bicimcim geçmiş olsun canım dediğin gibi sağlık herşeyden önemli yat dinlen biran önce iyileşirsin inşaallah kendine dikkat et canım görüşürüz
kızlar sizlerede hayırlı bayramlar
ben geçen ay 21. günde oldum ilk önce pembe bir kaç damla geldi sonra kahverengi koyu ama az 4 gün sonra reglim geldi bayağı yoğun bir şekilde
canım sen metformin içmeye başladın demi bikaçgündür faydasını gördüğünü anlarsan beni de bilgilendirir misin? bazı kişilerde direk yumurtlamayı sağlıyormuş bazı kişilerde etkisi pek olmuyormuş... benim hala kafam karışık doktor vermedi ya ondan.... 850 mg mı içiyorsun sen günde 1 tane mi 2 mi?
Yine kimsecikler yok herkesler tatilde mi?
sağol canım dikkat ediyorum kendime antibiotiğe de başladım mecburen şimdi daha iyiyim... sen de kendine ve miniğine çok dikkat et tamam mı?
İyi bayramlar dilerim canım
canım ben 12 gündür falan içiyorum regli olmam lazım ama bugün 30.günüm kasıklarım demiyim karnımda garip bir gerginlik ve çok kısa süren bellli belirsiz ağrı giriyor o ağrıyı bazen boşluklarımda hissediyorum sanki biliyosun bu ay hayıt suyu içtim sonra böğürtlen kökü onları bırakır bırakmaz metformine başladım çünkü eşimden uzaktaydım istanbuldaydım mide bulantısı yapıyormuş on gün o bulantı olayını istanbulda halledeyim bitsin diye düşündüm ama bana yapmadı neyse ben glukofen 1000 mg içiyorum günde bir kez regli olduktan sonra iki taneye çıkarmayı düşünüyorum
çok sağol canım hayıt suyunun da çok faydası olduğunu düşünüyorum ben de okudklarımdan sonra diğer bitkilerin zararlarından bahsedilmiş ama onun herhangi bir yan etkisi yokmuş şu ana kadar ...mutlaka sana da iyi gelmiştir canım... metformin ile ilgili yazılara da hep baktığımda kullanan pko sendromlu hastaların 20 sinden 17 sinde işe yarıyor hep araştırdım... ama tıbbi olarak henüz rapor edilmediğinden sanırım her doktor vermiyor...2 tane içiyor hep arkadaşlarımız zaten...
bir bakayım klomen ile yumurtam ne tepki verecek olmazsa ben de metformin içeceğim...
bu arada şekeri düşüren yiyecekler de bizde işe yarayacaktır diye düşünüyorum
ben çok tatlı yemem sütlü tatlılar severim dondurma falan severim eşim deli gibi tatlı yer oturur bir tepsi baklavayı yiyebilir düşün yani :) valla çoğu doktor test yapmadan veriyorsa denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum önümüzdeki ay iki taneyle başlıycam şanslıyım ki midemi bulandırmıyor belkide başka marka olsa yapabilirdi bilmiyorum
evet cnm ilk olarak vücudunun tepkisine bak belki benim gibi dört beş tane yumurtan gelişebilir de inşallah sonuca ulaşırsın aslında doktorum bana fazla olmasının önemi yok bir tane olsun kaliteli olsun demişti
İnanılmaz ileti olmuş okuyamadım yalnız sorunumu paylaşmak isterim, bu konuda tecrübesi olanlara:)
21 yaşındayım her ay düzenli regl oluyorum yüzümde, göbeğimde, göğüslerimde kıllanma başlayınca doktora gittim doktor yapısal herkeste oluyo ama bi ultrason çekelim dedi. Ultrasonda her iki overdada çok sayıda milimetrik kistler tespit edildi(6 7 tane kadar). Bu sonuca rağmen doktor hayır seninki genetik dedi, kafama yatmadı bir de özel hastaneye gittim. Oradaki doktor da pko başlangıcı ama ilaç vermeyi düşünmüyorum dedi. Doğru düzgün bir tedavi illa kötü bir duruma düşmemiz mi gerekiyor anlamadım.. Lazer ve iğneli epilasyon yaptırmayı düşünüyorum ama hormonlarım bozukken nasıl olacak bilmiyorum.. Ne yapmalıyım hanımlar??
düzenli adet gördüğün için sanırım ilaç vermemişler peki kilo sorunun var mı?
ciltte yağlanma ya da sivilcelenme pko da bunlar da olabiliyor...
genelde doğum kontrol hapları veriyorlar bu gibi sıkıntılarda.... lazer epilasyon kesin çözüm ama tedaviye başlamazsan tekrar edebilir evet doktorlar bunu düşünemedi mi ben de anlamadım?.... arkadaşlarım da yorum yaparlar...
