slm arkadaşlar bende pikolu olduğumu bir kaç gün önce öğrendim.27 yaşındayım 1.5 yıllık evliyim denemelerimiz sonucu bebek olmayınca doktora gittik pikolu olduğumu söyledi şimdi reglimin 3.günü hormon testim yapılcak onu bekliyorum ve bu arada hastalığım hakkında bilgi alıyorum.bebeğim olmasını çok istiyorum
slm arkadaşlar bende pikolu olduğumu bir kaç gün önce öğrendim.27 yaşındayım 1.5 yıllık evliyim denemelerimiz sonucu bebek olmayınca doktora gittik pikolu olduğumu söyledi şimdi reglimin 3.günü hormon testim yapılcak onu bekliyorum ve bu arada hastalığım hakkında bilgi alıyorum.bebeğim olmasını çok istiyorum
dr. aradım arkadaşlar :) beklicezz dedi 1 haftanın dolmasını beklee duruma gçre konusalım dedi.. Günlr geçmek bilmiyor. herkese tşk ederim cevaplarınızdan dolayı...
o doktoru duydum evet....iyi şeyler duydum yani. bence eşine pek bahsetmeden şöyle yapabilirsin. tabiki doktoruna danışarak: ilk önce metformin tedavisi: adetlerinin düzenlenmesi için, sonra baktırırsın yumurtlaman oluyormu..kilolu isen kilonu verirsin...5-6 ay sürer bunlar, sonra eşine yavaş yavaş çocuk isteğinin olduğunu söylersin...bence adet gibi sorunları halletmeden eşini hiç bu konularla sıkmaya gerek yok....zaten daha erken diyormuş o yüzden. sen kendini hazırla, sonra ona bahset
rojdacım tüm testlerin yapılsın dr. büyük olasılıkla önce adetini düzenleyecektir..sontra yumurtlama tedavisine baslıcaktır.. en azından benım öle oldu.. Allah yardımcın olsun
dr. aradım arkadaşlar :) beklicezz dedi 1 haftanın dolmasını beklee duruma gçre konusalım dedi.. Günlr geçmek bilmiyor. herkese tşk ederim cevaplarınızdan dolayı...
yumurta oluştu mu diye bakacak işte o yüzden de adetimin 21. günü progesteron testi yaptırmamı istedi. ona göre ilaç tedavisine başlarız dedi.klomenden falan bahsetmedi daha yani.ama diyelim ki yumurtlama olmadı ve bana klomen verecek.peki benim fsh ve lh değerim birbirine yakınken ve bu ilaç hormonlarıma etki etmezken ben nasıl hamile kalacağım???yani fsh ım lh ımın 2 katı olmadan benim hamile kalma şansım yok mu????kızlar ben bu konularda çok yeniyim.lütfen bana yardımcı olun....çok üzgünüm çok(( 43:
yaaaa biricikk bişi sorucammmm sen hep bize güsell akıllar veriyorsunn ve şuanda çook ihtiyacım varrr...son durumumu yazayımmm ve hepinizden bi fikir istiyorummm...
en son hsg çekilecektim yaa öyle gittim ve çekildim (((deneyimlerimi bilahere anlatırım:) )))))çok şükür sonuç güsel çıktı açık tüplerrr..ben 3 ay klomen kullandım doktorum bütün ısrarlara rağmen yumoş takibi yapmayınca dr değiştirdim..bu dr direk hsg istedi...ve bu arada doğum kontrol hapı verdi bunu kullan dedi buna aklımm hiç ermedi zaten klomenle uğraştık okadar bu ay bidedoğum kontrol happı kullandımmm yaaaaa....offff neyse...şimdi dediki bana bu ay klomeni içelim takip yapayımm oluşursa direk aşılama....bende aşılama istemiyorum dedimm...oda dediki klomenin son ayı aşılama olmayacaksa takibede gerek yokkk....ayyy bütün cinsler beni buluyorr..geçen aylarda takip cetvelin olmalıydı drun yapmamış diyorr....bende aşılama istemiyorum dedim...o zaman hiç bişi içmicen dedi...dedim ben ilaçsın adet olamıyorumm...adet zamanın 4 ...5 gün geçince gebelik testi yaptır dedi kanda..yoksa söktürücü iç...heray aynı işlemm dediii.....
