Acaba adet mi oldum ki :44:
Ama son adet tarihim 2 ağustos.En erken 31 de olmam lazımdı.
1 hafta öne gelmesi normal değil herhalde.
canım takma kafana yogunmu peki kahve leke adetmi oldun kırmızlar geldimi
ama benim renglim çok düzensiz neyse ben adetle başlarım 20günümde falan bıraksam olur dımı
Acaba adet mi oldum ki :44:
gyaman canım haıtdamı oyle peki adete 5gün kala falan bırakılıyorr :) bu arad güzel dileklerin için sağol
Hiç sorma canım ya...Kendi evimde olsaydım kesin bu saçma sapan mesele uzaaar giderdi ama dua etsin annemlerdeyim.
Ya canım benim anlamadığım geçen ay burda başka bi dr.a gittim,o doktor çok güzel şeyler söyledi.
Hatta ben senin yerinde olsam metformin bile kullanmam çünkü ihtihyacın yok dedi.
E bu doktorda metformini sakın bırakma ve devam et gebe kalana kadar dedi.
En güzeli bi an önce güvenilir bi doktor bulmak.
Reglimde Son 8 ay düzensiz adetten sonra 32.günde oldu.İnşaallah bu ayda düzenim şaşmaz.
kızlarr bana yardım edin yasizce ne yapmalıyım.az önce kayserıdekı doktorumu araı burdakı doktorun söyledıklerını ve verdgı ılacı soledım kıst oldugunu bu yuzden tedavıyı kescenı soledı ddım.kayserıdekı doktorumda o kist kullandıgın ilaçların etkısıyle olusan bı kisttir bazı hastalrımızda olur progestron degerın kaliteli bi yumurtan oldugunu gösterıyo dedı.sen klomen kullnmaya dewam et dedi.3 ay boyunca kullan eger gebelık olmazsa ondan sonra baska yontemlere bakarız dedi.bi arkdasımın kardeside istanbulda bı doktorun yanında calısıo onu aradık ona sorduk oda klomene dewam etmemi söledi.ben şimdi ne yapacağım ne yapmalıyım bana bi akıl verin :26:
kızlarr bana yardım edin yasizce ne yapmalıyım.az önce kayserıdekı doktorumu araı burdakı doktorun söyledıklerını ve verdgı ılacı soledım kıst oldugunu bu yuzden tedavıyı kescenı soledı ddım.kayserıdekı doktorumda o kist kullandıgın ilaçların etkısıyle olusan bı kisttir bazı hastalrımızda olur progestron degerın kaliteli bi yumurtan oldugunu gösterıyo dedı.sen klomen kullnmaya dewam et dedi.3 ay boyunca kullan eger gebelık olmazsa ondan sonra baska yontemlere bakarız dedi.bi arkdasımın kardeside istanbulda bı doktorun yanında calısıo onu aradık ona sorduk oda klomene dewam etmemi söledi.ben şimdi ne yapacağım ne yapmalıyım bana bi akıl verin :26:
patentli olunca ne oluyor ki, "tarım bakanlığı"ndan onaylı olan ilaçlar hepsi. tarım bakanlığı ancak tarım ilaçlarını onaylar.
"sağlık bakanlığı"ndan onaylı olmalı kullandığımız şeyler.buna dikkat edin.
yakınımda yok ama haberlerde görüyoruz böyle şeyler içip ölenler bile var.
ben kuru inciri kaynatıp suyunu içiyorum. bitkiler faydalıdır ama başkalarınınkini değil kendi evde yaptıklarınızı kullanın kızlar.
canım aslında yazdıklarına ben de katılıyorum ama doktor böyle yapalım dedi bu ay bunu uygulayacağım... bilemiyorum belki de dediğin gibi işe yarayabilirdi metformin çünkü hiç denemedim... ama bu ay bu şekilde yapayım sırf bu sebepten yine doktor değiştiremem olaki böyle de olmazsa elbette şeker hapını düşüneceğim... olacak gibi içime doğuyor ama bakalım hayırlısı... bu arada sende gerçekten mucize etkiler etmiş bu ilaç harika bence de...hmm anladım canım hayırlısı olsun inşallah ben senin hala neden glifora başlamadığına anlam veremiyorum ve şaşırıyorum..
doktor banada hep kistlerimi gösterirdi bak hiç yumurtlama olmuyor burraya birikiyor yumurtaların dedi senin yumurtlamıyor olman şaşırılacak birşey değil zaten polikistikoversin dedi ben glifora başladım ertesi ay doktora gittiğimde hamileydim doktor inanamadı çünki tedaviye gerek bile kalmamıştı sonraki ay kürtajdan sonra glifora günde 1000 mg iki tane almaya basladım dozu arttırdım ve başladıktan 1 hafta sonra yine hamile kaldım doktora gittim yine hamileyim dedim inanamadı bana zaten kürtajdan sonrada gliforu bırakma demişti... gerçekten mucize bir hap gliforu denemeden asla tedaviye başlamayın..
