Selam Bayanlar, öncelikle şunu söylemeden geçemicem, insanın kendisiyle aynı duyguları paylaşan ve aynı sıkıntıları yaşayanlarla konuşması ve yalnız olmadığını bilmesi gibi yokoyyy oyyy benim hikayemde şöyle: yaklaşık 1,5 ay önce adet düzensizliği nedeniyle doktora gittim, rahim ağzında yara var dedi önce. onu mutlaka temizlememiz gerek dedi, çok büyk değilmiş zaten. sonra polistik olduğumu söyledi, tabiki ben şaşkınlık içinde o da ne ola ki dedim ilke kez duydum. neyse doktor açıkladı. 2 yıllık evliyim. çocuk düşünüyormusnuz dedi, ona göre adet düzenleyici ilaç vericem dedi. düşünmüyorsanız dğm kontrol hapı kullan dedi. ben 1 buçuk yıl kullnadım. kullanırken hiçbir problem yoktu. 28 gnde adet göryordum. ancak hapı bıraktığım zamandan itibaren 2 ayda bir adet oldum hep. o sebeplede doktora gitmişitm zaten. sivilcelenme oldu bol bol bu arada bana neler oluyor yaaaa diye bağırmak istedim tabiki neyse, yarayı dondurdu doktor. 1 ay ilişki yok dedi. şimdi asıl derdim şu: bebek henüz düşünmüyorduk ama görüyorum ki, erken başlamak gerek. çünkü neyle karşılaşacağımız velli değil, uzun sürebilir. doktor da böyle söyledi zaten. ilişki yasağımız haftaya bitiyor. şimdi diyorum ki, hiç doktora gitmeden çocuk çalışmalarına mı başlasak 2- 3ay denesek? yoksa hemen gideyim ilaçlamı destek alayım karar veremiyorum. ya doktora gidince hemen alttan muayene yapıyorlar, bıktım artık. bir de yara dondurma sürecinde çok gittim geldim çok acı çektim onednele tırsıyorum artık:18: oyy oyyyy napayımmmmmm kiiii
Selam Bayanlar, öncelikle şunu söylemeden geçemicem, insanın kendisiyle aynı duyguları paylaşan ve aynı sıkıntıları yaşayanlarla konuşması ve yalnız olmadığını bilmesi gibi yokoyyy oyyy benim hikayemde şöyle: yaklaşık 1,5 ay önce adet düzensizliği nedeniyle doktora gittim, rahim ağzında yara var dedi önce. onu mutlaka temizlememiz gerek dedi, çok büyk değilmiş zaten. sonra polistik olduğumu söyledi, tabiki ben şaşkınlık içinde o da ne ola ki dedim ilke kez duydum. neyse doktor açıkladı. 2 yıllık evliyim. çocuk düşünüyormusnuz dedi, ona göre adet düzenleyici ilaç vericem dedi. düşünmüyorsanız dğm kontrol hapı kullan dedi. ben 1 buçuk yıl kullnadım. kullanırken hiçbir problem yoktu. 28 gnde adet göryordum. ancak hapı bıraktığım zamandan itibaren 2 ayda bir adet oldum hep. o sebeplede doktora gitmişitm zaten. sivilcelenme oldu bol bol bu arada bana neler oluyor yaaaa diye bağırmak istedim tabiki neyse, yarayı dondurdu doktor. 1 ay ilişki yok dedi. şimdi asıl derdim şu: bebek henüz düşünmüyorduk ama görüyorum ki, erken başlamak gerek. çünkü neyle karşılaşacağımız velli değil, uzun sürebilir. doktor da böyle söyledi zaten. ilişki yasağımız haftaya bitiyor. şimdi diyorum ki, hiç doktora gitmeden çocuk çalışmalarına mı başlasak 2- 3ay denesek? yoksa hemen gideyim ilaçlamı destek alayım karar veremiyorum. ya doktora gidince hemen alttan muayene yapıyorlar, bıktım artık. bir de yara dondurma sürecinde çok gittim geldim çok acı çektim onednele tırsıyorum artık:18: oyy oyyyy napayımmmmmm kiiii
