Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

2 aydır düzenli değil çünkü; birinde serephone kullanmıştım 2. de tüp bebekten dolayı 8 gün geçikti...ilaçlardan yani gecikmeme oldu..ama genelde streside eklersek 2-3 gün gecikmeyle olurum....ben daha çok yumurta kalitesi üzerinde duruyorum...çünkü az olsun ama kaliteli olsun ...hastanede kadının 17 yumurtası olmuştu.. ama sadece 2 döllendi....çörek otu kürünü yapmıştım ama pek faydasını göremedim...kürlerede çok güvenim yok ama ne yapalım onuda deniyoruz...ben güvenmesemde bir tanıdığın tanıdığı ibrahim saraçoğluna gitmişti ona da kürler vermiş hamile kalmış...artık bilmiyorum keramet nerde...sadece ben geçmişime pişman oluyorum...26 yaşımda evlendim ...madem çocuk yapmayacaktım bari bu kadar erken evlenmeseymişim.....

doktoruma vitamin haplarını sormuştum içme demişti...şimdi metformin sorsam hiç içme diyecek...eşim bile vücuduna bak zarar vercen diyo...valla tüp bebekte öyle çok ilaç kullandım ki metformin gibi ilaçlar kullandıklarımın yanında masum kalır...

günde bir kere içsem yeterli olur mu...

ne yanio mantıkla hamile olup olmadıgımızı anlıyabılırmıyız :S bence tehlıkeli bi yöntem

tabi tehlikeli canım zaten eskilerde kullanılırmış şimdi usg den baktırmak varken böyle şeyler saçma zaten bizim yapabileceğimiz ve anlayabileceğimiz bişey değil bu

fıstık
metformin şeker hapları yumurta kalitesinde çok etkili kullanan arkadaşlarımız çok memnun... ben de bu ay gebelik tutmazsa artık onlara başlamayı düşünüyorum 8 aydır tutsun diye bekledim e yeter artık de mi?
1000mg sabah 1 akşam 1 yemek öncesinde alabilirsin..ya da yemek arasında... ama başlangıç dozu 10 gün 850mg günde 1 adet veriyor doktorlar ama sen yine de doktoruna yan etkiler açısından danış

Son düzenleme:

senin belirtiler büyük ihtimalle pko gibi görünüyor .bende sizdenim ama doktorum GLUCOPHAGE diye bir ilaç verdi hem çocuk oldu hem adetim düzene girdi hemde kilo verdim[/QUOTE]

merhaba, yazdığın ilaç şeker ilacımı

bana sorarsan poşet çay alma aktardan çayını al iç yada tohumu ben poşet çaylara pek güvenmiyorum

tabi tehlikeli canım zaten eskilerde kullanılırmış şimdi usg den baktırmak varken böyle şeyler saçma zaten bizim yapabileceğimiz ve anlayabileceğimiz bişey değil bu

tabıkı yanlış bırsey bu yontem bız beklemeye dewam edelım regl olsakbıle ne guzelkıartık ılac kullanmadan regl oloruz.canım bıde demıssınkı degerın10un uzernde oldugunu kım söyledı dıye ben ınternetten arastrmıstım gebelık olmasııcın progestron degerının 10 un uzerınde olması gerekıomus.dıye duymustum deger 6 nın ustundeysede yumurtlama olmustur dıye duymustum ama bılmıorum

ben hiç duymadım öyle bişey eğer öyle olsaydı yumurtlayıp da gebe kalamayan her kadına bu test uygulanırdı bence böyle bişey sanmıyorum doğru değildir... sen umudunu yitirme...

Son düzenleme:

inşallah hepimize faydası olur... sanırın bu metformin ilacın ham maddesi oluyor...verdiğin bilgi için teşekkürler....benimde sana naçizane tavsiyem bir infertil merkezinde doktora muayene ol...infertilsin demiyorum sakın yanlış anlama....onlarım yaklaşımı tahlilleri çok farklı ...tam teşhis yapıyorlar benim 2.5 yılım boşuna aynı doktorda gitti...hep aynı protokolü uyguluyordu...ama ben tüp bebek merkezine gittim...bana ve eşime kromozom testlerinde hormona..vajinal ultrason sırasında herşey çok ayrıntılı ...yumurtlama zamanı tektek yumurtaların boyutlar...velhasıl herşey çok titiz yapılıyor...ama sonu kısmet artık...zamanı değilmiş ne yapalım...ama doktorumun yaptığı herşeyden çok memenun kalmıştım...keşke aynı şehirdede olabilseydik