Kızlar bu üstüne görme olayı nasıl bişeydir ?
Az önce wc ye gittim ve 1 parmak kadar kahverengimsi lekelenmem olmuş.:44:
Tam umudumu bu ay için kaybettim derken bu da neyin nesi?
canım aynısı bende olmuştu 4o lı günlerimde ama gebelik değildi ne yazık ki... pko dan olabilir böyle kahverengi lekelenme genç kızlığımdan beri olurdu bende son yıllarda pek olmuyordu adet gecikince bu ay olmayınca kahve lekelenme oldu aynı anlattığın ölçüde hatta 2 gün sürdü hafif hafif geldi... yerleşme kanaması bildiğin regl gibi olur ve regl dönemine de denk geldiğinden kimse bebekten şüphelenmez üstüne görme ona denir...Acaba adet mi oldum ki :44:
Canım yoğunluk yok hiç.Sadece 1 saat önce wc ye gittiğimde iç çamaşırımda parmak kadar kahverengi lekelenme olmuş.
Az önce baktığımda ise iç çamaşırımda bişey yoktu ama peçeteyle hafif içeriye doğru sildiğimde(afedersiniz)yine hafif kahverengi lekelenme vardı bu kadar.
Şu yaşıma kadar daha çok stresli dönemler geçirdim ama hiiiiç 1 hafta öncesinden adet olmadım.İlginç
ben ziraat mühendisiyim ve sana öyle cevap vermek istiyorum...İnsan gıdalarında, tahıllarda, yemlerde ve her türlü kuru yiyeceklerde rutubetin artmasına ve sıcaklığa bağlı olarak, mantar türleri hızla üreyerek küf zehiri denilen zararlı bir toksin üretirler......Bunların en önemlisi “Aflatoksin”dir...Aflatoksinler, kuvvetli zehir ve kanserojen maddelerdir.....Sert kabuklu, yağlı-kuru meyveler ( fındık, yer fıstığı, antep fıstığı), bazı kuru meyveler (kuru incir, kuru üzüm), bazı tahıllar ve baharatlar (kırmızı biber, karabiber, hindistan cevizi), ayrıca bazı hayvansal ürünler de (süt, peynir, sakatat) gerekli koruyucu tedbirler alınmazsa aflatoksin meydana gelebilir......ŞİMDİ SEN SÖYLE, SEN BİZDEN FARKLI NE KADAR SAĞLIKLI YAŞIYOSUN....
sağlığımıza zarar verecek bin türlü daha sebep sayabilirim...kozmetik, konfeksiyon, ayakkabı, terlik vssss...bunların hiçbiri sağlık bakanlığından da onaylı değil....
yaşam bize Allah'ın bir lütfu...bunu iyi değerlendirmek gerekir....hepimizin ortak isteği çocuk sahibi olmak...Allah'ım herkese hayırlı evletler versin...hiç birirmizin umudunun kırılmasını istemem ...kim neden medet umuyorsa onu yapsın...inşallah yaptıklarımızda vesile olur sağlıcakla çocuklarımızı kucağımıza alırız
ne diyosun sen ya,cok insan bu tuzaklara dusuyor dikkat etmelerini soyledim ben. Kimseden iyi bildigimi soylemedim sen de aktarlik yapiyosun heralde pek bi celallenmissin. Ben de muhendisim ailemde doktorlar var da bu riskleri gormeye tahsil degil biraz ileriyi gormek yeterli.Cocuk yapacaz diye önümüze geleni icelim ozaman. evet yasam allahin bir lutfu ve bedenimize iyi bakmak zorundayiz.bizim hassas oldugumuz seyler uzerinden ticaret yapip sagligimizi riske atanlara sicak bakmiyorum. Sen bakiyosan yolun acik olsun. Ama pesinden gelenlerin vebalini tasima bir de.
sende incir den bahsederek bu vebali alıyosun yani...bu arada ben bitkiler konusunda bu kadar bilgli olmamama rağmen şimdiye kadar hiç kür de denemedim aynı zaman da tarif bile vermedim sadece okuduğum birşeyi paylaştım....sonuçta burası bir paylaşım sitesi....burda yazılan herşeyi uygulayacaksın diye de bişey yok.....Allah herkese akıl fikir vermiş içen içer , içmeyen içmez...kadınlar kulubünün gebelik bölümünde binlerce kür tarifi veren var onlardan rahatsız olmadında benim paylaştığımdan mı rahatsız oldun...ben senin kadar duyarlı olsaydım hemen editöre bu kürleri ve kafana uymayan tavsiyeleri verenleri şikayete ederdim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?