slm cnm yaşım çok geçti diye düşünüyordum bende ama ebru gündeş biliyosun şu anda hamile kadın 70 doğumlu inşallah o kadar beklemeyiz tatlım ben senin yerinde olsam şunu yaparım madem yumurta rezervim az o zaman yumurta yapmak için çareler arardım eğer tedavini herşeyini uyguladın olmuyorsa mutlaka şifayı kürlerde arardım senin gibi sonuç alamamış ama kürlerle kalan insanlarda var en azından sorununu biliyorsun sebepsiz değil bence sen ilk önce soğan kürünü uygula için rahat edecekse ama sonuçta rahim temiz vede kistin yoksa çokta önemli değil ama rahmi yenilemek içinde yapılıyor bu neyse daha sonra iki seçenek var senin için incir kürü yada bal çörek otu tarçın bunlar ikiside yumurta yapmak için çatlatmak içinse istersen incir kürünün yanında havuç yada benim gibi böğürtlen kökünü kullanmalısın ama bunları yaptığın zamanda doktora gidip durumuna baktır imkanın varsa yarayıp yaramadığını böylelikle anlamış olursun tabiki yanında metformin (glukofaj , glifor, glukofen) tarzı ilaçlarda çaren olabilir ben glukofeni kullanıyorum bende mide bulantısı yapmadı ama yapan çok istersen onu doktoruna mutlaka sor
peki düzenli olarak regli görüyormusun ??
ne yanio mantıkla hamile olup olmadıgımızı anlıyabılırmıyız :S bence tehlıkeli bi yöntem
Çok saol canım Allahtan hayırlısı hepimiz için.Ben kendimi bildim bileli adetlerim hep düzensizdi genç kızlığımdan beri.Tüylenme göbek bölgesinde yağlanma valla benim tüm belirtiler pko ama hadi bakalım hayırlısı.Derdini veren rabbim dermanını da verir...
ben de yarın çarşıya gittiğimde hayıt poşet çaylarından arayıp alacağım ve gebelik yoksa eğer içmeye başlayacağım 3 ayda sabah akşam içildiğinde işe yarıyormuş onu da deneyelim bakalım eskiden insanlar onlarla tedavi olurmuş ultrasonların olmadığı dönemlerde bakalım denemekte fayda var tabi inşallah gerek kalmaz o ayrı :))
tabi tehlikeli canım zaten eskilerde kullanılırmış şimdi usg den baktırmak varken böyle şeyler saçma zaten bizim yapabileceğimiz ve anlayabileceğimiz bişey değil bu
bana sorarsan poşet çay alma aktardan çayını al iç yada tohumu ben poşet çaylara pek güvenmiyorum
tabıkı yanlış bırsey bu yontem bız beklemeye dewam edelım regl olsakbıle ne guzelkıartık ılac kullanmadan regl oloruz.canım bıde demıssınkı degerın10un uzernde oldugunu kım söyledı dıye ben ınternetten arastrmıstım gebelık olmasııcın progestron degerının 10 un uzerınde olması gerekıomus.dıye duymustum deger 6 nın ustundeysede yumurtlama olmustur dıye duymustum ama bılmıorum
fıstık
metformin şeker hapları yumurta kalitesinde çok etkili kullanan arkadaşlarımız çok memnun... ben de bu ay gebelik tutmazsa artık onlara başlamayı düşünüyorum 8 aydır tutsun diye bekledim e yeter artık de mi?
1000mg sabah 1 akşam 1 yemek öncesinde alabilirsin..ya da yemek arasında... ama başlangıç dozu 10 gün 850mg günde 1 adet veriyor doktorlar ama sen yine de doktoruna yan etkiler açısından danış
2 aydır düzenli değil çünkü; birinde serephone kullanmıştım 2. de tüp bebekten dolayı 8 gün geçikti...ilaçlardan yani gecikmeme oldu..ama genelde streside eklersek 2-3 gün gecikmeyle olurum....ben daha çok yumurta kalitesi üzerinde duruyorum...çünkü az olsun ama kaliteli olsun ...hastanede kadının 17 yumurtası olmuştu.. ama sadece 2 döllendi....çörek otu kürünü yapmıştım ama pek faydasını göremedim...kürlerede çok güvenim yok ama ne yapalım onuda deniyoruz...ben güvenmesemde bir tanıdığın tanıdığı ibrahim saraçoğluna gitmişti ona da kürler vermiş hamile kalmış...artık bilmiyorum keramet nerde...sadece ben geçmişime pişman oluyorum...26 yaşımda evlendim ...madem çocuk yapmayacaktım bari bu kadar erken evlenmeseymişim.....