sevgili biricikk ohan tatlı ya ne kadar ödedinn
ve anestezi ile olmasını senmi talep ettin
bende çektirsemmi diye düşünüyorum
doktorum henüz istemedi bizde sorun benden çok eşimde
onun değerleri çok kötü şuan onunla uğraşıyoruz
cnm benim önceden pcom çok ileri düzeydeydi..bende saç dökülmesi erkek tipi kellik vardı bus rounları aştım..kilo almak istiyorum ama kilo alamıyorum...bünyem almıyor neler yapmıyorum çips çikolata..yok almıyorum....ben söylemsi ayıp ama eğer o ay eşimle brilikte oluyorsam düzenşli yumurtluyorum yoksa eğer 3 günde bir birlikte olmazsak adetlerim bile şaşıyor...bütün testleirm yapıldı..hiçbir sıkıntı yok en son o tahlileir yapan doktor senin bişeyin yok maşallah demişti...psikolijik diyorlar.ama işte bu soğan suyu deneyem dedim.içen herkes hamile kalıyor dedim.ama bende ters tepti..bana incir suyu çok iyi geliyor...
ateş ölçmeye en ıyı adetın bırıncı gunu başlanıo
ben adet bıter bıtmez başlamıştım o da olur geç değill
hergün sabah yataktan çıkmadan dijital dereceyle yorganı bıle acmadan dılaltından ağzınız kesınlıkle kapalıykenn ölçüm yapacaksınız
en ıyı ölçüm saatı sabah 7-8 arasıı
atesınız adette düşük sonra adetın bıtımıyle yükselıyo yumurtlama oldugunda anıden genellıkle 1 gün düşüyo ve ertesı gun hemen yükselıyo ıste bu durumda yumurtlama oldu dıyoruz
ates yumurtlamadan sonra düşmemesi gerekır sadecee yumurtlamadan 5-9 gun arasında bır kere daha düşebılır oda yerleşme düşüşü olabılıyor eğer ateş beklenen adet tarını gectıgı halde düşmeyip yüksek kalırsa gebelık ıhtımalınız baya yüksek oluyoo
bu ara takıp için en ıyısıte bu
login - fertility friend online
üye olursanız çok ıyı olur
bırde yumurtalama günü pratık olarak şöle bulunabılır beklenen adetten 14 gun gerı sayarsınız ve yumurtalama günü buyuk olçude tutar
gebe kalma şansını arttırmak için özellıklee yumurtlama günündee 5-6 gün önce ve 5-6 gün sonrasında kesınlıkle gün aşırı ilişki olması şartttt
bu arada herkeze günaydıınnnn....
Tuanatay???? canım işe mi başladın aceb? kayboldun???
sanada gunaydın canım, ızlemedeyım sızı nadasa cekıldım:)ıse baslamadım haber beklıyoruz.umarım olur sıkıntıdan kendımı alısverıse verdım esım batıcak boyle gıderse.
canım doktoruna metformini sor derim. bencede hemen klomen'e başlama tabiki. Madem bu kadar sıkıldın muayene olmaktan, ayda 1 kez gidip yumurtan varmı diye baktır istersen, ona göre çalışma yapabilirsiniz. Ya da yumurtan büyüyormu diye daha sık gidip baktırabilirsin, böylelikle yine de kendiliğinden denemiş olursun. Aslında ilk etapta adet düzenlemek, hormonları düzenlemek ve kilolu isen kilo vermek gibi adımlarla ilerleyebilirsin. Bu hastalık hamilelik ya da doğumla bitmediği için hem ilerisi içinde önlem alman aslında şart...
birde muayene ederken canın mı acıyor? tamam yara varken normaldir heralde ama muayenede olmaması gerekiyor arkadaşım....
