Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

merhabalar ben 16 yaşındayımm adetlerim çok düzensi kahverengi akıntı geliyo ara ara kanama oluyo anlıyacağınız ok düensiz 2 3 kez hormon testi yaptırışım hep normal demişlerdi ama intenete biraz araştırınca lh ın yüksek olduğnu gördü birde size sorayım dedim
hormon değererim
free T3 3,01
free T4 1,14
TSH 2,21
FSH 3,36

LH 11,14
Estradiol 76,59
Prolaktin 29,4
Progesteron 5,16
Testestron 0,4

lütfen yardımcı olun endokrin bölümünden randevu almaya kalktım 1,5 ay sonraya randevu veriyolar

canımcım öyle görünüyorki sende bizlerdensinn ama nasıl norlam dedi dr ların bilemiyorum lh fshden yüksek olunca pko teşhisi konuluyor ama ultrason muayenesi oldunmu gördümü dr?sen genede bibuçuk ay sonra bile olsa endokrin bölümünden al sıranı.ama bence dr nuda değiştir tanı koyamaması hiçde normal değil yaşın küçük belki düzensiliği ona bağlamıştır ama.bu işin peşini bırakma ilerde sıkıntı çekeceğine şimdiden tedavilerine başlatamammı bebeğim

canım bizlerde aynı durumdayız..doktora gidip tedavi olup, beklemekten sabretmekten ve dua etmekten başka yapılacak inanki bişey yok.. %5 kadında görülen çok ilginç bir hastalık bu bizim başımıza geldi ama hastalıkla savaşmak bizim elimizde ama sürekli hasta olduğunumuzu da düşünmemeli kafamızı başka şeylerle oyalamalıyız...stres bu hastalığa negatif etki yapıyor..
iki ay klomen kullanımından sonraki ay hamile kalan bir arkadaşımız var, forumumuzda yazan umarım herkese umut olur senin de bu iğnelerden sonra bakarsın düzelme olur canım iyi haberlerini bekliyoruz

kızlar dr dan geliyorumm bugun 11, gun yumurta yok henüz dedi cuma yıne gıdıcemm

inşallah cuma günü iyi haberlerle dönersin....

Ben de cuma kontrole gideceğim adet göremedim de yine... nasıl gerginlik var üzerimde anlatamam..
hem yumurtlama olup olmadığına baktıracağım bi de gebelik yoksa ki hiç sanmıyorum çünkü 24 aralıkta doğum kontrol hapını bıraktım adet söktürücü ilaç isteyeceğim... 3 yıl doğum kontrol hapı kullanımından sonra adetlerim de düzelme olmalıydı ama işte pko buna engel oluyor...neyse bakalım ne diyecek doktor..

Kızlar testı yaptım ama yıne bebıs yokyarında farlutalı alayım yıne daha fazla bekleyemıycem bıan once baslayım klomene.

ben seviyorum hayvanları muhabbet kuşu ve balık besliyorum.demekki eşin gizli hayranıymış dizinin

ultrason da çektirdim deflarca en son temmuzda gitmiştim hemen bu hafta içinde bi daha gidicem bide hormon testleriin illa adet zamanında mı yapılması gerekiyo

ultrason da çektirdim deflarca en son temmuzda gitmiştim hemen bu hafta içinde bi daha gidicem bide hormon testleriin illa adet zamanında mı yapılması gerekiyo

ultrasonda sadece yumurlalık kistlerinin tanısı konur yani pko olup olmadığının.. Kan testinde hormonal değerlerine bakılır o da adet döneminde oluyor 3.4.5. günleri ama en iyi 3. günü yapılan kan testidir. onu da doktor yönlendiriyor yani kanda nelere bakılması gerektiğini

pkoda adet düzensizligi oldugunda ve yumurta oluşmayınca kist miktarı ya artıyomuş yada büyüyormuş

adet düzensizliğinde kist miktarı arttığını biliyorumda yumurta oluşmadığında kist oluştuğunu bilmiyordum bu arada bende pkoyum ama benm bi tane kistim var yani inci gibi dizili değil daha iyimi böle olması acaba?

üzülme tedavine devam et
güzel haberlerini alalım inşallah bize de umut olsun :)

ben bu ay sıramı savdım sızden guzel haberler beklıyorum.en cokta ne zoruma gıdıyo bılıyomusunuz esım banyonun onunde beklıo ve ben otestı yaptıktan sonra hep suratım asık cıkıyorum..neyse daha tedavının basındayım bakalım klomenle neler olucak.subatta da olmazsa bı kac ay bırakıcam herseyı.

canım madem bu derece takmış durumdasın o zaman bence de klomene başla. hap işe yaramayınca birde iğnesi varmış...

metformin kullanmana ramen adet neden gelmiyor onu gerçekten anlamyorum, kilon da yok hiç öyle. bakalım doktorun ne diyecek?

biricik yaa dün doktora gıttım tam adetın 11, günüydü ve yumurta yok dedi acaba yıne kendı dr umamı gıtsem cuma gününü bekleyıp yıne yakınımdakı dr a mı gıtsem
yumurtam acaba olması ıcın ne yapmam lazımmmmmmm

dr hiç bir ilacı kullanma dedi glifor ve folıcplus dısında

canımcım, yumurta yoksa yokdur. ne zamandan beri kullanıyorsun gliforu? kusura bakma hepsini aklımda tutamıyorumda.... adetlerin düzenlendimi? kaç kilosun? benim endokrin doktorum gliforun ancak iyice 4 ay sonra vücutta etkisini göstermeye başlar demişti. (TR de ilk pko lularda ilk metformini yazan doktor) ona göre bende klomene başla dicem ama...doktorunda sanki bir bildiği vardır....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…