ben napayımmm şimdi böle kala kaldımmm yaaaaaa....aşağı tükürsem sakal..yukarı tükürsem bıyıkk...ben zaten 18 aydır kendi haline bırakmıştımmm..bide bende aşırı kiloda var herşeyi bırakıpice kilomu vereyimmm..vala böle kala kaldım işteee...buraya gelemedimde kafam çatladı 1 haftadırrr...bana bi akıll verin kızlarrr....
hiçç anlatmasammmm
anestezisizzz çektirdimmmm.....eşimmm verdi bana coşkuyuuu bende kabul ettimmm...
gitmeyenler bilsin diye ayrıntısıyla yazıcam...gittik...ilacıda siz alacaksınız dedilerr...aldık ilacıdaa... belden aşağısını çıkart dediler bi önlük verdilerrrr giydik düz bi yatağa yattım...bacaklarımı kendime doğru çektimm...aynı alttan muayene gibi bişi soktu benim bu arada gözler kapalıı....bişile sildi orayıı...10 saniye..dediki ince iğne oluyormuş gibi bişi olacak dedi hakkaten ince bi sancı....evet bitti dedi....o arada göbeğime doğru mütiş bi sancı ilerledi yürüyormuşş gibi hissediyorsunn...benim adetlerim sancılı geçerrr...sancılı bi adet gibiydi...hiç bişi yok bende..ben sonuca okadar odaklanmıştımki...kötümü çıkacak korkusu acıyı bastırdıı....dediki biri açık biri kapalı....o sırada filmi çeken kız hocam diğerindede bi sızıntı var dedi....hemen bi ilaç daha dedi...ikinci ilacı sıktıı....şükür dedi ikiside açıkk ben o karada çoookk sevindim duyuyorumm hepsinii...bide bana çoşku verdi akıllı hasta başka oluyor gıkı bile çıkmadı diye(başına geleceklerden habersizzz...) :).....kadın çıktı eşimle konuşuyor kapıda bende hoppadanak kalktımmm...çizmelerimi bilem giydim o arada:):):)bi pet verdiler ilaç geri geliyormuşş birass...
kabine doğru geçtimm anam kafayı bi kaldırdım..benimm nefes yok kıza eşimi çağır dedim salak kız doktorla konuyor dedi...bişiler söylüyor onu duymuyorum eşimi çağırr diyorum...ama o arada nefesim gitti dedimki ben ölüyorummm resmenn nefess alamıyorumm derin derin çekiyorummm çıkmıyorr nefesss..kulaklarımdan bişi çıkıyorr ...dedim canım çıkıyorrr..o sırada bağrıyorr eşimm doktoru çağır diye orda düşmüşüm......acilden sedye getirmişlerr beni acile kaldırmışlarrrr...gözümü bi açtımki 10 kişi başımda..biri tansiyon ölçüyorr..digeri serum takıyorrrr...pasoo ağlıyorummm...bağırıyorum çığlıkl çığlıga karnım sancıyorr ölüyorum diye bide iğne yaptılarrr....çok afedersinizz bide istifrar ettimm....ama herkezz bi panikk o doktor dört dönüyorrrr...aç karnınaydım ondan olmuş galibaa...eşimide tost almaya yollamışlarrr...kafayı bi kaldırdım elinde bi tost ayrannn...suratı benden beyazzzzağlıyorumm ben annnemii getirtmedin yazıklarrr olsun sanaaa anestezili yaptırmadınn ağzımdan geleni veriiyorummm....dediii tövbeee ne çocuk istiyonn nede başka bişi sen şimdi böle oldun bide doğursannn ne hale geleceksin sen iyi ol bana yeterr...ama yemin ediyorum kızlarrr ölüyorumm sandımmmm..aynen eşimde öyle sanmışşş...bize ders oldu..ogünden sonra dedim canımdan kıymetli değilll...benim ne güsel sağlığım yerinde nefes alabiliyorummm...bundan büyük bişi yokkk....
