merhabalar,
bicim sen rahatsızdın nasıl oldun merak ettim. bide sana doktor şu ana kadar metformin niye vermemiş acaba merak ettim.zaten bizim durumumuzda olanların şeker düzenlemesi olması gerekiyor sadece onun için bile metformini variyorlar.hatta hamile kalınca bile bir süre bu metformine devam ettiriyorlar sebebi ise şekeri dengelemek yoksa düşüğe neden olabiliyormuş.benim bir arkadaş mesela bu yolla çocuğunu doğurdu.yanlız ne kadar devam etmek gerek bu konuda benimde kafam karışık.
gyaman bende glukofen kullandım kullandığım ay hatta hamile kaldım.gerçi o da düştü sonra ama...ama glukofen etkili onu biliyorum benim bir arkadaş o ilaçla çocuğunu doğurdu.glukofeni kullanmadan önce 2 yıl çocuk sahibi olamamıştı.
ben de artık bu ay olmazsa diğer aylardan daha çok umutlu olacağım canım :) biriciğin durumunu merak ediyorum ben asıl :79: inşallah merakta bırakmaz da yazar bize hamile mi değil mi? merak ediyorum
canım teşekkür ederim ilgin için genel olarak iyiyim ancak çok gerginim haliyle 52. günüm ve gebelik yoksa eğer ki olmayabilir de... regl olamamak çok can sıkıcı.... hiç bir belirti de kalmadı sadece yüksek ateş ve gerginlikle gidiyor öyle....
metformini bana ilk biricik35 arkadaşım demişti aynı benzer şeyleri yazmıştı seninle hatta bununla ilgili topiği de var arkadaşımızın biliyorum hep duyuyorum iyi geldiğini de bana şu ana kadar değiştirdiğim 7 doktor da vermedi bu hapı şimdiki doktoruma hazirandan beri gidiyorum ondan çok memnunum bakalım bi ona sorayım o ne diyecek verecek mi? yoksa direk klomen e mi geçecek? ona göre ben de tedavi olayım artık çok sıkıldım böyle... salı günü gidiyorum sabahtan aldım randövuyu beklemeye tahammulüm kalmadı aslında ama mecbur beklemek durumundayım... gebelik idrar testlerim hep negatif bir ihtimal 14 agustostaki tuttuysa o da ay sonunda belli olur... of hep beklemekle belirsizliklerle geçiyor benim durumum...
rahmim için iyi şeyler desin doktor da oradan yüzüm gülsün diye dua edip duruyorum...
sen nasılsın canım? ne aşamada tedavin?
Teşekkürler. Evet evli değilim. Ben babam vefat ettiği için ssk yetim maaşı alıyordum sigortalı işe girince o kesildi. Sonra da işten çıkartıldım sskmın tekrar üzerime yapılmasını bekliyorum. Ben de iyileşmeyi dört gözle bekliyorum yalnız ilerde çocugum olamamasından korkuyorum.
Teşekkürler. Evet evli değilim. Ben babam vefat ettiği için ssk yetim maaşı alıyordum sigortalı işe girince o kesildi. Sonra da işten çıkartıldım sskmın tekrar üzerime yapılmasını bekliyorum. Ben de iyileşmeyi dört gözle bekliyorum yalnız ilerde çocugum olamamasından korkuyorum.
kızlar yarın ben ehlyet sınavına gireceğim ordanda anneme gideceğim o yüzden nete giremeyeceğim biraz stresliyim inşallah kalmam
ancak gece bakabilirim
herkese iyi haftasonları
iyi geceler
Ateşim hala daha yüksek seyrediyor ben ayın 14 ünde yumurtladım demek ki.... 37.0 ateşim... ve takvimime göre tam da o sabah ilişki olmuş tesadüf :))
tutmazsa artık pes...
