Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım kurutma makinesinin su bağlantısına gereği yok. onu bitek fişe ihtiyacı var. çamaşırların attığı suyu bir çekmeceye biriktiriyor, sen onu sonra boşaltıyorsun. çoğu insanın gibi benimki çamaşır makinemin üstünde ve hiç birşey olmuyor, gayet süper çalışıyor.....

ya şimdiye kadar başlamadığına hayret canım...başla çünkü süklusun düzene girmesi aylar sürebiliyor....ona göre de yumurtlama tabiiki

canım uyku düzenine dikkat et ben de evdeyim şu anda çalışmıyorum ama kendimi yoracak uykumu getirecek şeylerle ilgileniyorum ki gece en geç onikide yatabileyim diye sen de dikkat edersen sağlığın için iyi olur... çamaşır kurutma makinen de hayırlı olsun...

benim çamaşır makinem evimin holünde dış kapıyı açar açmaz direkt karşında bende üstüne koymayı düşündüm ama girer girmez sanki dükkanmış gibi bi görüntü rahatsız eder beni diye düşündüm.bakalım bizimki süper çalışaakmı.ya bende bu defne joyun haberlerini okuyorum inanamıyorum yaa birden biree nasıl olurr.vade bitti derler ya.eşinden ayrılmışmıydı birliktemiydi.tek başına sabah karşı ne işi var başkasının evinde yavvv

teşeküür ederim kuşum.uykuya gelince inanılmaz düzensiz benim .gece 1 2 olmadan uykum gelmiyor ya çıldıracam istersem 8de kalkayım napayım böle

teşeküür ederim kuşum.uykuya gelince inanılmaz düzensiz benim .gece 1 2 olmadan uykum gelmiyor ya çıldıracam istersem 8de kalkayım napayım böle

makınan hayırlı olsun cnm ne aldım hangı model

BENDE öyleyim bu ara gece erken yatamıyorum ve süreklı uyanıp tekrar uyumaya çalışıyorum sabah 7 de kalktıgım halde yorulmak bana fayda etmiyor

sanki huzursuzluk var üstümde

Son düzenleme:
Polikistik over sendromu

Düzensiz yada adet kanaması olmadan geçen sikluslar, tüylenme, infertilite ve kilo artışı ile karakterize bir durumdur. İlk defa Stein ve Levental isimli doktorlar tarafından 1935'de tanımlanmıştır. Polikistik over hastalığı olan vakalarda bir çok küçük kistler içeren büyük yumurtalıklar dikkati çeker. Adet düzensizliği, tüylenme ve kilo alma değişik boyutlarda veya hiç olmayabilir, fakat yumurtalıklardaki kistler tipikdir ve ultrasonografik olarak saptanır. Polikistik over hastalığında beyindeki hormonlar yeterli miktarda salgılanmaz, yumurta gelişimi ve yumurtlama gerçekleşmez. LH/FSH oranı artarak bozulur. Folikül (yumurta) gelişimi adet siklusunun ilk döneminde durur. Bu yüzden östrojen ve androjen hormonları sürekli yüksek düzeylerde olur. Yumurtalıklar büyür ve kistler oluşur, buda daha fazla östrojen ve androjen (erkeklik hormonu) hormonu salınmasına yol açar. Artan hormon düzeyleri ve yumutlamanın olmaması infertiliteye neden olur. Artmış hormonlarla sürekli uyarılan endometrium (rahmin iç tabakası) kalınlaşırak fazla ve düzensiz kanamaya yol açar. Yüksek dozdaki östrojenin endometriumu sürekli uyarması sonucu yıllar içinde rahim kanseri gelişebilir. Artmış androjen (erkeklik hormonu) düzeyleride aşırı kıllanmaya neden olur. Polikistik over hastalığı olan hastaların rahim ve yumurtalık kanalları normaldir. Bu hastaların yumurtalıklarında ultrason ile rahatlıkla görülebilen 8 mm'den küçük çok sayıda minik kistler mevcuttur. Bu kistler genellikle büyümeyip küçük kalırlar, yumurtalık kanseri riskini arttırmadıklarından cerrahi bir işleme gerek yoktur.

Polikistik over hastalığının nedenleri

Yumurtalıkların fonksiyonunu bozarak polikistik over hastalığına neden olan birçok faktör vardır.

