Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Selam Bayanlar, öncelikle şunu söylemeden geçemicem, insanın kendisiyle aynı duyguları paylaşan ve aynı sıkıntıları yaşayanlarla konuşması ve yalnız olmadığını bilmesi gibi yok oyyy oyyy benim hikayemde şöyle: yaklaşık 1,5 ay önce adet düzensizliği nedeniyle doktora gittim, rahim ağzında yara var dedi önce. onu mutlaka temizlememiz gerek dedi, çok büyk değilmiş zaten. sonra polistik olduğumu söyledi, tabiki ben şaşkınlık içinde o da ne ola ki dedim ilke kez duydum. neyse doktor açıkladı. 2 yıllık evliyim. çocuk düşünüyormusnuz dedi, ona göre adet düzenleyici ilaç vericem dedi. düşünmüyorsanız dğm kontrol hapı kullan dedi. ben 1 buçuk yıl kullnadım. kullanırken hiçbir problem yoktu. 28 gnde adet göryordum. ancak hapı bıraktığım zamandan itibaren 2 ayda bir adet oldum hep. o sebeplede doktora gitmişitm zaten. sivilcelenme oldu bol bol bu arada bana neler oluyor yaaaa diye bağırmak istedim tabiki neyse, yarayı dondurdu doktor. 1 ay ilişki yok dedi. şimdi asıl derdim şu: bebek henüz düşünmüyorduk ama görüyorum ki, erken başlamak gerek. çünkü neyle karşılaşacağımız velli değil, uzun sürebilir. doktor da böyle söyledi zaten. ilişki yasağımız haftaya bitiyor. şimdi diyorum ki, hiç doktora gitmeden çocuk çalışmalarına mı başlasak 2- 3ay denesek? yoksa hemen gideyim ilaçlamı destek alayım karar veremiyorum. ya doktora gidince hemen alttan muayene yapıyorlar, bıktım artık. bir de yara dondurma sürecinde çok gittim geldim çok acı çektim onednele tırsıyorum artık:18: oyy oyyyy napayımmmmmm kiiii

sevgili biricikk ohan tatlı ya ne kadar ödedinn
ve anestezi ile olmasını senmi talep ettin
bende çektirsemmi diye düşünüyorum
doktorum henüz istemedi bizde sorun benden çok eşimde
onun değerleri çok kötü şuan onunla uğraşıyoruz

kendi haline bırakma derim ben o zaman daha da içinden çıkılmaz hale geliyor ya hormon desteği ya da metformin tarzı ilaçlar alabilirsiniz doktorla görüşerek elbette...
bunlarla en azından regl olmayı sağlarsınız bu çok önemli yani gebelik oluşmadı diyelim kendi haline bıraktığınızda nasıl adet göreceksiniz ?
yani ilaç tedavisi şart...
ben hemen yumurtlama tedavisine başlayamadım çünkü rahimağzı yaram var...önce bunun iyileşmesi gerekli...
onun yerine yani klomifen tarzı ilaç yerine şimdilik progestan içiyorum gebe kalamazsam bile bari regl olabileyim diye tabiki bunların hepsi doktor kontrolünde...
pkos durumunda menopoza kadar uygun tedavi şart ne yazıkki kendi haline bırakırsanız daha büyük sorunlara yol açar..
benim de rahimağzı yarası küçük belki ilaçla geçer diye doktorum ilaç verdi onu bitirdim kontrole gideceğim geçmezse sizdeki gibi benimkini de donduracak herhalde ağrılı bir operasyon mu bu?
size de çok geçmiş olsun...