ben geçen ay 21. günde oldum ilk önce pembe bir kaç damla geldi sonra kahverengi koyu ama az 4 gün sonra reglim geldi bayağı yoğun bir şekilde
cildim genetik olarak yağlı sanırım ama sivilcelenme yoktu üç dört aya kadar, cildiyeciye de gittim gözeneklerim için(her gün başka bir doktora taşınıyorum malesef..:) sivilce ilacı vermeyi uygun gördü,yani sivilcelenme var ama yağlanma yapısal..
ilk doktor nereli olduğumu sordu ve yapısal diye tutturdu sanırım bu konuda tez falan hazırlıyor doğu karadenizliler kıllıdır diye, ultrason sonucu gördüğünde bile ısrarla yapısal dedi. ben internetten okuduğum bilgilerle kendime pko tespiti koydum onca sene okumuş kadınlar hafife aldı.. ensemde tüyler vardı ama faullerim, göbeğim ve göğsüm son bir senede oldu gayet pürüzsüzdü, yapısal olmadığını düşünüyorum..
ayrıca çok teşekkürler:)
rica ederim dediğim gibi doktorlar bu tarz sorunlara evli olupda bebek düşünmediğin sürece ya da evli değilsen doğum kontrol hapı veriyor diana35 yazz ya da yasmin veriyorlar sivilcelenmeyi yok ediyor ciltte yağlanmayı azaltıyor kistik görünümü de -yumurtlamayı daha başından bastırdığından- bu ilaçlar yok ediyor. bebek düşünenlere tedavileri farklı.....ama çatlamayan folüküllerin varsa usg de bence pko olması yüksek ihtimal adetin 3. günü tahlil sonuçlarında Lh hormonu FsH ı geçiyorsa ve prolaktin de üst sınırdaysa pko kesin diyebilirsin...
ben doktora gittiğimde adetim biteli 4 5 gün olmuştu aynı gün kan verdim, hormon sonuçlarımda her şey alt ve üst değerlerin tam ortası çıktı, ultrason için gittiğimde doğru sonuçlar için adetin ortasındayken kan vermem gerekmez miydi dedim (internetten okuduklarım kadarıyla) bir şeyler açıkladı, aslında her zaman verilirmiş değişiklik olmazmış vs. anlaşılan 3. kez doktora gidip 3. kez ultrasona giricem umarım aklı başında, işinin ehli, sorumluluk sahibi, ettiği yemine sadık bir doktorla karşılaşırım bu sefer..:))
canım bende bu şekilde adet daha öncede oldu ama yine 34-35.ci günde olmuştu.Yani ilk 4-5 gün damla damla,sonraki günlerde söküldüğünde ağrılı bi şekildeydi.
Sadece ilk defa bu ay 22.günde geldi.Herhalde buda dediğin gibi aynı şekilde olacaktır.
inşallah aradığın doktoru bulursun tavsiye üzerine gitmeni ve bu konuyu şansa bırakmamanı öneririm... adet gecikirse hormonlara bakılır yumurtlama döneminde bakılabilir ya da adet 3-4-5. günleri bakılabilir..21. gün progesteron testi yaptırırsan değere göre yumurtlaman olup olmadığına da bakılabilir... kolay gelsin geçmiş olsun inş. her şey yolunda gider...
iyi bayramlar...
devam ediyor mu canım adetin sorun yok de mi?
benim gribim arttı burun akıntısı da başladı... dinleniyorum... sıcaklarda grip geçirmek gerçekten de çok zormuş(
İnanılmaz ileti olmuş okuyamadım yalnız sorunumu paylaşmak isterim, bu konuda tecrübesi olanlara:)
21 yaşındayım her ay düzenli regl oluyorum yüzümde, göbeğimde, göğüslerimde kıllanma başlayınca doktora gittim doktor yapısal herkeste oluyo ama bi ultrason çekelim dedi. Ultrasonda her iki overdada çok sayıda milimetrik kistler tespit edildi(6 7 tane kadar). Bu sonuca rağmen doktor hayır seninki genetik dedi, kafama yatmadı bir de özel hastaneye gittim. Oradaki doktor da pko başlangıcı ama ilaç vermeyi düşünmüyorum dedi. Doğru düzgün bir tedavi illa kötü bir duruma düşmemiz mi gerekiyor anlamadım.. Lazer ve iğneli epilasyon yaptırmayı düşünüyorum ama hormonlarım bozukken nasıl olacak bilmiyorum.. Ne yapmalıyım hanımlar??
bana da doktorum dediki her ay 5 folükür aynıanda oluşur birbirleriyle mücedele eder ve sadece 1i gelişir büyür çatlar dedi... yani oradan anladı benim yumurtlamadığımı 5 tane küçük gelişmemiş folükül kistim duruyordu yumurtalığımda... yumurta geliştiriciler ne yazııkki 5 ini birden geliştirebiliyorlar ve kalitesiz olabiliyor dediğin gibi 1 adet ve kaliteli olmalı haklısın.... tabi ilçları denemeden de bilinmez......sütlü tatlılar en masumları zaten ben de şuruplu tatlı hiç sevmem yiyemem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?