Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

rojdacım tüm testlerin yapılsın dr. büyük olasılıkla önce adetini düzenleyecektir..sontra yumurtlama tedavisine baslıcaktır.. en azından benım öle oldu.. Allah yardımcın olsun

canım hormon testinde özellikle adetin ilk günlerinde LH 'ın FSH dan yüksek olursa PKO demek....
ona dikkat et ve doktoruna bu konuyu söyle...

cevabın için teşekkür ederiim çok mantıklı yazdıkların önce herşeyi düzeltip sonra kocişle konuşmak en doğrusu bakalım cuma günü dr.um ne diyecek sabırsızlanıyorum. İşallah fazla geçiktimemeyi önerir eşim de olcak yanımda bir türlü çocuk konusuna sıcak bakmıyor :2:bende zamanın aleyhime işlemesinden korkuyorum yoksa bende beklerim sorun değil. hayırlısı bakalım

rojdacım tüm testlerin yapılsın dr. büyük olasılıkla önce adetini düzenleyecektir..sontra yumurtlama tedavisine baslıcaktır.. en azından benım öle oldu.. Allah yardımcın olsun

ama benim adetlerim düzenli günü gününe oluyorum onda bi sorun yok.kan idrar smear yapıldı temiz çıktı hormon testini bekliyorum

dr. aradım arkadaşlar :) beklicezz dedi 1 haftanın dolmasını beklee duruma gçre konusalım dedi.. Günlr geçmek bilmiyor. herkese tşk ederim cevaplarınızdan dolayı...

en ıyısını yaptınn 1 hafta çabuk geçicek bu arada hiç ilaç alma düzenlı kullandıkların dısında

iyi akşamlar kızlar nasılsınız bakalım yenı haberler varmı bakalım :)

selamm... evet bende ilk klomenden sonra takibe gidememiştim. ve doktorum bana progesteron testi yaptırmıştı. maalesef bende yumurtlama sıfırdı. sonraki ay yine klomen içtim. takipte yine yumurtalarım kımıldamadılar bile. çok umutsuzluğa kapılıp ilaçlarımı bıraktım ve bıraktıktan sonraki 2. ayda hamile kaldım. ama kafamdan gerçekten herşeyi silmiştim. biraz ara vermek istemiştim. benimde lh ve fsh aynıydı. 2 side 5 civarıydı. adetimin 3. günü ama. bu arada klomenin hormonlarla bi alakası yok diye biliyorum. sadece yumurtayı büyütmeye çalışıyor. tabi bende ilacı bıraktıktan 2 ay sonra işe yaradı. doktorum çok güçlü bir haptır dedi. günde 3 tane içiyordum. yanlız ben klomenden önce şeker hapınada başlamıştım. onuda beraber içiyordum. lütfen sende bu kadar umutsuz olma. ilaç tedavisi derken klomen demek istemiş olabilir.her doktor farklı bir yol izliyor ama bana en mantıklı gelen sıralama şöyle;
önce adet olmayı sağlamak, şeker hapına başlamak, rahim filmi çektirmek ve klomen tedavisiyle beraber yumurta takibi yapmak... eğer bi büyüme olmazsa 1-2 ay ara verilebilir. yada iğneyle büyütüp eşle ilişki önerebilir.ama eşin spermlerinde ufakta olsa bi düşüklük varsa iğneden sonra aşılamayı tercih ediyolar. tabi bunlar olurkende sürekli adet olmaya çalışılmalı ki adetle beraber, biriken küçük kistlermizde azalıyor.
ben 1-2 ay dinlenme zamanında hamile kaldım. eğer olmasaydı iğneyle büyütüp doktorum gün aşırı ilişki önericektim dedi. çünkü bizim yumurtlama günümüzde belli değil.. mesela ben adetimden sonra 23. günümde yumurtlayıp hamile kalmışım.

bence sende kafandan sil at ve benim gibi klomen için 1-2 ay dinlen.kullanma =)) nasıl olsa rahim filmin temiz. bi sorun yok. şimdi yapman gereken şeker hapına devam edip, her ay kan testi yapıp hamile değilsen söktürücüyle adet olmak. bu çok önemli. her ay adet olmalısın. veee yumurtlama saatimiz belli olmadığı için 2 günde bir ilişkiye girmek. en önemliside lütfen kafanın içini boşalt ve yakında hamiş olucağına inan...

ya benimde yandı. hemde çok yandı. ama sonra ayağa kalktım. 5 dk oturdum dinlendim. tek gitmek zorunda kalmıştım. ve arabamı bile kullandım. demekki bünyeden bünyeye değişiyor. aslında çekilirken olan oluyor ve bitiyor.galiba ben bide çekilmeden 1 saat önce ağrı kesici içmiştim. doktorum tavsiye etmişti.

valla ilk klomende 19 mm olduğuna göre hamile olma ihtimalin var. eğer olmazsa rahim filmini çektir. eğer açıksa tüplerin klomeni bir daha dene ve büyüyünce çatlatma iğnesi olmak istediğini belirt. bu arada eşinin sperm testide yapılmadıysa mutlaka onuda yaptırıp klomene geç. eğer eşinde bi sorun varsa boşuna klomen hakkını yitirme. çünkü en fazla 3-4 ay kullanabiliyosun. bu arada şansın çok yüksek. sakın ihmal etme. eşinde hatta o ay her sabah harnut (keçiboynuzu) pekmezi yesin 1 kaşık. benim arkadaşımında yumurtası büyüyordu ama meğer eşinin sperm kalitesi düşükmüş. o yüzden hamile kalamıyordu. son ay pekmezi yedi ve arkadaşımda hamiş kaldı. şuan 6 aylık hamişş...