Son düzenleme:

canım dr gıt bebek dusunuyorm beklemekte ıstemıyorum ılk önce tedavı ıle başlayalım de hemen klomenlere falan başlama bence metformın adet olamazsan farlutal aynı zamanda folıc asıt

bence bekleme gıt bakalım belkı yumurtan vardır bu aya şansına benım gıbı

toplam 500 TL ödedim canım. Evet anesteziyi ben istedim. Senin sürekli gittiğin bir doktor varmı? varsa kim? Eşinin değerlerini bekleyin bence ronyacım. ameliyat mı oldu? benim burada okuduklarıma göre varikosel ameliyatından sonra 3 ay bekleyin diyorlarmış. ancak o zaman spermler kendine gelirmiş....tabi bunlar hep buralarda okuduklarım. Sizin doktorunuz neler söyledi???

canım doktoruna metformini sor derim. bencede hemen klomen'e başlama tabiki. Madem bu kadar sıkıldın muayene olmaktan, ayda 1 kez gidip yumurtan varmı diye baktır istersen, ona göre çalışma yapabilirsiniz. Ya da yumurtan büyüyormu diye daha sık gidip baktırabilirsin, böylelikle yine de kendiliğinden denemiş olursun. Aslında ilk etapta adet düzenlemek, hormonları düzenlemek ve kilolu isen kilo vermek gibi adımlarla ilerleyebilirsin. Bu hastalık hamilelik ya da doğumla bitmediği için hem ilerisi içinde önlem alman aslında şart...
birde muayene ederken canın mı acıyor? tamam yara varken normaldir heralde ama muayenede olmaması gerekiyor arkadaşım....

benimde saçlarım son 2 yılda inanılmaz döküldü. bunun için ferro sanol ve benexol b12 verdi doktorum.
ilaçlar bitti ama ben onlara devam etmedim. (zaten metformin+bebe aspirini kullanıyorum) nedense fazla geldi bana....benim teyzeminde 15 yıl olmadı, hiçbir şeyi yokdu doktorlara göre, kafasından attığı anda hamile kaldı onu söyliyim. beynimiz bize kötü oyunlar oynayabiliyor. canım bende soğan suyu içtim ama bak hamile değilim sadece içtiğim 6. gün adet olmuştum, o kadar...1 kür yaptım, devam etmedim...bence biraz ara ver canım. boşver gitsin......at kafandan, zaten yeterince zor aşamalardan geçmişsin..... 1 yıl ara ver derim...(demesi kolay biliyorum) )))

kızlar baya yazılmış dün giremedim feleket yoğundum 10 günlük fatura kestim patron yurtdışındaydı geldi pir geldi yani şimdilik bii akslik yok daha çok istahım kesildi bide saat 10 gibi gözlerim kapanıyo benim yazor duruyom neyse yarıın herşey daha net belli olacak bakalım görüşürüz

çoook tşk ederim verdiğin bilgiler için ...bende başlayayım ozaman adetim dün bitti ama geç olmaz herhalde

bu arada herkeze günaydıınnnn....

Tuanatay???? canım işe mi başladın aceb? kayboldun???

sanada gunaydın canım, ızlemedeyım sızı nadasa cekıldım:)ıse baslamadım haber beklıyoruz.umarım olur sıkıntıdan kendımı alısverıse verdım esım batıcak boyle gıderse.

ya aslında muayene esnasında kendimi çok kasıyorum, bir de ilk kez alttan muayene olmuştu, ondan da olmuş olabilir:)) doktor jel sürmek zorunda kaldı ki, bir de "tecavüzün nasıl birşey olduğunu da anlamış oldun " gibi saçma bir espiri yapıp benim daha da sinirlenmeme ve kendimş sıkmama neden oldu. neyseki bayan doktordu yoksa bir tekme atıp o çataldan kalkmasını bilirdim bir de yara için yara dondurma yapıldı ozaman ağrı oldu çok. sanırım müdahaleden dolayı. şu alttan muayene kabusuna bir alışsam, hep gidecem ama çok teş. ediyorum bu arada bilgiler için:79:

