Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

haklısın o açlıktan sonra insan dayanamaz yemeğe saldırır... bende kan şekeri sınırda bu nedenle oruç tutmam doğru değil hem kilo da verebilmeye başladım sağlığım için tutmuyorum tutmayı çok isterdim o ayrı....
canım tatilde nasıl tutacaksın kendini ay kilo alma ama ya hamileliğe ne kdar düşük kilo ile başlarsan o kadar iyi... gebelikte nekadar yediğin değil ne yediğin önemli yani iyi besleneceksin ama az yiyeceksin bebek gelişimi için de yemeğe çok yüklenmek zararlıymış bu gün gazetede okudum..eskilerde yanlış biliyorlar yani...
yani canım aslında bizlerin en çok dikkat etmesi gerekli.... canın çok mu tatlı istedi önüne geçemiyorsan yemek aralarında yemelisin öğün gibi yani... ben 4 kilo verene kadar çatladım bu sebepten herşeye dikkat ediyorum artık...
ben inanıyorumki senden bebek haberi alacağız... Tuncss tan da biricikten de....

evli değilsin de mi canım?
babanın üstünden ssk mı yaptıracaksın?
evli olup olmadığına göre tedavi verecektir doktor endişe etme...

Son düzenleme:

Canım zaten şeker sınırı ve üzerindekilere doktorlar kesinlikle tavsiye etmiyorlar oruç tutmayı.
O yüzden en doğrusunu yapıyorsun.Sonuçta önemli olan niyet değilmi

Eğer gebelik olursa kilo almamaya çok ama çok dikkat edeceğime dair hem kendime hemde bu topicteki herkese söz veriyorum.
Çünkü o kiloları almanın kolay fakat vermenin ne kadar zor olduğunu en iyi bizler biliriz.

Tatlı durumuna gelince,ben metformin kullanmaya başlamadan önce tatlısız hayatta duramazdım.
Uykudan kalkardım ve canım o kadar tatli şeyler isterdi ki anlatamam.Gece 2-3 te kalkıp ekmeğime nutella sürüp yediğimi bilirim.O derece isterdi canım yani.
Ama şuan metformin sayesinde aklıma hiiiç tatlı gelmiyor.Kendime özel çikolata alayım veya tatlı yapayım düşüncesi olmuyor hiç.Ne bileyim yediğim zamanda eskisi gibi lezzetli gelmiyor artık.

Nedendir bilmiyorum ama bu ay bende çok umutluyum canım ya.İlk defa içim kıpır kıpır.
Hayrolsun inşaallah

anladım canım oh oh çok iyi tatlı istememen ben de bu gidişimde metformini tekrar soracağım doktora... belki bana da yarar bu güne kadar boş yere içmemişim derim bilmiyorum ki... ay ne güzel canım ya önemli olan bu zaten içindeki umut ve çok istemen...

doktor bana da önermıstı ama benım cok mıgdemı rahatsız ettı 850 mg ıkı tane ıc dedı bende 1 tane bıle ıcemıyorum sımdı bıraktım sen öncesınde mıgde ılacı alarak mı kullanıyorsun yada senı etkılemıyor mu?

canım ben günde 2 kere 1000mg diaformin kullanıyorum.
İlk başladığımda 1 hafta 10 gün 1 tablet kullanmamı istedi doktorum.
Çok yan etkisi olacağını da belirtti tabi yanında.Nitekim ilk bir hafta o kadar kötüydüm ki ağladım resmen içmek istemiyorum diye
Hiç bişey yemeyi istemiyordu canım.Midem çok fena bulanıyordu ve fena ishal yapmıştı.
10 günün sonunda tam herşey düzene girdi midem alıştı derken 1 tablet daha içmem gerekiyordu.
Sabah 1 akşam 1 yemek esnasında içmeye başladım.3 haftanın sonunda artık bünyem iyice alıştı.
Şuan 3.5 ay oldu ve hiç skıntım kalmadı çok şükür.
Ayrıca geçen ay itibari ile adetimde düzene girdi.
Bence doktor içmeni istiyorsa biraz dişini sıkıp içmelisin

slm kızlar ya bişe merak ediyorum şimdi 16mm boyutunda 3 tane yumurta varsa bunların çatlamaması gibi bir durum olurmu yoksa en azından biri muhakkak çatlarmı

kullandım ama düzenı yoktu kuallandıgımın aklıma geldıkce ve ne zaman olursa kullanıyordum. mıgdemde gasrıt var ondanda korkuyorum ama ıns bayramdan sonra düsünüyorum düzenlı kulanmayı canım senın kılo vermene deyardımcı oldu mu?

