kızlarr tahlil sonuclarım geldıı öncekıylee alakasıı yokkk
bunlar gecen ay adet gecıkmesınde yapılan
tsh 2.46
fsh 4.95
lh 11.04
prl 17
e2 54
bunlarda
bu ay farlutalle adet olusumun 3, gunu yapılan
lh 4,67
fsh 5,44
e2 31,96
progesteron 0,45
prolaktın 25,86
bu kez de progestoron yüksek sankı dımeee :18::18::18::18::18::18:
bu nee anlamadım ben bırsey yardımcı olurmusunuz kızlarrrr :18::18::18::18::18:
canımcım pek anlamam ama lh ve fsh ıyı gıbı prolaktın bıraz yuksekmı ne bukadar stres yapma.
smıle lar fazla oldu ama suanda çok stres yapmıyorum inşallah çocuk ıstedıgımde olur olmazsa stres yapıcammm biliyorum
ama tahlıller kötü değil gıbı dımee
tsh 2.46
fsh 4.95
lh 11.04
prl 17
e2 54
bunlarda
lh 4,67
fsh 5,44
e2 31,96
progesteron 0,45
prolaktın 25,86
canım en önemli değerin fsh ve lh süper çıkmış
yumurta rezervin çok iyi lh de normal muhtemelen sen pko değilsin
yani yumurtlaman oluyor bu değerlere göre
bir tek prolaktin sanki biraz yüksek ama oda sınırlar içnde olabilir gözün aydın
arkadaşlar ben daha öncede sordum ama sohbet hızlı aktığından
sanırım benim sorum görünmedi
ben adetin 2.günü hormon testlerime baktırıdğımda kan şekerimede baktırdım sonuç beni korkuttu
bir kaç ay önce doktorum açlık kan şekerime bakalım demişti ve sonuca göre sorun yoktu.
arkadaşlar bu değerin düşük çıkması mı insülin direnci oluyor yoksa yüksek çıkmasımı
birde ben adetliyken baktırdım acaba sonucu etkilermi
insülin bazal 2 normal referans aralığı 6-10
canım açlık kan şekerimi bu sonucu 2 çıkan
selam kızlar ben dr gidemedimşu andaki ruh halimi anlatmaya kelime bulamıyorum.2de hazırlandım eşime hadi hadi diye diye anca 2.30da çıktık.bana yolda demesinmi senin şu bilezik parandan çekicem bankadan önce bankaya gidiyoruz dedim geç olur yetişemezsek.bakalım dedi bi gidelim.gittik bankaya önümüzde tamm 80 kişi var ve o kadar yavaş ilerliyoki dklar geçtikçe benimmm canım sıkılmaya başladı.eşime söylenmeye başladım oda ban sert sert sus sus diyip duruo saat 3 olduönümüzde daha 40 kişi var dioki hastaneden ararlar dedim nie arasınlarki ilk gidiyorum kidemli hep giden bi hasta değilim ararlarrr diyo.ben sen ara diorum onuda yapmıyo.saat 3.20 oldu dedim geçti artık bizi alırlarmıki boşunamı gidicez diye üzülerek sordum.gitmiycezz zaten bu saatten sonra dedi.bende o zaman ben eve gidiyorum dedim.bilmiş bi yüzle baktı ve çıktım geldi hala gelmedi demekki çekemedi.içimden bağıra bağıra ağlamak geliyor.neyimeydi evlendimmmm anamdan babamdan ayrı gurbete geldimmmm bilmiyorummmmmmmmmmm.babam olsaydııı ahhh bankadada işini öne alırdı hastaneyide arardı.