kendi haline bırakma derim ben o zaman daha da içinden çıkılmaz hale geliyor ya hormon desteği ya da metformin tarzı ilaçlar alabilirsiniz doktorla görüşerek elbette...
bunlarla en azından regl olmayı sağlarsınız bu çok önemli yani gebelik oluşmadı diyelim kendi haline bıraktığınızda nasıl adet göreceksiniz ?
yani ilaç tedavisi şart...
ben hemen yumurtlama tedavisine başlayamadım çünkü rahimağzı yaram var...önce bunun iyileşmesi gerekli...
onun yerine yani klomifen tarzı ilaç yerine şimdilik progestan içiyorum gebe kalamazsam bile bari regl olabileyim diye tabiki bunların hepsi doktor kontrolünde...
pkos durumunda menopoza kadar uygun tedavi şart ne yazıkki kendi haline bırakırsanız daha büyük sorunlara yol açar..
benim de rahimağzı yarası küçük belki ilaçla geçer diye doktorum ilaç verdi onu bitirdim kontrole gideceğim geçmezse sizdeki gibi benimkini de donduracak herhalde ağrılı bir operasyon mu bu?
size de çok geçmiş olsun...
ya aslında muayene esnasında kendimi çok kasıyorum, bir de ilk kez alttan muayene olmuştu, ondan da olmuş olabilir:)) doktor jel sürmek zorunda kaldı ki, bir de "tecavüzün nasıl birşey olduğunu da anlamış oldun " gibi saçma bir espiri yapıp benim daha da sinirlenmeme ve kendimş sıkmama neden oldu. neyseki bayan doktordu yoksa bir tekme atıp o çataldan kalkmasını bilirdimbir de yara için yara dondurma yapıldı ozaman ağrı oldu çok. sanırım müdahaleden dolayı. şu alttan muayene kabusuna bir alışsam, hep gidecem ama çok teş. ediyorum bu arada bilgiler için:79:
iyi ecrincim, sen nasılsıın?
çok sevindim nihayet diyete başladığına. sakın aç kalma güzelim, hep ara öğün ye emi? zaten buna diyet demiyelim, sağlıklı beslenme diyelim. diyet deyince insan geriliyor
evet benimde muayene esnasında yara çıktığı için önce yarayı tedavi için uğraştık. doktor önce ilaçla tedaviyi denedi ama geçmedi. sanırım yaranın büyüklüğünden. sonra dondurdu. kesinlikle müdahale esnasında ağrı olmadı. zaten uzun ince bir aletle gaz veriyor rahim ağzına. en fazla 5 dak. sürüyor. o anda ağrı olmuyor. ancak sonuna doğru ve bittikten sonra kasıklarımda şiddetli ağrı oldu yaklaşık yarım saat çektim. doktor hemen ağrı kesici verdi , onu aldım da çok sürmediama bu kişiden kişiye değişiyor. bir arkadaşımında hiç ağrısı olmamıştı. müdahaleden sonra bir süre beyaz vey sarımsı akıntı gelebilir yada kanama olabilir ara ara. bunlar normal. tabiki bir de 1 ay kadar ilişki yasağı var çokk geçmiş olsun. yara kolay tedavi edilir çok şükür. asıl problem poli amca:93:
biricik bişey soracağım bu diette çikolata yasağı da var mı? :44:
yani sıfır şeker mi olacak çayımdaki şekeri kestim.
karbonhidratlı besinleri kestim bayadır dikkat ediyorum yediklerime ve işe de yaradı tartıda farketmese de karnımda incelme oldu...
ancak çikolatadan uzak durmak nasıl olacak bilemiyorum...
sadece meyveden aldığımız şekerlerle mi idare edeceğiz..
zor geliyor bazen..
bir de bende protein ağırlıklı beslenmeden kaynaklanan dermatolojik ürtiker var yani fazla da yemek seçeneğim yok sadece sebze ve salata bir de çorba olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?