Valla sorma canım.Dayanma konusunda zorluk çekmiyorumda,sanırım iftar ve sahurda açlıktan kendimi kaybediyorum
Eylül ayında da tam herşey düzene giriyor derkeen yine babamın ayarladığı 10 günlük bi tatile gideceğiz ailece çeşmeye.Anlayacağın benim düzen tam anlamıyla ekimde başlar.
İnşaallah bebiş olurda o zamanda hergün süt yoğurt yumurta yiyeceğim diye tatlı bir telaşa düşerim
Eğer yoksa zaten güzeeeel bir diyet dönemi beni bekliyor demektir
Merhaba sanırım ben de pko hastasıyım birkaç ay önce dr a gittim ultrasonda pko olabilir sende dedi. Daha sonra adetin 3. günü test yaptırmamı istedi fakat çalışıyorum diye gidemedim o ara çok izin almıştım. aylardır ihmal ediyorumTüylenme ve adet düzensizliği sorunu var bende. En sonunda hiç başıma gelmeyen bişey oldu tam 40 gün (veya daha fazla) adet olmadım çok korktum. yeni yeni olmaya başladım. Çalışırken babamdan aldıgım maaş da kesilmişti şimdi işten çıkarıldım sigortam hiçbiryerden yok.
Şimdi sosyal güvencem tekrar yapılsın az kaldı ilk işim doktora gitmek olucak. Doktoru ertelemekle çok hata ettim belki şimdiye tam teşhis konmuştu ve tedaviye başlamıştım bileBu arada çok da kilo aldım.
haklısın o açlıktan sonra insan dayanamaz yemeğe saldırır... bende kan şekeri sınırda bu nedenle oruç tutmam doğru değil hem kilo da verebilmeye başladım sağlığım için tutmuyorum tutmayı çok isterdim o ayrı....
canım tatilde nasıl tutacaksın kendini ay kilo alma ama ya hamileliğe ne kdar düşük kilo ile başlarsan o kadar iyi... gebelikte nekadar yediğin değil ne yediğin önemli yani iyi besleneceksin ama az yiyeceksin bebek gelişimi için de yemeğe çok yüklenmek zararlıymış bu gün gazetede okudum..eskilerde yanlış biliyorlar yani...
yani canım aslında bizlerin en çok dikkat etmesi gerekli.... canın çok mu tatlı istedi önüne geçemiyorsan yemek aralarında yemelisin öğün gibi yani... ben 4 kilo verene kadar çatladım bu sebepten herşeye dikkat ediyorum artık...
ben inanıyorumki senden bebek haberi alacağız... Tuncss tan da biricikten de....
Canım zaten şeker sınırı ve üzerindekilere doktorlar kesinlikle tavsiye etmiyorlar oruç tutmayı.
O yüzden en doğrusunu yapıyorsun.Sonuçta önemli olan niyet değilmi
Eğer gebelik olursa kilo almamaya çok ama çok dikkat edeceğime dair hem kendime hemde bu topicteki herkese söz veriyorum.
Çünkü o kiloları almanın kolay fakat vermenin ne kadar zor olduğunu en iyi bizler biliriz.
Tatlı durumuna gelince,ben metformin kullanmaya başlamadan önce tatlısız hayatta duramazdım.
Uykudan kalkardım ve canım o kadar tatli şeyler isterdi ki anlatamam.Gece 2-3 te kalkıp ekmeğime nutella sürüp yediğimi bilirim.O derece isterdi canım yani.
Ama şuan metformin sayesinde aklıma hiiiç tatlı gelmiyor.Kendime özel çikolata alayım veya tatlı yapayım düşüncesi olmuyor hiç.Ne bileyim yediğim zamanda eskisi gibi lezzetli gelmiyor artık.
Nedendir bilmiyorum ama bu ay bende çok umutluyum canım ya.İlk defa içim kıpır kıpır.
Hayrolsun inşaallah
Tatlı durumuna gelince,ben metformin kullanmaya başlamadan önce tatlısız hayatta duramazdım.
Uykudan kalkardım ve canım o kadar tatli şeyler isterdi ki anlatamam.Gece 2-3 te kalkıp ekmeğime nutella sürüp yediğimi bilirim.O derece isterdi canım yani.
Ama şuan metformin sayesinde aklıma hiiiç tatlı gelmiyor.Kendime özel çikolata alayım veya tatlı yapayım düşüncesi olmuyor hiç.Ne bileyim yediğim zamanda eskisi gibi lezzetli gelmiyor artık.
Nedendir bilmiyorum ama bu ay bende çok umutluyum canım ya.İlk defa içim kıpır kıpır.
Hayrolsun inşaallah
doktor bana da önermıstı ama benım cok mıgdemı rahatsız ettı 850 mg ıkı tane ıc dedı bende 1 tane bıle ıcemıyorum sımdı bıraktım sen öncesınde mıgde ılacı alarak mı kullanıyorsun yada senı etkılemıyor mu?
kullandım ama düzenı yoktu kuallandıgımın aklıma geldıkce ve ne zaman olursa kullanıyordum. mıgdemde gasrıt var ondanda korkuyorum ama ıns bayramdan sonra düsünüyorum düzenlı kulanmayı canım senın kılo vermene deyardımcı oldu mu?canım ben günde 2 kere 1000mg diaformin kullanıyorum.