Bilinen bazı nedenler;

Şişmanlık; Polikistik over hastalığının en sık görülen nedeni şişmanlıktır. Yağlı dokular östrojen salgılar, buda beyindeki hipofiz bezinden yeterli FSH salgılanmasını engelleyerek yumurtlamayı engeller.

Diabet (Şeker Hastalığı); İnsülin düzeylerinin yüksek olduğu diabetli hastalarda yumurtalıkların normal fonksiyonu bozulur ve polikistik over hastalığına benzer tablo gelişir.

Polikistik Over Hastalığının Tanısı

Polikistik over hastalığının tanısı hastanın yakınmaları ve muayenesi ile kolaylıkla konabilir. Tanının doğrulanabilmesi için kan hormon düzeylerinin belirlenmesi gerekir. Ultrason incelemesi ile yumurtalıklardaki kistler belirlenir. Eğer hastalık uzun süreden beri devam ediyorsa rahimden parça alınarak değerlendirilir.

Polikistik Over Hastalığının Tedavisi

Tanısı konduktan sonra polikistik over hastalığının tedavisi kolaydır. Hasta ileride gebelik istemese bile mutlaka tedavi görmelidir, çünkü uzun süre yüksek düzeydeki hormonlara maruz kalınması rahim kanserine yol açabilir.

Kilo Verme
Birçok polikistik over hastası kilo vererek normale dönebilir. Uzun süreden beri şişman olan kişilerin kilo vermesi zaman ve çaba gerektirir. Bu hastaların doktor kontrolü altında verilen diet programlarını uygulamaları ve eklersiz yapmaları gerekmektedir.

Hipotalamik pitüiter fonksiyon bozukluğu yumurtlama bozukluklarının en sık görülen ve en kolay tedavi edilebilen nedenidir. Bu durum şişmanlığa, strese, kullanılan ilaçlara ve polikistik over sendromu olarak adlandırılan nedenlere bağlı olabilir.

Hipotalamik pitüiter yetmezlik nadir görülen bir durumdur. Yumurtalıklara beyinden hiç bir hormonal uyarı gitmediği için folikül gelişimi ve yumurtlama gerçekleşmez.

Yumurtalıklarda görülen yetmezlikte yumurtlama bozukluklarının nadir görülen bir diğer nedenidir. Bu bağışıklık sistemindeki bozukluklara, doğuştan olan problemlere veya enfeksiyonlara bağlı olabilir.

Yumurtlama gerçekleşmeyen hastalarda ilaç kullanılarak follikül gelişimi ve yumurtlama sağlanır. Uygulanan tedavi ile hastaların yaklaşık % 50' si altı ay içinde gebe kalır.

inşllh canım Allah gönlüne göre versinBende şaşırdım ve üzüldüm defnenin ölümüne Allah rahmet eylesin Allah herkeze hayırlı ölümler nasip etsin grçekten

günaydın kızlar... yazılarınızı okuyorum ama cevap vermeye halim yok. grip oldum ve ilaç içemiyorum. sürekli yatmak istiyorum. bu arada şu kızın ölümü beni çok etkiledi nedense. ani ölümlerden nefret ediyorum. dün bütün gün kafamın içi ölümle doluydu... defenenin bebeğini düşündüm. şimdi heryerde annesi gelsin diye bakınıyodur. daha 1,5 yaşındaymış.annesini tanıyamadan ayrıldılar. şimdi bide babası evlenirse en gıcık olduğum şey. üvey anne , üvey baba.... allahım sıralı ölüm versin yarabbim.....

amin zor şeyler bunlar çok acı işte bunları görüp sağlığımız için yaşadığımız için daha çok şükretmemiz gerek bu gün varsak yarın yokuz işte aslında bu kadar kolay hayatın sonlanması....
canım sana da geçmiş olsun dinlenmeden grip geçmez yat mutlaka...

kıslarrr hayırlı günlr efenimm nasılsınızzz.bugün azcık temizlik yapıcam ama canım hiç çekmiyor ya off

kolay gelsin benim de ütü günü bu gün :))
insanın morali olmayınca içinden gelmez iş yapmak ben de aynı oluyorum bazen o yüzden kendi kendimizi motive etmemiz gerek...

test yaptım bugun ıdrar testı negatif cıktı ama 5 gun sonra 10 gun oluyor adetım gecıkelı belkı o zaman yapmam gerekıyor adet olmadım hala gercı duzensız oldugum ıcın anlasılmıyorda bakalım 5 gun sonra bır daha test oda negatifse doktora gıtcem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…