kısacası tavsiyem anestezisizzz çekilmeyinn.....ben aç karnına gittim salak gibi bide heycaan tansiyon sıfırlandıı...çok şükürki geçti....
anamm ne yazmışımm ama o halimi bi göreydinizzzz...bu yazdıklarım daha hiç bişi...
selam arkadaşlarr
öncelikle Allahım herkese yardımcı olsun.. ve her isteyene bebek nasip etsin hayırlısıyla..
bir çok kez yazdım ama cevap alamamıştım.. yeniden deneyim şansımı ve kendimi tanıtayım.. 2,5 yıllık evliyim ve bebek istiyorum.. pko hastasıyım3 ay önce CYCLO-PROGYNOVA adlı ilacı kullandım ve ocak 11 de adet oldum 3. günü dr. gittim ve 5. günü klomene başlattı 5 gün kullandım adetimin 12. günü hafta sonu olduu için 14. günü yumurta takibine gittim ve 19mm yumurtam oluştuğunu ve 1 gün dinlenme 1 gün çalışma olarak ilşki takvimi verdi çatlatma iğnesinide vurmadı gerek yok dedi.. şimdi bekliyorum sabırla sizce hamiş olabilme şansım varmı ?
selamm... evet bende ilk klomenden sonra takibe gidememiştim. ve doktorum bana progesteron testi yaptırmıştı. maalesef bende yumurtlama sıfırdı. sonraki ay yine klomen içtim. takipte yine yumurtalarım kımıldamadılar bile. çok umutsuzluğa kapılıp ilaçlarımı bıraktım ve bıraktıktan sonraki 2. ayda hamile kaldım. ama kafamdan gerçekten herşeyi silmiştim. biraz ara vermek istemiştim. benimde lh ve fsh aynıydı. 2 side 5 civarıydı. adetimin 3. günü ama. bu arada klomenin hormonlarla bi alakası yok diye biliyorum. sadece yumurtayı büyütmeye çalışıyor. tabi bende ilacı bıraktıktan 2 ay sonra işe yaradı. doktorum çok güçlü bir haptır dedi. günde 3 tane içiyordum. yanlız ben klomenden önce şeker hapınada başlamıştım. onuda beraber içiyordum. lütfen sende bu kadar umutsuz olma. ilaç tedavisi derken klomen demek istemiş olabilir.her doktor farklı bir yol izliyor ama bana en mantıklı gelen sıralama şöyle;
önce adet olmayı sağlamak, şeker hapına başlamak, rahim filmi çektirmek ve klomen tedavisiyle beraber yumurta takibi yapmak... eğer bi büyüme olmazsa 1-2 ay ara verilebilir. yada iğneyle büyütüp eşle ilişki önerebilir.ama eşin spermlerinde ufakta olsa bi düşüklük varsa iğneden sonra aşılamayı tercih ediyolar. tabi bunlar olurkende sürekli adet olmaya çalışılmalı ki adetle beraber, biriken küçük kistlermizde azalıyor.
ben 1-2 ay dinlenme zamanında hamile kaldım. eğer olmasaydı iğneyle büyütüp doktorum gün aşırı ilişki önericektim dedi. çünkü bizim yumurtlama günümüzde belli değil.. mesela ben adetimden sonra 23. günümde yumurtlayıp hamile kalmışım.