İlk başladığımda 1 hafta 10 gün 1 tablet kullanmamı istedi doktorum.
Çok yan etkisi olacağını da belirtti tabi yanında.Nitekim ilk bir hafta o kadar kötüydüm ki ağladım resmen içmek istemiyorum diye
Hiç bişey yemeyi istemiyordu canım.Midem çok fena bulanıyordu ve fena ishal yapmıştı.
10 günün sonunda tam herşey düzene girdi midem alıştı derken 1 tablet daha içmem gerekiyordu.
Sabah 1 akşam 1 yemek esnasında içmeye başladım.3 haftanın sonunda artık bünyem iyice alıştı.
Şuan 3.5 ay oldu ve hiç skıntım kalmadı çok şükür.
Ayrıca geçen ay itibari ile adetimde düzene girdi.
Bence doktor içmeni istiyorsa biraz dişini sıkıp içmelisin
kullandım ama düzenı yoktu kuallandıgımın aklıma geldıkce ve ne zaman olursa kullanıyordum. mıgdemde gasrıt var ondanda korkuyorum ama ıns bayramdan sonra düsünüyorum düzenlı kulanmayı canım senın kılo vermene deyardımcı oldu mu?
kızlar selam..
bicim ağzından bal damlıyo :) inşallah iyi haberler getireceğiz ikimizde bu hafta.. benim ilacım dün bitti.. hiçbir adet belirtim yok.. göğüslerim şişmedi, ki normalde ağzıma girecek kadar şişerdi :)) karnım ağrımıyo, belim ağrımıyo, migrenim tutmadı hala :)) benim en büyük adet belirtim, göğüslerimin şişmesi ve adet migreni denen illet baş ağrısı.. o ağrı geldiği anda ertesi günün sabahında gelir hemen kırmızılar..
bu aydan pek umudum yok, çalışmaları bile doğru düzgün yapamadık biz.. ama çıkmadık candan umut kesilmez misali bekliyoruz işte..
Rabbim şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul etsin, hepimize evlatlarını versin tez zamanda..kimseyi evlat hasreti ile sınamasın.. Amin..
doktorum her gıttıgımde ısrarla hep metformın dedı denemıs bırındende duymak cok güzel ıns bayram sonu bende sabah aksam düzenlı kullanacagım.
ben düzenimi hiç aksatmadan kullanmaya devam ediyorum canım
ayrıca benim midemde de gastrit var.ramazan dolayısı ile bu aralar fenalaştı iyice.yemek yedikten sonra bile midem kazınmaya devam ediyor yani gerisini sen düşün.
Metformini kullanmaya başladığımda ben 69 kiloydum.yediklerimin arasında sadece tatlılar kısıtlandı.onuda canım istemediği için yemiyordum artık.onun haricinde taşınma telaşıydı,sıcaklardı,tatildi derken hiç özenli bir diyet programı uygulayamadım.şuan itibari ile 65.5 kiloyum.ama eğer istikrarlı bir şekilde diyet ve spor yapsaydım eminim ki çok güzel kilo verirdim.
canım hem süre bakımından uzun hem de sıcaklar yoruyor ... sağlığını tehdit ediyorsa tutmaman daha doğru olur...
ateşin çıkış yaptı mı bu günkünü görmedim...
herkese selam hayırlı cumalar kızlar....
slm canım sanada hayırlı cumalar :)
Hayırlı cumalar kızlarr.
Kızlar oruç bana yaramadı galiba ya.
Sadece iftar ve sahurda bişeyler yiyorum.Vucüt kıtlık alarmı vermeye başladı herhalde ki ne yersem depoluyor sanki.
Şimdiden yarım kg almışım bile.İnşaallah daha fazla almadan biter ramazan dönemi
sanada hayırlı cumalar canım oruç benıde zorlamaya başladı valla miğdede çok agrım var bugun bakalım yarın nasıl olcak böyle devam ederse tutamam herhalde bakalım hayrılısı
kızlar selam..
bicim ağzından bal damlıyo :) inşallah iyi haberler getireceğiz ikimizde bu hafta.. benim ilacım dün bitti.. hiçbir adet belirtim yok.. göğüslerim şişmedi, ki normalde ağzıma girecek kadar şişerdi :)) karnım ağrımıyo, belim ağrımıyo, migrenim tutmadı hala :)) benim en büyük adet belirtim, göğüslerimin şişmesi ve adet migreni denen illet baş ağrısı.. o ağrı geldiği anda ertesi günün sabahında gelir hemen kırmızılar..
bu aydan pek umudum yok, çalışmaları bile doğru düzgün yapamadık biz.. ama çıkmadık candan umut kesilmez misali bekliyoruz işte..
Rabbim şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul etsin, hepimize evlatlarını versin tez zamanda..kimseyi evlat hasreti ile sınamasın.. Amin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?