Ben neyi anlayamıyorum biliyor musunuz kızlar??benim lh ve fsh değerim birbirine çok yakın.ama burdan öğreniyorum ki aslında fsh ın lh ın 2 katı olması gerekiyormuş...ve bu durumda be n pko hastasıymışım..peki benim dr um neden bana hormonların normal dedi ??? nasıl bilemez bu bilgiyi???aklım almıyor hiç...bi de bişey daha..benim bir sürü kistim varmış..ve bunu 3. muayenede söyledi.önceki muayenelerde nerdeydi o kadar kist??????

çok teşekkür ederim canım. özellikle bu hislerin kıskançlık olmadığına sevindim.

allah tüm isteyenlerin gönlüne göre versin. en kısa zamanda hayırlı, sağlıklı evlatlarımıza kavuşuruz inşallah...

evet fsh ın 2 kat fazla olması gerekiyo normal bayanlarda. evet sende pkolusun.ama çok ağır değil. benimde ikisi birbirine çok yakındı. ikiside 5 küsürdü. ama doktorum ozamanda bana pkolusun ama çok ağır değil demişti. mesela burda bi arkadaş vardı. eskilerden. lh 14 civarı- fsh 6 civarıydı. ama hamile kaldı. doktorun kist dediği şeyler yumurta aslında. yani şöyle; herkes gibi yumurtalarımız oluyor. ama adet olamadığımız için yumurtalar rahimde kalıyor. bu işlem sürekli tekrarlanıyor. ve yumurtalar birikip kist şeklini alıyor. ama gerçek kist değil bunlar. sıvı dolu kesecikler. sonra çok fazla yumurtamız (yani kist) olduğundan birbirlerini büyütmüyorlar. bu yüzdende yumurtalarımız olgunlaşmıyor ve çatlamıyor. normal insanlarda her ay 1 yada 2 tane yumurta olur.büyür.çatlar ve adetle atarlar. biz atamadığımız içinde birikiyorlar. tabi ben tam anlatamamış olabilirim. bunu sana doktorunun güzelce anlatması lazım. bana bunları doktorum anlatmıştı. tabi düzenli adet olup yumurtaları büyümeyenlerde var. onların nasıl olduğunu bilmiyorum. bende mesela adet olurdum. ilaçsız. 2 ayda , 1,5 ayda bir olurdum. ama kilo almaya başladıkça dahada düzensizleşti. bunların hepsi birbiriyle alakalı şeyler. bence sen daha aydınlatıcı bi doktor bulmaya çalış. bu arada aşağıyada fsh ve lh ın ne olduğunu anlatan bi yazı yolluyorum.

Kadınlarda yumurtalıkların normal çalışması ve yumurtlamasını sağlayan FSH ve LH hormonları vardır.

Bu hormonlardan FSH yumurtalıktaki yumurtaların gelişimini sağlar, LH ise yumurtaların olgunlaşması ve çatlayarak gebe kalabilecek hale gelmesine yardımcı olur. Bu hormonlardan FSH daima LH’dan daha çok salınır. Bunun tersi olması durumunda yani LH’nin değerinin FSH’den yüksek olması durumunda ise yumurtalıklardaki yumurtalar çatlayamaz. Bu durumda yumurtalıktaki yumurtalar çatlamadan birikir ve ültrasonla yumurtalara bakıldığı zaman onlarca küçük yumurtacıkların yumurtalığın içini doldurduğu izlenir. Bu duruma ‘polikistik yumurtalık’ (poli=çok kist=içi sıvı dolu küçük kesecikler ki, bu durumda bunlar yumurtalar oluyor) denir.

Polikistik Over Sendromu, yumurtalıkların düzenli çalışmaması sonucu gelişen ve birçok şikâyetle kendini gösteren bir tablodur. Aşırı kıllanma, kilo artışı ve adet düzensizlikleri en sık karşılaşılan sorunlardır. Sendrom birden fazla problemin bir arada olması demektir.

sağol canım aydınlatıcı bilgilerin için...gayet güzel anlattın..benim başka bir dr a gitmem gerekiyor galiba.hormonlarımın normal olduğunu söyledi çünkü..değilmiş meğer(( hormonları nasıl düzeltecez kim bilir ((

Canım verdiğin bilgiler için teşekkürler evet sana katılıyorum adet olmak başta geliyor bendede adet düzensizligi oluyodu bayadır şuan çocuk aşamsına geçmeden önce adet söktürücü kullanıyorum doktor periyodunu çizdi nasıl kullancagımı söyledi sagolsun dedigin gibi adet olunca kistler olsa bile onların çogakmasını engelliyor şimdi farlutalı kullandım iki kutu şekinde adet olmayı bekliyorum böylece adet düzenleyici gibi bunuda kullanarak adet olmamı saglıyacak.Allah hayırlı dogumlar nasip etsin sanada gözün aydın canım

hormonların için endrokoloji bölümüne git.onlar araştırıp hormonlarında anormallik varsa tedavini başlatıyolar kan testiyle belli olur hormonlarının durumu geçmiş olsun canım

tşk ederim yazdıkların moral oldu :)... eşim şeker hastası olduğu için o tür gıdalar kullanamıyor.. bu ay bakalım nolucak su bir hafta bi geçse de sonrasına bakıcam artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…