kızlar selam..
bicim ağzından bal damlıyo :) inşallah iyi haberler getireceğiz ikimizde bu hafta.. benim ilacım dün bitti.. hiçbir adet belirtim yok.. göğüslerim şişmedi, ki normalde ağzıma girecek kadar şişerdi :)) karnım ağrımıyo, belim ağrımıyo, migrenim tutmadı hala :)) benim en büyük adet belirtim, göğüslerimin şişmesi ve adet migreni denen illet baş ağrısı.. o ağrı geldiği anda ertesi günün sabahında gelir hemen kırmızılar..
bu aydan pek umudum yok, çalışmaları bile doğru düzgün yapamadık biz.. ama çıkmadık candan umut kesilmez misali bekliyoruz işte..
Rabbim şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul etsin, hepimize evlatlarını versin tez zamanda..kimseyi evlat hasreti ile sınamasın.. Amin..

ben düzenimi hiç aksatmadan kullanmaya devam ediyorum canım
Ayrıca benim midemde de gastrit var.Ramazan dolayısı ile bu aralar fenalaştı iyice.Yemek yedikten sonra bile midem kazınmaya devam ediyor yani gerisini sen düşün.
Metformini kullanmaya başladığımda ben 69 kiloydum.Yediklerimin arasında sadece tatlılar kısıtlandı.Onuda canım istemediği için yemiyordum artık.Onun haricinde taşınma telaşıydı,sıcaklardı,tatildi derken hiç özenli bir diyet programı uygulayamadım.Şuan itibari ile 65.5 kiloyum.Ama eğer istikrarlı bir şekilde diyet ve spor yapsaydım eminim ki çok güzel kilo verirdim.

Hoşgeldin canım.Hadi ağustos ayının ilk güzel haberini senden alalım inşaallahhhh

doktorum her gıttıgımde ısrarla hep metformın dedı denemıs bırındende duymak cok güzel ıns bayram sonu bende sabah aksam düzenlı kullanacagım.

canım hem süre bakımından uzun hem de sıcaklar yoruyor ... sağlığını tehdit ediyorsa tutmaman daha doğru olur...
ateşin çıkış yaptı mı bu günkünü görmedim...

haklısın ama bakacam bi kaç gün daha olmazsa tutmayacam aynı canım birazda paylaşırım tabloyu :)

sanada hayırlı cumalar canım oruç benıde zorlamaya başladı valla miğdede çok agrım var bugun bakalım yarın nasıl olcak böyle devam ederse tutamam herhalde bakalım hayrılısı

sanada hayırlı cumalar canım oruç benıde zorlamaya başladı valla miğdede çok agrım var bugun bakalım yarın nasıl olcak böyle devam ederse tutamam herhalde bakalım hayrılısı

sendede mi gastrit var canım ?
Ben 2-3 gündür sahurda yatmadan önce 1 çay kaşığı toz zencefil alıp üzerine bir bardak su içiyorum.
Gastritin vermiş olduğu sıkıntının biraz hafiflediğini hissediyorum.
Bilmiyorum belkide psikolojiktir

inş.hamılesındrı canım benım hakkında hayırlısı neyse o olsun

biçim ve ecrincim evet birde o ihtimal var değil mi,eşim ameliyat olduktan sonra bakalım sonuçlar hemen düzelecek mi ebn ateş ölçüyordum da orda tablomu koydum arkadaş 17.gün çatlamış olabileceğini söyledi ki ben de öyle olduğunu zannediyorum akıntı ve ateş değerlerinden ötürü bakalım biraz daha bekleyecek gibi görünüyor hayırlısı :)ya Allahtan hemen çocuk ıster ıstemez dktora gıdıp butun testlerı vs yaptırdıkta o konuda gec kalmadık en azından yoksa bekle babam bekle bu smıleyler ne şeker bu arada ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…