Eki Görüntüle 244140
hoşbulduk cnm ben bir buçuk senedir evliyim bir snedir falan çocuk için yanıp tutuşuyorum klomene tepki verdim yumurtalarım gelişti fakat sonuç alamadım ve çok göbek yaptı bende doktorumdan hem memnun kalmadım hemde ev yaptırıyoruz o yüzden evimize geçene kadar kendimiz deneyelim dedik
regli düzensizliğim olduğu için bitkisel kürleri denemek istedim çok yakın bir dostum ilaçsız regli olamıyordu evlenmeden önce onun için nette araştırma yapmıştım ve hayıt suyuna rastlamıştım ve çok uzun zamandır dk hapını kullandığı için artık bırakmasını ve bunu yapmasını rica etmiştim denedi 3 ay düzenli içti ve şimdi ara ara çayını içiyor artık dk hapına gerek duymadan üç beş gün gecikmede olsa regli olabiliyor bende buna dayanarak hayıt suyuna başladım günde üç kez çay bardağının 4/1 kadar suyunu koyuyorum biraz su ekleyip içiyorum tabi bunun çayıda var ama ben suyunu tercih ettim daha kolay ve etkili böğürtlen kökünüde burdan duymuştum yumurta çatlatma özelliği varmış hemde iltihap varsa temizliyormuş ilk ay hayıt suyu içmiştim bunu duyuncada bu ay böğürtlen kökü suyuna başladım ve inanılmaz yumurtaladım hiç bu kadar görmemiştim hayatımda böğürtlen köküde aktardan temin edebilirsin böle odun parçaları gibi bişi 500 gr yada 600 gr alıyorsun ama ben denemek için 200 gr falan aldım neyse onu yıkayıp iki ltr suya koydum kaynayınca altını kısıp yarım saat kaynattım eğer 600 gr alcaksan 6lt suya yapıyorsun sonra soğumaya bırakıp şişelere doldurup dolapta saklıyorsun sabah bir çay bardağı akşamda bir çay bard aç karnına içiyorsun ben klomen kullandığımda bu kadar yumurtlamamıştım kesinlikle bunları tavsiye ederim
adet düzeni olarak söle diyim rahim filmi çektirmiştim o ay 40 gün gelmedi reglim ve çok koyu kahverengi çamur gibi şeyler geldi benden sonra hemen hayıt suyuna başladım tam 25. gün yoğun bir şekilde kıpkırmızı regli oldum o kadar sevindim ki anlatamam içim temizlendi resmen şimdide bakalım bekliyorum adetimin gelmesini 23. günüm bu gün bakalım ne zaman gelcekler istanbulda oludğum içinde eşimle pek bir araya gelemedik bu ay 3-4 kez anca inşallah tutmuştur ve kırmızıları görmem
canım sen izmirin neresinde idin. bu metformin nedeni bilinmeyen bir şekilde bizlere fayda ediyor.tıp ta yok yani. sonradan araştırmayan ve büyük merkezlerle bağlantısı olmayan doktorlarda pek bunu bilmiyor.ama son yıllarda doktorların genel olarak kullandığı bir şey . bak benim arkadaşım 2 yıl hamile kalamadıktan sonra bunu kullanmış ve çocuğu kucağında. doktorunun neden verdiğini bile bilmiyor ben düşüklerimi araştırıken öğrendim ve ona söyledim. son 4. düşüğümden sonra evde 25 gündür deli gibi internet sitelerini ve doktorların sitelerini okuyorum.son hamilelik öncesi de polikistik üzerine okuyordum o konu ile ilgili az çok bilgi sahibiydim ama pıhtılaşmayı araştırmadığımdan son bebeğim karnımda kalbi yine durdu.üstelik gelişimi çok iyi idi.doktor benim yaptırdığım bir tahlile bile kan ilacına başlaması gerekirken bilmediğinden başlatmadı benimde hamileliğim ağır geçtiğinden o dönem araştırmadım.düşün testleri teker teker araştırdım ve birini girdiğimde bir de ne göreyim pıhtılaşmanın en ağır olanlarından biriymiş ve hemen kan iğnesi.benim abimde doktor uzaktan beni az çok yönlendiriyordu ama ben doktor doktor gezdiğimi ve anlatıklarıma rağmen doktorlar gerek yok dedi diyince o da artık tamam demişti.ama öğrendikki doktorlar bilmiyorrrrrr...şimdi üniversite hastanesine gidip ayrıntılı araştırma yapacam ve tanıdık bir doktor buldum onun sayesinde rahat olacak diye düşünüyorum...ama tabi ne araştırma yapacağımıda az çok abimin yazdıkları ve kendi araştırmalarım sayesinde biliyorum. kısacası doktorlara yaşadıklarım sonucu güvenmiyorum.bence sende öyle yap... çok yazdım sanırım
günaydın kızlar..
güzel bir hafta sonu diliyorum hepimize..
bicim canım adetimi sormuşsun, benim 30 günlük döngüme göre bugün.. ama geçen sefer progestan içtiğimde bittikten sonraki 3. gün olmuştum.. onu beklersem de yarın adet olmam gerek :)) ama doktorum ilaç bittikten sonra 4-5 gün bekle diyor hep.. hemen telaşa kapılıp üzme kendini de diyor.. hayırlısı bakalım artık.. pazartesiyi bekleyeceğim. eğer olmazsam salıya randevu alacağım bende :)) olursa da zaten adetin 3. günü görmek istedi doktor..
bu arada benim geçen klomen denememde glukophage içiyordum.ve yumurtalıklar çok iyi cevap vermişti. doktor devam etmemi söyledi ama ben unutuyorum hep içmeyi, şimdi bu denemede geçen sefere göre daha kötüydü sonuç.. tek yumurtam oluşmuştu filan.. ben bunu direk glukophage'a bağlıyorum. yani resmen yumurtlamaya destek bir ilaç.. şimdi adeti bekleyeceğim eğer adet olursam hemen başlayacağım hemde bu sefer sabah akşam içerek.. ama inşallah adet olmamayy yine stresim çöktü üstüme bak.. ben artık 2-3 gün wcden çıkmam,oldu mu olacak mı diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?