evet benimde muayene esnasında yara çıktığı için önce yarayı tedavi için uğraştık. doktor önce ilaçla tedaviyi denedi ama geçmedi. sanırım yaranın büyüklüğünden. sonra dondurdu. kesinlikle müdahale esnasında ağrı olmadı. zaten uzun ince bir aletle gaz veriyor rahim ağzına. en fazla 5 dak. sürüyor. o anda ağrı olmuyor. ancak sonuna doğru ve bittikten sonra kasıklarımda şiddetli ağrı oldu yaklaşık yarım saat çektim. doktor hemen ağrı kesici verdi , onu aldım da çok sürmedi ama bu kişiden kişiye değişiyor. bir arkadaşımında hiç ağrısı olmamıştı. müdahaleden sonra bir süre beyaz vey sarımsı akıntı gelebilir yada kanama olabilir ara ara. bunlar normal. tabiki bir de 1 ay kadar ilişki yasağı var çokk geçmiş olsun. yara kolay tedavi edilir çok şükür. asıl problem poli amca:93:

bu yüzden bayan doktorları tercih etmiyorum....erkek doktorlar daha hassas oluyorlar...
rica ederim canım, başka soruların olursa biz burda sana seve cevaplamaya çalışırız...bilgilerimiz çapında tabiikkiiii

sagol canım teşekkürler :))

anladım canım inşallah benimki de seninki gibi sorunsuz hallolur cevabın için teşekkür ederim
bu arada öyle saçma sapan espiriler yapan doktora gitme derim ben... tabi sen memnunsan o başka
öncelikle bu mesleği yapan doktorların insanı geren yapıda değilde rahatlatan yapıda kişiler olması grekli ki kasılmayalım... eminim düzgün doktoru bulduğunda muayene de sana zor gelmeyecektir..
ben gide gele alıştım artık doktorum da sakin yapılı iyi birisi...
bir an önce doğru tedaviye başla derim ben canım çünkü gebe kalmadan adetsiz geçen her ay kist sayısı atmakla beraber rahim duvarı kalınlaşıyor ve yumurtalıklar gerildiğinden daha da büyüyor bu sebeple ihmal etme...

biricik bişey soracağım bu diette çikolata yasağı da var mı? :44:
yani sıfır şeker mi olacak çayımdaki şekeri kestim.
karbonhidratlı besinleri kestim bayadır dikkat ediyorum yediklerime ve işe de yaradı tartıda farketmese de karnımda incelme oldu...
ancak çikolatadan uzak durmak nasıl olacak bilemiyorum...
sadece meyveden aldığımız şekerlerle mi idare edeceğiz..
zor geliyor bazen..
bir de bende protein ağırlıklı beslenmeden kaynaklanan dermatolojik ürtiker var yani fazla da yemek seçeneğim yok sadece sebze ve salata bir de çorba olabilir

Son düzenleme:

canım allah iyiliğini versin çok güldüm yaaaaa....tabiki çikolata yasak ! hergün mü tüketiyorsun?
ben haftada 1 kere yiyorum açıkcası! Yeme canım gerçekten.....

bakla bol bol tüket, ısonra ıspanak, mercimek vs vs

ayrıca yoğurt yemeye çalış. ben yoğurttan nefret ederim aslında ama üstüne tarçın serpiyorum. bu diyestisyenimin tavsiyesi. yeşil çayımı tarçınlı içiyorum. inanılmaz metabolizmayı hızlandırıyor.
evet canım, karbonhidrattan uzak durduğun sürece incelmen mutlaka olur, tartıda çok fark etmesede!!!

selam kızlar...

hafta sonu termal otele iş gezisi ve tatiline gideceğim için dr. ile görüştüm.. adetim 2 gün gecikti ama progestan kullanıyorum bu yüzden olabilir.. dr. de her ihtimale karşı gel bi kanına bakalım dedi içim rahat göndereyim seni tatile yada hiç göndermeyim dedi.. sabah gittim kan verdim 2 gibi sonuçarım cıkıcak nolursunuz dua edin benim için çok heycanlıyım ümidim yok ama hayırlısını diliyorum hep..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…