doktoruma vitamin haplarını sormuştum içme demişti...şimdi metformin sorsam hiç içme diyecek...eşim bile vücuduna bak zarar vercen diyo...valla tüp bebekte öyle çok ilaç kullandım ki metformin gibi ilaçlar kullandıklarımın yanında masum kalır...
günde bir kere içsem yeterli olur mu...
merhaba, yazdığın ilaç şeker ilacımı
herkese merhabalar yorumlarınızı okurken bu hamile kalmak için belinin altına yastık koyma mevzusu olmus bu benım ıkıncı hamılelıgım ılkınde nede olsa 3 ay tedavi olmıcak diye inanın yatakta yatmadım bile ve hani derlerya spermlerin içinde kalması gerekiyor diye inanın bu bende hiç olmadı hamıle kaldıgım dönemde ama hamile oldugumu anlamadıgım ıcın kese bozulmus ve kürtaj oldum kürtajdan 2 hafta sonra tahminim yine hamile kalmısım ama kürtaj oldugum yumurtalıgım sol taraftaydı ben hep sağ tarafıma yattım ilişkiden sonra bu daha mantıklıymıs yani sırt üstü yatmak değil her hangi bir tarafa yatmak gerekiyor o şekilde şuan tekrar hamileyim ve bebeğim sağ kasığımda bilginize...
aktara ne diyeyim canım alırken hayıt çayı istiyorum mu deyim?
inşallah hepimize faydası olur... sanırın bu metformin ilacın ham maddesi oluyor...verdiğin bilgi için teşekkürler....benimde sana naçizane tavsiyem bir infertil merkezinde doktora muayene ol...infertilsin demiyorum sakın yanlış anlama....onlarım yaklaşımı tahlilleri çok farklı ...tam teşhis yapıyorlar benim 2.5 yılım boşuna aynı doktorda gitti...hep aynı protokolü uyguluyordu...ama ben tüp bebek merkezine gittim...bana ve eşime kromozom testlerinde hormona..vajinal ultrason sırasında herşey çok ayrıntılı ...yumurtlama zamanı tektek yumurtaların boyutlar...velhasıl herşey çok titiz yapılıyor...ama sonu kısmet artık...zamanı değilmiş ne yapalım...ama doktorumun yaptığı herşeyden çok memenun kalmıştım...keşke aynı şehirdede olabilseydik
bicim sana hayıt otunun yanında böğürtlen kökünüde tavsiye ederim yazılarımı okumuşsundur hayıt hormonları düzenlerken yumurtada oluşumu sağlar kökte yumurta çatlatması için
metformin evet ilacın içeriği canım... haklısın dediklerinde ama bana zaten infertilite tedavisi uygulayacak güven verdi doktorum değiştirmek istemiyorum ama teşekkür ederim.
böğürtlen kökünü de bulabilir miyim peki ben aktarda?
reglinin düzenli olması güzel ama güvenmediğin hiçbir şeyi yapma derim ben yararlı bir şeyde olsa sana etki etmeyecektir benim görüşüm bu şeker hapına gelince karaciğerinde rahatsızlık yoksa sanırım birde kalp içebilirsin tabi doktoruna sor ama kalp olsa benim babam kalp hastası şeker ilacıda içiyor ne biliyim bunları en iyi doktorlar bilir ama şu bir gerçek yumurtaya ve hormonlara çok iyi etki ettiğini biliyoruz
kürlere ben güveniyorum bir ay yapıp bende etki etmedi demekte yanlış bir ayda sorunumuzu halletsek keşke ama olmuyor valla sen 26 yaşında evlenmişsin ben 32 aramızdaki fark ne bende geç evlendim diye üzülüyorum keşke erken evlenseydim de tedavilerimi çok kafama takmadan rahat rahat yapsaydım şimdi zamanım kısıtlı
ben glukofeni 1 tane içiyorum 1000 lik
merhaba fıstık hangi ildesin nerelere gittin diye soracaktım. bide istanbulda isen üniversite hastanelerinede bir görün diyecektim.tabi bir prof. yada doçent .çapa veya cerrahpaşa. bu konuda oralar gerçekten iyi imiş.
bicim umarım hamilesindir.ama kendini çok hazırlama sonra üzülürsün olumsuz bir sonuçta.bide ben hamileliklerimde genellikle takmadığım zaman oluyordu.stres önemli sanırım.son hamileliğimde bilmeden her gün kuru incir yer fıstığı fındık az da olsa yiyordum internetten okuduğum kadarı ile de faydası oluyormuş bana faydası oldumu bilmiyorum ama yazayım dedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?