aramıza hoşgeldin canım geçmiş olsun tez zamanda inşallah bebeğine ve bebeğimize kavuşuruz.kıskanma değilde o yaşadığın çaresizlik aynı oly hemen hemen hepimizde var biz bu kadar dört gözle beklerken gelmemesi etrafımızdakilerin bu kadar basit gebe kalması bizi etkiliyor tabiki ama bunun adı asla kıskançlık değil.bizimde bir zamanımız var inşallah en olmaz denilenler bile gebe kalıyor.ben hep diyorum bizim bebeklermz kıymetli değerli bebekler öyle hemen gelmiyorve diğerlerinden daha güzel yetiştirilecekler buna eminim çünkü zorla olan herşey çok değerlidir ve göz bebeği gibi bakılır.hayırlı zamanda hayırlı evlatlar dileğiyle
Ben neyi anlayamıyorum biliyor musunuz kızlar??benim lh ve fsh değerim birbirine çok yakın.ama burdan öğreniyorum ki aslında fsh ın lh ın 2 katı olması gerekiyormuş...ve bu durumda be n pko hastasıymışım..peki benim dr um neden bana hormonların normal dedi ??? nasıl bilemez bu bilgiyi???aklım almıyor hiç...bi de bişey daha..benim bir sürü kistim varmış..ve bunu 3. muayenede söyledi.önceki muayenelerde nerdeydi o kadar kist??????
selamm... evet bende ilk klomenden sonra takibe gidememiştim. ve doktorum bana progesteron testi yaptırmıştı. maalesef bende yumurtlama sıfırdı. sonraki ay yine klomen içtim. takipte yine yumurtalarım kımıldamadılar bile. çok umutsuzluğa kapılıp ilaçlarımı bıraktım ve bıraktıktan sonraki 2. ayda hamile kaldım. ama kafamdan gerçekten herşeyi silmiştim. biraz ara vermek istemiştim. benimde lh ve fsh aynıydı. 2 side 5 civarıydı. adetimin 3. günü ama. bu arada klomenin hormonlarla bi alakası yok diye biliyorum. sadece yumurtayı büyütmeye çalışıyor. tabi bende ilacı bıraktıktan 2 ay sonra işe yaradı. doktorum çok güçlü bir haptır dedi. günde 3 tane içiyordum. yanlız ben klomenden önce şeker hapınada başlamıştım. onuda beraber içiyordum. lütfen sende bu kadar umutsuz olma. ilaç tedavisi derken klomen demek istemiş olabilir.her doktor farklı bir yol izliyor ama bana en mantıklı gelen sıralama şöyle;
önce adet olmayı sağlamak, şeker hapına başlamak, rahim filmi çektirmek ve klomen tedavisiyle beraber yumurta takibi yapmak... eğer bi büyüme olmazsa 1-2 ay ara verilebilir. yada iğneyle büyütüp eşle ilişki önerebilir.ama eşin spermlerinde ufakta olsa bi düşüklük varsa iğneden sonra aşılamayı tercih ediyolar. tabi bunlar olurkende sürekli adet olmaya çalışılmalı ki adetle beraber, biriken küçük kistlermizde azalıyor.
ben 1-2 ay dinlenme zamanında hamile kaldım. eğer olmasaydı iğneyle büyütüp doktorum gün aşırı ilişki önericektim dedi. çünkü bizim yumurtlama günümüzde belli değil.. mesela ben adetimden sonra 23. günümde yumurtlayıp hamile kalmışım.
sağol canım aydınlatıcı bilgilerin için...gayet güzel anlattın..benim başka bir dr a gitmem gerekiyor galiba.hormonlarımın normal olduğunu söyledi çünkü..değilmiş meğer(( hormonları nasıl düzeltecez kim bilir ((
valla ilk klomende 19 mm olduğuna göre hamile olma ihtimalin var. eğer olmazsa rahim filmini çektir. eğer açıksa tüplerin klomeni bir daha dene ve büyüyünce çatlatma iğnesi olmak istediğini belirt. bu arada eşinin sperm testide yapılmadıysa mutlaka onuda yaptırıp klomene geç. eğer eşinde bi sorun varsa boşuna klomen hakkını yitirme. çünkü en fazla 3-4 ay kullanabiliyosun. bu arada şansın çok yüksek. sakın ihmal etme. eşinde hatta o ay her sabah harnut (keçiboynuzu) pekmezi yesin 1 kaşık. benim arkadaşımında yumurtası büyüyordu ama meğer eşinin sperm kalitesi düşükmüş. o yüzden hamile kalamıyordu. son ay pekmezi yedi ve arkadaşımda hamiş kaldı. şuan 6 aylık hamişş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?