olabilir. ama yumurtlama olayı hormonlarla alakalı bişey değil mi? mutlaka doktorun bu konuda en iyisi olabilir. ama bende doktorumun söylediklerine inanıyorum. ve onun uğraşlarıyla hamile olduğumu biliyorum.ben sadece okuyup araştırdıklarımla ve doktorumun söyledikleriyle arkadaşlarıma cevap veriyorum. mutlaka sende böyle yapıyorsundur ama bilgilerimiz sanırım birbirinden farklı.

valla benım dr um değil tahlıller ucuz dıye kızılay a gıttım dr yazmadan tahlıl yapmıyorlarmıs
şimdi başka bır polıklınıge gıdıp yaptırımmı kızlar bugun bıtmeden bırıcık nedıyım ne dıosunuz kızlar

canım adetin 3. günüde 4. güne olur. ben mesela son tahlilimi 4. günü yaptırdım. 3. günü pazar günüydü o yüzden.....

nediyim arkadaşa:
evet Lh ın yumurtlamayla ilgisi var. ama ne zaman sen kilo verdin ve metformin metabılizmayı dengeledi çoğu şey kendinden oluyor ve doğal olarak hormonları etkiliyor. birbirini takip eden bir mekanizma yani.....

diğer hormonlardan pek anlamıyorum. istersen lh ve fsh ı yaptırabilirsin hemen. yani sadece bi fikir veriyorum. gerçi şeker hapıda 1 ayda etkisini ne kadar gösterir bilemiyorum. içinde kalmaması için yaptırabilirsin. yada şeker hapını kullanmaya devam et ve bebek düşündüğünüz zaman gidip yaptırabilirsin tahlilleri. bide rahim filmini benim doktorum çekerken şöyle demişti; çocukken ciddi bi rahatsızlık geçirdinmi? rahimle ilgili iltihaplanma tarzı yada yara gibi bişey oldumu? olmadı dedim. aslında bana göre kapalı değildir tabiki dedi ama yinede tedaviye başlamadan önce önlemimizi alalım dedi. şimdi sen daha çocuk düşünmüyorsun. hiç denememişsin. bence 6 değilde. 3 ay korunmadan denediğinizde olmazsa filmi çektir ve doktora git. tedaviye hemen başla. 3 ayı geçirme ama. tabi bu sadece benim fikrim. çünkü banada şeker hapını verdi doktorum. 1-2 ay dene olmazsa film çekelim dedi.çektik. tüpler açıktı. ve klomene başladım.

kızlar hemen şimdii çıkıyorumm ve tahlillerimi yaptırıp geliyorum açlık tokluk önemli değil dimee bir de

fsh
lh
prolaktı
estadiol
progesteron acıl cvp yazarmısınız hemen cıkmam gerekıyo

bunları 75 tl ye ssk yapıolar aradım

Son düzenleme:
yukarıdaki metformin,hormon ve pko ile ilgli konuşmalara eklemek istedim. pkoluyum.. ultrason görüntüsü bunu bariz ortaya koyuyor (hani bazı sitelerde ultrason görüntüsü var pkolu,sanki o bana ait gibi:)) )ama hormon sonuçlarrım çok normal.. ve adet düzensizliği nedr bilmem.. saatini bilirim o kadar yani..ve tüm bunlara rağmen her ay 14. günlerde yumurtam gelişmiyor.ya daha sonraki günler oluyor yada hiç olmuyor..(zaten buymuş pkoyu arttıran) yine de adet oluyorum.. adetin de yumurtlamayla pek alakası yok anlaşılan. 1 yıldan fazla oldu metformin alıyorum. zaman zaman 1 zaman zaman 2 tane aldım günde-doktorun söylemesiyle-. bu aralar 1 alıyorum..

merhaba arkadaslar tam 2 saattir yorumları okuyorum bırsey kacırmayım diye reyyancım gezmeler yüzünden giremedim nete dünde grip olmusum yorgun hissediyorum. yarin doktora gitceksin sanırım sende benim gibi henüz hiç tedaviye baslamayanlardansın bende klomen glifor nedir bilmem ama bir daha doktora gidip metorfin miydi seker hapi ona baslamayı düşünüyorum. ne var ne yok görüşmeyeli normal insanlara gore adet olmama 4 gun var ama ben pkolu oldugum ıcın bu süre uzayacak hamileyimdir diye umut ediyorum inş. bu ay baya calısma yaptık ama yaklasık 1 haftadır ara verdık eşim kıl dönmesi tedavisi görüyor bende grip oldum su süre içerisinde yumurtluyorsam yandım kacırdım treni demek :26:

mini etek konuyu çok iyi bilmiyorum şimdi gördüğüm kadarıyla yazıcam yanlış bişi varsa düzeltirsinn...doktor sana adet değilken yaptırdı diyemi şüpheye düştünn....bende adetli değildim bu tahlilleri yaptırdığımda....düzenli bir adetin varsa adet olduğunun 3.günü istiyorlarr..ama ben bekledim 2 ay olmadım ozaman benim doktorumda müdahaleetmeden böyle görmek istiyorum hormonları dedi tahlillere baktıktan sonra kesin pko deyip sonra adet söktürücü verdi ve tedaviye başladıkk...çook panik yapma yaniii o yüzden yazmak istedimmm...

ya bide dikkatimi ne cekti biliyormusun hamile olanlar 3 ay kadar klomenı kullanıp bırakınca 2 ay sonra hamıle kalanlar ben klomen nedir bilmem daha hic tedavi olmadan hamile kalmaya calısıyorum bir tezatlık var ama hayırdır inş. :18:

allah seni netmesinn emiii ne güldürdünn beniii yaaaa treni kaçırmakk heee....nedirr bizimm bu çektiğimizzz yaaaa aynı düşünce bendede oluyorr biliyormusunnn...inşallah birgünn hepimizz yakalarızzz o tirenii bu arada çookk geçmişş olsunnn....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…