tsh 2.46
fsh 4.95
lh 11.04
prl 17
e2 54
bunlarda
lh 4,67
fsh 5,44
e2 31,96
progesteron 0,45
prolaktın 25,86
selam kızlar ben dr gidemedimşu andaki ruh halimi anlatmaya kelime bulamıyorum.2de hazırlandım eşime hadi hadi diye diye anca 2.30da çıktık.bana yolda demesinmi senin şu bilezik parandan çekicem bankadan önce bankaya gidiyoruz dedim geç olur yetişemezsek.bakalım dedi bi gidelim.gittik bankaya önümüzde tamm 80 kişi var ve o kadar yavaş ilerliyoki dklar geçtikçe benimmm canım sıkılmaya başladı.eşime söylenmeye başladım oda ban sert sert sus sus diyip duruo saat 3 olduönümüzde daha 40 kişi var dioki hastaneden ararlar dedim nie arasınlarki ilk gidiyorum kidemli hep giden bi hasta değilim ararlarrr diyo.ben sen ara diorum onuda yapmıyo.saat 3.20 oldu dedim geçti artık bizi alırlarmıki boşunamı gidicez diye üzülerek sordum.gitmiycezz zaten bu saatten sonra dedi.bende o zaman ben eve gidiyorum dedim.bilmiş bi yüzle baktı ve çıktım geldi hala gelmedi demekki çekemedi.içimden bağıra bağıra ağlamak geliyor.neyimeydi evlendimmmm anamdan babamdan ayrı gurbete geldimmmm bilmiyorummmmmmmmmmm.babam olsaydııı ahhh bankadada işini öne alırdı hastaneyide arardı.
sevgili nediyim ben fsh lh oranını çok araştırdım
LH/FSH en fazla 1 olmalıymış
benim doktorumda bu oran 2 olursa tehlikeli bir durum dedi
aslında seninde değin gibi lh nin daha düşük olması iyi ama oran 1 de olursa kötü değilmiş
bende gerçekten çok merak ediyordum nedir bu lh ve fsh olayı diye. 3 doktora da bana anlatmasını rica ettim. hepside fsh ın lh tan 2 kat fazla olması gerekiyor demişti. benim mesela ikiside 5 ti. bende burda yazılanlara bakarak benim neyim pko diyordum. çünkü herkesin lh ları fsh tan okadar yüksekti ki anlayamamıştım. bana doktorların anlattığı bu. o yüzden öyle yazdım. fsh yüksek olucakki yumurtalar büyüsün. yumurtlama dönemindede lh yükselirmiş çatlatmak için. bana son gittiğim doktorda 2 kat fazla olması gerekiyor demişti. ve şuan onun sayesinde hamileyim. şükürler olsun. ve şuan onun söylediklerine güvenim çok fazla.
canım ben açlık kan şekeri diye biliyom ama
sonuç kağıdında insülin bazal yazıyor
canım hayırlı uğurlu oldun
sen hamile kaldığında fsh lh nin 2 katımıydı
teşekkür ederim. ama hamile kalmadan 1 sene önce yaptırdığım tahlillerde lh 2 fsh 4 tü. ozaman doktorum sonuçlar çok güzel demişti ama ozaman çocuk planımız yoktu. 6 ay önce yaptırdığımda tahlilleri ikiside 5 ti. ve bu sırada çok kilo almıştım. adetlerim iice düzensizleşmişti. hamile kalmadan kısa bir süre önce tahlil yaptırmadım. o yüzden bilmiyorum. ama her hastanede referans ağırlığı farklı oluyor. yada her doktor aynı tedaviyi uygulamıyor. belki onun gibi bişeydir. mesela hamile kaldığımda şeker hapı kullanmıp kullanmamam gerektiğini bilmiyordum. burda bi arkadaş 3 aylık olana kadar kullandı. bende 3 tane doktora sordum yine. ne yapmalıyım diye. hangisi en mantıklısını söylerse onu yaptım. gerçi 2 doktor kullanmana gerek yok dedi. 1 de bilmiyorum kesin bir bulgu yok dedi. bende kullanmadım. her doktor aynı şeyleri söylicek diye bişey yok. benim doktorum böyle söyledi ve ben doktoruma güveniyorum. bildiklerimide paylaşmaya çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?