reglinin düzenli olması güzel ama güvenmediğin hiçbir şeyi yapma derim ben yararlı bir şeyde olsa sana etki etmeyecektir benim görüşüm bu şeker hapına gelince karaciğerinde rahatsızlık yoksa sanırım birde kalp içebilirsin tabi doktoruna sor ama kalp olsa benim babam kalp hastası şeker ilacıda içiyor ne biliyim bunları en iyi doktorlar bilir ama şu bir gerçek yumurtaya ve hormonlara çok iyi etki ettiğini biliyoruz
kürlere ben güveniyorum bir ay yapıp bende etki etmedi demekte yanlış bir ayda sorunumuzu halletsek keşke ama olmuyor valla sen 26 yaşında evlenmişsin ben 32 aramızdaki fark ne bende geç evlendim diye üzülüyorum keşke erken evlenseydim de tedavilerimi çok kafama takmadan rahat rahat yapsaydım şimdi zamanım kısıtlı
ben glukofeni 1 tane içiyorum 1000 lik

kürtaj olduğun yumurtalığının sol taraf olduğunu doktor mu söyledi....benim doktor hiç bir şey söylemedi

bicim sana hayıt otunun yanında böğürtlen kökünüde tavsiye ederim yazılarımı okumuşsundur hayıt hormonları düzenlerken yumurtada oluşumu sağlar kökte yumurta çatlatması için

metformin evet ilacın içeriği canım... haklısın dediklerinde ama bana zaten infertilite tedavisi uygulayacak güven verdi doktorum değiştirmek istemiyorum ama teşekkür ederim.

bicim sana hayıt otunun yanında böğürtlen kökünüde tavsiye ederim yazılarımı okumuşsundur hayıt hormonları düzenlerken yumurtada oluşumu sağlar kökte yumurta çatlatması için

böğürtlen kökünü de bulabilir miyim peki ben aktarda?

Son düzenleme:
merhaba fıstık hangi ildesin nerelere gittin diye soracaktım. bide istanbulda isen üniversite hastanelerinede bir görün diyecektim.tabi bir prof. yada doçent .çapa veya cerrahpaşa. bu konuda oralar gerçekten iyi imiş.

bicim umarım hamilesindir.ama kendini çok hazırlama sonra üzülürsün olumsuz bir sonuçta.bide ben hamileliklerimde genellikle takmadığım zaman oluyordu.stres önemli sanırım.son hamileliğimde bilmeden her gün kuru incir yer fıstığı fındık az da olsa yiyordum internetten okuduğum kadarı ile de faydası oluyormuş bana faydası oldumu bilmiyorum ama yazayım dedim..

bulabilirsin ama hepsinde olmuyor ben iki üç tanesine baktım yoktu en son bir yere gireyim belki vardır dedim çıktı ordan o yüzden bir kaç aktar gezebilirsin şansına

tatlım senin sorununu doktorun mu teşhis etti...senin sorunun pco mu...daha önce bicimede tavsiye ettim ...infertil merkezindeki doktorlara gidin...yoksa boşa zaman geçirirsiniz...

eşimle doktora gidene kadar hep diyodu ki..8 yıldır evliyiz vucut artık birbirini tanıyor bu yüzden de döllenmiyor...her seferinde spermle yumurta birbirine el sallayıp kavuşmadan gümlüyolar..ama yeni evlilere bak ilkinden korunmadıklarından spermle yumurta ilk görüşte şoklanıp kaynaşıyorlar...tabi bu da bir sebep olabilir... ama nadiren yeni evlilerde de sorunlar oluyor...bazende fazla bilinçli olmaktan, bizim gibi fazla okuyanlar da da oluyor işte...bişeyin ne kadar az bilsek o kadar iyidir...somalide ki kadınlara çocuklara çok üzülüyorum Allah yardımcıları olsun...ama bak hiç bişi bilmediklerinden mi dir genetik midir bilmiyorum çatır çatır o fakirlikte nasıl doğurmuşlar...

incir benim de yumurtlamama neden oldu çok işe yarıyor katılıyorum sana umarım canım bu defa iyi bir doktorla güvenli bir gebelik süreci geçirirsin...
ben zaten olmazsa bile üzülmeyeceğim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…